Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

LIVE. Van Ranst: “Eigenlijk is er geen perspectief voor de kappers” - EU betreurt “aanhoudende onduidelijkheid...

HLN
LIVE. Van Ranst: "Eigenlijk is er geen perspectief voor de kappers" - EU betreurt "aanhoudende onduidelijkheid" van AstraZeneca over vaccins
Basisscholen krijgen in tegenstelling tot het secundair onderwijs geen afkoelingsweek. In een rapport dat onze ministers onder ogen kregen staat onrustwekkende informatie over de Britse coronavariant. En volgens viroloog Marc Van Ranst is er zo goed als geen perspectief voor de kappers. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Netflix gaat animeseries over Tomb Raider en Skull Island maken
Voor Netflix worden binnenkort animeseries gemaakt van de 'Tomb Raider'-franchise en de film 'Skull Island' uit 2017. Dat heeft de streamingdienst woensdag bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Leicester in de problemen na schitterende goal James Rodríguez
• Aftrap: 21u15 • 20ste speeldag Premier League • Goodison Park • Leicester heeft 38 punten, Everton heeft er 32
Lees verder

LIVE. Kan Charleroi in tweede helft 0 op 18 vermijden?
• Aftrap: 21u
Lees verder

LIVE. Vanhaezebrouck gooit Depoitre op het veld, kan Gent het tij keren tegen STVV?
• Aftrap: 21u
Lees verder

Tweede kort geding tegen coronamaatregelen afgewezen: "Totaal onwetenschappelijke redeneringen"
Ook het tweede kort geding dat een groep burgers had ingesteld tegen de coronamaatregelen is door de Brusselse kortgedingrechter afgewezen. Dat meldt de persrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Meer dan 400 mensen hadden geëist dat de beperkende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus voor hen zouden opgeheven worden, omdat die volgens hen hun mensenrechten schonden en geen enkel effect hadden op de verspreiding van het virus. De kortgedingrechte heeft hen nu ongelijk gegeven.
Lees verder

Nieuwe protesten in Polen tegen aangescherpte abortusregels
In steden in Polen zijn vanavond mensen de straat opgegaan om te protesteren tegen de aanscherping van de abortuswetgeving. Abortus in Polen is voortaan alleen nog in uitzonderlijke gevallen mogelijk nu de regering het vonnis van het Constitutionele Hof van drie maanden geleden dat abortus niet langer is toegestaan bij ernstige afwijkingen bij het ongeboren kind officieel maakt.
Lees verder

LIVE. Dessoleil brengt Charleroi verdiend langszij
• Aftrap: 21u
Lees verder

BC Oostende sluit Champions League-campagne af met zege en eindigt derde in hun groep
Speeldag nummer zes in de Champions League voor Oostende met de komst van het Turkse Darüssafaka Tefken. Meteen ook het laatste Europese duel voor beide teams, die reeds uitgeschakeld waren.
Lees verder

Els en Patrick ontdekken dat ze genomineerd zijn bij Big Brother
Een nieuwe week, een nieuw rondje nominaties bij 'Big Brother'. Gisteren kwamen de kijkers al te weten dat de keuze op Els en Patrick is gevallen, vandaag krijgen ook de bewoners te horen wie er zich mentaal mag voorbereiden op een exit. En daar heeft - verrassend genoeg - vooral Els het moeilijk mee...
Lees verder

Belgische staat krijgt 434 dagen extra om plan-Wathelet voor luchtverkeer Brussels Airport te schrappen
De Belgische staat krijgt van de milieustakingsrechter 434 dagen extra om de aanpassingen aan de vliegroutes van en naar Brussels Airport die in de periode 2012-2014 in het kader van het plan-Wathelet werden doorgevoerd, te schrappen en een "Staten-generaal van de nationale luchthaven" te organiseren. Dat meldt de persrechter van de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg Brussel. Diezelfde milieustakingsrechter stelt wel vast dat de overheid nog geen enkele poging gedaan heeft om dat plan te schrappen of zo een staten-generaal te organiseren.
Lees verder

LIVE. Tielemans profiteert van foutje Pickford en zet Leicester op 1-1!
• Aftrap: 21u15 • 20ste speeldag Premier League • Goodison Park • Leicester heeft 38 punten, Everton heeft er 32
Lees verder

Europese Commissie na overleg: "Nog geen antwoorden van AstraZeneca, maar toon is verbeterd"
Vaccinfabrikant AstraZeneca heeft ook woensdagavond geen helderheid verschaft over de levering van de coronavaccins die de Europese Unie heeft besteld, zegt de Europese Commissie. Wel was de toon van het nieuwe overleg om de ruzie over de aangekondigde vertraging op te lossen "constructief", zeggen beide kampen.
Lees verder

Charleroi en OHL verdelen de buit, Carolo's pakken eerste punt in zes wedstrijden
Charleroi en OHL hebben elkaar op Mambourg perfect in evenwicht gehouden. Een knappe vrije trap van Dessoleil wiste de openingsgoal van Sowah uit. De Carolo's pakken zo hun eerste punt na vijf nederlagen op rij.
Lees verder

Depoitre redt in de slotminuut een punt voor AA Gent tegen verdienstelijk STVV
AA Gent slaagt er maar niet in om uit de linkerkolom weg te springen. De ploeg van Hein Vanhaezebrouck kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1-gelijkspel tegen STVV. Depoitre zorgde in de slotminuut pas voor de gelijkmaker.
Lees verder

Tielemans profiteert optimaal van flater Pickford en redt Leicester van nederlaag
Youri Tielemans heeft Leicester City van een nederlaag gered. Met een lage schuiver zette hij zijn team op 1-1 tegen Everton, dat doelman Pickford zag flateren. Naast Tielemans speelde ook Castagne 90 minuten.
Lees verder

Barcelona vermijdt afgang tegen Rayo Vallecano en bekert verder
Barcelona heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de Copa del Rey. Even zag het er slecht uit, maar Messi en De Jong zetten een scheve situatie recht.
Lees verder

Recordkwartaal Apple dankzij sterke vraag naar nieuwe iPhone
Techbedrijf Apple heeft voor het eerst een omzet behaald van meer dan 100 miljard dollar (82,6 miljard euro) in één kwartaal. De onderneming profiteerde van sterke verkopen van de nieuwe iPhone-modellen in de feestdagenperiode. Meer mensen hadden op de iPhone 12 gewacht omdat dit de eerste iPhone was die gebruik kan maken van het 5G-netwerk.
Lees verder

Doodmoe, maar toch zijn Onuachu en Ito wéér beslissend voor Genk: "We zijn profs, we moeten niet klagen"
Paul Onuachu en Junya Ito lieten Racing Genk nog eens proeven van een welgekomen overwinning. Uitgeput, maar nog lang niet niet uitgeteld. "Ik ga door tot ik dood val."
Lees verder

Eerste jaarwinst ooit voor automaker Tesla
De bouwer van elektrische auto's Tesla heeft voor het eerst een jaar met winst afgesloten. Hoewel de beurswaarde van het Amerikaanse bedrijf al lange tijd flink in de lift zit en topman Elon Musk inmiddels de rijkste persoon op aarde is, was de onderneming daar nog niet eerder in geslaagd.
Lees verder