Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

‘Meest sexy man van 2020' is van ‘t straat: Michael B. Jordan stelt vriendin voor

HLN
'Meest sexy man van 2020' is van 't straat: Michael B. Jordan stelt vriendin voor
Michael B. Jordan (33) is geen vrijgezel meer. Nadat er al maandenlang gespeculeerd werd over z'n relatiestatus, heeft de acteur op Instagram z'n vriendin voorgesteld. De gelukkige is de 24-jarige Lori Harvey, die eerder verloofd was met de Nederlandse voetballer Memphis Depay (26).
Lees verder

Jan Verheyen opgelicht bij aankoop van bouwgrond in Spanje: "Ik betaalde een bedrag met 6 cijfers"
Jan Verheyen (57) werd enkele jaren geleden opgelicht in Spanje. Dat vertelde de regisseur in de Joe-ochtendshow van Sven Ornelis (47) en Anke Buckinx (40). Hij kocht een stuk bouwgrond van 11 hectare in Antequera, een stad in Andalusië, maar mocht er nooit een huis op zetten. "De miskoop van mijn leven. Het ging om een bedrag van 6 cijfers."
Lees verder

Pelosi wil impeachmentprocedure tegen Trump in gang zetten en geeft Pence ultimatum van 24 uur: dit is wat er staat te gebeuren
In het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden zullen stappen gezet worden om president Donald Trump af te zetten. Dat heeft de voorzitster van het Huis, Nancy Pelosi, bevestigd. Om te starten krijgt vicepresident Mike Pence 24 uur tijd om het 25ste amendement te activeren en Trump onbekwaam te verklaren. Bedoeling van Pelosi is om op die manier vooral onrechtstreeks de druk op Pence op te voeren, aldus Amerikakenner Bart Kerremans (KU Leuven). Tegelijkertijd is de kans ook niet onbestaande dat de Democraten zelf de kwestie op de lange baan willen schuiven.
Lees verder

LA Lakers blijft aan de leiding na zege in Houston
LA Lakers heeft zondag met 102-120 gewonnen op bezoek bij Houston Rockets in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie NBA.
Lees verder

Opvallend meer meldingen van phishing per brief
Febelfin kreeg in december opvallend meer meldingen van phishing. Fraudeurs proberen het nagenoeg bij alle banken.
Lees verder

COLUMN. De week van Sandra Bekkari: "De zoektocht naar balans tussen privé en werk blijft een actiepunt"
De meeste mensen leerden Sandra Bekkari (47) kennen als tv-kok op VTM en via haar succesvolle kookboeken, maar ze is al 25 jaar bezig met gezonde voeding. De komende weken kan je in haar column lezen wat haar bezighoudt en motiveert ze iedereen om eventuele goede voornemens waar te maken. "Met mijn nieuwe project Change for Good, een haalbaar coachingplan waarin ik deelnemers stapsgewijs begeleid naar een nieuwe levensstijl."
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt vrouwen die kritiek kregen op hun vrouwelijkheid
Je hebt hem misschien al zien passeren op Instagram: de hashtag #IStandWithKaat. Tientallen vrouwen gebruiken die hashtag nadat Kaat Bollen (35) in beroep veroordeeld werd. Ze kreeg van de Psychologencommissie een waarschuwing en tuchtstraf omdat ze 'te sexy' foto's op haar sociale media plaatste.
Lees verder

Kamer van Viktor Verhulst ligt vol ongeopende brieven: "Al veel boetes gehad zo"
In een niet uitgezonden fragment van 'De Verhulstjes' is te zien hoe Viktor Verhulst (26) een hele stapel ongeopende brieven heeft in z'n kamer. "Ik word daar heel zenuwachtig van."
Lees verder

Zwaar verkeersongeval in havengebied: twee personen overleden
Aan de afrit van de R2 ter hoogte van het Kanaaldok heeft maandagochtend een dodelijk verkeersongeluk met twee vrachtwagens en een personenwagen plaatsgevonden.
Lees verder

Zwaar verkeersongeval aan Lillobrug in haven
Aan de Lillobrug in de haven heeft maandagochtend een ernstig verkeersongeluk plaatsgevonden.
Lees verder

PGA Championship golf vindt komend jaar niet plaats op golfbaan van Trump
Het PGA Championship golf van volgend jaar mag niet plaatsvinden op de golfbaan van de Amerikaanse president Donald Trump in Bedminster in de staat New Jersey, zo maakten de organisatoren van het toernooi zondag bekend.
Lees verder

Zangeres en actrice Camille Dhont komt uit een familie van vroege vogels: "Uitgaan, dat heb ik nog niet veel gedaan"
Ben je een vroege vogel of een nachtraaf? Die vraag stellen we elke week aan een bekend gezicht. Deze keer aan de beurt: zangeres en actrice Camille Dhont. De zin om vroeg op te staan zit in haar DNA. "Mijn vader staat zelfs in het weekend om 6 uur op. Zo erg is het bij mij niet. Ik kan nog slapen tot 8 à 9 uur." Het nieuwe talent klapt uit de biecht over haar andere ochtendgewoontes, haar samenwerking met Regi en hoe ze zelfs bij 'Friends' in de zetel in slaap valt.
Lees verder

Onze chef voetbal over de blessure van Witsel en de nationale ploeg: "Het knippen en plakken dreigt allemaal een beetje veel te worden voor Martínez"
De kans is groot dat Axel Witsel een streep door het EK met de Rode Duivels moet trekken. De middenvelder liep bij Dortmund een zware achillespeesblessure op. Onze chef voetbal schat in wat dat te betekenen heeft voor de nationale ploeg. "Van zijn volledige driehoek op het middenveld in de WK-wedstrijd tegen Frankrijk - Dembélé-Witsel-Fellaini - blijft vandaag alvast niets meer over voor Martínez."
Lees verder

Januari soldenmaand: deze tech musthaves zakken het meest in prijs
De solden zijn altijd een goed moment om elektronische snufjes op de kop te tikken: die zijn gemiddeld genomen sowieso iets duurder, waardoor een paar procenten korting echt wel al scheelt in de portemonnee. Onze techredacteur ging op zoek naar de strafste dalers van het moment*.
Lees verder

Hybride, plug-in hybride en mild hybride: wat is het verschil?
Wie naar een nieuwe auto zoekt met een ecologische motor, wordt om de oren geslagen met allerlei termen: naast volledig elektrische wagens kan je immers ook kiezen voor een hybride. Maar wat is het verschil tussen een gewone hybride en een plug-in hybride? En wat met die derde soort, die recent opgang maakt: de milde hybride. HLN Drive zocht het uit.
Lees verder

Mike Pence nu grote zondebok voor Trump-aanhangers: "Executeer de verraders"
De meute die het Amerikaanse Congres aanviel, was op zoek naar vicepresident Mike Pence. Nu is Pence de man die kan beslissen of het nog verantwoord is Donald Trump op zijn post te laten.
Lees verder

Tech-koopjes: deze producten zakten het meest in prijs
De solden zijn altijd een goed moment om elektronische snufjes op de kop te tikken: die zijn gemiddeld genomen sowieso iets duurder, waardoor een paar procenten korting echt wel al scheelt in de portemonnee. Onze techredacteur ging op zoek naar de strafste dalers van het moment*.
Lees verder

Goffin stoot door naar halve finales in Antalya
David Goffin (ATP 16) heeft zich vlot geplaatst voor de halve finales van het ATP-toernooi in de Turkse badplaats Antalya (hard/361.800 euro).
Lees verder

Jeffrey (26) kan zijn paarden redden alvorens stal uitbrandt. "Was ik vijf minuten later wakker worden, zou dit fataal zijn geweest"
In de Roeselarestraat in Zarren, deelgemeente van Kortemark, woedde zondagnacht rond 3 uur een hevige uitslaande brand in een paardenstal. Het gaat om die van Jeffrey Desmet (26). "Mijn vriendin werd wakker door het hevige geknetter. Toen ik ging kijken, zag ik enkel een vlammenzee. Ik stormde buiten om mijn paarden te redden. Die probeerden op dat moment al tevergeefs hun deuren open te duwen", getuigt de paardenliefhebber. Zijn karpers en koi's bleven jammer genoeg wel in de brand.
Lees verder

LIVE. Krijgen we nieuwe driesterrenzaken in België? Volg hier de uitreiking van de Michelinsterren
Om 11 uur start de bekendmaking welke chefs dit jaar de zo begeerde Michelinsterren op hun naam mogen schrijven. U kan de uitreiking van de sterren in het Waalse Bergen hier live volgen. Meteen na de bekendmaking krijgt u alle sterrenrestaurants hier ook in kaart te zien.
Lees verder