Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 januari 2021

LIVE. Elke week speekseltesten in onderwijs? - ‘Kotbubbel’ voor studenten op komst

HLN
LIVE. Elke week speekseltesten in onderwijs? - 'Kotbubbel' voor studenten op komst
In Franstalig België gaan stemmen op voor het invoeren van een speciale contactbubbel voor studenten. De 'kotbubbel' moet een antwoord bieden op het psychologische leed bij veel jongeren door de coronapandemie. De brede testing van twee joodse wijken in Antwerpen heeft 45 bijkomende besmettingen vastgesteld. En het AstraZeneca-coronavaccin krijgt van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een voorwaardelijke vergunning. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Vlaamse taxichauffeur ontsnapt maar nipt aan laffe aanval in Roubaix: "Klant trommelde via gsm zijn vriendjes op"
Een op het eerste gezicht onschuldige taxirit is voor chauffeur Michiel Vantomme uit Kortrijk uitgedraaid op een kleine nachtmerrie. Op z'n bestemming in het Noord-Franse Roubaix werd de Kortrijkzaan aangevallen door zijn klant. Een dief, zo bleek. Enkele opgetrommelde kameraden probeerden Vantomme uit zijn taxi te sleuren. "Maar gelukkig reageerde ik razendsnel en kon ik me uit de voeten maken", zegt Michiel.
Lees verder

Drugstoeristen uit heel België trekken naar Turnhout: om dan 'drugsbus' naar Tilburg te nemen
De politie heeft de voorbije maand meer dan honderd processen-verbaal opgesteld tijdens drugscontroles op de N12, het traject tussen Turnhout en Tilburg. De verhoogde controles kwamen er na een stijging van de overlast door het drugstoerisme. Opvallend: veel overtreders wonen buiten de provincie Antwerpen. Ze komen speciaal naar Turnhout om een 'drugsbus' naar Tilburg te nemen.
Lees verder

Welke koffiebonen zijn het lekkerst? Koffiekenner proeft 14 soorten uit de supermarkt
Onze eigen koffiemachine heeft die van de werkvloer tijdelijk vervangen, en dan willen we onszelf liefst wel wat verwennen tijdens de voor- en namiddagpauzes. De koffiebonen die je kiest voor je zelfgemalen kopje koffie, hebben sowieso een grote invloed op de smaak. Peter Hernou, koffie-expert en wereldkampioen 'latte art', neemt 14 soorten uit de supermarkt onder de loep. "Bij het openen van de verpakking ruik en zie je meteen hoe vers ze zijn."
Lees verder

Vanhaezebrouck voor het eerst sinds ontslag in 2018 op RSCA: "Ook Hein had een 'proces'. Er was alleen minder geduld"
Na 777 dagen keert Hein Vanhaezebrouck terug naar Anderlecht. Waar hij, met eigen jeugd, wilde aanknopen met de tradities, maar hij finaal 'slechts' Hein was – volgens zijn tegenstanders "een betweter". Wat zij erbij vergeten te zeggen: Hein had een weg die niet zo veel verschilt van die van Vincent Kompany vandaag. Een terugblik.
Lees verder

De bloedband van Lyn en Kat Kerkhofs: "Kat en ik plakken nog altijd aan elkaar"
«We hebben jarenlang een slaapkamer gedeeld. Een grote kamer, maar toch...» Lyn Kerkhofs verwondert zich nog steeds over die intense, warme relatie met haar zus. «Er is niemand die ik zo vertrouw als Kat.»
Lees verder

Dader schrijft boek over overval op Kim Kardashian: "Ze belde 911. Niet zo'n strak plan in Parijs"
Ruim vier jaar na de overval op Kim Kardashian in Parijs, schrijft een van de misdadigers een boek over de beruchte avond. Daarin doet crimineel Yunice Abbas enkele verbluffende onthullingen. "We huurden oma's en opa's in als detectives om op voorhand zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Want geef toe, wat is er geruststellender dan oudjes die vredig door Parijs slenteren."
Lees verder

14 juni voortaan Donald Trump Day in Ohio?
Twee verkozenen van het deelstaatparlement van VS-staat Ohio hebben een wetsvoorstel ingediend om een jaarlijkse Donald Trump Day in het leven te roepen. Republikeinse Afgevaardigden Jon Cross (40) en Reggie Stolzfus (40) willen die vieren op 14 juni, de verjaardag van de oud-president.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Twee Belgen in achtervolging op Nederlander Ronhaar
Het WK hing aan een zijden draadje, maar dit weekend vindt dan toch de strijd om de regenboogtrui plaats. Morgen nemen Wout van Aert en Mathieu van der Poel het tegen elkaar op, vandaag zijn de mannen beloften (13u40) en vrouwen elite (15u10) aan zet. Vandaag al Belgisch eremetaal in eigen land? Mis niets van de ontwikkelingen óp en naast het parcours in onderstaande liveblog.
Lees verder

Willy (81) ging 50 jaar geleden naaktzwemmen met zijn vrouw in Griekenland en beleefde de beste seks ooit: "We werden nudisten om die ervaring te herbeleven"
"Ik pakte Clara's hand en we gingen voorzichtig de zee in. Het was een verademing om het koele zeewater te voelen, na de gloeiend hete stenen van het strand. We begonnen elkaar nat te spetteren, een beetje te spelen en plagen. Ja, zoals dat gaat hé. Maar de afkoeling werd een opwarming." Willy (81) is 29 wanneer hij met zijn lief Clara de Griekse zee induikt. Ze zijn helemaal alleen, en toch een met het water. Elke week gaat journalist Roxanne Wellens op zoek naar verhalen over de beste seks ooit, vrij van oordeel. Deze week lees je de superseks van Willy.
Lees verder

Nooddijk moet water uit huizen houden in Wichelen, jaagpad afgesloten in Geraardsbergen: noodnummer 1722 geactiveerd door stijgende water
Het stijgende water dreigt op enkele plaatsen in Vlaanderen problemen te veroorzaken. Vooral in Wichelen is de situatie precair en bouwen de gemeentelijke diensten een nooddijk om het water van de Bosbeek uit de huizen te houden. In Geraardsbergen is het noodnummer geactiveerd en het jaagpad afgesloten. Een overzicht van de meest kritieke punten in incidenten.
Lees verder

Jaguar knalt tegen politiecombi op Expresweg in Brugge
Op de Expresweg in Brugge is een combi van de lokale politie zaterdagmiddag aangereden door een Jaguar. De politiepatrouille was gestopt om een houten pallet van de rijbaan te verwijderen.
Lees verder

Eerste 80.000 vaccins van AstraZeneca worden eind volgende week geleverd aan ons land
De eerste coronavaccins van AstraZeneca arriveren op zondag 7 februari in ons land. Dat zegt Xavier De Cuyper, topman van het federale geneesmiddelenagentschap FAGG. Het gaat om 80.000 dosissen.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Kan Sanne Cant opboksen tegen Nederlandse dames? "Podium zou heel straf zijn"
Timo Kielich heeft België een bronzen medaille geschonken op het WK veldrijden voor beloften. Goud was voor de Nederlander Pim Ronhaar, die er halfweg vandoor ging en solo over de streep kwam in Oostende. Titelverdediger Ryan Kamp - ook een Nederlander - werd tweede. Lees er HIER meer over. Om 15u10 beginnen de vrouwen elite eraan. De Nederlandse suprematie, of kan Sanne Cant verrassen? Volg het LIVE!
Lees verder

LIVE DARTS. Indrukwekkende King kent voorlopig weinig problemen met Rob Cross
De Masters Darts zijn LIVE te bekijken op VTM 2. De uitzending start om 13u45 tot 17u40, om 20u kunt u er weer terecht voor heel wat mooie wedstrijden.
Lees verder

Schotse producer en dj SOPHIE (34) plots overleden
Sophie Xeon, beter bekend als SOPHIE, is zaterdagochtend na een ongeluk overleden. Dat bevestigt het management van de 34-jarige muzikante en producer.
Lees verder

LIVE. Taskforce houdt voorlopig vast aan eerste prik voor iedereen in september - Elke week speekseltesten in onderwijs?
In Franstalig België gaan stemmen op voor het invoeren van een speciale contactbubbel voor studenten. De 'kotbubbel' moet een antwoord bieden op het psychologische leed bij veel jongeren door de coronapandemie. De brede testing van twee joodse wijken in Antwerpen heeft 45 bijkomende besmettingen vastgesteld. En het AstraZeneca-coronavaccin krijgt van het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) een voorwaardelijke vergunning. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

SHOWBITS. Kelly Pfaff doet aan 'home fitness' en herken jij deze BV?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Batshuayi mag voor het eerst in twee maanden starten: duwt Crystal Palace Benteke naar de uitgang?
Zowaar. Zo snel kan het gaan in het voetbal. Voor het eerst in twee maanden krijgt Michy Batshuayi nog eens een basisplaats bij Crystal Palace. Het grootste slachtoffer is Christian Benteke. Een poging om hem onder druk te zetten en toch nog andere oorden op te zoeken?
Lees verder

LIVE DARTS. Mervyn King is eerste kwartfinalist op Masters na zege tegen Cross
De Masters Darts zijn LIVE te bekijken op VTM 2. De uitzending start om 13u45 tot 17u40, om 20u kunt u er weer terecht voor heel wat mooie wedstrijden.
Lees verder