Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Pakt Antwerp, voorlopig nog zonder Vercauteren, zege tegen KV Mechelen?

HLN
LIVE. Pakt Antwerp, voorlopig nog zonder Vercauteren, zege tegen KV Mechelen?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Achter de Kazerne • Debuut voor Vercauteren bij Antwerp
Lees verder

INTERVIEW. Gal Gadot over de toekomst van de bioscoop: "Mensen die muziek via Spotify luisteren gaan toch ook nog naar concerten?"
Zowat élke grote film werd in 2020 uitgesteld en op de lange baan geschoven, maar de langverwachte sequel 'Wonder Woman: 1984' werd op kerstdag alsnog op de wereld losgelaten. Het is te zeggen: op de abonnees van HBO Max en een beperkt aantal bioscopen, want in ons land is het nog steeds wachten op de prent. Een beslissing van Warner Bros. die bij de bioscoopsector in slechte aarde viel. Gal Gadot, hoofdrolspeelster én producente, legt uit waarom ze de film 'straight to digital' hebben uitgebracht: "Wanneer er zó veel geld en zo veel onzekerheid mee gemoeid is, moet je op een bepaald moment moeilijke knopen doorhakken."
Lees verder

LIVE. Inter vecht terug na vroege achterstand tegen Roma
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Stadio Olimpico • Inter is tweede, AS Roma derde
Lees verder

LIVE. Inter moet achtervolgen na opener vana Pellegrini
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Stadio Olimpico • Inter is tweede, AS Roma derde
Lees verder

LIVE. Inter moet achtervolgen na opener van Pellegrini
• Serie A • Aftrap: 12u30 • Stadio Olimpico • Inter is tweede, AS Roma derde
Lees verder

"Als er genoeg vaccins zijn kan Vlaanderen iedereen nog voor de zomer vaccineren"
Vlaanderen zal logistiek klaar staan om alle Vlamingen in principe nog voor de zomer te vaccineren, als er tenminste genoeg vaccins geleverd worden. Dat hebben Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke en zijn collega van Lokale Besturen Bart Somers gezegd in De Zevende Dag. "Het probleem zal niet in de logistieke keten zitten: alles zal afhangen van de levering van de fabrikanten", aldus Somers.
Lees verder

Tess Uytterhoeven (36), programmamaker van 'Ooit Vrij' en 'Topdokters': "Lesbisch zijn heeft me veel empathischer gemaakt"
'De Slimste Mens' levert ieder jaar weer een aantal ontdekkingen op. Tess Uytterhoeven (36) is er zo eentje. Als programmamaker van 'Ooit Vrij' en 'Topdokters' blijft ze meestal achter de schermen, maar voor de goede zaak wil ze wel haar stem laten horen. En oh ja, ze is ook de dochter van, maar dat geheel terzijde. "Ik loop met mijn vrouw niet hand in hand door een stationsbuurt."
Lees verder

Huisdieren niet welkom in woningen Vaticaan
Huisdieren zijn niet toegelaten in de door het Vaticaan verhuurde woningen en appartementen, zo staat het letterlijk in de standaardcontracten. Dat heeft Kerknet vandaag bericht.
Lees verder

Wintersolden "in mineur" gestart: "Laat mensen opnieuw per twee shoppen"
Op de eerste zaterdag van de wintersolden was het redelijk druk, maar toch zijn de koopjes "in mineur" gestart. Dat heeft het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) vandaag gemeld. De ondernemersorganisatie pleit er opnieuw voor om mensen uit dezelfde bubbel per twee te laten shoppen. "Handelaars kunnen zich geen nieuw fiasco veroorloven zoals in augustus. Dit is voor velen de laatste kans", klinkt het.
Lees verder

Waarom de Democraten ook na 20 januari nog baat hebben bij impeachment van Trump — én meer kans
Het wordt moeilijk om Donald Trump nog afgezet te krijgen. De tijd dringt en een tweederdenmeerderheid in de Senaat lijkt niet binnen handbereik. Maar ook als ze die deadline en die stemmen niet halen, heeft het voor de Democraten zin om de impeachment door te duwen.
Lees verder

Kersvers vader Wout van Aert op wolk richting vierde Belgische titel? "Heb al nagedacht over zegegebaar"
Kersvers vader en topfavoriet om een nieuwe Belgische tricolore in huis te halen. Het gaat hard dezer dagen voor Wout van Aert. "Het is een bijzondere week geweest, maar ik voel me heel goed", vertelde Van Aert na zijn verkenning in Meulebeke.
Lees verder

Politicoloog Van Aelst over impeachment: "Het zal Trump-aanhangers nog verder samenbrengen"
Na de bestorming van het Capitool door aanhangers van Donald Trump afgelopen woensdag, hangt Donald Trump een nieuw impeachment boven het hoofd. Peter Van Aelst, onderzoeksprofessor politieke wetenschappen aan UAntwerpen, is ervan overtuigd dat een impeachment geen oplossing zal bieden. Integendeel, volgens hem zullen de Trump-aanhangers zich nog meer verenigen.
Lees verder

Brusselse politie legt lockdownfeest met 26 aanwezigen stil
De politiezone Brussel Hoofdstad - Elsene is afgelopen nacht vier keer moeten uitrukken voor een lockdownfeest. In een feestje in het centrum van de hoofdstad kwamen 26 mensen samen.
Lees verder

Valerie (41) en Alexander (46) toverden art-decowoning uit 1945 om tot een lichtrijke én energiezuinige woonst: "Er is overal een pak denkwerk aan voorafgegaan"
Tijdens de verbouwing van hun rijwoning in Kluisbergen creëerden Valerie en Alexander een zee van licht en ruimte, wat hen toeliet om bij de inrichting nadrukkelijk donkere, warme materialen te gebruiken. Onze woonexpert ging er een kijkje nemen en geeft ook enkele tips om in je eigen woning zo veel mogelijk licht binnen te brengen.
Lees verder

Jules Hanot schrijft een brief aan Annemie Struyf: "Grote liefde is het tussen ons nooit geweest, veeleer een verstandshuwelijk"
In tijden van Twitter is een mening bij alles wat op ons scherm komt snel gegeven. Maar tv-beest Jules Hanot neemt zijn tijd en schrijft elke week een ouderwetse brief. De ene keer zalvend, de andere keer voorzien van een tik op de vingers van het tv-gezicht. Deze week richt hij zijn pen tot Annemie Struyf, die zich op tv momenteel in 'Het Hoge Noorden' ophoudt. "Een woman you love to hate, die zowel charmeert als irriteert omdat ze constant tussen drammerige diva en getalenteerde vakvrouw balanceert."
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. Maakt Wout van Aert favorietenrol waar?
Wie houdt Wout van Aert van een vierde Belgische titel veldrijden? En pakt Sanne Cant een ongeziene twaalf op twaalf bij de vrouwen? De antwoorden komen vandaag uit Meulebeke. U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. Sanne Cant alleen aan de leiding, Lotte Kopecky weert zich
Wie houdt Wout van Aert van een vierde Belgische titel veldrijden? En pakt Sanne Cant een ongeziene twaalf op twaalf bij de vrouwen? De antwoorden komen vandaag uit Meulebeke. U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

LIVE. Alles ligt nog open voor Mechelen en Antwerp: wie steekt in tweede helft hand uit naar zege?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 13u30 • Achter de Kazerne • Debuut voor Vercauteren bij Antwerp
Lees verder

Snacken zonder schuldgevoel? Het kan: van wortel-rozijnenkoekjes tot bananen-perenmuffins
Gezond snacken? Het kan. Haleluja. En het goede nieuws is dat je niet hoeft in te boeten op smaak. Geniet van deze drie lekkernijen met groenten en fruit zonder een schuldgevoel.
Lees verder

Een op zes voor Inter: Lukaku & co lijden ondanks wereldgoal Hakimi nieuw puntenverlies tegen AS Roma
Nieuwe dreun voor Romelu Lukaku en Inter. Nadat er afgelopen woensdag al verloren werd van Sampdoria, geraakten de Nerazzurri vanmiddag niet voorbij AS Roma. Skriniar en Hakimi (wat een goal!) wisten de opener van Pellegrini uit, maar in het absolute slot van de match kopte Mancini de 2-2-eindstand op het bord. Ook Lukaku, die later geel kreeg, was er al snel dichtbij, maar Pau Lopez had een wereldsave in huis op zijn kopbal. Zo laten de mannen van Antonio Conte, die nu 37 punten hebben, na om in te lopen op leider AC Milan (40 punten). AS Roma is derde met 34 eenheden.
Lees verder