Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 6 januari 2021

Man (70) verdrinkt na verdwijning uit woonzorgcentrum

HLN
Man (70) verdrinkt na verdwijning uit woonzorgcentrum
Een zeventigjarige man is dinsdagavond omstreeks half twaalf levenloos uit het water gehaald in Mariakerke. Hij werd nog gereanimeerd maar overleed ter plaatse. Vermoedelijk gaat het om dezelfde man die in de loop van de dag als vermist werd opgegeven door het rusthuis waar hij verbleef.
Lees verder

Bekaert sluit opnieuw een fabriek, dit keer in Canada: nog eens 145 jobs verloren
Nog geen maand nadat staaldraadproducent Bekaert een herstructurering met zwaar banenverlies in ons land aankondigde, komt nu plots het nieuws dat de groep in Canada ook een fabriek sluit. Het totaal banenverlies komt daarmee in enkele weken tijd op iets meer dan 300.
Lees verder

Meer dan 50 pro-democratieactivisten in Hongkong opgepakt
Meer dan 50 pro-democratieactivisten zijn vandaag in Hongkong opgepakt op basis van de omstreden Chinese veiligheidswet die afgelopen zomer werd ingevoerd. Het zou gaan om de grootste actie tegen de oppositie onder de nieuwe veiligheidswet tot nu toe.
Lees verder

Voetballer Tuur Dierckx als straf naar Covid-afdeling na lockdownfeestje: "Mijn ouders waren kwaad. Nu zie ik: ze hadden gelijk, verdorie"
Wie niet horen wil, moet zien, dacht voetbalclub Westerlo, en speler Tuur Dierckx (25) werd naar de Covid-afdeling van een ziekenhuis gestuurd. Een lockdownfeest in december mondde zo uit in een voormiddag tussen de coronapatiënten, die na maanden revalideren nog niet zonder bijkomende zuurstof kunnen. "Mijn ouders zijn kwaad geweest. Ik heb hen na mijn bezoek gebeld, dit was verdorie heftig."
Lees verder

Voetballer Tuur Dierckx als straf naar Covid-afdeling na lockdownfeestje: "Mijn ouders waren kwaad. Nu zie ik: ze hadden gelijk, verdorie"
Wie niet horen wil, moet zien, dacht voetbalclub Westerlo, en speler Tuur Dierckx (25) werd naar de Covid-afdeling van een ziekenhuis gestuurd. Een lockdownfeest in december mondde zo uit in een voormiddag tussen de coronapatiënten, die na maanden revalideren nog niet zonder bijkomende zuurstof kunnen. "Mijn ouders zijn kwaad geweest. Ik heb hen na mijn bezoek gebeld, dit was verdorie heftig."
Lees verder

Sergio Herman gaat opnieuw scheiden, en dat is lang niet zo uitzonderlijk: "Bij tweede breuk hoor je vaak: 'het leven is te kort voor ruzie'"
Sergio Herman (50) gaat scheiden. Het is zijn tweede grote relatiebreuk, wat lang niet uitzonderlijk is. Tweede huwelijken, en bij uitbreiding relaties met samengestelde gezinnen, zijn complexer dan gedacht en duren gemiddeld minder lang dan een eerste huwelijk, weten advocaten. "Maar een tweede breuk verloopt doorgaans vlotter dan een eerste, omdat men zich minder tot conflicten laat verleiden."
Lees verder

Dr. Dre met hersenbloeding opgenomen in ziekenhuis
De Amerikaanse rapper en muziekproducer Dr. Dre is met een hersenbloeding opgenomen op de intensivecareafdeling van het Cedars-Sinai Medical Center in Los Angeles. Volgens bronnen van entertainmentsite TMZ zou zijn toestand stabiel zijn. Hij zou last hebben van een aneurysma, een uitstulping in een bloedvat van de hersenen, waardoor hij meerdere testen moet ondergaan.
Lees verder

Kijk en luister naar onze Gouden Schoen-podcast, met Jan Mulder als presentator: "Als Kompany tijd krijgt, maakt hij Anderlecht kampioen"
Een speciale aflevering van 'Top of the League', de voetbalpodcast van HLN.be en VTM Nieuws. Dit keer hebben Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse het over de Gouden Schoen, die volgende week woensdag wordt uitgereikt. Het drietal neemt 10 stellingen onder de loep. En dat in 45 minuten.
Lees verder

Aftellen naar 67ste Gouden Schoen, Marc Degryse en Jan Mulder gaan in debat: "De Ketelaere mag niet met zich laten sollen"
De stemmen zijn geteld. Precies over één week – op woensdag 13 januari – wordt de winnaar van de 67ste Gouden Schoen bekendgemaakt. De komende dagen wordt in uw krant en op HLN.be steeds een tipje van de sluier – lees: de eindrangschikking – opgelicht. Tot de top 5 overblijft op 13 januari. Wie wint (de nevencategorieën)? Onze huisanalisten Marc Degryse en Jan Mulder wikken en wegen aan de hand van 10 stellingen die wij hen voorlegden. Van Refaelov over Kompany tot Courtois. The Final Countdown.
Lees verder

Coronacommissaris valt uit met burn-out: "IJzeren gestel nodig om dit te kunnen bolwerken"
Ze zijn te streng. Ze zijn niet streng genoeg. Het gaat te rap. Het gaat te traag. Al tien maanden staan wetenschappers, virologen en andere specialisten in een Covid-storm waarin ze niets goed lijken te kunnen doen. Coronacommissaris Pedro Facon (39) viel deze week uit. Een burn-out, wordt gezegd. Het is vaak lastig, getuigen oud-minister Maggie De Block (Open Vld), viroloog Steven Van Gucht, GEMS-voorzitter Erika Vlieghe en professor Arbeidsgeneeskunde Lode Godderis (KU Leuven).
Lees verder

Tussen ster en corona. Niels Brants van EssenCiel: "Een Michelinster komt nooit ongelegen, ook niet in 2020"
2020 moest en zou hún jaar worden. Al sinds 2013 droomden Niels Brants (31) en Romina Charels (27) met hun Leuvense restaurant EssenCiel heimelijk — en vergeefs — van een Michelinster. Tot ze daar een dik jaar geleden plots was en het in hun zaak meteen storm liep. Maar even later ook de corona-orkaan losbarstte. Weg superjaar. "Maar net dankzij die ster zat het hier in onze weinige 'open' periodes vol. En dat heeft ons financieel de nodige zuurstof gegeven. Zonder Michelin zou het veel moeilijker geweest zijn."
Lees verder

Wie bezet de plaatsen 41 tot en met 31 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. The Final Countdown begint vandaag. Letterlijk, want voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbal trofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. We starten met positie 41 tot 31.
Lees verder

10.750 euro boete als Vercauteren zondag op de bank zit, gisteren stond hij alvast niet op het oefenveld
Frank Vercauteren mag komend weekend niet op de bank zitten bij Antwerp. Anders krijgt hij een coronaboete van 750 euro, en moet de club 10.000 euro ophoesten. Ook spelers die minder dan zeven dagen voor de match op vakantie zijn geweest naar een rode zone, mogen in principe niet spelen.
Lees verder

Politie houdt Lamkel Zé in de gaten
Gistermiddag stond er geruime tijd een politiecombi tegenover het appartement van Didier Lamkel Zé. "We zijn geen bodyguards, maar houden de situatie zeker in de gaten", bevestigde de Antwerpse politie de verhoogde paraatheid.
Lees verder

Jeroom toont zachte kant als presentator van 'Junior Bake Off': "Als kandidaatjes huilen, kan je geen cynische klootzak zijn"
In 'De slimste mens' is jurylid Jeroom (43) de man met de meedogenloze grappen. Maar als presentator van 'Junior Bake Off' toont hij zowaar ook zijn tedere kant. Want, zo vertelt hij zelf, die is er wel degelijk. "Als er huilende deelnemertjes zijn, knuffel ik hen met anderhalve meter afstand."
Lees verder

Transfer Talk. Zulte Waregem ligt in pole position voor Harbaoui
Vanaf deze week tot 1 februari loopt in België de wintertransferperiode, die door de coronacrisis mogelijk op een lager pitje zal branden. Maar toch zal er -net zoals in het buitenland- ongetwijfeld weer de nodige activiteit volgen. De belangrijkste transfergeruchten en de 'done deals' in onze Transfer Talk.
Lees verder

Waalse en Brusselse kleinkinderen van collaborateurs doen hun verhaal
Drie jaar geleden is het intussen dat (klein)kinderen van Vlaamse collaborateurs hun verhaal deden in de Canvas-reeks 'Kinderen van de collaboratie'. De getuigenissen deden niet alleen bij ons stof opwaaien, maar ook over de taalgrens. De RTBF vroeg daarom aan de makers of ze ook een reeks konden maken met Franstalige nazaten.
Lees verder

OVERZICHT. Coronacijfers blijven dalen: gemiddeld 1.580 nieuwe besmettingen en 132 ziekenhuisopnames per dag
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in België blijft verder dalen. Ook het aantal overlijdens en de ziekenhuisopnames blijven afnemen, zo blijkt uit de voorlopige gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Op zoek naar 'La casa de papel'-overvallers in nieuw seizoen 'Op Interventie'
Wie dacht dat Limburg alleen maar staat voor mierzoete vlaaien en fruitgaarden heeft duidelijk niet naar het eerste seizoen van 'Op interventie' gekeken. In die reportagereeks trekt een cameraploeg mee op patrouille met de Genkse politie-eenheid Carma - What's in a name?
Lees verder

Het woord is aan Charles: door schorsing van de grote patron mag De Ketelaere zich eindelijk uitleven op favoriete plek
Met Hans Vanaken die drie matchen moet toekijken, zijn alle ogen op Charles De Ketelaere gericht. Het jeugdtalent krijgt eindelijk de kans om zich uit te leven op zijn voorkeurspositie. En mogelijk zet het ook anderen aan tot inspiratie. Of waarom de schorsing van de grote patron blauw-zwart nog ten goede kan komen.
Lees verder