Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 24 januari 2021

LIVE. Vandenbroucke maakt zich “grote zorgen” over uitbraak Zuid-Afrikaanse variant

HLN
LIVE. Vandenbroucke maakt zich "grote zorgen" over uitbraak Zuid-Afrikaanse variant
De eerste grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant is een feit in ons land. In Oostende hebben minstens 15 mensen positief getest op de variant. Intussen stijgen de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen met het coronavirus weer in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Adinda verpulvert wereldrecord 100 km op loopband voor goed doel: "Geen seconde gedacht dat het niet zo lukken"
Het is haar gelukt: Adinda Vetsuypens (38) uit Kruisem heeft het wereldrecord 100 kilometer op de loopband verbroken. "Ik kreeg online zoveel aanmoedigingen, dat ik geen seconde heb getwijfeld over mijn slaagkans", zegt de atlete. Haar stunt brengt een flinke stuiver op voor muco-patiënten.
Lees verder

Adinda verpulvert wereldrecord 100 km op loopband voor goed doel: "Geen seconde gedacht dat het niet zou lukken"
Het is haar gelukt: Adinda Vetsuypens (38) uit Kruisem heeft het wereldrecord 100 kilometer op de loopband verbroken. "Ik kreeg online zoveel aanmoedigingen, dat ik geen seconde heb getwijfeld over mijn slaagkans", zegt de atlete. Haar stunt brengt een flinke stuiver op voor muco-patiënten.
Lees verder

Terugblik op 15 jaar Losada in België met 15 bevoorrechte getuigen: "Ik ga Hernan geen kus geven, maar begrijp het als ze elders met veel geld zwaaien"
Hernan Losada bereidt zich als trainer voor op zijn nieuwe Amerikaanse uitdaging in D.C. United. Vijftien jaar was België zijn tweede thuisland, met Beerschot als de rode draad: een attractie op het veld, razend ambitieus als coach. Vijftien bevoorrechte getuigen spreken over vijftien markante momenten in de carrière van Losada.
Lees verder

Russische politie pakt in heel het land ruim 3.300 aanhangers oppositieleider Navalny op
Tijdens de betogingen ter ondersteuning van de gevangengenomen Kremlin-criticus Aleksej Navalny gisteren heeft de politie in Rusland meer dan 3.300 demonstranten gearresteerd. Dat meldt de ngo OVD-Info, gespecialiseerd in het opvolgen van arrestaties.
Lees verder

Paul de Leeuw onder vuur na opmerking over Aziaten: "Immens botte domheid"
Paul de Leeuw (58), die ook bij ons bekend is als zanger en presentator, ligt onder vuur in Nederland. Sinds kort is hij er het nieuwe gezicht van de talkshow 'Op1' en dat zorgt bij veel kijkers voor onvrede. Zo viel een opmerking over Aziaten in de meest recente uitzending niet in goede aarde. "Kan deze racistische onzin eindelijk een keer ophouden?", klinkt het op sociale media.
Lees verder

Welk factoren bepalen de prijs van je autoverzekering? En hoe kan je erop besparen? Onze geldexpert geeft advies
Naar schatting 35% van de personenwagens in ons land is omnium verzekerd, waarvan de kleine helft met een mini-omnium. Belgen verzekeren hun auto dus graag grondig, al kan het prijskaartje daarvoor, en om diverse andere redenen, oplopen. Onze geldexpert Paul D'Hoore legt uit waar je allemaal rekening mee moet houden. "Heb je minstens vier rijhulpsystemen, dan kan je 15% korting krijgen op je premie."
Lees verder

Loco voor eco: beautyredactrice Sophie test uit hoe haalbaar de ecologische badkamer is
We zijn niet alleen bewuster bezig met wat we in ons lichaam stoppen, maar ook wat we erop smeren en welke gevolgen dat precies heeft voor ons en voor de planeet. Duurzaam is the way to go. Maar hoe handig is dat eigenlijk, zo'n groene badkamer? Beautyredactrice Sophie deed de test. "Uiteindelijk heb ik mijn haar drie keer met douchegel gewassen en mijn benen ettelijke keren ingesmeerd met conditioner voor ik eindelijk onthou welk stukje zeep voor wat dient. Hoe dat bij manlief verloopt, durf ik niet eens te vragen. Al heb ik dankzij zijn beenhaar (dat de jongste tijd verdacht zacht is) wel zo mijn vermoedens."
Lees verder

Burgemeester Bart Tommelein: "Het WK veldrijden in Oostende staat ter discussie"
Het WK veldrijden van volgende week in Oostende staat op de helling. Dat vertelde burgemeester Bart Tommelein in De Zevende Dag. In Oostende brak deze week een Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus uit.
Lees verder

Bekkevoort sluit drie scholen en kinderopvang na uitbraak met Britse coronavariant
In Bekkevoort zijn er al zeker 52 coronabesmettingen vastgesteld in twee verschillende scholen. De gemeente heeft nu in samenspraak met het Agentschap Zorg en Gezondheid beslist om preventief drie basisscholen en ook de kinderopvang gesloten te houden.
Lees verder

Meer dan 500 miljoen in het rood, maar toch Özil strikken: Fenerbahçe-voorzitter hoopt loon van sterspeler te bekostigen met sms'jes
Tot over je oren in de schulden? Ga dan eens om advies bij de voorzitter van Fenerbahçe. Ondanks de schuldenberg van meer dan 500 miljoen euro wisten ze met Mesut Özil (32) toch een grote naam te strikken. En die komt niet voor niets. Met een sms-campagne hoopt de voorzitter het loon van de sterspeler te kunnen financieren.
Lees verder

Katja Retsin blikt met dochter Milla vooruit naar haar plechtige communie: "Dankzij een talentencoach is ze enorm opengebloeid"
Milla (11), de dochter van Katja Retsin (48) en Jan Schepens (50), is een sandwichkind. Ze moet de spotlights met andere woorden vaak afstaan aan oudere zus Manou (15) en jongere broer Matisse (7). Maar in 2021 krijgt zij de meeste aandacht, nu ze haar plechtige communie doet en naar het middelbaar gaat. "Ze staat steeds meer op haar strepen en dat is mooi om te zien", vertelt Katja. Al zorgde de coronacrisis ook al voor traantjes bij het gezin Retsin. En dan is er nog de financiële impact. "In maart zit Jan exact één jaar zonder inkomen. Extra's zitten er op dit moment niet in."
Lees verder

Marcel Kittel begrijpt ex-ploegmaat Tom Dumoulin: "Ik weet hoe het voelt"
Marcel Kittel zette op 31-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière. De Duitser was mentaal moegestreden en kan zich dan ook als geen ander verplaatsen in Tom Dumoulin. "Ik weet hoe moeilijk het is als je twijfelt over wat je aan het doen bent. Hopelijk vindt Tom snel antwoorden."
Lees verder

Elf Chinese mijnwerker na twee weken gered
Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia vandaag elf van de 22 Chinese mijnwerkers gered die al twee weken ondergronds vastzitten na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren.
Lees verder

Elf Chinese mijnwerkers na twee weken gered
Reddingswerkers hebben volgens staatsmedia vandaag elf van de 22 Chinese mijnwerkers gered die al twee weken ondergronds vastzitten na een explosie in de goudmijn waarin ze aan het werk waren.
Lees verder

LIVE (13u30). Vanaken meteen terug in de basis, bij Genk debuteert McKenzie
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Jan Breydel • Verkleint Racing Genk de kloof tot 6 punten?
Lees verder

Organisatie Australian Open wijzigt planning voorbereidingstoernooien voor tennissers in isolatie
De organisatie van de Australian Open heeft wijzigingen aangebracht in de planning van de week voor de start van het grandslamtoernooi, op 8 februari. Zo moeten de 72 tennissers die momenteel in strikte quarantaine verblijven zich beter kunnen voorbereiden.
Lees verder

Morgen beslissing over amateurvoetbal: blanco seizoen lijkt onafwendbaar
De crisiscel van de Belgische Voetbalbond (KBVB) neemt morgen naar alle verwachting een definitieve beslissing over het verdere verloop van het amateurvoetbal dit seizoen. Een andere uitweg dan de competities in de lagere reeksen stopzetten en er een blanco seizoen (zonder stijgers of dalers) van maken, lijkt niet te bestaan.
Lees verder

Duitsland zet experimentele behandeling in zoals bij Trump: kostprijs van 2.000 euro per dosis
Duitsland wordt het eerste land van de Europese Unie dat dezelfde experimentele behandeling met antilichamen gaat gebruiken die de gewezen Amerikaanse president Donald Trump hielp te herstellen van Covid-19. Dat heeft minister van Volksgezondheid Jens Spahn gezegd.
Lees verder

Bierbezorger of illegale feestganger? Nederlander met 13 kratten bier in auto vliegt uit de bocht
Twee mannen en een vrouw zijn gisterenavond in het Nederlandse dorp Breukelen bij Utrecht met een auto vol kratten bier op de kop beland.
Lees verder