Doorgaan naar hoofdcontent

Meer dan 100 mensen mogelijk besmet met hepatitis of hiv na onderzoek in Antwerps ziekenhuis: “Ontsmettingsbad voor...

HLN
Meer dan 100 mensen mogelijk besmet met hepatitis of hiv na onderzoek in Antwerps ziekenhuis: "Ontsmettingsbad voor endoscopie voldeed niet aan onze normen"
Meer dan 100 patiënten van het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen zijn mogelijk besmet geraakt met hepatitis of het hiv-virus. De mogelijke besmetting is veroorzaakt door een technisch sterilisatieprobleem bij een endoscopisch onderzoek. De betrokken patiënten hebben een brief gekregen van het ziekenhuis met de uitnodiging hun bloed te laten testen.
Lees verder

Verdediging Van Eyken: "Polygraaf overtuigde speurders"
Volgens de advocaten van Christian Van Eyken en zijn echtgenote Sylvia B. was het vooral de leugendetector die de speurders ervan overtuigde dat hun cliënten Marc Dellea doodden. "En net dat resultaat volstond om de onderzoeksrechter te overtuigen...", stelden ze. Op deze manier benadrukten ze dat de bewijslast tegen hun cliënten miniem was.
Lees verder

Skiër Sam Maes negen maanden out door kruisbandblessure: "Hopelijk weer fit voor Olympische Spelen 2022 in Peking"
Brute pech voor de Belgische topskiër Sam Maes: hij scheurde zondag de kruisbanden van zijn rechterknie. Zijn sterk gestart seizoen met een 18de plek op de WB reuzenslalom in Sölden is zo abrupt afgelopen. Hij mikt nu op de Winterspelen van Peking om weer op topniveau te komen.
Lees verder

Football Talk. Krijgt Lukaku rust tegen Sampdoria? - Ibiza nu wel stuntploeg in Copa del Rey
Waar het vorig jaar tegen FC Barcelona nog net mis ging, heeft UD Ibiza nu wel voor een stunt kunnen zorgen in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. De club van het party-eiland, uitkomend op het derde niveau in Spanje, schakelde in de tweede ronde met Celta de Vigo een club uit de hoogste klasse uit. Het duel eindigde in een 5-2-overwinning voor de thuisploeg.
Lees verder

Waarom het VK het coronavirus maar niet onder controle krijgt
Het aantal besmettingen en doden blijft maar stijgen en premier Boris Johnson zet zijn land nu al voor de derde keer in lockdown. Hoe kon het toch zo fout lopen in het Verenigd Koninkrijk? "Johnson schuift belangrijke beslissingen steeds voor zich uit. En als hij de knoop dan toch doorhakt, is de economie al hard geraakt én stijgen de besmettingen enorm", zegt VRT-correspondent Lia Van Bekhoven in Londen.
Lees verder

'Temptation' Laura en Roger verrassen met verzoening: "Wij zijn weer bij elkaar!"
'Temptation Island 2019'-deelnemers Roger en Laura hebben hun relatie een nieuwe (en intussen al derde) kans gegeven. Dat hebben de twee vandaag aan de hand van een liefdevolle foto bekendgemaakt op Instagram. Hun volgers reageren verbaasd, maar vol lof over de romantische verzoening van het koppel.
Lees verder

Jarenlange celstraf voor drie journalisten in Vietnam wegens te kritische berichtgeving
Drie freelancejournalisten die gekend staan om hun kritische berichtgeving over de Vietnamese overheid zijn vandaag in Vietnam veroordeeld tot celstraffen tussen elf en vijftien jaar. De rechtbank vond hen schuldig aan het verspreiden van propaganda tegen de staat.
Lees verder

Spaanse Juan Carlos krijgt opvallend bezoek in Dubai voor verjaardag
De Spaanse prinses Elena (57) is sinds zondag in de Verenigde Arabische Emiraten. Dat meldt de nieuwssite El Confidencial. Elena is naar Dubai gevlogen in verband met de verjaardag van haar vader koning Juan Carlos. Die is dinsdag 83 jaar geworden. Het gaat om de tweede reis van de Infanta. Begin november werd ze bij vertrek uit Dubai gespot door Spaanse reizigers.
Lees verder

Race tegen de klok met obstakels: tennissers moeten voor 17 januari in Melbourne zijn voor Australian Open
Voor 17 januari moet alle tennissers en hun entourage, ruim 1.000 man sterk, in Melbourne zijn om in quarantaine te gaan voor de Australian Open. Enige zenuwachtigheid maakte zich de afgelopen dagen dan ook meester van die spelers, omdat ze nog niets gehoord hadden van de door Tennis Australia ingelegde chartervluchten.
Lees verder

Onderzoekers van WHO op weg naar China hebben nog altijd niet de vereiste visa gekregen: "Zeer frustrerend"
Een team van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO dat de oorsprong van de Covid-pandemie moet onderzoeken, is naar het Aziatische land op weg, maar heeft van China niet de vereiste toelatingen gekregen, zo heeft het hoofd van de VN-organisatie, Tedros Adhanom Ghebreyesus, dinsdag tegenover journalisten gezegd. "Vandaag hebben wij vernomen dat de verantwoordelijken in China nog niet rond zijn met de nodige toelatingen voor de aankomst van het team in China. Ik ben zeer ontgoocheld door dit nieuws", aldus Tedros in ongewoon duidelijke kritiek aan het adres van Peking.
Lees verder

De Sutter: "Pfizer-vaccin inschakelen bij ouderen is de juiste keuze van regering"
De federale regering blijft erbij dat de keuze om de bewoners van woonzorgcentra eerst te vaccineren tegen het coronavirus de juiste is. Dat zei Groen-vicepremier Petra De Sutter in Terzake. Onder meer de specifieke kenmerken van het Pfizer/BioNTech-vaccin verantwoorden die beslissing, klonk het.
Lees verder

Saudi-Arabië verlaagt vrijwillig eigen olieproductie
Saudi-Arabië gaat zijn eigen olieproductie op vrijwillige basis in februari en maart met 1 miljoen vaten per dag verlagen om zo de oliemarkt te stutten tegen de coronacrisis. Daar staat tegenover dat bondgenoten Rusland en Kazachstan de productie mogen verhogen. Door het nieuws over de productiebeperking zaten de olieprijzen stevig in de lift.
Lees verder

Slachtoffers Breendonk stellen zich burgerlijke partij op proces tegen extremist die Hitlergroet bracht
Rechts-extremist Gunnar Verreycken (24) uit Antwerpen moet zich woensdagmorgen in de rechtbank van Mechelen verantwoorden voor zijn Hitlergroet in het fort van Breendonk. De nazi's gebruikten het kamp van Breendonk voor de opsluiting en foltering van zo'n 3.500 politieke gevangenen en joodse vluchtelingen. Familie van enkele Breendonk-slachtoffers en de Confederatie van Politieke Gevangenen zullen zich vanmorgen burgerlijke partij stellen tegen Gunnar Verreycken.
Lees verder

Uitreiking Grammy Awards uitgesteld vanwege corona
De uitreiking van de Grammy Awards, die gepland stond voor 31 januari, wordt uitgesteld. Dat bevestigde de organisatie vandaag aan Variety.
Lees verder

Frank Vercauteren wil Antwerp op elk vlak verbeteren, met respect voor voorganger: "Ik moet Leko's werk verderzetten"
Royal Antwerp FC heeft er een Gouden Schoen bij. Nee, (nog) niet Lior Refaelov, wél Frank Vercauteren, laureaat in 1983. Daarnaast won hij als speler en als coach ook vier titels. Kampioen met Anderlecht, Genk, Samara. Binnen vijf maanden ook met Antwerp? "De weg naar de titel: dié moet je zien."
Lees verder

Ontvoerde Nederlandse kinderen na 7 jaar gevonden in Oostenrijks dorpje
De sinds 2014 spoorloos verdwenen Floor en Mees Werres uit Wijnandsrade in Nederlands Limburg, die werden ontvoerd door hun moeder, zijn in Oostenrijk teruggevonden. Dat heeft hun vader laten weten aan de Nederlandse regionale zender ZO-NWS nadat hij hierover vanmiddag is ingelicht door de politie.
Lees verder

Dit was 'Big Brother' aflevering twee: bekentenissen, tranen en alweer een geheime opdracht
We hebben er jaren op moeten wachten, maar maandagavond ging het vernieuwde 'Big Brother' van start op VIER. Amper een dag later al meteen goed voor een portie emo dankzij Thomas... En Theo, jawel.
Lees verder

"Twee op tien. Zijn neus is te dik, echt lelijk": lerares kraakt in TikTok-video uiterlijk van haar studenten af
In Wallonië is de nodige commotie ontstaan omtrent een smakeloze TikTok-video. Op de beelden is te zien hoe een lerares uit Herstal (Luik) het uiterlijk van haar studenten afkraakt. "Twee op tien. Zijn neus is te dik. Lelijk, lelijk, lelijk", klinkt het op een bepaald moment zelfs. Het filmpje is intussen van sociale media verwijderd, de directrice van de school laat de zaak niet rusten.
Lees verder

Football Talk. Tottenham plaatst zich als eerste voor de League Cup-finale - Krijgt Lukaku rust? - Ibiza nu wel stuntploeg in Copa del Rey
Tottenham heeft zich als eerste ploeg geplaatst voor de finale van de Engelse League Cup. De Spurs haalden het met 2-0 van tweedeklasser Brentford. Toby Alderweireld bleef bij de thuisploeg negentig minuten op de bank.
Lees verder

Taskforce VS: Russen zochten informatie met cyberaanval
De grootschalige cyberaanval op de Amerikaanse overheid is waarschijnlijk van Russische makelij en gericht op het verzamelen van informatie. De inlichtingenoperatie is nog steeds gaande. Dat stelt een Amerikaanse taskforce (UCG) met leden van verschillende inlichtingendiensten, waaronder het NSA en de FBI.
Lees verder