Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

Marc Van Ranst na optreden op Izegemse Markt te zien in reclamefilmpje van Filou: “Kies voor vaccin, daar help je h...

HLN
Marc Van Ranst na optreden op Izegemse Markt te zien in reclamefilmpje van Filou: "Kies voor vaccin, daar help je horeca mee"
Wat viroloog Marc Van Ranst op de Izegemse zaterdagmarkt deed? Hij figureerde er in een ludiek promofilmpje van Filou-brouwerij Van Honsebrouck. Dat blijkt nu uit de officiële communicatie en het promofilmpje dat zaterdag is ingeblikt. Van Ranst oogstte afgelopen weekend kritiek, want mensen vroegen zich af hoe coronaproof de productie was.
Lees verder

HET DEBAT. Moeten de scholen opnieuw sluiten? Dit is jullie mening
De druk om de scholen te sluiten neemt toe nu steeds meer scholen in quarantaine moeten door een corona-uitbraak. Het aantal besmettingen met het coronavirus is bij de 0- tot 9-jarigen op een week tijd met 84 procent toegenomen. Wat denk jij? Moeten de scholen opnieuw sluiten? Eerder vandaag lieten we onze experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

LIVE. Antwerp moet het tegen Eupen doen zonder Haroun, Mbokani en Buta
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Am Kehrweg • Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani
Lees verder

LIVE (18u45). Antwerp moet het tegen Eupen doen zonder Haroun, Mbokani en Buta
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Am Kehrweg • Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani
Lees verder

Trump opent nieuw pr-bureau om zijn Twitteraccount te vervangen
Voormalig Amerikaanse president Donald Trump heeft de opening van het "Office of the Former President" in Palm Beach County, Florida aangekondigd. Het bureau zal toezicht houden op de officiële activiteiten van de 45e president in zijn leven na het presidentschap. Dat heeft CBS News vandaag gemeld.
Lees verder

Von der Leyen roept VS op tot samenwerking rond regels voor sociale mediabedrijven
Europa pleit voor globale regels om de macht van Facebook, Twitter en andere sociale mediabedrijven onder controle te houden. Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen roept de VS daarom op om een globaal "regelboek" uit te werken, zo zei de Duitse in haar toespraak voor het Wereld Economisch Forum.
Lees verder

Tieners voor jeugdrechter na oproepen tot rellen in Hasselt en Maasmechelen
De politie pikte de afgelopen dagen enkele berichten op sociale media op waarin jongeren oproepen om op een gewelddadige manier te gaan protesteren tegen de coronamaatregelen. Een 15-jarige jongen werd daarna opgepakt. Hij had het op Hasselt gemunt.
Lees verder

Tiener (15) voor jeugdrechter na oproepen tot rellen in Hasselt
De politie pikte de afgelopen dagen enkele berichten op sociale media op waarin jongeren oproepen om op een gewelddadige manier te gaan protesteren tegen de coronamaatregelen. Een 15-jarige jongen werd daarna opgepakt. Hij had het op Hasselt gemunt.
Lees verder

Coach en ex-coach over het mysterie Bongonda: "Hij klopt op de deur van de Rode Duivels"
Théo Bongonda (25) is een speler die niemand koud laat, voor of tegenstander. Huidig coach John van den Brom en ex-coach Francky Dury proberen het mysterie Bongonda te doorgronden. "Wat mij betreft klopt hij stilaan op de deur van de Rode Duivels."
Lees verder

LIVE. Rode lantaarn Waasland-Beveren heeft punten nodig tegen Mechelen
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Nieuwe interprofessionele cao rond telethuiswerk
In de Nationale Arbeidsraad is een nationale interprofessionele cao rond telethuiswerk afgesloten, die een duidelijk kader bevat waarbinnen op ondernemingsvlak minimaal afspraken gemaakt moeten worden. Dat meldt de christelijke vakbond ACV vandaag. Onwillige bedrijven worden zo verplicht om toch afspraken te maken rond telethuiswerk.
Lees verder

Vluchteling Qadir vertelt in toneelstuk over helse tocht met twee kinderen: "We zeiden hen dat we op weg waren naar groot trouwfeest"
Twee witte jurkjes kochten papa en mama voor hun twee dochtertjes. Want ze zouden samen een lange reis maken naar een groot feest. Met een sprookjesvertelling hoopten Qadir en Salima dat de kleine Soraya en Nargis het zouden volhouden op de 7.000 kilometer lange vlucht van Afghanistan tot België. Speelbal van mensensmokkelaars, sluipend over de grond, klauterend over bergen en dobberend op een kolkende zee: het verhaal - eerst in een boek - en nu in een toneelvoorstelling vertelt Qadir zelf, in 't Nederlands. "Wie toneel speelt, snijden ze de tong af in Afghanistan. Dat ik hier nu toch op het podium mag staan, voelt als de overwinning."
Lees verder

Vlaamse gezinnen verliezen honderden euro's door stopzetting amateurvoetbal, maar de emotionele kost is nog veel hoger: "Laat onze jeugd alstublieft buiten komen"
Het stopzetten van het amateurvoetbal heeft ook impact op de portefeuille van de Vlamingen die aangesloten zijn bij een lokale club. Wie ouder is dan 13, mocht dit seizoen amper voetballen - ondanks honderden euro's lidgeld. Maar de grootste kost is emotioneel. "Voor onze tieners is dit verschrikkelijk", klinkt het bij drie grote voetbalfamilies.
Lees verder

Football Talk. Conte moet twee matchen brommen - Willem II zet Adrie Koster aan de deur - Zware boete voor Embolo
Inter-coach Antonio Conte heeft een schorsing van twee speeldagen en een boete van 20.000 euro gekregen voor zijn rode kaart van afgelopen weekend in het slot van het competitieduel tegen Udinese, zo maakte de Serie A dinsdag bekend.
Lees verder

Wat vraagt u zich af over de nieuwe regels rond buitenschoolse activiteiten voor kinderen?
Er is een akkoord bereikt over de regels rond buitenschoolse activiteiten. Zo mogen kinderen onder 12 jaar nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Hun bubbels worden verkleind tot maximaal tien personen.
Lees verder

Franse farmareus Sanofi springt bij in productie van vaccin Pfizer/BioNTech
Het Franse farmaceutische bedrijf Sanofi zal tegen het einde van het jaar meer dan 100 miljoen doses van het coronavaccin van concurrenten Pfizer en BioNTech produceren. Dat vertelde CEO Paul Hudson vandaag aan de Franse krant Le Figaro.
Lees verder

Kiezen tussen voetbal en scouts? Kinderen onder 12 jaar mogen één hobby uitoefenen in kleinere bubbel
Er is een akkoord bereikt over de buitenschoolse activiteiten voor kinderen en jongeren. Kinderen onder 12 jaar mogen nog één hobby of vrijetijdsactiviteit uitoefenen. Dat is beslist op het onderwijsoverleg. Ook worden de bubbels kleiner.
Lees verder

LIVE. Walsh zet rode lantaarn Waasland-Beveren op achterstand
• Aftrap: 18u45
Lees verder

Wandelaars en fietsers in grensgebied "zullen niet streng aangepakt worden"
Wandelaars en fietsers die tijdens hun wandeling in een grensgebied even over de grens wandelen, zullen niet streng aangepakt worden. Dat zegt de woordvoerster van minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V).
Lees verder

LIVE. Z'n eerste als Gouden Schoen! Refaelov rondt knappe aanval Antwerp af
• 24ste speeldag Jupiler Pro League • Aftrap: 18u45 • Am Kehrweg • Antwerp mist onder meer Buta en Mbokani
Lees verder