Doorgaan naar hoofdcontent

Mihailovic stuwt Okapi Aalst met 45 punten naar laatste vier Belgische Cup

Mihailovic stuwt Okapi Aalst met 45 punten naar laatste vier Belgische Cup

Okapi Aalst heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finales van de Beker van België. Na winst in de heenmatch (79-80) won het ook en na een nieuwe nagelbijter de return van de kwartfinale versus Bergen.

Lees verder

Hoofd taskforce vaccinatie: 'Dosissen Pfizer absoluut nodig'

Ondanks leveringsproblemen bij Astrazeneca hoopt ons land nog steeds dat het farmabedrijf volgende maand '300.000 tot 400.000' dosissen kan leveren. Dat zegt Dirk Ramaekers, voorzitter van de taskforce vaccinatie in De Ochtend. Ook de door Pfizer beloofde dosissen zijn 'absoluut nodig'.

Lees verder

Aanhangers Navalni opgepakt bij betogingen

Bij protesten voor de vrijlating van de gevangengenomen Kremlincriticus Aleksej Navalni zijn er zaterdag op verschillende plaatsen in Rusland arrestaties verricht.

Lees verder

Jill Biden bedankt Nationale garde met koekjes

Niet alleen president Joe Biden startte deze week met zijn nieuwe baan, ook zijn vrouw Jill begon haar nieuwe leven als First lady. Een van de eerste dingen die ze deed, was de Nationale garde bedanken voor hun diensten tijdens de inauguratie van haar man. En hoe kan je dat beter dan doen dan met een koekje? Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Amerikaan wint 608 miljoen euro in loterij

Een tot nog toe onbekende lottospeler uit de Amerikaanse staat Michigan heeft bij de vrijdagtrekking van de loterij Mega Millions de jackpot gekraakt. De gelukkige ziet binnenkort 739,6 miljoen dollar, omgerekend bijna 608 miljoen euro, op zijn of haar rekening overgeschreven.

Lees verder

Oostende kampt met eerste grote uitbraak van Zuid-Afrikaanse coronavariant in ons land

Oostende kent op dit moment een grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse variant. Burgemeester Bart Tommelein (Open VLD) bevestigt dat er vandaag op zijn minst 15 nieuwe stalen zijn ontdekt. Een lokale veiligheidscel zit op dit moment samen in een spoedoverleg.

Lees verder

Tom Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd met wielrennen

De Nederlander Tom Dumoulin stopt voor onbepaalde tijd met wielrennen. Hij heeft het trainingskamp van Team Jumbo-Visma verlaten om thuis na te kunnen denken over zijn wielertoekomst.

Lees verder

Legendarische CNN-talkshowpresentator Larry King overleden

De Amerikaanse talkshowhost Larry King is op 87-jarige leeftijd overleden. Dat meldt Ora Media, het bedrijf waarvan hij mee de oprichter was.

Lees verder

Veel huisartsen al gevaccineerd met overschotjes uit woonzorgcentra

Dat er zes dosissen uit een flacon van Pfizer worden gehaald in plaats van vijf, heeft al veel stof doen opwaaien. Alvast de huisartsen hebben er hun voordeel mee gedaan. Dat bevestigt Roel Van Giel, voorzitter van Domus Medica.

Lees verder

'Trump wilde minister van Justitie vervangen om verkiezingen in Georgia ongeldig te verklaren'

Donald Trump zou overwogen hebben zijn minister van Justitie Jefrrey Rosen te ontslaan en te vervangen door een advocaat, die de verkiezingsuitslag in de staat Georgia ongeldig zou verklaren. Dat schrijven verschillende Amerikaanse media, waaronder de New York Times en de Washington Post.

Lees verder

Alvarado soleert naar winst in Flandriencross

Ceylin del Carmen Alvarado heeft zaterdag de Flandriencross op haar naam gebracht. De renster van Alpecin-Fenix soleerde in Hamme naar de zege voor haar landgenotes Denise Betsema en Manon Bakker. Lucinda Brand finishte als vierde en blijft leider in het klassement. Sanne Cant eindigde als zesde.

Lees verder

Mathieu van der Poel wint Flandriencross in Hamme vijfde keer op rij

Mathieu van der Poel (Alpecin-Fenix) heeft voor de vijfde keer op rij de Flandriencross in Hamme gewonnen. De zesde manche in de X2O Badkamers Trofee bracht voor de wereldkampioen andermaal een solo, met Wout van Aert (Jumbo-Visma) en Laurens Sweeck (Pauwels Sauzen-Bingoal) als naaste concurrenten in de eindnotering. Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal) is leider in de X2O Badkamers Trofee.

Lees verder

De Wever over affaire-Kucam: 'Niet voorzichtig genoeg geweest'

In zijn nieuwjaarstoespraak is N-VA-voorzitter Bart De Wever teruggekomen op de zaak-Kucam. 'De verontwaardiging zullen we moeten ondergaan.' De Wever uitte ook opnieuw kritiek op de Vivaldi-regering.

Lees verder

Efficiënt Mechelen wint makkelijk van Eupen

KV Mechelen heeft de trein na de uitschuiver tegen de Rouches alweer op de rails gekregen. Het toonde zich uiterst efficiënt – dat is ooit anders geweest – en klopte Eupen met een overtuigende 3-0. Zo kan Malinwa weer iets minder naar onderen en iets meer naar boven kijken.

Lees verder

'Hopelijk laten de Joodse mensen zich ook testen'

500 mensen lieten vandaag een pcr-test afnemen in het grote testcentrum aan Spoor Oost in Antwerpen. Lore Van Herreweghe komt, net als de meeste onder hen, uit één van de twee getroffen Antwerpse buurten waar vooral joodse mensen wonen: 'Ik hoop dat ook zij komen. In de eerste plaats voor henzelf.'

Lees verder

Advies Franse experts: 'Praat niet meer op openbaar vervoer'

In Frankrijk wordt een nieuwe lockdown overwogen, en ondertussen komen de plaatselijke gezondheidsexperts met een opmerkelijke nieuwe maatregel op de proppen: vermijd het praten op bus en metro. Ondertussen maakte premier Castex bekend dat al 1 miljoen mensen gevaccineerd zijn tegen het coronavirus.

Lees verder

Moeskroen klopt Sint-Truiden en nadert tot op twee punten

STVV kon zaterdag tegen Moeskroen een uitstekende zaak doen, maar liet dat na. De Kanaries verloren met 0-2 en zien Les Hurlus naderen tot op twee punten.

Lees verder

AstraZeneca levert België minder dan helft van beloofde vaccins in eerste kwartaal

België zal tijdens het eerste kwartaal niet de contractueel beloofde 1,5 miljoen dosissen krijgen van het coronavaccin van farmabedrijf AstraZeneca, maar slechts 650.000. Dat heeft minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (SP.A) zaterdagavond gezegd op de Franse openbare omroep RTBF.

Lees verder

Hazard scoort eerste goal sinds oktober en geeft assist

Geen Zinedine Zidane langs de zijlijn bij Real Madrid wegens een coronabesmetting, maar toch een klein feestje bij Los Galacticos zaterdagavond. Rode Duivel Eden Hazard vierde een nieuwe basisplaats met een doelpunt, zijn tweede goal in La Liga dit seizoen.

Lees verder

KV Oostende wint verdiend op Antwerp, dat tweede plaats laat liggen

Antwerp had over Genk naar een voorlopige tweede plaats kunnen wippen, maar liet dat na. KV Oostende kwam, na een sterke tweede helft, verdiend met 1-2 winnen en blijft zo meedraaien voorin.

Lees verder

Acid triomfeert, Tiktokkers genegeerd op eerste Jamies

Vlaanderen heeft eindelijk zijn eigen awards voor online video. Helaas blikte de eerste editie iets te veel achteruit in plaats van vooruit.

Lees verder

Ongunstige evolutie coronacijfers: stijging ziekenhuisopnames houdt aan

De dagelijkse coronacijfers evolueren niet in de goede richting. Het aantal ziekenhuisopnames neemt voor de derde dag op rij toe. En het aantal besmettingen stagneert op een hoog niveau.

Lees verder