Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

LIVE. Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Zeer zorgwekkende toename Britse variant” - Nog meer scholen sluiten de ...

HLN
LIVE. Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Zeer zorgwekkende toename Britse variant" - Nog meer scholen sluiten de deuren na besmetting
Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land stijgt licht en ook de positiviteitsratio daalt niet meer. Wel daalt het gemiddeld aantal overlijdens met bijna 10 procent. De vaccinaties van personeel van Vlaamse ziekenhuizen worden voorlopig uitgesteld door de overheid omdat Pfizer niet alle nodige leveringen kan garanderen. De vaccinproducent zegt te begrijpen dat iedereen zo snel mogelijk gevaccineerd wil worden, "maar dit zijn uitzonderlijke tijden". Intussen worden steeds meer besmettingen met de Britse variant vastgesteld in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Ziekenhuizen kunnen komende 2 weken 20.000 personeelsleden vaccineren
De ziekenhuizen kunnen komende twee weken bijna 20.000 personeelsleden vaccineren. Dat laat Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) vandaag weten. De dosissen zijn bestemd voor het personeel van de spoeddienst en intensieve zorgen. "Elk ziekenhuis heeft een quotum gekregen om zich aan de planning te kunnen houden, onder één grote voorwaarde: de daadwerkelijke levering van het vaccin", zegt Beke aan VTM NIEUWS.
Lees verder

Jarenlang je haar verven, is dat wel gezond? Dermatologe legt uit hoe je schade kan vermijden
Nu de kappers al maanden gesloten zijn, kleuren heel wat mensen met een vervelende uitgroei zélf hun haar. Maar is dat wel zo gezond? En hoe kan je de schade beperken? Dermatologe en expert in haarziekten Marieke Dutré belicht de do's-and-don'ts: "Het product te lang laten inwerken, is een absolute no-go."
Lees verder

Catty Cooreman acteert in TV-reeks De Bende van Jan de Lichte: "Maar in dagelijks leven voortdurend achterna gekeken worden, dat went nooit"
Wie afstemt op Streamz en daar de serie De Bende van Jan de Lichte bekijkt, ziet tussen de acteurs als Matteo Simoni, Stef Aerts en Tom Van Dyck ook de Buggenhoutse Catty Cooreman (35) opduiken. Catty is geboren met dwerggroei. "Acteren doet me dat vergeten, maar het dagdagelijkse leven is helemaal anders", getuigt ze. "Nagekeken, bespot een aangeraakt worden,... het is jammer genoeg dagelijkse kost."
Lees verder

OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: "We houden ons hart vast, want de kleuters worden niet getest"
De Britse coronavariant is in het land, en dat zal onze jeugd geweten hebben. De ene na de andere school heeft de afgelopen dagen haar deuren gesloten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de gevreesde variant. "We nemen geen risico's", klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zijn op dit moment 18 van de 4000 Vlaamse scholen volledig gesloten: 16 basisscholen en 2 secundaire scholen.
Lees verder

OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: "We houden ons hart vast, want de kleuters worden niet getest"
De Britse coronavariant is in het land, en dat zal onze jeugd geweten hebben. De ene na de andere school heeft de afgelopen dagen haar deuren gesloten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de gevreesde variant. "We nemen geen risico's", klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Volgens het kabinet van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) zijn op dit moment 18 van de 4000 Vlaamse scholen volledig gesloten: 16 basisscholen en 2 secundaire scholen.
Lees verder

Man (43) komt om bij kettingbotsing op E19 in Antwerpen-Noord
Op de E19 vanuit Nederland richting Antwerpen is vrijdagochtend een dodelijk ongeval gebeurd ter hoogte van het knooppunt Antwerpen-Noord. Dat zegt de federale politie. Een bestuurder (43) van een personenwagen kwam er om het leven bij een kleine kettingbotsing. Er was enkele uren lang slechts één rijstrook vrij.
Lees verder

Dr. Fauci: "Ingaan tegen Trump bleef niet zonder gevolgen"
Donald Trump mag dan wel het Witte Huis verlaten hebben, infectioloog Anthony Fauci blijft trouw op post. Tijdens een vragenronde met de pers blikte Dr. Fauci terug op zijn dienst onder Trump en hoe dat verschilt met de manier waarop kersvers president Biden de zaken wil aanpakken. "Een van de nieuwe dingen in deze administratie is dat als je het antwoord niet weet, je niet moet raden."
Lees verder

De aantrekkingskracht van St. Barths: waarom sterren massaal naar dit eiland trekken (ook tijdens coronacrisis)
Chrissy Teigen (35) kwam er op adem na haar miskraam, Amy Schumer (39) zette er het nieuwe jaar in en Robbie Williams (46) en z'n gezin zitten er momenteel in quarantaine. Het Caraïbische eiland St. Barths blijft dé plek bij uitstek voor celebrities om hun wintervakantie door te brengen. Al moeten ze daar wel een aardige som voor neertellen.
Lees verder

Huis van overleden 'Glee'-actrice Naya Rivera verkocht na amper 9 dagen
Zes maanden na het overlijden van Naya Rivera, de 'Glee'-actrice is in juli op tragische wijze verdronken, werd haar huis in Los Angeles te koop gezet. Lang heeft de villa echter niet op de huizenmarkt gestaan, want volgens de New York Post zou haar eigendom na amper negen dagen al verkocht zijn.
Lees verder

Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Derde golf dreigt, we hebben nog altijd niet door wat er aan het gebeuren is"
Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van het aantal besmettingen met de Britse variant. "We hebben nog steeds niet door wat er aan het gebeuren is: als we niet snel ingrijpen dreigt een nieuwe pandemie met deze Britse variant", vertelt de professor microbiologie. Hij roept daarom nogmaals op om de maatregelen strikt op te volgen.
Lees verder

Herman Goossens trekt aan alarmbel: "Derde golf dreigt nu Britse variant zorgwekkend toeneemt"
Herman Goossens, hoogleraar medische microbiologie aan de UAntwerpen, waarschuwt op Twitter voor een zorgwekkende toename van de Britse variant van het coronavirus.
Lees verder

Phaedra Hoste neemt haar volgers in de maling met foto van 'hond': "Dat is een wolf!"
Een opvallende boodschap op het Facebook-profiel van Phaedra Hoste donderdag. Ze zou een hond hebben gevonden langs de kant van de weg, maar haar bezorgde volgers vonden het dier toch meer op een wolf lijken.
Lees verder

Transfer Talk. Thibaud Verlinden trekt naar Fortuna Sittard - Bostyn blijft Essevee trouw
Fortuna Sittard neemt Thibaud Verlinden (21) over van Stoke City. De rappe vleugelspits heeft in Limburg de medische keuring doorstaan en gaat zijn krabbel onder een meerjarig contract zetten.
Lees verder

Onze chef wielrennen ziet dat Van Aert voor zekerheid en stabiliteit koos: "Hij loopt niet in zeven sloten tegelijk"
Wout van Aert blijft ook de volgende seizoenen in het shirt van Jumbo-Visma koersen. Onze chef wielrennen stelt vast dat Van Aerts keuze één van stabiliteit en zekerheid is, maar dat het plaatje ook financieel klopt: "Dat Wout van Aert toch in de buurt komt van Dumoulin en Roglic betekent alleen maar hoe hoog hij wordt ingeschat bij zijn ploeg."
Lees verder

'Framing Britney Spears': nieuwe documentaire gaat dieper in op curatele van de zangeres
Al twaalf jaar lang staat Britney Spears (39) onder curatele. Tijd om eens dieper op de zaak in te gaan, moeten verschillende journalisten van de New York Times gedacht hebben. Zij brengen op 5 februari de documentaire 'Framing Britney Spears' uit.
Lees verder

De nieuwe beauty-vijand heet 'tech neck': hoe thuiswerken voor vroegtijdige rimpels kan zorgen
De laatste maanden ging het aantal mensen die de weg vonden naar de kinesist omwille van nek- en kaakklachten exponentieel de hoogte in. De schuldige? Stress, net als een verkeerde houding aan ons in elkaar geknutseld thuisbureau. Maar wist je dat het ook kan zorgen voor vroegtijdige veroudering van die ooit zo ranke hals?
Lees verder

HET DEBAT: Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk?
Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen verzet zich niet tegen een maatregel die onze premier Alexander De Croo straks bij het Overlegcomité op tafel wil leggen: het tijdelijk verbieden van toeristische reizen. Tot nu zijn niet-essentiële buitenlandse reizen enkel sterk afgeraden, maar niet verboden. Wat denk jij? Is een algeheel verbod op plezierreizen noodzakelijk of blijft het huidige ontraden genoeg? Laat het weten in de comments onder dit artikel.
Lees verder

Hongarije sluit deal met Rusland over aanschaf coronavaccin Sputnik V
Hongarije schaft als eerste lidstaat van de Europese Unie (EU) het Russische coronavaccin Sputnik V aan. De Hongaarse minister van Buitenlandse Zaken Péter Szijjártó zei vrijdag in een Facebookvideo dat het middel zal helpen bij het bestrijden van het virus.
Lees verder

Ook PS'er riskeert onschendbaarheid te verliezen (door zware voet)
Niet alleen de parlementaire onschendbaarheid van Dries Van Langenhove staat op de helling, ook die van PS-Kamerlid Jean-Marc Delizée. Het gerecht wil de socialistische politicus vervolgen voor een fameuze snelheidsovertreding.
Lees verder