Doorgaan naar hoofdcontent

Meisje (14) gered nadat ze minutenlang aan skilift bengelde: “Mijn grootste nachtmerrie”

HLN
Meisje (14) gered nadat ze minutenlang aan skilift bengelde: "Mijn grootste nachtmerrie"
Opschudding in het skiresort Bristol Mountain in de Amerikaanse staat New York. Daar hielden skiërs hun adem in toen een 14-jarig meisje uit een zetellift gleed en met haar jas bleef vasthangen. Een lokale patrouille reageerde gelukkig snel, waarna de tiener zich kon laten vallen op een vangnet.
Lees verder

Partner van Bond-girl Tanya Roberts vertelt over laatste momenten: "Ik keek nog één keer in haar ogen"
Lance O'Brien, de vriend van de overleden actrice Tanya Roberts (65), heeft in een emotioneel interview over hun laatste momenten samen verteld. "Ik heb afscheid genomen van haar in het ziekenhuis. Ik heb nog 1 keer in haar prachtige ogen gekeken en de volgende dag kreeg ik via de telefoon te horen dat ze overleden was." Hij vertelt ook hoe het komt dat de actrice zondag vroegtijdig werd doodverklaard.
Lees verder

Viktor vlogt achter de schermen van 'De Verhulstjes': "Ellen kan het best camera's negeren"
Viktor Verhulst neemt ons mee achter de schermen van de opnames van 'De Verhulstjes'. Vandaag nemen ze quotes op. De een heeft daar al net iets meer goesting in dan de ander.
Lees verder

Viktor vlogt achter de schermen van 'De Verhulstjes': "Ellen kan het beste camera's negeren"
Viktor Verhulst neemt ons mee achter de schermen van de opnames van 'De Verhulstjes'. Vandaag nemen ze quotes op. De een heeft daar al net iets meer goesting in dan de ander.
Lees verder

KOERS KORT. Missaglia en Vierhouten worden sportdirecteur bij Team Qhubeka
De Italiaan Gabriele Missaglia en de Nederlander Aart Vierhouten gaan aan de slag als sportdirecteur bij Team Qhubeka ASSOS. De Zuid-Afrikaanse WorldTourploeg bevestigde de komst van de oud-renners, allebei 50, vandaag .
Lees verder

Wat doet bijna een jaar lang mondmaskers dragen met je gezondheid, huid én geest? 5 experts aan het woord
Al negen maand verbergen we ons gezicht achter een masker. Eerst deden we dat schoorvoetend, met een flinke dosis wantrouwen. Uiteindelijk werd het verplicht en legden we ons erbij neer. Wat gebeurde er ondertussen achter dat masker? Wat zijn de gevolgen voor je gezondheid en geest? En wat als we het kapje weer af kan? Zullen we dan snel weer kussen of hoesten in elkaars buurt? Vijf specialisten aan het woord.
Lees verder

Omstreden sjamaan Durek wil trouwen met Noorse prinses Märtha Louise "als de geesten het niet verbrodden
Een jaar na de zelfmoord van haar ex-man Ari Behn ligt bij de vriend van Märtha Louise van Noorwegen (49), de omstreden sjamaan Durek (46), de ring klaar waarmee hij haar ten huwelijk zal vragen. Al zijn haar ouders, koning Harald en koningin Sonja, niet meteen opgetogen over haar relatie, zo laat de prinses grootmoedig verstaan.
Lees verder

LIVE. Lukaku krijgt rust en begint op de bank voor match tegen Sampdoria
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Romelu Lukaku krijgt rust en start op de bank
Lees verder

LIVE (15u). Lukaku krijgt rust en begint op de bank voor match tegen Sampdoria
• Serie A • Aftrap: 15u • Sampdoria-Inter • Romelu Lukaku krijgt rust en start op de bank
Lees verder

Amerikanen mikken op minstens 1 miljoen vaccinaties per dag, Britten op 2 miljoen per week: drie tot vier keer sneller dan België
Er lijkt een wereldwijde vaccinatiewedloop aan de gang en ons land breekt daarin voorlopig geen potten. Terwijl de VS gaan voor meer dan een miljoen vaccinaties per dag en het Verenigd Koninkrijk voor 285.000, mikken wij op een kruissnelheid van 90.000. België zal zo, in verhouding tot het aantal inwoners, drie tot vier keer trager vorderen dan de twee genoemde landen.
Lees verder

LIVE. Nainggolan gaat na 68 minuten rusten en scoorde bijna na lob van net over middenlijn
• Sardegna Arena
Lees verder

Dit waren de vijf wetenschappelijke hoogtepunten van 2020
Nu 2021 uit de startblokken is geschoten, is het moment aangebroken om de balans op te maken van het afgelopen jaar. Wat waren dé wetenschappelijke nieuwsfeiten van 2020? Wij stelden alvast onze lijst samen.
Lees verder

Porsche Panamera te koop voor 0,95… Bitcoin
Een officieel betaalmiddel is het nog niet volgens de overheid, maar op zoekertjessite 2dehands.be kon je vandaag wel een tien jaar oude Porsche Panamera kopen voor 0,95… Bitcoin. Kon, want verkoper B.V. uit Vlaams-Brabant heeft zijn wagen amper enkele uren later al verkocht. "En dat terwijl hij eerst vier maanden lang vergeefs voor een gewone geldprijs te koop stond."
Lees verder

Spanje en Portugal zetten zich schrap voor hevige sneeuwval
Portugal en Spanje maken zich klaar voor de doortocht van storm Filomena. De komende dagen worden er veel sneeuwval en erg lage temperaturen verwacht.
Lees verder

Zette man overlijden van z'n vrouw in scène om haar levensverzekering op te strijken?: "Het was mijn schoonfamilie die van me af wilde"
Een 45-jarige Antwerpenaar zou drie jaar geleden zijn vrouw dood hebben laten verklaren met een vals overlijdensattest om nadien haar levensverzekering op te strijken. A.F. verscheen woensdagmorgen voor de Brugse strafrechter en riskeert een effectieve celstraf. De man beweert echter dat zijn schoonfamilie van hem af wilde. "Zij zetten de dood van mijn vrouw in scène", beweert hij.
Lees verder

Radja Nainggolan debuteert bijna met wereldgoal bij verliezend Cagliari
Het zou een binnenkomer van formaat zijn geweest. Radja Nainggolan stond zes dagen na de overgang meteen in de basis bij Cagliari en tekende in het thuisduel tegen Benevento bijna een fantastisch doelpunt. Na een corner van de bezoekers snoepte hij de bal af, stormde naar voor en koos net voorbij de middenlijn voor een verre lob. Doelman Montipo moest alles uit de kast halen om het leer over te tikken.
Lees verder

Chauffeur krijgt celstraf en zesde (!) levenslang rijverbod: "Deze man kunnen we niet meer helpen"
Een man die voor de zoveelste keer betrapt werd toen hij rondreed tijdens een levenslang rijverbod is in beroep veroordeeld tot een celstraf van drie jaar. H. liep de voorbije tien jaar al 55 veroordelingen op.
Lees verder

Nu al gespot: de handtassentrends voor 2021
Op zoek naar de perfecte handtas om je kerstcentjes in te investeren? Shop slim en met de trends van lente/zomer 2021 in het achterhoofd. Ninashop selecteerde haar favorieten voor 2021.
Lees verder

Fietser (13) valt tijdens 'downhill' op langste trap van het land
Een 13-jarige waaghals is zwaargewond geraakt toen hij met zijn mountainbike naar beneden wilde racen op de Montagne de Bueren in Luik. Dat is een straat bestaande uit 374 trappen, de langste trap van het land. Youtube staat vol filmpjes van waaghalzen die er 'downhill' naar beneden racen, maar dat blijkt niet zonder gevaar.
Lees verder

Eén jaar na wettelijke verplichting: kwart van Vlaamse woningen nog zonder rookmelder
Ruim een kwart van de woningen in Vlaanderen beschikt één jaar na de wettelijke verplichting nog niet over een rookmelder. Amper 27 procent is volledig in orde en heeft op elke verdieping een rookmelder. Dat blijkt uit een onderzoek van Stichting Brandwonden. Vooral bij senioren en in huurwoningen is dringend nood aan een inhaaloperatie, zeker nu mensen in deze coronacrisis vaker thuis zijn en het brandrisico dus toeneemt.
Lees verder