Doorgaan naar hoofdcontent

Maguire houdt drievoudig winnaar Selby uit kwartfinale Masters snooker

Maguire houdt drievoudig winnaar Selby uit kwartfinale Masters snooker

De Schot Stephen Maguire heeft zich geplaatst voor de kwartfinale op het Masters snookertoernooi (725.000 pond/810.000 euro). In het Engelse Milton Keynes zette hij de drievoudige kampioen Mark Selby met 6-3 opzij.

Lees verder

LeBron James doet "the Curry no-look three" tegen Houston Rockets, James Harden heeft er genoeg van

LeBron James blijft op zijn 36ste in de NBA schitteren. King James, dit seizoen met Los Angeles Lakers op zoek naar zijn vijfde NBA-titel, pakte ook met een leuke frats uit. Hij deed "The Curry no-look Three".

Lees verder

De stijlgeheimen van Griet Asaert: 'Blote benen laat ik over aan mensen met mooie benen'

De Gentse Griet Aesaert ontwerpt sinds 2014 onder de naam Aesaert op maat gemaakte lederen tassen en accessoires. Ze lanceerde onlangs een doe-het-zelfpakket om thuis tassen te maken. Dit zijn haar stijlgeheimen.

Lees verder

Enige vrouw in Amerikaanse dodencel toch ter dood gebracht

De Amerikaanse overheid heeft Lisa Montgomery, veroordeeld voor moord in 2007, woensdag ter dood gebracht met een dodelijke injectie. Dinsdag had een rechter haar geplande executie nog afgelast.

Lees verder

Kimmer Coppejans haalt voor het eerst de Australian Open, ook Greet Minnen op de hoofdtabel

Kimmer Coppejans (ATP 175) heeft zich voor het eerst gekwalificeerd voor de hoofdtabel van de Australian Open. In de derde en laatste kwalificatieronde versloeg hij woensdag in de Qatarese hoofdstad Doha de Bosniër Damir Dzumhur (ATP 118), het zevende reekshoofd.

Lees verder

Vlaanderen heeft 40.000 sneltesten voor essentiële sectoren klaarliggen

Woensdagochtend zijn vor het eerst Vlaamse sneltesten op de bedrijfsvloer uitgevoerd. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) stelde het project voor waarbij bedrijven in essentiële sectoren werknemers kunnen laten testen met behulp van zo'n sneltest.

Lees verder

Aryna Sabalenka wint eerste WTA-toernooi van 2021

De Wit-Russische Aryna Sabalenka (WTA 10) is uitstekend begonnen aan het nieuwe tennisseizoen. Woensdag versloeg ze in de finale van het WTA-toernooi van Abu Dhabi (hard/565.530 dollar) de Russin Veronika Kudermetova (WTA 46) en pakte ze de eerste titel van 2021.

Lees verder

Verlinden: 'Ik begrijp dat er veel frustratie en moedeloosheid is'

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) beseft dat de manier waarop de regering de strenge coronamaatregelen gisteren verlengde tot ongenoegen leidt.

Lees verder

Studente ontwerpt genderneutraal kaartspel: 'Waarom zou heer meer waard zijn dan dame?'

In een standaard kaartspel is de heer meer waard dan de vrouw. 'Hartstikke ouderwets', vindt Indy Mellink. De Nederlandse studente heeft daarom een eigen editie ontworpen: niet met mannen en vrouwen, maar met goud, zilver en brons.

Lees verder

Alex de Minaur pakt titel op ATP Antalya na snelle opgave van Alexander Bublik

Alex de Minaur (ATP 23) heeft woensdag het ATP-toernooi in het Turkse Antalya (hard/300.000 euro) op zijn naam geschreven. Hij kreeg de eerste titel van 2021 in de schoot geworpen nadat in de finale zijn Kazachse tegenstander Alexander Bublik (ATP 49) na amper twee games moest opgeven.

Lees verder

Trump zet verwezenlijkingen in de verf met handtekening op muur in Texas

President Trump is dinsdag afgereisd naar Alamo, Texas om er zijn handtekening te zetten op de muur op de grens met Mexico. Trump wil daarmee benadrukken dat hij zijn belofte heeft gehouden om tijdens zijn vier jaar als president illegale immigratie in te dijken.

Lees verder

Ook jonge vrouwen moeten het bij promotie vaker afleggen tegen mannen

Jonge vrouwen- voor de leeftijd van 25- maken minder promotie dan mannen, blijkt uit een studie van HR-consulent Randstad. Dat is opmerkelijk omdat de factor 'gezin en kinderen' voor 25 nauwelijks speelt, omdat vrouwen gemiddeld een eerste kind op hun 29ste krijgen. Wellicht hebben studie- en beroepskeuzes er veel te maken, denkt Jan Denys van Randstad.

Lees verder

Russische oppositieleider Navalni keert zondag terug naar Moskou

Na zijn vergiftiging wil Aleksej Navalni komende zondag naar Moskou terugkeren. Hij landt op 17 januari met een toestel van de Russische luchtvaartmaatschappij Pobeda in de Russische hoofdstad. Dat heeft de Russische oppositieleider woensdag op Twitter laten weten.

Lees verder

Wildcamera legt achtkoppige wolvenfamilie vast in Nederlandse Veluwe

De Nederlandse Zoogdiervereniging heeft beelden verspreid van een wolvenfamilie van acht wolven. 'Beelden met zo'n scherpte zijn zeldzaam, en het is de eerste keer dat de hele groep tegelijk op film staat', zegt de vereniging.

Lees verder

'Zeker 40 doden bij Israëlische luchtaanvallen in Syrië'

Bij Israëlische luchtaanvallen in het oosten van Syrië zijn volgens mensenrechtenactivisten minstens 40 mensen gedood. Onder de doden zouden negen soldaten van het Syrische regeringsleger zijn en 31 strijders van milities.

Lees verder

Winterprik met sneeuw op weg naar Vlaanderen? 'Het zal erom spannen'

In de Ardennen was het al prijs, en donderdag zou ook Vlaanderen zijn deel van de sneeuw kunnen krijgen. 'Eén graad kan het verschil betekenen tussen smeltende sneeuw en een echte winterprik', zegt Nicolas Roose van NoodweerBenelux.

Lees verder

Live | Vlaamse regering stelt Vlaamse vaccinatiestrategie voor

Volg hier live het persmoment van de Vlaamse regering over de Vlaamse vaccinatiestrategie.

Lees verder

Vermeende leider van Antwerpse drugsbende opgepakt in Spanje

Tegen Yannick W., alias 'Flash', liep al enkele maanden een Europees aanhoudingsbevel. Hij wordt ervan verdacht een leidinggevende rol te spelen binnen een drugssmokkelbende die actief is in de Antwerpse haven.

Lees verder

Steeds meer ziekenhuizen in provincie Antwerpen verbieden stoffen mondmaskers

Sinds deze week mag je in de Antwerpse GZA-ziekenhuizen (Sint-Vincentius, Sint-Augustinus en Sint-Jozef) geen stoffen mondmaskers meer dragen. Eerder hebben andere ziekenhuizen de stoffen mondmaskers al verboden. Omdat mensen ze te weinig wassen, zouden die onhygiënisch zijn.

Lees verder

Leider bij motards in Dakar-rally komt ten val en geeft op

José Ignacio Cornejo Florimo (Honda) heeft na afloop van de 10e Dakaretappe bij de motoren moeten opgeven. De Chileense leider kwam na 252 km ten val, klom terug op zijn motor en zette koers richting finish. Aangekomen in het bivak passeerde Cornejo bij de dokter waarna beslist werd dat hij moest opgeven. Ricky Brabec (Honda) won de etappe en doet weer helemaal mee voor de eindzege. De titelverdediger is 2e op 51 seconden van leider Kevin Benavides (Honda) die woensdag als 3e eindigde.

Lees verder

Ook geen junioren of beloften in Druivencross van Overijse

Er zullen op de wereldbekermanche veldrijden in Overijse geen wedstrijden voor junioren en beloften worden georganiseerd. De internationale wielerunie UCI bevestigt woensdag in een tweet dat de categorieën worden geschrapt en verwijst daarvoor naar de coronacrisis.

Lees verder

Solvay snoeit sneller dan gepland

Het Belgische chemieconcern Solvay voert een personeelsherschikking door in de hoofdzetel in Neder-Over-Heembeek. 101 banen staan op de helling maar tegelijk worden er 37 gecreëerd. In totaal werken in het hoofdkwartier 1.100 werknemers.

Lees verder

Textielfamilie De Sutter is Vlaamse bieder op E5 Mode

De textielfamilie De Sutter is de bieder die samen met het Vlaams overheidsfonds PMV op E5 Mode biedt.

Lees verder

Oproep | Kinderen met chronische ziekte

Omdat het niet geweten is of de coronavaccins mogelijke nevenwerkingen hebben bij kinderen, worden min achttienjarigen momenteel niet opgenomen in de vaccinatiestrategie. Zeker voor minderjarigen met een chronische aandoening is dat een zware dobber, net als voor hun gezin: zij leven vaak al sinds het begin van de pandemie in een 'persoonlijke lockdown', uit schrik voor een besmetting. We zijn op zoek naar gezinnen die willen vertellen over de impact hiervan.

Lees verder

Europa keurt meelwormen als eerste insect voor menselijk voedsel goed

De Europese voedselautoriteit EFSA heeft meelwormen als eerste insect goedgekeurd als menselijk voedsel. Binnenkort kunnen de larven in je koekjes, pasta of curry zitten als smaakversterker.

Lees verder

Wereldbeker slalom in Kitzbühel gaat dit weekend niet door

De twee slalomwedstrijden voor de wereldbeker alpijnse ski die de mannen komend weekend in het Oostenrijkse Kitzbühel zouden afwerken, zijn uit vrees voor het coronavirus afgelast. In de regio zijn zeventien gevallen van covid-19 ontdekt die mogelijk gelinkt zijn aan de (erg besmettelijke) Britse variant.

Lees verder

Amerikaans Hooggerechtshof maakt toegang tot abortuspillen moeilijker

Het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten heeft, in zijn eerste beslissing over abortus sinds de benoeming van de conservatieve rechter Amy Coney Barrett, de toegang tot pillen voor de afbreking van een zwangerschap moeilijker gemaakt.

Lees verder

Wereldkampioen Sébastien Ogier crasht zwaar in aanloop Rally van Monte Carlo

Als alles goed gaat, begint volgende week het WK Rally met de Rally van Monte Carlo. Voor wereldkampioen Sébastien Ogier is de voorbereiding op die seizoensopener slecht begonnen: tijdens een testrit vernielde hij zijn bolide, en moest corijder Julien Ingrassia even ter controle naar het ziekenhuis.

Lees verder

KRC Genk stelt Amerikaan Mark McKenzie voor: "Nog niet klaar om naar de top 5-competities te gaan"

KRC Genk heeft woensdag de 21-jarige Amerikaanse verdediger Mark McKenzie voorgesteld, die overkomt van MLS-club Philadelphia Union. "Ik noem mezelf een moderne centrale verdediger, die het de sterkste en snelste spitsen moeilijk kan maken. Ik probeer me daarbij op te dringen als de dominante speler", vertelde McKenzie bij zijn persvoorstelling. "Ik vond dat ik nog niet klaar ben om naar de top 5-competities te gaan, maar ik moest wel de stap naar Europa zetten."

Lees verder

Famillie Ibrahima: 'We vragen duidelijkheid en gerechtigheid'

De familie van Ibrahima B., de 23-jarige jongeman die zaterdagavond is overleden na een politie-interventie vlakbij het Noordstation, gaf woensdagmiddag een persconferentie. 'We willen gewoon gerechtigheid', zei de familie. Een honderdtal mensen protesteerden woensdag aan het Brussel-Noordstation.

Lees verder

Olympisch zwemkampioen geïdentificeerd op beelden van bestorming Capitool

Voormalig zwemkampioen Klete Keller lijkt zich stevig in de nesten te hebben gewerkt. Meerdere ingewijden hebben de Amerikaan geïdentificeerd na het zien van beelden van de bestorming van het Capitool.

Lees verder

Joël Robert (77) overleden: Belgie moet afscheid nemen van een motorcrosslegende

Motorcrosslegende Joël Robert is overleden. Hij werd 77 jaar. Robert was maandag in kritieke toestand opgenomen in het ziekenhuis van Gilly. Hij raakte besmet met het coronavirus en kreeg nadien nog een hartaanval. Hij lag sindsdien in coma.

Lees verder

Remco Evenepoel weet nog niet wanneer hij zal hervatten

Remco Evenepoel heeft nog geen zekerheid over de eerste races van zijn nieuwe seizoen. 'Mijn comeback is een beetje vertraagd en ik weet nog niet wanneer ik zal herstarten', zei Evenepoel woensdag op de teampresentatie van Deceuninck-Quick.Step.

Lees verder

Ysaline Bonaventure krijgt als lucky loser alsnog ticket voor hoofdtabel Australian Open

Goed nieuws voor Ysaline Bonaventure (WTA 122). De Luikse krijgt als 'lucky loser' alsnog een plaats op de hoofdtabel van de Australian Open. Dat heeft Bonaventure woensdag via Instagram bevestigd.

Lees verder

Yazeed Al Rajhi wint zijn tweede etappe in Dakar, Peterhansel blijft leider

Yazeed Al Rajhi (Toyota Hilux) heeft de tiende etappe bij de wagens in de Dakar gewonnen. De Saoedische thuisrijder had bij aankomst 2'04 voorsprong op teamgenoot Nasser Al-Attiyah (Toyota Hilux). Stéphane Peterhansel (MINI John Cooper Works Buggy) eindigde in de slipstream van Al-Attiyah als derde en blijft leider.

Lees verder

Nog twee kansen, of 200 miljoen euro voor altijd kwijt

Een Duitse programmeur heeft nog twee kansen om het correcte paswoord in te voeren van een harde schijf waarop voor 200 miljoen euro aan bitcoins staan. Lukt dat niet, dan is hij die bitcoins kwijt.

Lees verder

Duizenden American footballfans vieren op straat ondanks corona

In Tuscaloosa in de Amerikaanse staat Alabama zijn maandagavond duizenden fans van het American footballteam Alabama Crimson Tide samengekomen om hun overwinning te vieren. Nochtans zijn de coronacijfers er niet goed en had de burgemeester iedereen opgeroepen om zich aan de maatregelen te houden. Bekijk beelden van het straatfeest in bovenstaande video.

Lees verder

Premier Estland neemt ontslag vanwege beschuldigingen van corruptie tegen zijn partij

Jüri Ratas, de premier van Estland, heeft woensdag ontslag genomen. Reden zijn beschuldigingen van corruptie tegen zijn linksgerichte Centrumpartij. Ratas wil naar eigen zeggen politieke verantwoordelijkheid nemen en de mogelijkheid geven de verdachtmakingen uit te klaren.

Lees verder

Besmettelijkere Zuid-Afrikaanse variant nog niet vastgesteld in ons land

De vier reizigers die teruggekeerd zijn uit Zuid-Afrika en die ziektesymptomen hadden, zijn niet besmet met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus. Dat heeft Belga woensdag uit goede bron vernomen. Ook viroloog Steven Van Gucht van Sciensano heeft op dit moment nog geen weet van besmettingen met de Zuid-Afrikaanse variant.

Lees verder

Alle hoop op de spuit

'Die spuit haalt ons eruit. Die haalt ons uit de miserie, dus laat u vaccineren', zei Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vanmiddag bij de voorstelling van de vaccinatiestrategie. Vlaanderen mikt op een net van kleinere vaccinatiecentra. In Wallonië kijkt men eerder naar grote centra bij de steden.

Lees verder

Beke wil reizigers uit Verenigd Koninkrijk strengere maatregelen opleggen

Ook zakenreizigers en mensen die minder dan 24 uur in het Verenigd Koninkrijk zijn geweest, moeten zich verplicht laten testen en in quarantaine. Dat vindt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Hij hoopt de strengere maatregel snel door te voeren.

Lees verder

Tesla opent vestiging in India

Tesla heeft in India zijn eerste vestiging geopend. De Amerikaanse autoproducent heeft het kantoor in Bangalore officieel geregistreerd als 'Tesla India Motors and Energy Private Limited'.

Lees verder

Russin zwemt 85 meter onder laag ijs in bevroren meer

In het Baikalmeer in het zuiden van Rusland heeft een 40-jarige Russische zwemster een afstand van 85 meter afgelegd in een bevroren meer. Ze bleef anderhalve minuut onder de ijzige oppervlakte. Bekijk beelden van haar prestatie in bovenstaande video.

Lees verder

Het is nu definitief: geen Nederlands kampioenschap veldrijden deze winter

Er komt deze winter definitief geen Nederlands kampioenschap veldrijden voor elite en beloften. De Nederlandse wielerbond KNWU en de organisatie in Zaltbommel zochten, omdat wegens de lockdown het NK op 10 januari niet doorging, nog naar een andere datum. Dat werd met de verlenging van de lockdown met drie weken nog lastiger.

Lees verder

Overnemer FNG Nederland wil nu plots ook E5 Mode

De Nederlandse ondernemer Martijn Rozenboom die de Nederlandse tak van FNG Groep overnam, zegt dat hij serieus naar E5 Mode wil kijken. Vraag is of hij niet te laat komt.

Lees verder

Atlético Madrid heeft opvolger voor Diego Costa: Moussa Dembélé (maar niet de ex-Rode Duivel)

Atlético Madrid heeft woensdag de komst van aanvaller Moussa Dembélé bekendgemaakt. De 24-jarige Fransman, niet te verwarren met de voormalige Rode Duivel, komt op huurbasis over van het Olympique Lyon van Jason Denayer. In Madrid wordt hij ploegmaat van Yannick Carrasco. Dembélé moet de opvolger worden van Diego Costa, die onlangs zijn contract bij de Rojiblancos liet ontbinden.

Lees verder

Emmanuel Agbadou (Eupen) riskeert één speeldag schorsing

Eupen-verdediger Emmanuel Agbadou zal zich vrijdag voor het Disciplinair Comité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) moeten verantwoorden voor zijn rode kaart tegen KV Oostende. Dat heeft het Bondsparket woensdag beslist. Ter zitting zal bondsprocureur Ebe Verhaegen één speeldag schorsing en een boete van 1.000 euro vorderen.

Lees verder

Italiaanse regering in crisis

De kleine coalitiepartner Italia Viva trekt haar twee ministers terug uit de Italiaanse regering. Reden is de aanhoudende onenigheid over de verdeling van de miljarden uit het Europese coronaherstelfonds. Zonder Italia Viva heeft de centrumlinkse regering van Giuseppe Conte geen meerderheid meer in het Italiaanse parlement.

Lees verder

Cercle pakt eerste punt in acht matchen na late gelijkmaker tegen Beerschot

Beerschot speelde in een inhaalmatch van de Jupiler Pro League 1-1 gelijk tegen Cercle Brugge. Musashi Suzuki bracht de thuisploeg snel op voorsprong maar Cercle kon in de slotminuut gelijkmaken via Anthony Musaba. Beerschot, dat voor de zesde keer op rij niet kon winnen, liet zo de kans liggen om vierde te worden. Cercle, dat zeven matchen op rij verloor, komt door dit puntje gelijk met Waasland-Beveren op de zestiende plaats.

Lees verder

NBA. Phoenix-Atlanta is zevende wedstrijd die moet uitgesteld worden

De wedstrijd tussen Phoenix en Atlanta van woensdagavond in de NBA is uitgesteld. De Suns hebben te weinig spelers beschikbaar die niet besmet zijn met het coronavirus. Er geldt een minimum van acht beschikbare spelers per ploeg. De NBA maakte het nieuws woensdag zelf bekend.

Lees verder

Fictie over een funerarium waar een mens vrolijk van wordt

Door de strenge coronamaatregelen zijn groots opgezette fictiereeksen onmogelijk ­geworden. Om de televisiesector en het zendschema toch wat zuurstof te geven, bestelde de VRT vier minireeksen van lockdownfictie (DS 11 januari). Ook Leef is zo'n lockdownreeks, een serie die tijdens de coronacrisis bedacht en met een beperkte cast en budget gefilmd werd, en die zich voornamelijk afspeelt op één locatie.

Lees verder

EuroMillions Volley League: Maaseik maakt geen fout tegen Borgworm, Roeselare heeft vijf sets nodig in Menen

Voor Roeselare is 2021 in de EuroMillions Volley League niet goed begonnen. Vier dagen na de 3-1 nederlaag in de topper bij Maaseik lieten de West-Vlamingen opnieuw punten liggen. Ze wonnen wel nog met 2-3 (22-25, 25-23, 19-25, 25-23 en 12-15) van Menen. Maaseik haalde het tegelijkertijd makkelijk met 3-0 (25-17, 25-22 en 29-27) van Borgworm.

Lees verder

Voormalig psychologe Kaat Bollen heeft 'beroepsgenoten geschaad'

De psycho­logen­­commissie vroeg Kaat ­Bollen om 'de nodige terughoudendheid aan de dag te leggen' bij haar publieke optredens.

Lees verder

Na tien jaar Jupiler Pro League wint Lior Refaelov eindelijk de Gouden Schoen

Antwerp-speler Lior Refaelov heeft de 67ste editie van de Gouden Schoen gewonnen. De Israëliër klopte Paul Onuachu van Racing Genk en Raphael Holzhauser van Beerschot en schenkt Antwerp zo de eerste Gouden Schoen in meer dan een halve eeuw.

Lees verder

Ook tien partijgenoten helpen Trump te impeachen

Donald Trump is voor de tweede keer geïmpeacht, met steun van tien Republikeinen. Niettemin blijft hij president tot woensdag, als Biden de eed aflegt.

Lees verder

Belgische voetbalfans verkiezen Eden Hazard tot Ultiem Icoon van de voorbije 125 jaar (2)

De Belgische voetbalfans hebben Eden Hazard verkozen tot Ultiem Icoon van de voorbije 125 jaar voetbalgeschiedenis in België. Dat maakte de Belgische voetbalbond (KBVB) woensdag bekend. De huidige aanvoerder van de Rode Duivels haalde het met 10,6 procent voor Vincent Kompany (9,4 procent), Kevin De Bruyne (9,1 procent), Jan Ceulemans (9,0 procent) en Paul Van Himst (7,3 procent).

Lees verder

Van publiekslieveling tot MeToo-beklaagde: de val van Bart De Pauw

Vandaag begint in Mechelen het proces tegen tv-figuur Bart De Pauw, die terechtstaat voor belaging en digitale overlast. Negen vrouwen hebben zich burgerlijke partij gesteld.

Lees verder

Pandemiewet mogelijk pas voor volgende crisis

De geplande pandemiewet is niet bedoeld om nog tijdens deze coronacrisis ingezet te worden, zegt minister van Justitie Vincent Van Quickenborne (Open VLD).

Lees verder

Aantal coronabesmettingen gaat verder omhoog, daling ziekenhuisopnames vertraagt

Het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land is opnieuw fors gestegen. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Koning komt in rellen terecht en moet ontzet worden

Net toen de wake voor de overleden Ibrahima Barrie (23) ontspoorde in geweld, strandde de auto van koning Filip tussen de betogers. Filip was op weg naar het kasteel van ­Laken na een werkdag op het paleis.

Lees verder

Gearresteerde man in Brussel overleed aan hartstilstand

De 23-jarige Ibrahima Barrie, die zaterdag overleed nadat de Brusselse politie hem oppakte, is gestorven aan een hartstilstand. Dat kreeg zijn familie te horen op basis van de eerste vaststellingen, zo meldt hun advocaat Alexis Deswaef.

Lees verder

Onderzoekers KU Leuven ontdekken oorzaak prikkelbaredarmsyndroom

Bijna een op de vijf mensen wereldwijd lijdt aan het prikkelbaredarmsyndroom (PDS). Leuvense onderzoekers legden het mechanisme bloot.

Lees verder

Regen gaat over in sneeuw

De winterse neerslagzone verplaatst zich donderdag langzaam naar het zuiden, terwijl ze in activiteit toeneemt. Volgens de laatste prognoses lijkt de regen deze voormiddag geleidelijk over te gaan in smeltende sneeuw of zelfs sneeuw in de lagergelegen gebieden.

Lees verder

Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge: "UEFA praat over finaleweek Champions League in stijl van de Super Bowl"

De UEFA denkt eraan voortaan de halve finales en finale van de Champions League in één week in één en dezelfde stad te laten spelen. Dat zegt Bayern München-voorzitter Karl-Heinz Rummenigge in een interview met clubzender fcb.tv. "Het zou hét grote voetbalevenement moeten worden, naar het voorbeeld van de Super Bowl."

Lees verder

43 besmettingen in Sint-Trudo: 'Waarschijnlijk niet Britse variant'

Het Sint-Trudo Ziekenhuis in Sint-Truiden wordt getroffen door een zware corona-uitbraak met 43 besmettingen op een week. De meeste geplande opnames zijn stopgezet tot 1 februari. Uit het eerste onderzoek zou blijken dat het niet om de Britse variant gaat. 'Maar we kunnen dat nog niet met zekerheid bevestigen.'

Lees verder

Italiaans international vergelijkt Romelu Lukaku met Shaquille O'Neal: "Op training moeten we met drie zijn om hem af te stoppen"

Inter-middenvelder en Italiaans international Nicolò Barella is onder de indruk van zijn ploegmaat Romelu Lukaku. In een gesprek met streamingplatform DAZN vergelijkt Barella Lukaku met de iconische basketter Shaquille O'Neil. "Op training hebben we drie man nodig om hem af te stoppen."

Lees verder