Doorgaan naar hoofdcontent

LIVE. Géén 2-0! Serieuze misser van Lautaro, Juventus ontsnapt aan dubbele achterstand

HLN
LIVE. Géén 2-0! Serieuze misser van Lautaro, Juventus ontsnapt aan dubbele achterstand
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Giuseppe Meazza • Ref: Daniele Doveri
Lees verder

LIVE. City kan zege ruiken na 100ste assist De Bruyne en heerlijke penseeltrek Gündogan
• Aftrap: 20u15 • Eithad Stadium • Speeldag 18 • Toont De Bruyne zich weer?
Lees verder

STVV schenkt zichzelf wat ademruimte onderin, OH Leuven laat derde plaats liggen
Deugddoende zege voor STVV. De Limburgers wonnen met 3-1 van een tienkoppig OH Leuven. De troepen van Marc Brys lieten zo de derde plaats liggen.
Lees verder

LIVE. STVV kan bij pauze zege al ruiken tegen OH Leuven: voorsprong en rood voor Ngawa
• Speeldag 21 • Jupiler Pro League • Stayen • Ref: Wesli De Cremer
Lees verder

IN BEELD. Deze kiekjes hielpen Kim Kardashian aan haar 200 miljoen Instagramvolgers
Realityster Kim Kardashian (40) heeft dit weekend de 200 miljoen volgers aangetikt op Instagram. In 2015 was ze nog de populairste persoon op het platform, maar inmiddels moet ze vijf mensen voor laten gaan.
Lees verder

LIVE. 2-0! Barella zet Inter op rozen tegen Juventus
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Giuseppe Meazza • Ref: Daniele Doveri
Lees verder

Collectief naar Grondwettelijk Hof tegen Vlaams quarantainedecreet
Het grondrechtencollectief Geenvodjepapier.be stapt naar het Grondwettelijk Hof tegen het Vlaamse quarantainedecreet dat onlangs is goedgekeurd. Volgens het collectief vormt dat decreet een "totale uitholling van de grondwettelijk gewaarborgde vrijheid van de persoon" en beschermt het de burger onvoldoende tegen "onterechte quarantaines en willekeur".
Lees verder

Als snelste ooit de top tien van beste passeurs in de Premier League in: De Bruyne heeft nieuwe mijlpaal beet bij City
Geen speler die zijn cijfers benadert. Weinigen die zo perfect en gevarieerd passen. Kevin De Bruyne (29) zette zijn assistteller voor Man City tegen Crystal Palace op 100. Hij ziet het, hij voert het uit. Een passmaster voor de hall of fame. Bye bye Beckham.
Lees verder

Ook onze chef voetbal vindt dat het zaterdagavond werkelijk nergens op trok: "Only in Belgium"
"Dit had niets met voetbal te maken. Een schande", stelde John van den Brom nadat hij Racing Genk met 2-0 zag onderuit gaan op een haast onbespeelbaar veld op Le Canonnier. Wat later legden zowel Genk als Kortrijk klacht neer bij de KBVB en azen ze op een forfaitzege na een avondje 'sneeuwvoetbal'. U leest het: we zijn opnieuw vertrokken voor een soap. Een die het Belgische voetbal zich kon besparen, is het harde oordeel van onze chef voetbal. "Eeuwige amateurs, allemaal tezamen."
Lees verder

LIVE. 2-0! Inter troeft Juventus af, pikt Lukaku z'n doelpunt mee?
• Serie A • Aftrap: 20u45 • Giuseppe Meazza • Ref: Daniele Doveri
Lees verder

Inter wint Italiaanse topper tegen Juve en komt op gelijke hoogte van leider AC Milan
Inter heeft de Italiaanse topper van Juventus gewonnen: 2-0. Lukaku en co komen zo op gelijke hoogte van AC Milan, dat morgen nog speelt tegen Cagliari. De Oude Dame volgt in het klassement al op zeven punten.
Lees verder

Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten van scholen in Kontich en Edegem in quarantaine na besmetting met Britse variant: ook burgemeester Edegem in quarantaine
De kleuter- en lagereschool OLFA in Edegem én het secundair Sint-Jozef in Kontich gaan met onmiddellijke ingang toe. Meer dan 2.000 leerlingen en leerkrachten moeten onmiddellijk in quarantaine. Ook hun familie moet hetzelfde ondergaan. Maandag en dinsdag zal het UZA met een testcentrum naar de scholen komen om iedereen te testen. Burgemeester Koen Metsu van Edegem moet zelf in quarantaine want zijn twee kinderen lopen school in Edegem.
Lees verder

FC Barcelona verliest straffe finale Spaanse Supercup, Messi krijgt nog rood
Geen eerste prijs(je) voor Ronald Koeman bij FC Barcelona. De finale van de Spaanse Supercup, sinds vorig jaar een 'Final Four', ging na verlengingen verloren tegen het verrassende Bilbao. De Basken hadden in de halve finale ook al Real Madrid gevloerd. Barça was er dichtbij in Sevilla, maar in minuut 90 viel nog de 2-2. Jordi Alba was bij de twee doelpunten van Griezmann betrokken, maar ging ook in de fout bij de twee tegengoals. In de verlengingen besliste spits Iñaki Williams enig mooi met een harde krul de verste kruising in. Een gefrustreerde Messi zag in de slotminuten nog rood voor een slag in het gezicht van Villalibre.
Lees verder

Rampavond voor Barça: het verliest straffe finale Spaanse Supercup en ziet Messi eerste rood krijgen
Geen eerste prijs(je) voor Ronald Koeman bij FC Barcelona. De finale van de Spaanse Supercup, sinds vorig jaar een 'Final Four', ging na verlengingen verloren tegen het verrassende Bilbao (3-2). De Basken hadden in de halve finale ook al Real Madrid gevloerd.
Lees verder

"Honderd miljoen vaccinaties in eerste 100 dagen Biden is mogelijk"
Het doel van Joe Biden om ervoor te zorgen dat er in zijn 100 eerste dagen als president 100 miljoen dosissen van de coronavaccins worden toegediend, is haalbaar. Dat heeft topimmunoloog Anthony Fauci gemeld. Die wordt ook de voornaamste raadgever van de nieuwe president in de strijd tegen het coronavirus.
Lees verder

De drie goals van Club op het Kiel, gemiste penalty Kums, de Genkse 'sneeuwmatch': alle beelden van speeldag 21
Nieuwe speeldag, zelfde winnaar: Club Brugge. Zelf won het met veel overmacht op het Kiel, waar het vertrek van Losada nog voor de match bekendraakte: 0-3. Op Antwerp na, dat ging winnen bij AA Gent, verloor de verzamelde concurrentie. RC Genk in Moeskroen na een match die net als KV Oostende - KV Kortrijk nog een staartje krijgt, Charleroi thuis tegen KV Mechelen en Anderlecht vrijdagavond al in Eupen. Onderin deden opnieuw Cercle en Waasland-Beveren slechte zaken.
Lees verder

Veiligheidsadviseur Joe Biden: "Navalny moet onmiddellijk vrijgelaten worden"
De Russische oppositieleider Aleksej Navalny "moet onmiddellijk vrijgelaten worden". Dat heeft Jake Sullivan, toekomstig Nationaal Veiligheidsadviseur van president-elect Joe Biden, zondag gezegd. Ook andere landen roepen op tot de vrijlating van Navalny.
Lees verder

LIVE. Biden wil 100 miljoen vaccinaties in eerste 100 dagen
De ene na de andere school sluit in paniek de deuren nadat er besmettingen met de Britse variant werden vastgesteld: een basisschool in Edegem gaat een week dicht na twee positieve testen en 1.400 scholieren van het Sint-Jozefsinstituut in Kontich moeten tot minstens 24 januari thuis blijven. Daarnaast is er een uitbraak met de Britse variant vastgesteld in Houthulst: al meer dan honderd mensen zijn besmet geraakt. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

115 arrestaties bij rellen in Amsterdam: "Sommige betogers droegen vechthandschoenen"
De politie heeft vandaag 115 mensen gearresteerd tijdens een spontane demonstratie in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam die niet was toegestaan. Zeven van hen zitten vast wegens openlijke geweldpleging en de rest wegens het opzettelijk negeren van een bevel. Van de zeven arrestanten wordt verwacht dat ze langere tijd vastzitten, de rest kan waarschijnlijk binnen een uur of zes weer gaan, aldus een politiewoordvoerder.
Lees verder

Virgin Orbit stuurt raket vanaf vliegende Boeing de ruimte in
Het ruimtevaartbedrijf Virgin Orbit van de bekende zakenman Richard Branson heeft zondag met succes een raket vanaf een vliegende Boeing 747 de ruimte in gelanceerd. De draagraket werd boven de Stille Oceaan op een hoogte van 10 kilometer losgelaten vanaf de onderkant van de omgebouwde Boeing met de naam Cosmic Girl. Daarop werd de motor van de raket ontstoken en vloog die naar een baan om de aarde.
Lees verder