Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 28 januari 2021

LIVE. Lang maakt er op aangeven van Dost 1-2 van!

HLN
LIVE. Lang maakt er op aangeven van Dost 1-2 van!
• 24ste speeldag Jupiler Pro League
Lees verder

Tim Robbins kondigt scheiding aan (maar niemand wist dat hij getrouwd was)
Acteur Tim Robbins (62), bekend van onder meer 'Shawshank Redemption', heeft woensdag de scheiding aangevraagd. Dat is opvallend, want niemand wist dat de man getrouwd was.
Lees verder

Collectief trekt naar Grondwettelijk Hof tegen quarantaineregels: "De overheid blijft de democratie ontwijken"
Het collectief 'Geen vodje papier', dat eerder naar de Raad van State trok om de avondklok aan te vechten, start nu ook een procedure tegen de quarantainebesluiten van de Vlaamse en Brusselse overheid. De regelgeving rond de verplichte quarantaine is in strijd met de grondwet, zeggen advocaat Jan De Groote en wetenschapsfilosofe Karin Verelst. "De regels zijn te vaag en dus willekeurig."
Lees verder

Kamer verlengt mogelijkheid tot betalingsuitstel van consumentenkredieten tot 31 maart
De mogelijkheid om uitstel van betaling te vragen voor consumentenkredieten en hypothecaire kredieten met een roerende bestemming wordt verlengd tot 31 maart van dit jaar. De plenaire Kamer heeft vandaag een wetsontwerp in die zin goedgekeurd. Het gaat onder meer om autoleningen of kredietkaarten.
Lees verder

Systeem om makkelijk van telecomoperator te veranderen amper gebruikt in België
Het systeem Easy Switch, waarbij consumenten snel en makkelijk van vaste telecomoperator kunnen wisselen, wordt nog te weinig gebruikt. Dat blijkt uit een evaluatieverslag van telecomregulator BIPT. De laatste drie jaar werd amper een vijfde van alle overstappen naar een andere operator via dat systeem geregeld. "Dat moet beter. Als meer mensen dit systeem kennen en gebruiken, zal dat ook de telecomprijzen ten goede komen", zegt minister van Telecommunicatie Petra De Sutter (Groen).
Lees verder

Bagdad kondigt dood topfiguur IS in Irak aan
Aboe Yasser al-Issaeui, de leider van Islamitische Staat (IS) in Irak, is uitgeschakeld. Dat meldt de Iraakse eerste minister Moestafa al-Kazimi donderdag op Twitter. Zijn dood vormde het onderdeel van een vergeldingsactie voor de dubbele zelfmoordaanslag van exact een week geleden.
Lees verder

'Dancing Dimi', aan vooravond van zijn grote Masters-debuut: "Aan het eind van mijn carrière zal ik 10 miljoen verdiend hebben"
De 20 of toch maar de 1? Voor zijn grote debuut op de Masters bepaalt Dimitri Van den Bergh (26) zélf welke vragen hij voorgelegd krijgt. Twintig stellingen, maar slechts tien pijlen. Game on! "Als ik ooit Sportman van het Jaar wil worden, ga ik straffe stoten moeten uithalen."
Lees verder

PlayStation 5 nog steeds amper te vinden in de winkels: "Tekort duurt zeker tot april"
Nog steeds wachten veel gamers in ons land om een PlayStation 5 te bemachtigen. De console is officieel sinds november te koop, maar nergens verkrijgbaar. Volgens verschillende winkels zal het tekort nog zeker tot april duren, zo meldt VTM NIEUWS.
Lees verder

VRT-bestuur wil geen naakte ontslagen
De raad van bestuur van de VRT blijft van mening dat er geen naakte ontslagen kunnen vallen als gevolg van de nieuwe koers die de openbare omroep moet varen. Dat heeft voorzitter Luc Van den Brande in de commissie Media van het Vlaams Parlement benadrukt. Hij lichtte er samen met CEO Frederik Delaplace en minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) de nieuwe beheersovereenkomst toe.
Lees verder

INTERVIEW. Amir (18) is nieuwe voorzitter Vlaamse Jeugdraad: "Geef jongeren voorrang bij versoepelingen coronaregels"
Amir Bachrouri (18) is de nieuwe voorzitter van de Vlaamse Jeugdraad. De Antwerpenaar vertegenwoordigt de komende drie jaar de stem van 2,7 miljoen Vlaamse kinderen en jongeren. Bovenaan de agenda staat - hoe kan het ook anders - de coronacrisis. "De Croo stak onlangs alle jongeren een hart onder de riem. Die erkenning had er in april vorig jaar al moeten zijn."
Lees verder

Besmettelijke Zuid-Afrikaanse variant coronavirus nu ook in VS
Een besmettelijkere, in Zuid-Afrika ontdekte variant van het coronavirus is nu ook opgedoken in de Verenigde Staten. De mutatie werd vastgesteld bij twee volwassenen in de staat Zuid-Carolina.
Lees verder

Vanaf morgen opnieuw darts op VTM: Masters-toernooi, mét Dimitri Van den Bergh, wordt live uitgezonden
Goed nieuws voor de vele (nieuwe) fans van het darts. Het Masters-toernooi met de 24 beste spelers van de wereld wordt vanaf vrijdag 29 januari tot en met zondag 31 januari uitgezonden op VTM 2. De successen van Dimitri Van den Bergh en co kunnen weer op de voet gevolgd worden.
Lees verder

Club opnieuw de ploeg van't stad: jarige Mechele en Lang zetten scheve situatie recht tegen Cercle
Club Brugge is opnieuw de ploeg van't stad. Blauw-zwart haalde het vanavond van Cercle met 1-2 nadat Lang en de jarige Mechele de openingsgoal van Musaba uitwisten. In de stand blijft Club stevig aan de leiding, voor Cercle zijn de kopzorgen alweer wat groter.
Lees verder

General Motors gaat tegen 2035 enkel nog elektrische auto's verkopen
De grootste Amerikaanse autoconstructeur, General Motors (GM), stopt tegen 2035 met het produceren van wagens op diesel of brandstof. "Het is belangrijk dat we ons richten op een toekomst waarin elk voertuig emissievrij is", zegt CEO Mary Barra donderdag.
Lees verder

Drie valse agenten plegen home-invasion in Vorst: ouders en drie kinderen vastgebonden
Drie mannen die zich voordeden als politie-agenten, hebben vanochtend een home-invasion gepleegd in de Brusselse gemeente Vorst. Dat meldt Sudinfo en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie van de zone Brussel Zuid (Anderlecht/Sint-Gillis/Vorst). Een gezin met drie kinderen werd daarbij overvallen, maar bleef ongedeerd.
Lees verder

Minstens zes doden na chemisch lek in voedselverwerkingsbedrijf Georgia
In Hall County (Georgia) zijn zeker zes mensen omgekomen na een chemisch lek in een voedselverwerkingsbedrijf. Dat melden lokale media.
Lees verder

Transfer Talk. Wordt Edin Dzeko na een ruildeal met Alexis Sánchez de stand-in van Lukaku? - Benavente alweer weg bij Antwerp?
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

LIVE (21u). Mourinho zet Alderweireld weer op de bank voor topper tegen Liverpool
• Liverpool is wat weggezakt na een povere 3 op 15
Lees verder

Netflix maakt cast 'The Sandman' bekend
De cast van de televisieserie 'The Sandman' is bekendgemaakt door Netflix. In de langverwachte verfilming van de comic van Neil Gaiman krijgen onder anderen Gwendoline Christie (42), Charles Dance (74) en Tom Sturridge (35) een rol.
Lees verder

Van Ranst: "AstraZeneca-vaccin niet geschikt voor 65-plussers"
Marc Van Ranst raadt aan om het vaccin van AstraZeneca niet te gebruiken voor 65-plussers. "Voor de rest van de bevolking kan het wel een respectabel vaccin zijn", stelde de viroloog in 'Terzake'.
Lees verder