Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 17 januari 2021

LIVE (12u30). Wint Napoli - met Mertens op de bank - op eigen veld tegen Fiorentina?

HLN
LIVE (12u30). Wint Napoli - met Mertens op de bank - op eigen veld tegen Fiorentina?
• Aftrap: 12u30 • Stadio Diego Armando Maradona • Serie A • Ref: Daniele Chiffi
Lees verder

COLUMN. Lara Switten (34), mama van 3 en zwaar ziek, over haar fotoshoot voor NINA: "Het idee van foto's zonder bed of rolstoel deed me spontaan glimlachen"
Lara Switten is mama van drie, sinds ze een maand geleden beviel van haar zoontje Gabriel. Maar Lara heeft ook baarmoederhalskanker en is ongeneeslijk ziek. Ze vertelt wekelijks in NINA hoe het met haar gaat, nu ze tegelijk haar droom en haar ergste nachtmerrie beleeft. Deze week siert ze ook de cover van het magazine, inclusief een fotoshoot met Steffen en de meisjes erbij. Ze schrijft neer hoe ze die ervoer. "Al kon ik mijn meisjes niet stevig omarmen of de lucht in zwieren, we schitterden in onze twinning T-shirts."
Lees verder

Prins Andrew probeert willekeurige vrouw op het internet in te lijven als getuige: "Ik schrok me rot, hij is heel wanhopig"
Het ziet er niet goed uit voor de Britse prins Andrew (60), die al maandenlang beschuldigd wordt van verkrachting en betrokkenheid bij het Epstein-schandaal. De hertog van York zou nu wel erg wanhopige maatregelen hebben genomen in de hoop zijn reputatie te herstellen. Zo contacteerde zijn personeel Molly Skye Brown, een willekeurige vrouw op het internet die in zijn onschuld gelooft.
Lees verder

Britse variant nu 200 keer vastgesteld in Nederland, link met Verenigd Koninkrijk ontbreekt vaak
In Nederland zijn inmiddels iets meer dan 200 gevallen van de Britse variant van het coronavirus vastgesteld. Dat bevestigt het RIVM na vragen van de krant het Algemeen Dagblad. Dat is ongeveer een verdubbeling van het aantal gevallen vergeleken met een week geleden. Toen stond de teller nog op 96 stuks. Gevreesd wordt dat de Britse variant veel besmettelijker is dan de bestaande variant van het coronavirus.
Lees verder

Danni Heylen en Linda zijn beste vriendinnen voor het leven: "Sinds 1979 hebben we elkaar nooit meer losgelaten"
Het klikte meteen toen ze elkaar leerden kennen bij het theatergezelschap waar de ene acteerde en de andere souffleerde. 45 jaar later zijn Danni Heylen (69) en Linda Van Gelder (64) nog altijd de beste vriendinnen, die graag samen shoppen en over alles kunnen praten. Ook over seks. "En we gaan heel graag samen op reis", zegt Danni. "Zodra we weer veilig kunnen reizen, zijn we weg."
Lees verder

Van Doornik tot La Louvière: dit prachtig Unesco-werelderfgoed kan je deze winter ontdekken in eigen land
Ons land is goed vertegenwoordigd op de lijst van het Unesco-werelderfgoed. Van begijnhoven over belforten tot architecturalehoogstandjes in Vlaanderen en Wallonië: deze pareltjes kan je ook in de winter een bezoekje brengen.
Lees verder

Man gaat compleet door het lint in Aldi-filiaal: "Hoe kunnen de klanten nu weten dat er geen jonagolds zijn?"
In een Aldi-filiaal in Veurne is een man door het lint gegaan omdat er... geen jonagoldappelen meer in de rekken bleken te liggen. In een filmpje, gemaakt door een andere klant, is te zien hoe het personeel het ene scheldwoord na het andere naar het hoofd krijgt.
Lees verder

Man gaat compleet door het lint in Aldi-filiaal: "Hoe kunnen de klanten nu weten dat er geen jonagolds zijn?"
In een Aldi-filiaal in Ninove is een man door het lint gegaan omdat er... geen jonagoldappelen meer in de rekken bleken te liggen. In een filmpje, gemaakt door een andere klant, is te zien hoe het personeel het ene scheldwoord na het andere naar het hoofd krijgt.
Lees verder

Drie renners BORA-hansgrohe aangereden op training, Kelderman loopt hersenschudding en gebroken wervel op
Een groep van zeven renners van BORA-hansgrohe is zaterdag op trainingskamp in Italië aangereden door een wagen. Drie van hen werden naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de Nederlander Wilco Kelderman (29) die in oktober nog op het podium van de Ronde van Italië stond. Hij heeft een hersenschudding en een gebroken wervel opgelopen. Kelderman kwam deze winter over van Team Sunweb (nu Team DSM).
Lees verder

Clandestien feestje met honderdtal deelnemers stilgelegd in hangar nabij Grenoble
De Franse politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag in de buurt van Grenoble een clandestien feestje met een honderdtal deelnemers stilgelegd. Drie feestgangers werden gearresteerd, onder meer wegens geweld. Twee agenten raakten lichtgewond. Dat is zondag vernomen van de prefectuur.
Lees verder

Extra passagier op vlucht naar Melbourne test positief, trainingen in aanloop naar Australian Open uitgesteld
De start van de trainingen in aanloop naar de Australian Open is voorlopig uitgesteld. De lokale overheid nam die beslissing nadat een extra passagier die op een chartervlucht vanuit Los Angeles naar Melbourne zat, positief heeft getest op het coronavirus.
Lees verder

Auto van minderjarigen breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is deze ochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Burgemeester Joël Vander Elst bevestigt dat er nog een andere persoon zwaargewond is afgevoerd naar het ziekenhuis en een persoon uit Leefdaal lichtgewond is.
Lees verder

Auto van jongeren breekt in drie stukken: 16-jarige jongen overleden
In Leefdaal, een deelgemeente van Bertem, is deze ochtend een 16-jarige jongen uit Sint-Niklaas overleden na een zwaar verkeersongeval. Burgemeester Joël Vander Elst bevestigt dat er nog een andere persoon zwaargewond is afgevoerd naar het ziekenhuis en een persoon lichtgewond is.
Lees verder

Transfer Talk. Nu ook officieel: Lepoint tekent voor anderhalf seizoen bij Moeskroen
Het hing al even in de lucht en is nu ook officieel. Middenvelder Christophe Lepoint (36) maakt de overstap van Kortrijk naar Moeskroen. Hij ondertekende op Le Canonnier een contract voor anderhalf seizoen.
Lees verder

Voedselvergiftiging kan dodelijk zijn en komt meestal uit eigen keuken. Prof geeft advies om het veilig te houden: "Gebruik een sponsje nooit langer dan 1 dag"
Het aantal voedselintoxicaties in België lag nooit eerder zo hoog. Dat blijkt uit de recentste cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Een van de oorzaken is een gebrekkige hygiëne, onder meer in de eigen keuken thuis. "De gevolgen van zo'n voedselvergiftiging voor je gezondheid kunnen variëren van een banale diarree tot zelfs de dood", aldus Chris Michiels, professor in de microbiologie van de voeding aan de KU Leuven. Hij deelt zijn beste tips om het veilig te houden.
Lees verder

Niet terug voor het donker: hulpdiensten opgeroepen om vier vermisten in Hoge Venen terug te vinden
Vier personen, twee groepjes van twee, zijn zaterdag voor het vallen van de avond niet meer tot bij hun auto geraakt. De hulpdiensten werden opgeroepen om het viertal te vinden. Ze konden hen uiteindelijk voor middernacht nog terugvinden.
Lees verder

Football Talk. Calhanoglu en Hernandez testen positief bij AC Milan
AC Milan, de koploper in de Serie A, kan voorlopig geen beroep doen op de Turkse middenvelder Hakan Calhanoglu en de Franse verdediger Theo Hernandez. Het duo testte zaterdag positief op het coronavirus, zo bevestigt de club op zijn website.
Lees verder

"Ik denk wekelijks aan scheiden." De man van Kristien (47) steekt al zijn tijd in zijn fietsclub, relatietherapeut Wim Slabbinck geeft raad
De man van Kristien is meer bezig met zijn fietsclub dan met zijn gezin. Ze voelt zich verwaarloosd, onbemind en ongelukkig. Een relatie van twintig jaar staat op springen, al is dat het laatste wat Kristien wil: "Ik snap natuurlijk dat hij tijd moet steken in zijn sport. Maar ik zou het leuk vinden als hij alle uren die hij daarin steekt een klein beetje compenseert door er thuis ook eens te zíjn voor mij."
Lees verder

Bewoners en medewerkers van wzc in Houthulst getroffen door Britse variant: "Al drie bewoners overleden"
63 bewoners, 38 medewerkers en 9 flatbewoners van woonzorgcentrum de Groene Verte in Merkem zijn besmet met de Britse en veel besmettelijkere variant van het coronavirus, bevestigt Marc Van Ranst aan VTM NIEUWS. "Er zijn al 3 bewoners overleden", stelt Houthulsts burgemeester Joris Hindryckx (CD&V) in een eerste reactie.
Lees verder

Phaedra Hoste ging van fotomodel naar interieurspecialist: "Fijn om mezelf niet meer op de voorgrond te zetten"
Voormalig fotomodel Phaedra Hoste (49) heeft niet stilgezeten sinds ze uit de spotlights verdween. Sinds 2015 ruilde zij de camera's in voor een job als hoofdredactrice van interieurmagazine Imagicasa. Dat maakt haar naar eigen zeggen veel gelukkiger.
Lees verder