Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 12 januari 2021

Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: “Politieke afrekening, berust op j...

HLN
Melikan Kucam (N-VA) veroordeeld tot 8 jaar cel voor mensensmokkel en corruptie: "Politieke afrekening, berust op jaloezie"
De Mechelse politicus Melikan Kucam (N-VA) wordt veroordeeld tot 8 jaar cel. Hij krijgt ook een boete van 696.000 euro. Zijn 23-jarige zoon Emanuël krijgt vier jaar cel. Zijn vrouw Birsen Yaramis (41) wordt veroordeeld tot een straf van 40 maanden. Een criminele winst van 522.000 euro wordt verbeurdverklaard. Melikan Kucam (46) had onder voormalig staatssecretaris van Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) lijsten samengesteld van 246 christelijke vluchtelingen uit Syrië die in aanmerking kwamen voor een humanitair visum. Die vluchtelingen moesten volgens de rechter tussen 2.150 en 7.500 euro betalen voor zo'n plaatsje op de lijst, terwijl de procedure eigenlijk gratis was. Francken zegt in een reactie dat hij "een zware straf gepast" vindt.
Lees verder

Na meer dan halve eeuw maken 2 'Antwerpenaren' kans op 'de Gaawe Schoeng': "De grootste schande is dat Juan Lozano nooit gewonnen heeft"
Die van de Bosuil? Of die van 't Kiel? Rafa? Of Rapha? Refaelov en Holzhauser maken kans om voor het eerst sinds Wilfried Van Moer in 1966 de Gouden Schoen nog eens naar Antwerpen te brengen. Werden er tussendoor Sinjoren over het hoofd gezien? Carl Huybrechts (69), samen met Paul Bistiaux en Erik Verhoeven, over 'de Gaawe Schoeng': "De grootste schande is dat Juan Lozano nooit heeft gewonnen."
Lees verder

Antwerps gerecht ontwikkelt nieuwe aanpak van verkrachtingszaken: "Aantal veroordelingen verdubbeld"
Het Antwerpse gerecht en het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie (NICC) hebben een strategie bedacht waarmee twee keer zoveel verkrachtingsdossiers kunnen worden opgelost. Zo wordt onder andere het sporenonderzoek uitgebreid, en worden verklaringen van verdachten en slachtoffers gerichter onderzocht. Na drie jaar proefdraaien gaat minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open Vld) het project 'code 37' uitbreiden naar andere parketten. "Om de hoge seponeringsgraad voor seksueel geweld terug te dringen."
Lees verder

Sp.a wil wettelijk verbod als leveranciers slapende contracten niet beëindigen
Indien de energiebedrijven zelf geen einde maken aan de zogenaamde slapende contracten, dan moet er een wettelijk verbod komen. Dat voorstel van sp.a ligt in de bevoegde Kamercommissie op tafel.
Lees verder

Vader (54) achtervolgt tieners met vuurwapen omdat hij denkt dat ze zijn zoon beroofden: "Opgepakt voor poging tot moord"
Een man (54) uit Londerzeel heeft vrijdagavond twee zestienjarigen achtervolgd met een vuurwapen. Hij dacht dat de jongens zijn zoon beroofd hadden op straat en ging hen met de auto achterna. Toen de jongens zich hadden verscholen in een winkel, belde hij zelf de politie. Die pakten de man uit Londerzeel op. De tieners hebben hoogstwaarschijnlijk niets met de overval te maken.
Lees verder

Word jij opgewonden van jezelf? Een seksuoloog en vibratorinfluencer over 'autoseksualiteit': "Jezelf sexy vinden komt je seksualiteit ten goede"
Ben jij autoseksueel? Met die vraag begint Kourtney Kardashian (41) een artikel op haar lifestylewebsite Poosh. Daar wordt autoseksualiteit omschreven als een persoonlijkheidskenmerk dat ervoor zorgt dat je opgewonden raakt van jezelf. Een seksuoloog en een vibratorinfluencer over het fenomeen: "Van jezelf houden is als met jezelf trouwen. Omdat je jezelf graag ziet for better and for worse."
Lees verder

De grote wasmiddelentest: "Wie toch merkproduct verkiest, betaalt tientallen euro's meer voor een slechter resultaat"
Wil je vlekken van koffie, rode wijn, babyvoeding, tomatenpuree, vet en andere stoffen verwijderen met één wasbeurt op 40 graden, dan kan je maar beter het juiste middel gebruiken. De Britse consu­mentenbond Which? deed een vlekkentest met ruim dertig producten. Wat zijn de toppers én verliezers?
Lees verder

Jimmy kreeg eerder al 7 jaar cel voor geweld tegen stiefdochter: nu is ook zoontje (3) van nieuwe vriendin slachtoffer van zware mishandeling
Negen keer kwam hij bont en blauw toe op school en twee keer belandde hij zelfs op spoed. Maar de ouders van de toen 3-jarige D. uit Turnhout hadden steeds een uitleg klaar: uitgegleden in bad, een Boeddhabeeld op zijn hoofd gekregen of van een kast gevallen. De wurgsporen in zijn hals bewijzen echter dat het kind mishandeld werd. De hoofdverdachte? Jimmy G. (36), de stiefvader van het jongetje. Jimmy werd eerder al tot 7 jaar cel veroordeeld voor onmenselijke behandeling van zijn toenmalige stiefdochter. "Ik deed mijn best om de perfecte huisvader te zijn", reageert Jimmy.
Lees verder

Weinig vaccins voorkomen besmetting met een virus: waarom dat geen (groot) probleem is
Pfizer/BioNTech, Moderna en binnenkort (hopelijk) ook AstraZeneca: dit zijn de vaccins die ons leven weer een stuk makkelijker moeten maken. Nochtans voorkomen ze niet noodzakelijk een besmetting met het coronavirus. Lees hier waarom dat eigenlijk geen probleem hoeft te zijn.
Lees verder

Gevangene ontsnapt in centrum Dendermonde: man draagt oranje pull en houdt zich schuil in stad
In Dendermonde is dinsdag rond de middag een gevangene ontsnapt die moest voorgeleid worden voor de rechtbank. Hoe de man precies is kunnen vluchten, is op dit moment nog nog onduidelijk. Hij draagt een oranje pull en is vooraan geboeid aan de handen. Wie hem gezien heeft, belt best onmiddellijk naar de politie.
Lees verder

Vandaag is het 'Kiss A Ginger Day': de leukste weetjes over roodharige mensen
12 januari vandaag, voor de roodharigen beter gekend als 'Kiss A Ginger Day'. Die kus dient u in coronatijden helaas virtueel uit te delen. Gelukkig zijn de onderstaande weetjes over de rosse medemens wel zorgeloos te absorberen.
Lees verder

Stuyven wil blijven jagen op grote klassieke zege: "Leg me niet op voorhand neer bij derde plaats"
Zijn beste jaren zijn aangebroken, en dus doet Jasper Stuyven (28) niks af van zijn ambitie: het winnen van een grote klassieker. "Van Aert en Van der Poel zullen niet altijd superieur zijn."
Lees verder

Bekijk hier de hoogtepunten van de eerste week van de Belgian League
KVM Esports kon al vroeg twee kills achter z'n naam zetten en kon een voorsprong uitbouwen, maar KRC Genk Esports haalde de eerste Dragon weg. Genk kon de rollen omdraaien in een fight bij de Rift Herald, waarna ze drie kills oppikten samen met de Herald. Bij Genk was het vooral bot laner KieDie die zich in de kijker speelde, maar KVM kon een stevige gold lead van 2000 gold vasthouden na 15 minuten spelen. De derde dragon ging naar Genk maar KVM kon reageren en drie snelle kills vinden, wat hen een 5000 gold lead opleverde.
Lees verder

Vrachtwagen belandt achter vangrail Ring: bestuurder levensgevaarlijk gewond
Op de Ring ter hoogte van Berchem is dinsdagvoormiddag een ernstig verkeersongeluk gebeurd. Een vrachtwagenchauffeur is door de vangrail gereden en werd levensgevaarlijk gewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Gemeentearbeider (56) overleden nadat hij in kanaal rijdt, politiemannen die hem probeerden te redden onderkoeld naar ziekenhuis
In Mannekensvere, deelgemeente van Middelkerke, is dinsdag een 56-jarige gemeentearbeider overleden. De man uit Slijpe belandde met zijn Piaggio, die dient ter ophaling van zwerfvuil, in de vaart in de Monnikenstraat.
Lees verder

Zo hard sloeg corona toe in luchtvaart: aantal vluchten op Zaventem in 2020 op zelfde niveau als in… 1971
De Federale Ombudsdienst voor Brussels Airport heeft de jaarlijkse cijfers van het luchtverkeer rond de luchthaven van Zaventem bekendgemaakt. Vorig jaar werden in totaal 95.812 vliegbewegingen geteld. Dat is iets minder dan in… 1971. Uiteraard het gevolg van het coronavirus, waardoor het passagiersverkeer volledig kelderde.
Lees verder

De geheimen achter de extreme fysiek van Ibrahimovic, met dank aan een meester in taekwondo: "Hij kan nog tot zijn vijftigste doorgaan"
Met open armen verwelkomen ze hem weer. Zlatan Ibrahimovic, terug na een dijbeenblessure, doet AC Milan tien jaar na datum weer hunkeren naar de scudetto. Op zijn 39ste zowaar. Of hij doet de monden openvallen met buitenaardse controles op twee meter hoog (zie video's hieronder). Een zoektocht naar de geheimen achter de extreme fysiek van 'Ibracadabra', inclusief taekwondo-meester en een inmiddels overleden wereldberoemde chef-kok.
Lees verder

België leent ruim 3 miljard euro aan negatieve rentes
België heeft met de uitgifte van schatkistcertificaten 3,042 miljard euro opgehaald. Dat gebeurde opnieuw aan negatieve rentes, zo maakte het Federaal Agentschap van de Schuld bekend.
Lees verder

Bart (55) en Sophie (47) laten hun gerenoveerde vakantiewoning in de Ardennen schatten: "Sinds corona zijn de prijzen in de streek 10 tot 15% gestegen"
Hoeveel is jouw woning waard? Onze woonexpert Björn Cocquyt neemt de proef op de som. Deze week stuurt hij makelaar Véronique Bastien van Wellimmo in Wellin naar een vakantiewoning in de Ardennen. Bart en Sophie kochten het pand voor 162.000 euro en stopten er nog eens 112.000 euro in voor renovatiewerken. Niet alleen om te genieten, maar ook als investering. Rendeert die ook?
Lees verder

Drie maanden na de geboorte van hun derde kind samen wonen Trisha en haar man Kurt apart: "Trisha kan de drukte van een groot gezin niet goed aan ..."
Babygeluk. Drie maanden na de geboorte van Liza-Marie beleven Trisha (37) en haar man Kurt (49) het niet meer elke dag samen. "Trisha woont in een huurhuis op tien minuten rijden", vertelt Kurt. "Ze heeft er regelmatig nood aan om af te koelen..." Volgens hem staat hun huwelijk niet onder druk, maar Trisha lijkt daar anders over te denken.
Lees verder