Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 14 januari 2021

LIVE. Advocaten Bart De Pauw eisen inzage in verzegelde enveloppen met getuigenissen

HLN
LIVE. Advocaten Bart De Pauw eisen inzage in verzegelde enveloppen met getuigenissen
Het proces tegen televisiemaker Bart De Pauw (52) is vandaag van start gegaan in de correctionele rechtbank van Mechelen. Het gaat om een inleidende zitting waarbij een datum geprikt wordt wanneer het dossier voor de rechtbank gepleit zal worden. Vandaag raakte ook bekend dat niet negen, maar dertien vrouwen getuigen in de zaak tegen De Pauw. De officiële aanklacht tegen de televisiemaker luidt 'belaging en elektronische overlast'. Daarop staan straffen tot twee jaar cel en tot 2.400 euro boete.
Lees verder

Drie relschoppers verdacht van opzettelijke brandstichting - taskforce moet zoveel mogelijk daders identificeren
De vier personen die woendagavond gerechtelijk werden aangehouden bij de rellen na de manifestatie voor de overleden Ibrahima Barrie, zijn twee volwassenen en twee minderjarigen. De twee volwassenen en één van de minderjarigen worden verdacht worden van opzettelijke brandstichting, de tweede minderjarige van weerspannigheid. Dat meldt het Brusselse parket.
Lees verder

Sam Van Rooy (VB): "Wie surft naar antifa.com komt op de website van Biden, I rest my case", Twitteraar toont op hilarische manier dat het zo niet werkt
"Geen grap! Wie surft naar antifa.com komt op de website van #JoeBiden terecht! I rest my case." Dat tweette Vlaams Belanger Sam Van Rooy vanmorgen verontwaardigd. Maar Van Rooy ging daarbij wel voorbij aan het feit dat eender wie een domeinnaam kan registreren en die kan doorlinken naar een andere website. Dat toonde een andere Twitteraar aan met de website dorpsgek.be, die nu leidt naar de website van ... Sam Van Rooy.
Lees verder

Zeven maanden na crash met handbike kan Alex Zanardi weer spreken
Handbiker Alex Zanardi kan weer praten. De voormalige Italiaanse F1-coureur is nog steeds herstellende van een zwaar ongeval in juni.
Lees verder

Football Talk. Braziliaanse finale in Copa Libertadores - Telenet drie jaar in zee met Anderlecht Women - Storm vier weken out
RSC Anderlecht neemt meer dan ooit een voortrekkersrol in het vrouwenvoetbal. De RSCA Women leiden momenteel ongeslagen het klassement, maar daar stopt de ambitie van de club niet. Voor ambitieuze plannen zijn ambitieuze partners nodig. Telenet schaart zich als main partner achter het project RSCA Women.
Lees verder

'THE DAY AFTER' LIVE. Na training smullen Refaelov & co van prachtige taart, het feestvarken zelf overstelpt met felicitaties: "Ik kan ze zelfs niet allemaal lezen"
Lior Refaelov leeft op een wolk. De spelverdeler van Antwerp won gisteravond voor het eerst in zijn carrière de Gouden Schoen. "Hierop heb ik jaren gewacht", glunderde hij. Vandaag geniet hij na. Er wachten hem onder meer tal van felicitaties op de Bosuil - allemaal coronaproof, uiteraard - en... een training. Wij zitten mee in het spoor van de kersverse Gouden Schoen. Volg alles hier LIVE!
Lees verder

School ontruimd na dreiging tot brandstichting
Bij de lokale politie van de zone Demerdal - DSZ is donderdagochtend een melding binnengelopen waarin gedreigd werd brand te stichten in schoolgebouwen van KSD, meer bepaald op de campus Sint-Jan in de Peetersstraat. De leerlingen zijn intussen naar huis, de politie voert momenteel een onderzoek.
Lees verder

Maarten Vancoillie, Karl en Pieterjan installeerden Signal: "De kans dat je afgeluisterd wordt, is veel kleiner"
Hét buzzwoord van de laatste dagen: Signal. Een underground berichtenapp die de laatste dagen massaal gedownload werd. Privacy-expert Matthias Dobbelaere-Welvaert legt uit waar dat plotse succes vandaan komt, en Qmusic-presentator Maarten Vancoillie, Karl en Pieterjan vertellen waarom ze Signal op hun smartphone hebben geïnstalleerd. "Het is sowieso goed om de macht van monopolies zoals Facebook in vraag te stellen."
Lees verder

"Boete tot wel 9.000 euro" voor Nederlandse (17) die met nepcoronatest vliegtuig in wilde
Een Nederlands meisje van 17 jaar oud dat vorige week in Zwitserland werd opgepakt omdat ze haar quarantaine wilde ontvluchten met een nepcoronatest, moet zeer waarschijnlijk diep in de buidel tasten. Dat meldt de openbaar aanklager van het Zwitserse jeugdstrafrecht aan het Algemeen Dagblad (AD). Op het negeren van de quarantainevoorschriften staat doorgaans een flinke geldboete tot maximaal 10.000 Zwitserse frank, omgerekend ruim 9.000 euro.
Lees verder

Bart De Pauw eist opnieuw inzage in "geheime getuigenissen"
Meteen een verrassing op het proces van tv-maker Bart De Pauw (52): zijn advocaten eisen alsnog inzage in de verzegelde omslag van de VRT met de twee initiële meldingen tegen hem. Twee jaar geleden spande het kamp-De Pauw daarvoor al tevergeefs een procedure aan. De advocaten van de burgerlijke partijen en het openbaar ministerie verzetten zich principieel tegen het vrijgeven van de inhoud van de omslag.
Lees verder

Na knokpartij in september vechten Neymar en Álvaro nu Twitterruzie uit: "Ik heb je beroemd gemaakt"
Opnieuw hebben Neymar en Álvaro González het met elkaar aan de stok. Nadat de Braziliaan de strijd om de Franse Super Cup won ten koste van Olympique Marseille (2-1), besloot hij ook de strijd met verdediger González op Twitter aan te gaan.
Lees verder

'THE DAY AFTER' LIVE. Na training smullen Refaelov & co van prachtige taart, het feestvarken zelf overstelpt met felicitaties: "Ik krijg ze zelfs niet allemaal gelezen"
Lior Refaelov leeft op een wolk. De spelverdeler van Antwerp won gisteravond voor het eerst in zijn carrière de Gouden Schoen. "Hierop heb ik jaren gewacht", glunderde hij. Vandaag geniet hij na. Er wachten hem onder meer tal van felicitaties op de Bosuil - allemaal coronaproof, uiteraard - en... een training. Wij zitten mee in het spoor van de kersverse Gouden Schoen. Volg alles hier LIVE!
Lees verder

Filmicoon Faye Dunaway wordt tachtig, maar zit nog vol divastreken: "Ze mishandelde haar kleedster en schold haar assistent uit voor homootje"
Deze week, op 14 januari, viert Faye Dunaway haar 80ste verjaardag. Al zullen weinig collega's op haar gezondheid drinken. Faye wordt door velen een echt 'kreng' genoemd. Dat ze dat nog steeds is, bewees ze vorig jaar toen de voltallige crew van een theaterstuk haar ontslag eiste én kreeg. Toch zou 'The American Connection', een film waar Faye dertien jaar aan draaide, in 2021 in de bioscoop kunnen komen.
Lees verder

"Na enkele dagen al opnieuw in het asiel": experts waarschuwen voor impulsaankopen katten en honden en geven advies voor wie de stap overweegt
Na een eenzamer jaar dan ooit smachten veel mensen naar gezelschap. Een huisdier kan die leegte opvullen. Maar hoe weet je of een huisdier wel bij je past? Waar klop je het best aan voor de aankoop? En wat bedraagt het kostenplaatje? Eric Van Tilburgh, hoofd beleid van de Vlaamse Dienst Dierenwelzijn, en asieluitbaatster Eline Ghekiere geven advies, maar waarschuwen ook. "De aanschaf van een kat of hond voor tijdelijk gezelschap is geen goed idee."
Lees verder

"Boze Trump weigert advocaat Giuliani te betalen"
Uittredend Amerikaans president Donald Trump weigert de rekeningen te betalen van zijn advocaat Rudolph Giuliani. Dat zeggen ingewijden tegen de krant The Washington Post. Giuliani reisde namens Trump het land door om te proberen de verkiezingsuitslag teruggedraaid te krijgen, maar slaagde niet in die missie.
Lees verder

Ruimte voor maar 0,4 procent opslag komende twee jaar
De lonen mogen dit en volgend jaar maar met maximaal 0,4 procent stijgen bovenop de index. Dat blijkt uit de berekeningen door de Centrale Raad voor het Bedrijfsleven (CRB), zo is vernomen van verschillende bronnen. Het rapport wordt later donderdag officieel publiek gemaakt.
Lees verder

"Ik dacht dat ik ging sterven": bekend Amerikaans congreslid AOC getuigt over bestorming Capitool
Alexandria Ocasio-Cortez, kortweg AOC, is een bekend Democratisch congreslid uit New York. Ze was vorige woensdag in het Capitool toen gewelddadige Trump-aanhangers dat bestormden. AOC getuigt over haar "traumatische" ervaring op Instagram: "Ik dacht dat ik ging sterven".
Lees verder

Demi Lovato getuigt over overdosis in nieuwe YouTube-docu: "De donkerste dag van mijn leven"
Demi Lovato (28) komt met een nieuwe documentaireserie over haar leven. De zangeres vertelt in de YouTube-reeks openhartig over de overdosis die haar in 2018 bijna fataal werd, zo maakte ze woensdag bekend.
Lees verder

Na coronasucces gaat Moderna op zoek naar vaccin tegen hiv en werkt BioNTech aan vaccin tegen MS
De innovatieve mRNA-technologie die door Moderna en Pfizer/BioNTech werd gebruikt om een doeltreffend coronavaccin te maken, zou in de toekomst kunnen leiden tot spectaculaire doorbraken op andere terreinen. Zo richt Moderna zijn pijlen op hiv en heeft BioNTech al veelbelovende tests uitgevoerd op muizen met een vaccin tegen Multiple Sclerose (MS).
Lees verder

JBC lanceert coronaverzekering op communiekledij
Ouders die vorig jaar mooie kledij kochten om hun oogappel te laten schitteren op hun communie-of lentefeest, zagen die spiksplinternieuwe outfits door de coronamaatregelen in een achterhoek van de kleerkast belanden. Om te voorkomen dat dit jaar hetzelfde gebeurt, verzon Belgische winkelketen JBC een slimme én duurzame oplossing, waarbij ouders tot eind mei kosteloos de communiekledij kunnen inruilen.
Lees verder