Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Tielemans en Castagne moeten in eigen huis achtervolgen tegen Leeds

HLN
LIVE. Tielemans en Castagne moeten in eigen huis achtervolgen tegen Leeds
• Premier League • Aftrap: 15u • King Power Stadium • Leicester springt bij winst over Man United naar tweede plaats
Lees verder

REACTIES. Vanaken: "Nooit het gevoel dat het vandaag kon foutlopen" - Dost: "Onze overtuiging is indrukwekkend"
Club Brugge wervelt voort. Nu ging Standard eraan. "We moeten er niet over liegen. Als we dit volhouden tot de play-offs, ziet het er heel goed uit", zegt Hans Vanaken bij Eleven Sports. Standard-coach Mbaye Leye was eerlijk na de wedstrijd: "Dit Brugge is te sterk voor het Standard van vandaag."
Lees verder

Klinkt een maand zonder alcohol te drastisch? Deze 6 tips maken het makkelijker om te minderen
Sinds de lockdown werd alcohol meer dan ooit onze teddybeer. Op 1 februari start Tournée Minérale, het uitgelezen moment voor veel Vlamingen om aan zichzelf te bewijzen dat ze best wel zonder kunnen. Voor een maandje ten minste. Klinkt voor jou het idee van de volle 28 dagen zonder alcohol wat te drastisch, of zelfs onrealistisch? Deze tips van Ruby Warrington, auteur van het boek 'Sober Curious', kunnen je alvast helpen met minderen.
Lees verder

Meghan Markle liet haar naam veranderen op geboorteakte Archie: "Dit is nooit eerder gezien"
De geboorteakte van de kleine Archie, zoon van Meghan Markle (39) en prins Harry (36), doet weer stof opwaaien. Het koppel heeft namelijk de voornaam van Markle laten schrappen in een nieuwe wijziging van het document.
Lees verder

LIVE. Atlético - zonder Carrasco - kan gouden zaak doen bij Cadiz
• La Liga • Aftrap: 16u15 • Estadio Ramon de Carranza • Atlético kan Real Madrid op tien punten zetten
Lees verder

LIVE. Sakala brengt Oostende al snel fraai op voorsprong in zandbak van Essevee!
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Regenboogstadion • Zulte Waregem zit in dip na goede reeks
Lees verder

Gentse horeca reageert op 'bromfietsverbod': "Waarom nu, in zo'n crisis? Laat ons aub eerst herstellen van deze coronaklap"
Omwille van het lawaai, de stank en het roekeloze rijgedrag van veel chauffeurs wil het stadsbestuur bromfietsen weren uit de binnenstad. Wanneer dat zal ingang vinden staat nog niet vast, maar het zal niet voor meteen zijn. En maar goed ook volgens ondernemers uit de sector. "Dat is bespreekbaar maar niet op dit moment", klinkt het. "Eerst moeten we wachten tot na de coronacrisis zodat de horeca eerst kan herstellen, dan pas kunnen we aan tafel zitten."
Lees verder

Football Talk. Kleindienst doet bij zijn ex-ploeg wat hij bij Gent niet deed - Carrasco besmet met Covid
Tim Kleindienst is meteen efficiënt geweest voor FC Heidenheim. De door AA Gent verhuurde spits - met aankoopoptie - scoorde meteen twee keer voor zijn nieuwe (en oude) club tegen Sankt Pauli (3-4 nederlaag). De Duitse spits vond de voorbije maanden voor Gent in de competitie slechts één keer de weg naar de netten. Hij maakte wel twee goals in Europa.
Lees verder

Vier bommen uit WO II onschadelijk gemaakt in Duitse stad Göttingen
Na een massale evacuatie van meer dan achtduizend inwoners van de Duitse stad Göttingen zijn vier vliegtuigbommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk gemaakt. De evacuatie vond zaterdagochtend plaats, in de nacht van zaterdag op zondag werd het onschadelijk maken van de bommen afgerond.
Lees verder

Transfer Talk. KRC Genk laat verdediger gaan - Eupen anticipeert op vertrek De Wolf - STVV haalt Japanner met twee caps
De tijd dringt, want tot en met 1 februari, morgen dus, loopt in België de wintertransferperiode. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u in onze Transfer Talk!
Lees verder

5-4: Van der Poel neemt na nieuwe heerlijke strijd voorsprong op Van Aert
De voorsprong voor Van der Poel. Vóór het wereldkampioenschap in Oostende stond het 4-4 op de WK's in het veld, na het strandgevecht heeft de Nederlander het voordeel. En steeds: aan animo geen gebrek. Eén ding is zeker: van deze heerlijke tweestrijd kunnen we geen genoeg krijgen.
Lees verder

Zuid-Korea biedt 60.000 mondmaskers aan Defensie voor Belgische oorlogsveteranen
De ambassadeur van Zuid-Korea in België, Soongu Yoon, heeft zondag 60.000 mondmaskers geschonken aan Defensie. De maskers zijn vooral bedoeld voor veteranen van de Koreaanse oorlog. Het is nu 70 jaar geleden dat een Belgisch bataljon van 700 Belgische en Luxemburgse vrijwilligers op Koreaans grondgebied aankwamen. Het is al de tweede gift van het land aan Defensie. In mei gaf Zuid-Korea nog eens 20.000 maskers, kort na het begin van de coronapandemie.
Lees verder

De sleutelmomenten en de lekke band die voor een anticlimax zorgde in de titanenstrijd tussen Van Aert en Van der Poel
Mathieu van der Poel heeft zijn vierde wereldtitel veldrijden beet. Het langverwachte duel met Wout van Aert bracht in de beginronden spektakel, maar een lekke band zorgde voor een anticlimax.
Lees verder

N-VA-fractieleider De Roover: "Wilmès vroeg nog volmachten, De Croo grijpt ze gewoon"
"Het is onbegrijpelijk dat de eerste minister blijft stellen dat de juridische basis van de huidige maatregelen niet in vraag wordt gesteld," reageert N-VA-fractievoorzitter in de Kamer, Peter De Roover, op de verklaringen van premier Alexander De Croo. Die stelde in De Zevende Dag dat de juridische basis van de coronamaatregelen niet in vraag gesteld wordt. Voor hem "moeten we best geen juridische onzekerheden toevoegen" aan de onzekerheden die bij de mensen nu al wegen.
Lees verder

IN BEELD. Vreugdetranen bij 'MVDP' en zwoegen op het strand: dit was het WK in Oostende
Mathieu van der Poel heeft zichzelf opgevolgd als wereldkampioen. Na een duel tegen Wout van Aert, waarin (materiaal)pech als rode draad liep, won de Nederlander de titel. 't Werd een kampioenschap dat fantastische beelden opleverde.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem en Oostende rusten bij 1-1, Bruno wiste opener Sakala uit
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Regenboogstadion • Zulte Waregem zit in dip na goede reeks
Lees verder

"Ik ga je tien keer per dag raken": het volledige verhaal van de zware pesterijen bij Aldi, die het bedrijf 200.000 euro kostten
Beledigingen over haar uiterlijk. Informatie achterhouden om haar fouten te laten maken. En haar nieuwe wagen moet ze aan de achterzijde van het gebouw parkeren, na een complimentje van de directeur. In 2015 wordt M. uit Dilsen-Stokkem geviseerd door haar baas bij Aldi in het Nederlandse Best. En dat geeft hij na een tijd zelfs toe. "Had je maar niet naar de directie moeten stappen om mijn gedrag aan te kaarten", klinkt het. Twee zelfmoordpogingen later krijgt M. nu gelijk voor de rechtbank. Een voorbeeldzaak, zo klinkt het in Nederland. Omdat het echtpaar wil dat zoiets nooit meer kan gebeuren, doen ze één keer het volledige verhaal.
Lees verder

Tielemans en Castagne gaan thuis kopje-onder tegen Leeds en laten tweede plaats liggen
Leicester City heeft de kans laten liggen om over Manchester United naar de tweede plaats in de Premier League te wippen. De ploeg van Youri Tielemans en Timothy Castagne ging thuis met 1-3 onderuit tegen Leeds.
Lees verder

Duitse politie maakt einde aan illegaal feest met 200 bezoekers, organisator blijkt Belg (23)
De Duitse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een einde gemaakt aan een groot illegaal feest in een bosgebied bij Euskirchen, nabij de steden Bonn en Keulen. Er zouden zeker 200 feestvierders aanwezig zijn geweest.
Lees verder

REACTIES. Aerts: "Wout had gewoon pech op het verkeerde moment"
Het stof is gaan liggen, de wereldtitels op het WK veldrijden in Oostende zijn uitgedeeld. Op deze pagina bundelen we de belangrijkste reacties. Van Toon Aerts (3de) over Eli Iserbyt (7de) tot Zdenek Stybar (18de).
Lees verder