Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

LIVE. Nieuwe besmettingen met Britse variant duiken op in ons land: “We worden geconfronteerd met nieuw gevaar”

HLN
LIVE. Nieuwe besmettingen met Britse variant duiken op in ons land: "We worden geconfronteerd met nieuw gevaar"
De coronamaatregelen in ons land worden verlengd tot 1 maart. Intussen wordt er druk gewerkt aan de massale vaccinatiecampagne. Ook elders ter wereld woekert het coronavirus nog altijd. Zo is in China voor het eerst in acht maanden tijd opnieuw een persoon overleden aan Covid-19. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

"Er zijn zeker 30 vrouwen die me hun kredietkaart geven": meesteroplichter Piet Van Haut (52) laat zich in rechtszaal weer van beste kant zien, maar parket vraagt zélf vrijspraak
Hij deed het voor als de normaalste zaak van de wereld dat vrouwen hem zijn kredietkaart geven. "Ik ken er zeker 30", klonk het uit de mond van Piet Van Haut (52). De meesteroplichter verscheen donderdag na jaren nog eens voor de correctionele rechtbank in Brugge. Hij stond er terecht, omdat hij 56.000 euro zou uitgegeven hebben met de kredietkaart van een vrouw uit Knokke. Zonder haar medeweten. Het parket vraagt echter de vrijspraak.
Lees verder

Grondwettelijk Hof: geen terugdraaiende teller voor eigenaars zonnepanelen, "morgen bekijken welke opties er nog zijn"
Het Grondwettelijk Hof heeft de Vlaamse regeling rond de terugdraaiende teller vernietigd, maar niet met terugwerkende kracht. De eigenaars van zonnepanelen in Vlaanderen mogen dus niet tot vijftien jaar gebruik maken van een terugdraaiende teller. Gebruikers mogen wel de voordelen behouden die ze tot op vandaag hebben genoten. "Op basis van de analyse van het vonnis trek ik morgen naar de ministerraad om met mijn collega's van de Vlaamse regering te bespreken welke opties er nog zijn of niet meer zijn voor de getroffen gezinnen", reageert Vlaams minister van Energie Zuhal Demir. Ze wijst erop dat een overheid betrouwbaar moet zijn naar de burgers toe.
Lees verder

LIVE. Samsung stelt nieuwe Galaxy S21-smartphones voor, maar krijgen we ook plooibare telefoons te zien?
Samsung is er dit jaar vroeg bij om de nieuwste telg van de Galaxy S-familie voor te stellen, maar ook deze keer zijn we op post. Volg vanaf 16 uur Samsung Unpacked 2021 op HLN LIVE en/of in onze liveblog. Technologiejournalisten Kenneth Dée en Lucas Wuyts van VTM en HLN zitten in de studio om de persconferentie te voorzien van deskundige commentaar.
Lees verder

Berlusconi opgenomen in ziekenhuis met hartproblemen
De voormalige Italiaanse premier Silvio Berlusconi ligt weer in het ziekenhuis, deze keer met hartproblemen. De 84-jarige miljardair bracht in september vanwege een coronabesmetting ook al meer dan een week in het hospitaal door. Hij zei toen dat hij voor zijn leven gevreesd had.
Lees verder

Dortmund-coach Terzic rekent in januari nog niet op Thorgan Hazard: "Maar hij zit volledig op schema"
Borussia Dortmund kan de komende weken nog geen beroep doen op Thorgan Hazard. De Rode Duivel herstelt nog van een spierblessure die hij op 22 december opliep tijdens de bekerwedstrijd bij tweedeklasser Eintracht Braunschweig (0-2 zege).
Lees verder

Anne Hathaway: "Ik haat het wanneer iemand mijn voornaam gebruikt"
Je eigen naam kan je niet kiezen, dus het is best mogelijk dat je niet echt tevreden bent met de voornaam waar je ouders je mee hebben opgezadeld. Dat is het geval bij actrice Anne Hathaway (38), verklapt ze in een nieuw interview.
Lees verder

Tom Waes gaat 'Reizen Waes' maken in Nederland
'Reizen Waes: Vlaanderen' heeft Tom Waes duidelijk geïnspireerd voor nog meer reizen dicht bij huis. Binnenkort gaat de presentator namelijk op trot door Nederland. Het nieuwe 'Reizen Waes: Nederland' zal in het najaar te zien zijn op Eén.
Lees verder

De Croo: "Twitterban voor het leven is inderdaad problematisch"
Het is niet aan de CEO van een privébedrijf om te oordelen wat online wel of niet mag verschijnen. Dat antwoordde premier Alexander De Croo vanmiddag in de Kamer op een vraag van Tom Van Grieken (Vlaams Belang) over de Twitterban van de Amerikaanse president Donald Trump.
Lees verder

Bezorgdheid in China na melding eerste coronadode in 8 maanden
China heeft voor het eerst sinds mei melding gemaakt van de dood van een coronapatiënt. Dat veroorzaakte direct bezorgde reacties. De autoriteiten registreerden ook de grootste stijging van het aantal coronabesmettingen in tien maanden. Bij nog eens 138 mensen is vastgesteld dat ze het virus hebben opgelopen.
Lees verder

Van 'mooiste meisje' tot gewilde presentatrice: 20 jaar geleden werd Dina Tersago tot Miss België gekroond
Precies 20 jaar geleden is het al, toen Dina Tersago (zopas 42 geworden) tot Miss België werd gekroond. En toch is ze amper een haar veranderd. Zelfs onder een vergrootglas zie je bijna geen verschil tussen toen en nu. Hoe dóet ze het toch, die Dina? Tijd om de balans op te maken van één van de meest veelgevraagde presentatrices van ons land.
Lees verder

Prijzen voor Schotse vis kelderen door grensgedoe brexit, maar volgens notoire brexiteer zijn de vissen nu wel "Brits en dus gelukkiger"
"Het belangrijkste is: we hebben onze vis terug. Het zijn nu Britse vissen, en dus zijn ze beter en gelukkiger." Dat was vanmiddag de repliek van de bekende Britse brexiteer Jacob Rees-Mogg in het parlement in Londen, na de kritiek dat de visprijzen door de problemen aan de grenzen gekelderd zijn. Omdat er na de brexit meer administratie nodig is bij de grensovergangen en de procedures tijd in beslag nemen, is de vis minder vers eens hij in Europa aankomt.
Lees verder

ASSISEN. Ouders Little John getuigen: "Jongen, hoe is dat in godsnaam kunnen gebeuren?"
Een rustige, behulpzame jongen. Oudste zoon uit een normaal gezin met vier kinderen. Een goede vader en — op het eerste gezicht — ook een goede echtgenoot. Zo zetten vader en moeder Vandoolaeghe vanochtend hun zoon John in de markt. Zoon die terecht staat wegens moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen. Maar naarmate hun getuigenis en de dag verder gleden, bleek er toch één en ander onder het tapijt geveegd.
Lees verder

Kleed jezelf happy: volgens wetenschappers maken deze kledingstukken je goedgezind
Onderzoek bevestigt wat wij al lang wisten: de outfit die je draagt, maakt een wereld van verschil. Volgens wetenschappers kunnen kleren in levendige kleuren ons humeur verbeteren én het humeur van de mensen rondom ons. Leuk nieuws, want elk tegengif voor de coronablues is welkom. We zochten dan ook enkele stuks aan scherpe soldenprijzen die je positief kunnen beïnvloeden.
Lees verder

Charles Leclerc vijfde Formule 1-piloot die positief test op corona
Formule 1-rijder Charles Leclerc is besmet met het coronavirus. Dat heeft zijn team Ferrari bevestigd. De 23-jarige Monegask heeft volgens de renstal milde klachten. Leclerc zit in isolatie in zijn woning in Monaco.
Lees verder

AFTERMOVIE. Geen publiek, maar wél VIP-taxi's, een gouden loper en veel topvoetballers: dit was de Gouden Schoen 2020
Het werd een atypische, maar daarom niet minder mooie editie van de Gouden Schoen, gisteren in en rond het gebouw van DPG Media in Antwerpen. Deze keer door de gekende omstandigheden geen publiek, maar wel BV's die achter het stuur kropen van VIP-taxi's, fiere spelersvrouwen, een gouden loper om de gasten te verwelkomen en vooral: twee oververdiende winnaars. Hierboven alvast de enige echte aftermovie van de corona-editie van de Gouden Schoen!
Lees verder

"Significante stijging" van teststalen met mogelijk Britse variant in federale labo's
De federale testlabo's stellen een "significante stijging" vast van coronastalen waarin het zogenaamde s-gen ontbreekt, wat mogelijk wijst op een besmetting met de Britse variant van het virus. Dat zegt minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. "De Britse variant circuleert ook in België."
Lees verder

Dit was 'the day after' van kersvers Gouden Schoen Lior Refaelov: ontelbare felicitaties en interviews, maar er loerden ook verrassingen om de hoek
De eerste werkdag van Lior Refaelov als nieuwe Gouden Schoen zit erop! Vanochtend arriveerde hij rond 9u met kleine oogjes op de Bosuil, waar hij na een teammeeting en een training van een uurtje zich samen met zijn ploegmaats tegoed deed aan een stukje van zijn prachtige feesttaart. Na de middag volgden nog wat interviews, maar er wachtten hem ook nog enkele verrassingen. Wij zaten de hele dag mee in het spoor van de kersverse Gouden Schoen, hieronder herbeleeft u zijn 'day after' in woord en in beeld!
Lees verder

Kijkers van 'Bridgerton' verbaasd: deze aanwijzing voor vervolg heeft iedereen gemist
Netflix heeft er met 'Bridgerton' alweer een monsterhit bij. Het historische drama van Shonda Rhimes is wereldwijd al door meer dan 63 miljoen huishoudens bekeken. Toch heeft het merendeel van die kijkers waarschijnlijk een subtiel detail gemist: in de laatste aflevering werd volgens trouwe fans een aanwijzing naar het vervolg verwerkt.
Lees verder

Beroemde ravenkoningin Tower of London vermist
Een van de beroemde raven die de Tower of Londen bewaken, is verdwenen. Merlina, de 'ravenkoningin' die al sinds 2007 in de Tower woont, is al enkele weken vermist. De medewerkers van het fort in de Britse hoofdstad vrezen dat de vogel dood is. Volgens een eeuwenoude legende beschermen de vogels de monarchie en de Tower zelf.
Lees verder