Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Luxeproblemen, zowaar: met komst van Diaby is tweespitsensysteem een optie, maar wie verhuist dan naar de bank?

HLN
Luxeproblemen, zowaar: met komst van Diaby is tweespitsensysteem een optie, maar wie verhuist dan naar de bank?
Hoe wil Anderlecht Abdoulay Diaby gebruiken? Zijn komst biedt hoe dan ook opties: een tweespitsensysteem behoort nu tot de mogelijkheden. Een manier van spelen die Vincent Kompany weet te appreciëren, maar tot dusver vond hij nog niet de gedroomde partner voor man-in-vorm Lukas Nmecha. Maar wie verhuist dan naar de bank? Zowaar luxeproblemen.
Lees verder

Al 8.272 vrijwilligers voor vaccinatiecentra
Er hebben zich al 8.272 Vlamingen aangemeld als vrijwilliger voor een vaccinatiecentrum. Dat meldt minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V).
Lees verder

Domper voor Kevin De Bruyne: hij staat toch minstens een maand aan de kant
Kevin De Bruyne staat vier tot zes weken aan de kant met een hamstringblessure. Dat bevestigt coach Pep Guardiola. De Rode Duivel (29) verliet woensdag met pijnlijke grimas het veld. Eerst een venijnige tik op de enkel, vervolgens een pijnscheut in de hamstrings.
Lees verder

Clement over vertrek Diatta: "Scouts zijn hard op zoek naar vervanger"
Nummer 1 tegen nummer 2 zondag in Jan Breydel, al was het vertrek van Krépin Diatta deze week gespreksonderwerp nummer 1. "Als coach moet je spelers leren loslaten", relativeert Philippe Clement zijn vertrek.
Lees verder

Britse winkels nemen geen retourzendingen van Europese klanten meer aan vanwege douanekosten
De brexit brengt steeds meer praktische problemen aan het licht. Vrijdag berichtte de zender BBC over de problemen die Britse handelaars ondervinden als ze een pakje dat gestuurd werd naar de EU, moeten terugnemen. Voor de meesten is het sop de kool niet waard en verkiezen ze dan ook om de retourzending niet te aanvaarden, maar gewoon af te schrijven als verloren.
Lees verder

Je eigen stijl opbouwen met tweedehands kledij? Britt en Camilla doen het voor en geven tips: "Probeer eens een extravagante jurk te downsizen met regenlaarzen"
Er zijn zo van die mensen die met hun persoonlijke kledingstijl de straten wat kleur geven. Zoals Britt (31) en Camilla (29). Zij voelen geen druk om trends te volgen, maar vallen op met hun extravagante tweedehandskledij. Daar kunnen we nog iets van leren. Aan de hand van een signature look toont het duo welke hacks ze toepassen tijdens het vintage shoppen én het samenstellen van een unieke look.
Lees verder

Kwart gezinnen wisselde voorbije jaar van energieleverancier
Gezinnen en bedrijven in Vlaanderen blijven begaan met hun energiefactuur. Zowat een kwart maakte in 2020 de overstap naar een andere stroomleverancier, en nog meer wisselden van aardgasleverancier.
Lees verder

Joe Exotic deelt sneer uit naar Donald Trump: "Was ik te homo om gratie te krijgen?"
Joe Exotic (57), die wereldberoemd werd door de Netflix-serie 'Tiger King', kan er niet mee lachen dat hij geen presidentieel pardon kreeg van Donald Trump (74), tijdens diens laatste dag als Amerikaans president. "Was ik misschien te homo?", sneert hij.
Lees verder

SHOWBITS. Ruth Beeckmans haalt nieuw rijbewijs en Lesley-Ann Poppe toont 'bijwerkingen' van coronavaccin
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

SHOWBITS. Ruth Beeckmans haalt rijbewijs en Lesley-Ann Poppe toont 'bijwerkingen' van coronavaccin
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Federale regering geeft startschot voor 5G-veiling
De federale ministerraad heeft het wettelijke kader voor de veiling van de 5G-rechten in België vastgelegd. Die zou ten vroegste eind dit jaar kunnen plaatsvinden, meldt het kabinet van Groen-vicepremier Petra De Sutter. Een akkoord over de verdeling van de opbrengsten tussen de deelstaten is er nog niet.
Lees verder

Vriendenaandeel beschikbaar vanaf half februari
Vanaf half februari kan via het vriendenaandeel fiscaal voordelig in een bevriende onderneming worden geïnvesteerd. De Vlaamse regering heeft vrijdag het uitvoeringsbesluit goedgekeurd, meldt minister van Economie Hilde Crevits (CD&V).
Lees verder

Kreeg hij de helft van haar vermogen? Scheiding tussen Adele en haar ex-man eindelijk rond
Adele (32) en Simon Konecki (46) gingen in 2019 uit elkaar, maar het koppel is nu, na meer dan twee jaar, pas officieel gescheiden. Samen hebben ze de afgelopen jaren de details van hun scheiding op punt gezet. Adele, wiens fortuin geschat wordt op 140 miljoen euro, trouwde namelijk zonder huwelijkscontract. Haar ex-man heeft in principe dus recht op de helft van haar vermogen.
Lees verder

Daniëlle bekent in tranen: "Ik heb de token in een pot zalf gestopt..."
Alweer drama in 'Big Brother': de bom barst bij de sterke, Nederlandse Daniëlle.
Lees verder

Birdy kondigt na vijf jaar nieuw album aan
Birdy (24) brengt dit voorjaar een nieuwe plaat uit, getiteld 'Young Heart'. Het vierde studioalbum van de 24-jarige Britse zangeres verschijnt op 30 april, zo maakte ze vrijdag bekend. Haar vorige plaat, 'Beautiful Lies', dateert inmiddels al van 2016.
Lees verder

Super Bowl gaat door met 22.000 fans, 7.500 gevaccineerde zorgverleners krijgen gratis ticket
Er zullen op 7 februari zo'n 22.000 mensen in het stadion van de Tampa Bay Buccaneers zitten voor de Super Bowl. Onder meer 7.500 mensen uit de zorg krijgen een gratis ticket.
Lees verder

Maandelijks worden in ons land bijna 26 miljoen varkens, runderen en kippen geslacht
In 2020 zijn er in ons land maandelijks 25,85 miljoen varkens, runderen en kippen geslacht. Dat blijkt uit cijfers van Statbel, het Belgische statistiekbureau. Het gaat om een lichte stijging tegenover 2019, toen er per maand 25,66 miljoen dieren werden geslacht.
Lees verder

Braziliaanse coronavariant duikt voor het eerst op in Duitsland
In Duitsland is voor het eerst een besmetting met de Braziliaanse coronavariant gedetecteerd. Het gaat om een persoon die donderdag vanuit Brazilië terugkeerde, specificeerde Kai Klose, de minister van Sociale Zaken van de deelstaat Hessen, vrijdag.
Lees verder

OPROEP. Zie jij je reis in de krokusvakantie in het water vallen? Laat het ons weten
Op het Overlegcomité wordt vandaag zo goed als zeker een reisverbod voor toeristische en niet-essentiële reizen afgekondigd. Heb jij al een reis geboekt in de krokusvakantie en zie je nu je reis in het water vallen? Voor een krantenstuk in Het Laatste Nieuws zijn we op zoek naar mensen wiens reis niet kan doorgaan.
Lees verder

IN KAART. Zoveel mensen hebben al een vaccin gekregen in uw gemeente
Het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid heeft een update doorgevoerd aan zijn vaccinatieteller. Voortaan kan iedereen ook per gemeente opzoeken hoeveel inwoners al een eerste en tweede prik van het coronavaccin hebben gekregen.
Lees verder