Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 16 januari 2021

LIVE. Psychologen vragen alternatieve bubbels voor jongeren - Biden zet rampenbestrijding in tegen coronavirus

HLN
LIVE. Psychologen vragen alternatieve bubbels voor jongeren - Biden zet rampenbestrijding in tegen coronavirus
Het gemiddeld aantal nieuwe besmettingen in ons land lijkt te stabiliseren. Intussen wordt er druk gewerkt aan de massale vaccinatiecampagne. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Verschillende landen scherpen de coronamaatregelen verder aan. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

"Onze mening is dus niets waard": fans én spelersgroep niet te spreken over terugkeer van Lamkel Zé in A-kern, kan Vercauteren tijdbom ontmantelen?
'C'est la guerre', het is oorlog, reageerden supporters op sociale media. Dat belooft... Niet iedereen is blij met de terugkeer van Didier Lamkel Zé (24) in de A-kern van Antwerp. Ook de spelersgroep niet. Die liet weten een terugkeer van de Kameroener niet te aanvaarden. "Maar onze mening is dus niets waard..." Explosiegevaar loert. Aan Franky Vercauteren om het juiste draadje van de tijdbom op tijd door te knippen.
Lees verder

Theo Francken ontkent dat hij Kamer om de tuin leidde over Kucam: "Altijd in eer en geweten gehandeld"
"Genegeerde dreigmails en concrete tips van betrouwbare (ex-)partijgenoten, kennis van door Kucam gevraagde borgsommen en onwaarheden in het parlement. Politieverhoren en telefoontaps ont­hullen de ware rol van Theo Francken (N-VA) en zijn kabinet bij de fraude met humanitaire visa." Dat schrijft De Standaard op basis van eigen onderzoek. Francken geeft toe dat hij een politieke verantwoordelijkheid draagt, maar ontkent met klem dat hij het parlement om de tuin heeft geleid. "Ik heb altijd in eer en geweten gehandeld", benadrukt hij in een interview op Radio 1.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal hospitalisaties blijven dalen, besmettingen stijgen minder fors
De stijging van het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land vertraagt opnieuw. Op dagbasis is zelfs al sprake van een stabilisatie. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

OVERZICHT. Aantal hospitalisaties blijft dalen, besmettingen stijgen minder fors
De stijging van het gemiddeld aantal coronabesmettingen in ons land vertraagt opnieuw. Op dagbasis is zelfs al sprake van een stabilisatie. De trend van het aantal opnames en overlijdens is wel nog steeds dalend, maar minder uitgesproken, blijkt uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Sneeuwpret in Vlaanderen, KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken
Zaterdag is het eerst nog droog met lokale opklaringen en in Hoog-België kans op mistbanken, zo meldt het KMI. De bewolking neemt echter snel toe en rond de middag bereikt een sneeuwzone het uiterste westen. Deze sneeuwzone breidt zich in de namiddag naar de rest van het land uit om het uiterste oosten op het einde van de namiddag of het begin van de avond te bereiken. Door de lage temperaturen is het in veel streken opletten geblazen voor rijm- of ijsplekken. Daarvoor waarschuwt het KMI, dat voor heel het land code geel geeft
Lees verder

Je wagen online samenstellen? Onze auto-expert legt uit hoe je eraan begint én wat de valkuilen zijn
Geen Autosalon op de Heizel dit jaar, en dus geen kans om rechtstreeks bij de dealers onder gunstige voorwaarden een nieuwe auto te kopen. Veel automerken pakken online wel uit met tal van promoties. Daarvoor kan je een auto samenstellen via een online configurator. Onze autojournalist Joost Bolle legt uit hoe je dat aanpakt zonder veel te veel geld uit te geven. "Online offertes zijn altijd duurder dan wat je bij de garagist krijgt."
Lees verder

Rusthuizen vaccineren stiekem familie van bewoners
In sommige rusthuizen worden de 'restjes' van het Pfizer-vaccin gebruikt om 'stiekem' familie van bewoners en personeelsleden te vaccineren. Dat schrijft Het Nieuwsblad onder aanhaling van Margot Cloet van koepelorganisatie Zorgnet-Icuro.
Lees verder

Van Londense girl next door tot absoluut topmodel: dertig jaar geleden brak jarige Kate Moss door
Te klein om model te worden, geplaagd door meerdere schandalen en desondanks na drie decennia nog steeds incontournable als model. Dat is de levensloop van Kate Moss, die vandaag 47 kaarsjes uitblaast en ook dertig jaar geleden doorbrak door als minderjarige in haar ondergoed te poseren. Volgens haar critici is Kate dan ook een postergirl van hoe het niet moet, maar daar ligt ze zelf al lang niet meer wakker van.
Lees verder

Sheldon Bateau (KVM) komt als herboren uit moeilijkste periode uit carrière: "Ik ben altijd blijven glimlachen"
Terwijl de aanvalslinie alle aandacht naar zich toetrekt - Hairemans, de transfer van Druijf,... - verdient ook de defensie van Malinwa lof. Het lijkt stabiliteit gevonden te hebben, onder meer dankzij een sterke Sheldon Bateau (29). Terug van eigenlijk nooit weggeweest.
Lees verder

BINNENKIJKEN. 'The Rock' verkoopt paardenlandgoed voor 7,5 miljoen dollar
Dwayne 'The Rock' Johnson heeft een van zijn riante optrekjes te koop gezet. Volgens Amerikaanse media staat het landgoed van de acteur in de buurt van de stad Atlanta voor 7,5 miljoen dollar te koop.
Lees verder

'The Rock' verkoopt paardenlandgoed voor 7,5 miljoen dollar
Dwayne 'The Rock' Johnson heeft een van zijn riante optrekjes te koop gezet. Volgens Amerikaanse media staat het landgoed van de acteur in de buurt van de stad Atlanta voor 7,5 miljoen dollar te koop.
Lees verder

Kelly Clarkson: "Sterren waren onaardig tegen mij omdat ik uit een talentenjacht kwam"
Kelly Clarkson had aanvankelijk moeite om haar weg te vinden in Hollywood. De zangeres, die in 2002 de eerste editie van American Idol won, vond dat veel sterren onaardig waren tegen haar en andere Idol-deelnemers. "Mensen waren heel onaardig tegen ons, omdat we van een talentenshow kwamen", vertelt ze in haar eigen talkshow The Kelly Clarkson Show.
Lees verder

"Elk een kogel in de knie. Omdat ze met ons gepraat hadden": oud-speurder Ludo Trippaers maakte jarenlang jacht op 'propere fraudecriminelen'
"Ik herinner me een Genkenaar die 'zijn kar gekeerd had'. Daarop hebben ze zijn vrouw en dochter voor zijn ogen verkracht in zijn eigen huis." Het leest als de herinnering van een oud-speurder die de zwaarste drugszaken voor de kiezen kreeg, maar Ludo Trippaers (64) uit Hoeselt rekende af met een heel ander type criminelen. 'Propere gangsters'. Mannen die via btw-carrousels jaarlijks zowat 50 miljard euro verduisterden uit de Belgische en Europese kas. Met andere woorden: uw geld. En als de terugblik van Trippaers iets leert, dan wel dat daar niks 'proper' aan was.
Lees verder

Ex-nummer twee sleept BNP Paribas Fortis voor rechter
Filip Dierckx, de ex-nummer twee van BNP Paribas Fortis, dagvaardt de bank omdat hij meent dat ze zijn reputatie door het slijk heeft gehaald. Dat schrijven De Tijd, De Standaard en Het Nieuwsblad.
Lees verder

'Marvel Cinematic Universe' gaat nieuwe fase in: meer helden op meer schermen
Een nieuwe fase in Disneys Marvel-universum gaat vandaag van start. Niet met een film, maar met de tv-reeks 'WandaVision' op streamingdienst Disney+. En dat is tekenend voor de ambitieuze toekomstplannen die de superheldenfabriek koestert.
Lees verder

MLS-club DC United wil Hernán Losada, Beerschot-voorzitter Vrancken: "Kan zelfde verhaal worden als bij Ivan Leko"
Wordt de match tegen Club Brugge Hernan Losada's laatste opdracht als trainer van Beerschot? Volgens de gezaghebbende Amerikaanse krant The Washington Post is Losada nadrukkelijk in beeld bij DC United, in de MLS. In de omgeving van de Argentijn wordt de interesse bevestigd, maar bij Beerschot valt men uit de lucht.
Lees verder

Productiehuis van Bart De Pauw werkt voor het eerst samen met VTM
Koeken Troef, het productiehuis van Bart De Pauw, slaat de handen in elkaar met VTM. Het is de eerste keer dat de twee samenwerken aan een nieuw programma.
Lees verder

Te koud om naar buiten te gaan? 7 tips voor een warm en goedgevuld weekend
De temperaturen gaan onder nul dit weekend en dan dromen wij alleen maar van warmte. Toch geen zin om dit weekend in een volledige winterslaap te gaan? Met deze uiteenlopende tips houd je jezelf (en je gezin) met gemak twee dagen zoet, zonder je warme cocon (of die van een museum) te moeten verlaten.
Lees verder

Union Berlin - Leverkusen ontsierd door nieuw geval van vermeend racisme: "Dit is heel triest"
Nadiem Amiri (24) heeft na de nederlaag van gisteravond tegen Union Berlin gezegd racistisch bejegend geweest te zijn. De middenvelder van Leverkusen met Afghaanse roots moest door medespelers worden tegengehouden, toen hij na het laatste fluitsignaal ruzie kreeg.
Lees verder