Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

LIVE. Rijscholen gaan weer open, nog geen perspectief voor kappers - Recordaantal doden en besmettingen in Verenigd K...

HLN
LIVE. Rijscholen gaan weer open, nog geen perspectief voor kappers - Recordaantal doden en besmettingen in Verenigd Koninkrijk
De rijscholen gaan opnieuw open. Dat heeft het Overlegcomité beslist. Voor de kappers, de schoonheidsspecialisten en de horecasector is er vooralsnog geen perspectief. Er volgen zeker geen versoepelingen meer tot de volgende samenkomst op 22 januari. Een positief houvast is wel dat de vaccinatiecampagne in ons land rond september klaar zou moeten zijn. "Als alles lukt, komt het rijk van de vrijheid na de zomer weer in zicht", stelde minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in dit liveblog.
Lees verder

De 16 vragen van De Wachter aan Natalia Druyts: "Ik ben verzacht, ik hoéf niet meer te winnen"
Over Natalia bestaan veel misverstanden. Dat ze meedogenloos is. Nietsontziend. De realiteit is van een hele andere orde: de tijd dat ze nog met alles en iedereen in competitie ging — zelfs met haar eigen vader — ligt achter haar. "Ik geef geen gas meer om een man tegen het plafond te jagen."
Lees verder

Wesley (39) ziet op Facebook dat zijn huis in brand staat: "Alles is weg, hoe is dit kunnen gebeuren?"
In Tremelo heeft een verwoestende brand dezenamiddag een huis vernield op de Baalsebaan. Het huis was al twee weken onbewoond, maar Wesley Barbery (39), zijn vrouw en kinderen raakten al hun spullen kwijt in de brand. Hij blijft achter met veel vragen over de oorzaak. "Dinsdag ben ik nog heel even langsgeweest en heb ik alle lichten uitgedaan. Een huis kan toch niet zomaar in brand vliegen?", vraagt Wesley zich af.
Lees verder

Doe de prik-test: wanneer kom jij aan de beurt voor het coronavaccin?
Er is vandaag meer duidelijkheid gekomen over wie wanneer gevaccineerd wordt. Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) kondigde samen met de topman van de vaccinatie-taskforce, Dirk Ramaekers, aan dat heel wat groepen vooruit kunnen worden gehaald in de planning. Ontdek via deze interactieve test wanneer jij aan de beurt komt.
Lees verder

"Zuid-Afrikaanse variant" van coronavirus in Nederland vastgesteld
De "Zuid-Afrikaanse variant" van het coronavirus is nu ook in Nederland vastgesteld. Een persoon uit de regio Midden- en West-Brabant blijkt de variant te hebben opgelopen. De persoon is op 22 december getest en vandaag blijkt dat het om de nieuwe versie van het virus gaat. Dat meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).
Lees verder

Spektakel met zwevende kraan aan Belgacomtoren. "Wij zijn geen cowboys, voor ons is dit een standaardprocedure"
De 'bunker' is al verdwenen, en nu wordt ook het achterste gedeelte van de Belgacomtoren afgebroken. Daarvoor gebruikt Afbraakwerken Van Kempen een wel heel opvallende constructie: een sloopkraan die in een container staat, en 55 meter boven de grond wordt gehouden door een hijskraan. "Dit is in onze sector een standaardprocedure", verzekert zaakvoerder Stany Van Kempen. "Uiteraard is dit perfect veilig én gekeurd."
Lees verder

Hoe satellieten de ontbossing in Afrika remmen
De ontbossing in maar liefst 22 Afrikaanse landen is de afgelopen twee jaar aanzienlijk afgenomen. En dat dankzij de hulp van satellieten, zo blijkt uit een nieuw onderzoek dat werd gepubliceerd in het vaktijdschrift Nature Climate Change.
Lees verder

Fastfoodketen Burger King krijgt na ruim 20 jaar nieuw logo
Hamburgerketen Burger King krijgt een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het is voor het eerst in meer dan twintig jaar dat het Amerikaanse fastfoodbedrijf zijn logo verandert.
Lees verder

Belgische pater uit Aarlen wordt aartsbisschop in Iran
Paus Franciscus heeft pater Dominique Mathieu (57) uit Aarlen benoemd tot aartsbisschop van Teheran-Isfahan, het enige katholieke bisdom in Iran. Dat heeft de Vaticaanse persdienst bekendgemaakt.
Lees verder

Aantal dagelijkse besmettingen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepelingen?
Volgens Sciensano-viroloog Steven Van Gucht zal het aantal besmettingen op weekbasis vanaf zaterdag opnieuw stijgen. Dat is geen goed nieuws, nadat de coronacijfers wekenlang in de juiste richting evolueerden. Wat is er aan de hand? Is de Britse variant, die veel besmettelijker is, al hier? Zullen we nu nog veel langer moeten wachten op versoepelingen? Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) legt uit.
Lees verder

Aantal besmettingen neemt weer toe. Moeten we nog langer wachten op versoepelingen?
Volgens Sciensano-viroloog Steven Van Gucht zal het aantal besmettingen vanaf zaterdag opnieuw stijgen. Dat is geen goed nieuws, nadat de coronacijfers wekenlang in de juiste richting evolueerden. Wat is er aan de hand? Is de Britse variant, die veel besmettelijker is, al hier? Zullen we nu nog veel langer moeten wachten op versoepelingen? Professor biostatistiek Geert Molenberghs (UHasselt en KU Leuven) legt uit.
Lees verder

Hebben 'The Simpsons' nu ook al de bestorming van het Capitool voorspeld?
Hebben de makers van 'The Simpsons' ergens een glazen bol liggen? Het begint er toch verdacht veel op te lijken: in een aflevering in november vergaat de wereld op de dag dat de nieuwe Amerikaanse president aantreedt en in 1996 voorspelde de reeks al een gewapende bestorming van het Capitool. De beelden lijken volgens velen sprekend op de 'raid' van afgelopen woensdag.
Lees verder

Hebben 'The Simpsons' nu ook al de aanval op het Capitool in Washington voorspeld?
Hebben de makers van 'The Simpsons' een glazen bol liggen? Het begint er toch verdacht veel op te lijken: in een aflevering in november vergaat de wereld op de dag dat de nieuwe Amerikaanse president aantreedt en in 1996 voorspelde de reeks al een gewapende bestorming van het Capitool. De beelden lijken sprekend op de 'raid' van afgelopen woensdag.
Lees verder

ABVV waarschuwt: "Sociale vrede komt in gevaar als werkgevers vasthouden aan loonnorm"
De voorzitter van de socialistische vakbond waarschuwt de werkgevers dat de sociale vrede in gevaar komt indien die de komende twee jaren vasthouden aan een loonnorm. Het tweejaarlijks overleg over de loon- en arbeidsvoorwaarden in ons land moet nog starten, maar vakbonden en werkgevers zijn al hun loopgraven ingedoken.
Lees verder

De zin en onzin van vitamine-infusen, de nieuwste hype om je gezondheid een opkikkertje te geven: "Topfitte mensen komen niet bij ons langs"
Dat Siska Schoeters aan een vitamine-infuus hing, is niemand ontgaan. 'Voor elk oververmoeid moederke of vaderke: het is echt iets wat je voelt', schreef ze op haar Instagram-verhaal. Als we Siska moeten geloven, is zo'n infuus een wondermiddel waar iedereen baat bij zou kunnen hebben. Toch kwam er ook heel wat kritiek op de behandeling. "Placebo-effect", zegt voedingsdeskundige Patrick Mullie. "Een complementaire aanvulling, maar zeker geen excuus voor een slechte levensstijl", volgens orthomoleculair therapeut Frederik Braet van medisch-esthetische kliniek Lightfalls.
Lees verder

Vervoersmaatschappijen plannen ruim 2.800 aanwervingen dit jaar
De openbare vervoersmaatschappijen in Vlaanderen en Brussel - NMBS, De Lijn en MIVB - verwachten dit jaar meer dan 2.800 nieuwe medewerkers aan te werven.
Lees verder

Na alle virale geruchten: YouTuber Jeffree Star ontkent seksuele affaire met Kanye West
Volgens YouTuber Jeffree Star (35) zijn de geruchten over zijn verhouding met Kanye West (43) niet waar. In een nieuwe YouTube-video laat de beautygoeroe weten "nooit iets gedaan te hebben" met de rapper.
Lees verder

Televisiemaker Hans Otten vindt het geluk in zijn jongste zoon: "We moeten allemaal een beetje kind blijven"
Hans Otten (49), bekend van radio en televisie, werkte de laatste acht jaar voor productiehuis Warner Bros., waar hij verantwoordelijke was van het creatieve team en voor verschillende programma's. Nu zoekt hij andere horizonten op. "Het tijd voor iets anders", zegt Hans. "Ik weet het, het is een bijzonder moment waarop ik deze beslissing neem, maar soms moet je een gouden kooi verlaten om te kunnen vliegen en ademen."
Lees verder

Zo ziet de Gouden Schoen-show er woensdag uit: verrassende reportages, interviews door bekende koppen en 5 kandidaat-winnaars
Op woensdag 13 januari vindt de 67ste uitreiking van de Gouden Schoen plaats. Hoe ziet de show eruit? "Voor het eerst zal de Gouden Schoen niet gepaard gaan met een grote gala-avond, maar dat belet ons niet om de live-uitzending in een gala-jasje te steken en de uitreiking in ere te houden."
Lees verder

Duitse groep kandidaat-overnemer voor Mega World
De winkelketen Mega World, die eind vorig jaar werd failliet verklaard, kan misschien een doorstart maken. Een Duitse groep is geïnteresseerd om de 199 winkels over te nemen, zo schrijft Trends op zijn website.
Lees verder