Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 2 januari 2021

LIVE. Herman Goossens: "We moeten meer testen bij kinderen onder 12 jaar” - “AstraZeneca wil VK wekelijks 2 miljo...

HLN
LIVE. Herman Goossens: "We moeten meer testen bij kinderen onder 12 jaar" - "AstraZeneca wil VK wekelijks 2 miljoen vaccins leveren"
Voor Belgen die terugkeren uit het buitenland is quarantaine voortaan verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

Flora Vanclooster, een jaar nadat haar broer Frederik verdronk: "Ik krijg veel steun, maar niemand voelt wat ik voel. Zij verloren die dag geen broer"
Flora Vanclooster (19) hoopt dat er ooit een hek komt, daar aan de Vilvoordse Kruitfabriek waar haar broer Frederik (21) vorig jaar op oudejaarsnacht in het ijskoude water viel. "Maar zelfs dán zal ik niet zeggen dat hij 'tenminste niet voor niets is gestorven'. Wat er gebeurd is met Frederik: dat zal nooit een 'nut' hebben."
Lees verder

Colruyt-supermarkten blijven vandaag gesloten: extra vrije dag voor personeel
Wie vandaag zaterdag 2 januari inkopen wil doen in de Colruyt-supermarkten, zal voor een gesloten deur staan. De directie van de Colruyt Group heeft een uitzonderlijke vrije dag toegekend aan al haar winkelpersoneel. Naast de Colruyts blijven ook de winkels van Okay, Dreamland, Dreambaby, Bio-Planet en Cru vandaag dicht.
Lees verder

'Wonder Woman 1984' brengt al meer dan 100 miljoen op
De tweede film in de 'Wonder Woman' filmreeks, 'Wonder Woman 1984', heeft volgens producent Warner Bros wereldwijd meer dan 100 miljoen dollar (82,4 miljoen euro) in het laatje gebracht.
Lees verder

COLUMN. Lara Switten, ongeneeslijk ziek en net bevallen, verlaat het ziekenhuis: "Ik voel de armen van mijn meisjes en ben dronken van blijdschap"
Lara Switten vecht tegen kanker en is net bevallen van haar derde kindje. Drie weken lang vertelt ze in de weekendkrant hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en ergste nachtmerrie beleeft. Nadien lees je haar wedervaren weer in NINA. Vandaag mag Lara, net na Kerstmis, het ziekenhuis verlaten. Thuis wacht haar het feestmaal met haar man en dochters op waar ze zo op hoopte. "Mijn dochters, in onze woonkamer. Mijn eigen vier muren om tussen te vertoeven. Mijn eigen plafond om vannacht naar te staren."
Lees verder

Groenewegen verwelkomt zoontje, zes weken vroeger dan verwacht: "Desondanks doet hij het super goed"
Mooi nieuws voor wielrenner Dylan Groenewegen (27). De Nederlander en zijn partner Nine Storms hebben hun eerste kindje mogen verwelkomen. Zoontje Mayson werd zes weken vroeger geboren dan verwacht, maar stelt het goed. "Een gezond sterk kereltje", schrijft Groenewegen trots op Twitter.
Lees verder

Verdachte overval op Gordon binnenkort op vrije voeten
De 23-jarige man die wordt verdacht van de gewelddadige overval op Gordon (52), komt half januari vrij. Dat bevestigt een woordvoerder van het Nederlandse Openbaar Ministerie na berichtgeving van Shownieuws.
Lees verder

Muziek op wilde raveparty met 2.500 mensen in Bretagne stilgelegd: feestvierders trekken weg
De muziek op de wilde raveparty die sinds donderdagavond in Lieuron, ten zuiden van Rennes, wordt gehouden om het nieuwe jaar te vieren, is vanochtend onderbroken. De feestgangers zijn de site aan het verlaten. Dat is vernomen bij de prefectuur van Ille-et-Vilaine.
Lees verder

Football Talk. Hasselbaink (ex-Antwerp) keert terug als trainer bij Burton Albion in League One - Feyenoord haalt spits uit Argentinië
Jerrel 'Jimmy Floyd' Hasselbaink gaat voor de tweede keer aan de slag als hoofdtrainer van Burton Albion. De 48-jarige Nederlander moet de hekkensluiter van de League One, het derde niveau van Engeland, voor degradatie behoeden. Hasselbaink promoveerde in 2015 met Burton Albion vanuit League 2.
Lees verder

Nieuw jaar, nieuwe liefde: special 'First dates' levert twee koppels op
Cupido moet overuren draaien door het tweede seizoen van 'First dates', het VRT-programma waarin vrijgezellen elkaar tijdens een romantisch etentje beter leren kennen. De afgelopen dagen en weken was al gebleken dat meerdere vrijgezellen de liefde wisten te vinden door het programma. En dat was ook tijdens de speciale nieuwjaarsaflevering van vrijdag niet anders.
Lees verder

Jumbo-Visma ziet Van Aert liever in de Tour de France, maar: "Ik zou Tokio niet graag missen"
Hij wil er zich nu nog niet druk om maken, maar de strenge quarantainemaatregelen voor de Olympische Spelen dreigen ook Wout van Aert (26) met een zwaar dilemma op te zadelen. Zijn gevoel zegt 'Tokio', zijn werkgever wellicht 'Tour'.
Lees verder

Football Talk. STVV heeft Dion Cools in het vizier - Hasselbaink (ex-Antwerp) keert terug als trainer bij Burton Albion in League One
Dion Cools (24), verdediger van Midtjylland met een verleden bij OH Leuven en Club Brugge, staat dichtbij STVV. Peter Maes gaf al aan dat hij nog een extra speler voor de rechterflank erbij wil. Caufriez, voor langere tijd geschorst, verdrong eerder Sankhon van die positie. (FKS)
Lees verder

Phoenix Suns pakken vierde zege op rij in NBA
De Phoenix Suns beleven een droomstart in de NBA. Gisteravond werd voor de vierde keer op rij gewonnen, op bezoek bij de Denver Nuggets was de eindstand 103-106. Met in totaal vijf zeges tegen één nederlaag leidt de ploeg uit Arizona in de Western Conference.
Lees verder

Microbioloog Herman Goossens: "We moeten meer testen bij kinderen onder 12 jaar"
De nieuwe Britse variant van het coronavirus gaat makkelijker rond bij jonge kinderen en dat maakt experts zoals microbioloog Herman Goossens (UA) ongerust. De scholen sluiten is voor hem nog niet aan de orde. "Wel moeten we kinderen veel meer testen, ook die onder 12 jaar", zegt hij in Gazet Van Antwerpen.
Lees verder

KOERS KORT. Luka Pibernik stopt met wielrennen
Luka Pibernik is op nauwelijks 27-jarige leeftijd gestopt met wielrennen. De Sloveen zag zijn contract bij Bahrain McLaren in het tussenseizoen niet verlengd worden en vond geen nieuw team. Pibernik won in 2016 een etappe in de Binckbank Tour. Hij werd ook twee maal Sloveens kampioen op de weg (2013 en 2015).
Lees verder

Stichting De Noordzee vestigt aandacht op tonnen afval in Noordzee na containerramp in 2019
Twee jaar nadat 342 containers van het containerschip MSC Zoe overboord geslagen zijn, ligt een kwart van de troep nog altijd in de Noordzee. In de nacht van 1 op 2 januari 2019 belandde in zwaar weer 3,2 miljoen kilo afval in zowel de Noordzee als de Waddenzee. Dat moet zo snel mogelijk worden opgeruimd, zegt Ewout van Galen van Stichting De Noordzee. "Ook het onzichtbare afval in zee is schadelijk."
Lees verder

Belgische bedrijven over brexit: "Hoe meer informatie ik verzamelde, hoe onduidelijker de situatie voor me werd"
Vier jaar lang telden ze af naar een klok die telkens versprong van einddatum. Maar sinds vandaag is de boedelscheiding tussen het Verenigd Koninkrijk en Europa een voldongen feit en halen de Belgische bedrijven opgelucht adem dat dat met een handelsakkoord gepaard gaat. "Het was een thriller, en dat zal het nog wel even blijven."
Lees verder

Veerle Baetens over 'Cheyenne et Lola', haar 7e rol in Frankrijk: "Vloeken doe ik nu in het Frans"
Vorig jaar rond deze tijd nipte Veerle Baetens van een oester in de haven van Cherbourg. Haar zevende rol in Frankrijk stond erop na vijf maanden filmen in Pas-de-Calais en Normandië, ver weg van man en kind. 2020 zou het andere uiterste brengen: continu bij man en kind. "Maar het 'preteachen' bleek niks voor mij. Ik voelde meteen: dit is niet goed voor de band met mijn dochter. Ik raakte gefrustreerd en werkte het uit op haar." De oplossing kwam misschien wel van het virus.
Lees verder

15 tips voor een betere huid die helemaal gratis zijn
Na al dat eten en drinken tijdens de feestdagen, kan onze huid wel wat TLC gebruiken. Behalve Facetune of een dikke laag make-up bestaat er geen magische oplossing voor puistjes en onzuiverheden, toch? Dat dachten wij althans, tot we deze 15 tips van dermatologen en schoonheidsspecialisten probeerden.
Lees verder

Modeontwerper Alexander Wang ontkent seksueel misbruik: "Leugens die als waarheid worden gebracht"
De Amerikaanse modeontwerper Alexander Wang (37) heeft voor het eerst gereageerd op de beschuldigingen van seksueel wangedrag aan zijn adres. In een verklaring zegt de 37-jarige Wang dat hij zich nooit schuldig heeft gemaakt aan het "afschuwelijke gedrag" waar hij van wordt beschuldigd.
Lees verder