Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 21 januari 2021

LIVE. Kunnen we in de krokusvakantie nog op reis in eigen land? Een van de Edegemse leerlingen blijkt superverspreider

HLN
LIVE. Kunnen we in de krokusvakantie nog op reis in eigen land? Een van de Edegemse leerlingen blijkt superverspreider
Pfizer kan geen zekerheid bieden voor het aanleveren van de nodige vaccins in de komende weken. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Streep door skivakanties: pistes blijven langer dicht
Wintersporters lijken definitief een streep te kunnen zetten door het skiseizoen. De pistes in Frankrijk, Duitsland en Italië blijven volgende maand grotendeels dicht, waarschijnlijk ook tijdens de krokusvakantie. In Oostenrijk en Zwitserland zijn de gebieden open, maar daar duiken in skidorpen nieuwe coronahaarden op.
Lees verder

Vrijspraak voor niet dragen van mondmasker: "Strijdig met de grondwet"
Een Brusselse politierechter heeft een man vrijgesproken die door agenten geverbaliseerd was omdat hij geen mondmasker droeg, nochtans een verplichting in het Brussels Gewest. "Het verplichten van een mondmasker, altijd en overal, is strijdig met de grondwet", vond rechter Lionel Van Damme.
Lees verder

Slechte reviews, opnieuw single en in de greep van de drank: Ben Affleck worstelt met zijn positie in Hollywood
"Mensen hadden zo'n hekel aan me dat ik twéé keer moest doorbreken". Hoewel Ben Affleck (48) al jaren meedraait in Hollywood én twee Oscars op zak heeft, heeft hij nog steeds het gevoel dat elke dag een strijd is. Niet alleen op professioneel vlak, maar ook op privégebied gaat het niet best. Ben is net weer single, worstelt meer dan ooit met zijn drankverslaving en ziet zijn carrière slabakken. Maar er is ook hoop, in de vorm van twee nieuwe films. Zal hij zichzelf nogmaals kunnen heruitvinden?
Lees verder

Dolly Parton verliest broer na strijd tegen kanker: "Hij straalt nu in de hemel"
De countryzanger Randy Parton is op 67-jarige leeftijd overleden. Dat maakte zijn zus, de wereldberoemde Dolly Parton (75), donderdag bekend op Facebook. Hij overleed aan de gevolgen van kanker.
Lees verder

Tweede testfase in Edegemse school gestart: "Eén van besmette leerlingen blijkt superverspreider te zijn"
In Edegem worden alle zeshonderd leerlingen en personeelsleden van Olfa Elsdonk donderdagavond voor een tweede maal getest. Eén van de vijf besmette leerlingen na de eerste testfase blijkt nu een superverspreider te zijn. "Zonder de ingrijpende maatregelen hadden we die leerling nooit uit onze school kunnen halen."
Lees verder

"Eén van de besmette leerlingen in Edegem blijkt superverspreider te zijn"
In Edegem worden alle zeshonderd leerlingen en personeelsleden van Olfa Elsdonk donderdagavond voor een tweede maal getest. Eén van de vijf besmette leerlingen na de eerste testfase blijkt nu een superverspreider te zijn. "Zonder de ingrijpende maatregelen hadden we die leerling nooit op tijd uit onze school kunnen halen."
Lees verder

Ghanese misdaadbende die baby's 'oogstte' opgerold
In Ghana heeft de politie een bende opgerold die baby's vlak na de geboorte wegnam bij de moeder en vervolgens verkocht. Onder de elf verdachten zijn twee artsen, vier verpleegkundigen, twee moeders, twee maatschappelijk werkers en een traditionele verloskundige. Dat bevestigt de politie.
Lees verder

Klopt het dat parlementsleden onschendbaar zijn? En hoever gaat die immuniteit dan?
Het parket-generaal vraagt om de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove op te heffen. Wat betekent dat? En wie beslist of op dat verzoek wordt ingegaan? Mogen verkozenen zich op elk moment beroepen op hun immuniteit?
Lees verder

Transfer Talk. Cercle huurt Kroatische verdediger waarvoor Monaco nog 10 miljoen euro neertelde - Colassin uitgeleend aan Zulte Waregem
Strahinja Pavlovic is de vierde wintertransfer van Cercle Brugge, na doelman Bruzzese, spits Denkey en middenvelder Van Der Bruggen. De 19-jarige Servische verdediger wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van AS Monaco. Vorig seizoen betaalde Monaco tien miljoen aan Partizan Belgrado voor de youngster, die eerst nog een seizoen bij Partizan bleef en dit seizoen slechts één minuut speelde in het Stade Louis II.
Lees verder

Tom Boonen weet dat Wout van Aert vertrek nooit écht overwoog en ziet successen enkel maar toenemen: "Rust is belangrijker dan geld"
"De rust die hij zichzelf nu gunt is belangrijker dan naar een andere ploeg te verkassen voor het geld." Tom Boonen vindt de contractverlenging van Wout van Aert bij Jumbo-Visma een logische zet. Enkele teams waaronder Team Ineos snuffelden aan de winnaar van Milaan-Sanremo, maar echt concreet werd een overstap volgens Boonen nooit. Op naar meer dus. "De succesformule zal verder evolueren naar nóg grotere successen."
Lees verder

Wat beslist Europa vanavond over toeristische reizen? "Grenscontroles kunnen als laatste toevlucht"
De staatshoofden en regeringsleiders van de Europese Unie houden vanavond een nieuwe videoconferentie over de aanpak van de pandemie. Heikele thema's als het reisverkeer en een vaccinatiecertificaat staan op de agenda. Bondskanselier Angela Merkel ziet grenscontroles als een laatste toevlucht. Het is echter nog niet zeker of er vanavond effectief knopen doorgehakt zullen worden.
Lees verder

Welshe doelman verbetert wereldrecord met goal vanop 96,01 meter: "Leuk om in het Guiness Book of Records te staan"
De Welshe doelman Tom King heeft zich dinsdag het Guinness Book of Records in getrapt. In een wedstrijd in de Engelse vierde klasse scoorde het sluitstuk van Newport County vanop 96,01 meter.
Lees verder

Onderzoek helikopterkaping afgerond: "Dodelijke crash op nippertje vermeden"
Kristel A. (27), de kersverse echtgenote die Mike G. met een gekaapte helikopter uit de gevangenis van Berkendael wilde bevrijden, wordt niet mee vervolgd voor de mislukte ontsnapping. Alleen Mike G. en zijn twee vrienden moeten vrijdag voor de raadkamer verschijnen. Die zal het afgeronde dossier naar de strafrechter sturen.
Lees verder

LIVE. OH Leuven, met Schrijvers meteen in de basis, is gevaarlijkste ploeg aan de Gaverbeek
• Jupiler Pro League • Zulte Waregem heeft 12 op 12 • Aftrap: 18u45 • Regenboogstadion
Lees verder

Voormalig hoofd van bank Vaticaan krijgt bijna 9 jaar cel
Het voormalige hoofd van de bank van het Vaticaan (IOR) moet bijna negen jaar de gevangenis in voor verduistering en witwassen. De 81-jarige Angelo Caloia beheerde de bank tussen 1989 en 2009 en is veroordeeld wegens corruptie bij vastgoedtransacties.
Lees verder

Van beloftevolle actrice tot wannabe rapper: dit is het hobbelige parcours van Amanda Bynes
Tijdens haar jeugdjaren wist Amanda Bynes (34) de ene grote rol na de andere in de wacht te slepen. Zo speelde ze naast Colin Firth in 'What A Girl Wants', acteerde ze samen met Channing Tatum in 'She's The Man' en schitterde ze met Zac Efron in de komedie 'Hairspray'. In 2010 speelde ze nog keertje naast Emma Stone in de film 'Easy A', maar sindsdien ging het al snel van kwaad naar erger.
Lees verder

"Mijn dochter van 3 is besmet met de Britse variant. Test dus ook erg jonge kinderen, aub!": moeder vraagt Sint-Truiden om strategie aan te passen
Er wordt breed getest onder leerkrachten en leerlingen in Sint-Truiden, nu daar de gevreesde Britse coronavariant al enkele dagen rond raast. Maar niet bij kinderen jonger dan 6 jaar, en dat is voor Elke Kellens (36) een grote fout. "Mijn dochter Jamina (3) heeft positief getest op die Britse variant, net als haar vader — die zelfs een 'superverspreider' is. Wie weet hoeveel mensen wij besmet hadden indien we niet zelf naar de huisarts getrokken waren voor een test?"
Lees verder

Familie van Nouri, die in 2017 ernstige hersenschade opliep, spant arbitragezaak aan tegen Ajax
De familie van Abdelhak Nouri heeft bij de Koninklijke Nederlandse Voetbalbond (KNVB) een arbitragezaak aangespannen tegen Ajax. Dat laat Khalid Kasem, de belangenbehartiger van de familie weten. Vorige week werd al duidelijk dat gesprekken tussen Ajax en de familie niet tot een oplossing hadden geleid.
Lees verder

ANALYSE. Zijn onze dijken ondertussen sterk genoeg om een derde golf te voorkomen?
Een land dat niet overspoeld wil worden door een golf van coronabesmettingen heeft stevige dijken nodig. In maart vorig jaar hadden we géén bescherming en in september zijn onze dijken bijzonder snel gebarsten. Staan we er vandaag beter voor? Wij doken in de verslagen van taskforces, vroegen cijfers op bij kabinetten en spraken met mensen op het terrein. Op zoek naar het antwoord op de cruciale vraag: hoe goed is ons land beschermd tegen een derde golf?
Lees verder