Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

Mama krijgt via Instagram bericht dat iemand school in brand wil steken

HLN
Mama krijgt via Instagram bericht dat iemand school in brand wil steken
Bij de lokale politie van de zone Demerdal - DSZ is donderdagochtend een melding binnengelopen waarin gedreigd werd brand te stichten in schoolgebouwen van KSD, meer bepaald op de campus Sint-Jan in de Peetersstraat. Het was een mama wiens kind(eren) er op school zit(ten) die het bericht binnenkreeg en de politie verwittigde. De leerlingen zijn intussen naar huis, de politie voert momenteel een onderzoek.
Lees verder

Kinesist (43) aangehouden na verkrachting van twee patiënten
Een 43-jarige kinesist uit Sint-Katelijne-Waver is door de onderzoeksrechter in Mechelen aangehouden. Hij wordt verdacht van de verkrachting van twee vrouwen. Hijzelf zou de feiten ontkennen. Vrijdag verschijnt hij voor de raadkamer.
Lees verder

Kunnen Britse artiesten door brexit moeilijker door Europa touren? "Gevolgen worden nog altijd onderschat"
Waarom kunnen Britse artiesten en hun crews niet langer ongehinderd touren op het Europese vasteland en vice versa? De Britse regering schuift de verantwoordelijkheid in de schoenen van de Europese Unie, maar hoofdonderhandelaar Michel Barnier ontkent nu dat hij zich tijdens de handelsonderhandelingen verzet heeft tegen vrij verkeer voor muzikanten.
Lees verder

LIVE. Strengere regels tegen besmettelijkere varianten nodig? Premier De Croo verwacht snel advies van experten
De coronamaatregelen in ons land worden verlengd tot 1 maart. Intussen wordt er druk gewerkt aan de massale vaccinatiecampagne. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Zo is in China voor het eerst in acht maanden tijd opnieuw een persoon overleden aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Wet rond vingerafdrukken op identiteitskaart geen schending van de privacy, oordeelt Grondwettelijk Hof
De registratie van vingerafdrukken op de elektronische identiteitskaart is niet in strijd met de privacy. Dat heeft het Grondwettelijk Hof geoordeeld. Privacyjurist Matthias Dobbelaere-Welvaert, die geld inzamelde om de zaak op te starten, reageert teleurgesteld.
Lees verder

Agenten vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen arrestant: "Niet duidelijk waar en wanneer slachtoffer verwondingen heeft opgelopen"
Drie agenten zijn vrijgesproken voor buitensporig geweld tegen een arrestant. De man liep 8 jaar geleden een schedelbreuk op. Naar eigen zeggen werd hij het slachtoffer van brutaal politiegeweld. Eerder had het parket ook al de vrijspraak gevorderd. De rechter volgde dit nu: "De rechtbank kon niet met zekerheid vaststellen hoe en waar het slachtoffer zijn verwondingen had opgelopen", klonk het in het vonnis.
Lees verder

Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen
Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten.
Lees verder

Grondwettelijk Hof vernietigt Vlaamse regeling rond terugdraaiende teller, maar niet met terugwerkende kracht
Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten.
Lees verder

'THE DAY AFTER' LIVE. Verrassingen blijven komen voor Refaelov: Gouden Schoen krijgt 'nieuw' shirt en ook zijn oogappels hebben een boodschap voor hem
Lior Refaelov leeft op een wolk. De spelverdeler van Antwerp won gisteravond voor het eerst in zijn carrière de Gouden Schoen. "Hierop heb ik jaren gewacht", glunderde hij. Vandaag geniet hij na. Er wachten hem onder meer tal van felicitaties op de Bosuil - allemaal coronaproof, uiteraard - en... een training. Wij zitten mee in het spoor van de kersverse Gouden Schoen. Volg alles hier LIVE!
Lees verder

Een kinderkamer om van te dromen? Jonge mama toont hoe je dat doet
De auteur ging op zoek naar een twintigtal huizen waar kinderen elke dag plezier brengen, rommel voor sfeer zorgt en de ouders zonder morren een deel van hun huis opofferen voor originele kamers, kleurrijke speelhoekjes en creatieve opbergruimtes.
Lees verder

Madrid schat schade door sneeuwstorm op 1,4 miljard euro
Volgens de burgemeester van Madrid heeft de zware sneeuwstorm Filomena een schade veroorzaakt van 1,4 miljard euro. In totaal heeft het slechte weer al aan zes mensen het leven geëist.
Lees verder

Dit zijn officieel de 10 slechtste films van het afgelopen decennium
In het enorme filmaanbod van Hollywood zitten heel wat pareltjes, maar ook een hoop bedenkelijke producties. Die laatste zijn het terrein van de Golden Raspberry Awards, want zij delen de nacht voor de Oscars steevast de zogenaamde Razzies uit aan de slechtste films van het voorbije jaar. In welke vorm ze dit jaar zullen doorgaan, is nog niet geweten, maar in afwachting hebben wij alvast de tien slechtste films van het afgelopen decennium op een rij gezet.
Lees verder

Koning Filip plots klem in Brussels tumult: "De veiligheid van de koning is nooit in het gedrang gekomen"
Tijdens rellen na een manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie woensdagavond kwam ook koning Filip even in het gewoel terecht. In een reactie laat Sarah Frederickx, woordvoerder van de federale politie, weten dat "de koning en zijn escorte op geen enkel ogenblik in de buurt van de betogers zijn geweest". Ze benadrukt ook dat "de veiligheid van de koning nooit in het gedrang is gekomen". Op videobeelden zou te zien zijn dat het voertuig met een projectiel bekogeld werd.
Lees verder

Londen start met vaccinaties in apotheken
In het Verenigd Koninkrijk gaan nu ook apotheken coronavaccins aanbieden. Londen hoopt op die manier het vaccinatietempo een pak te verhogen. Tegen midden februari moeten maar liefst 15 miljoen Britten uit de belangrijkste risicogroepen ingeënt zijn.
Lees verder

Illusionist Siegfried Fischbacher, bekend van 'Siegfried & Roy', is overleden
Leeuwentemmer en illusionist Siegfried Fischbacher, bekend van het wereldberoemde Duitse duo Siegfried & Roy, is woensdag in Las Vegas op 81-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. Dat melden Duitse media. In mei overleed zijn partner Roy Horn op 75-jarige leeftijd aan de gevolgen van het coronavirus.
Lees verder

17-jarige opgepakt die molotovcocktail naar MIVB-bus gooide
De Brusselse politie heeft zaterdag een 17-jarige jongeman opgepakt die een week eerder, op vrijdag 1 januari, een bus van de MIVB zou bekogeld hebben met een molotovcocktail. De jongeman werd ter beschikking gesteld van de jeugdrechter, zo meldt het Brusselse parket vandaag.
Lees verder

Verdict zwaarder dan gedacht voor Dennis Praet, hij is drie maanden out: "Forse klap voor Leicester"
Domper voor Prennis Praet (26). Hij staat zeker tot begin april aan de kant met een scheur in de hamstrings, zo bevestigt Brendan Rodgers. "Een zware klap voor Leicester", zegt de Leicestercoach. De middenvelder blesseerde zich afgelopen zaterdag in de slotminuut van de bekerwedstrijd tegen Stoke City.
Lees verder

Hoe kom je een lockdown door die maar blijft duren? Stop met tellen en leef in het moment
Geruisloos heeft de federale regering de coronamaatregelen opnieuw verlengd, zo vernamen we uit het Staatsblad. Plannen maken op langere termijn blijft moeilijk, zo niet onmogelijk. Misschien is dit het uitgelezen moment om wat meer 'in het hier en nu te leven'. Maar hoe?
Lees verder

LIVE. Samsung stelt om 16 uur de nieuwe Galaxy S21-smartphones voor, maar krijgen we ook plooibare telefoons te zien?
Samsung is er dit jaar vroeg bij om de nieuwste telg van de Galaxy S-familie voor te stellen, maar ook deze keer zijn we op post. Volg vanaf 16 uur Samsung Unpacked 2021 op HLN LIVE en/of in onze liveblog. Technologiejournalisten Kenneth Dée en Lucas Wuyts van VTM en HLN zitten in de studio om de persconferentie te voorzien van deskundige commentaar.
Lees verder

Moskou wil Navalny bij terugkeer meteen oppakken
De Russische Federale Penitentiaire Dienst (FSIN) is van plan om oppositieleider Aleksej Navalny zondag bij zijn terugkeer naar Rusland meteen op te pakken. Volgens Moskou heeft Navalny de voorwaarden van een voorwaardelijke gevangenisstraf geschonden. Volgens een van zijn advocaten riskeert Navalny 3,5 jaar cel.
Lees verder