Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Will Still (28), kersvers T1 bij Beerschot: “Als je weet waarover je spreek...

HLN
Leeftijd hoeft geen nadeel te zijn voor Will Still (28), kersvers T1 bij Beerschot: "Als je weet waarover je spreekt, dwing je automatisch respect af"
"Een gedreven voetbalfreak die een goed zicht heeft op het spel en vlot communiceert met de mensen rondom hem." Ziedaar Will Still in een notendop. De voormalige assistent van Hernan Losada wordt op zijn 28ste de jongste hoofdcoach ooit in onze hoogste voetbalklasse. "Zijn jonge leeftijd hoeft geen nadeel te zijn."
Lees verder

78ste veroordeling voor "gevaar op de weg": elektricien moet meteen 3 jaar in de gevangenis
De politierechter geeft O.M. (34), die al eerdere 77 veroordelingen achter zijn naam had staan, een nog strengere celstraf dan gevraagd. Hij moet drie jaar naar de gevangenis en krijgt een levenslang rijverbod. De man uit Sint-Denijs-Westrem bij Gent kroop in 2019 achter het stuur terwijl hij op dat moment een rijverbod van zeven jaar had. De zelfstandige elektricien wordt onmiddellijk aangehouden.
Lees verder

Enorme kettingbotsing met 134 auto's in Japan tijdens sneeuwstorm
Bij een enorme kettingbotsing in Japan zijn 134 auto's betrokken geraakt. Er viel een dodelijk slachtoffer en 12 mensen raakten gewond.
Lees verder

QUIZ. Het presidentschap van Donald Trump in 10 vragen
Donald Trump gaat zijn laatste werkdag in als Amerikaans staatshoofd. De Republikein wordt de eerste president sinds 1868 die het vertikt aanwezig te zijn bij de eedaflegging van zijn opvolger.
Lees verder

RECAP. Bekijk hier de hoogtepunten uit week 2 van de Belgian Week
Het was een belangrijke week in de Belgische League of Legends competitie voor zowel Team 7AM als KRC Genk, die op zoek moesten naar een overwinning om de kans op een plek in de playoffs gaaf te houden. Sector One wou dan weer z'n mindere prestatie van vorige week rechtzetten net zoals 4Elements, terwijl ION Squad en KVM Esports aan de top bleven staan.
Lees verder

Daar is de bevestiging: 28-jarige Will Still wordt de nieuwe coach van Beerschot
Will Still wordt de nieuwe trainer van Beerschot. De 28-jarige Brit volgt de naar DC United vertrokken Hernan Losada op. Still is voortaan de jongste hoofdcoach ooit in de Jupiler Pro League.
Lees verder

Vakbonden trekken stekker uit loononderhandelingen: "Marge van amper 0,4 procent is onaanvaardbaar"
De drie vakbonden zijn niet langer van plan te onderhandelen over een maximale stijging van de lonen met 0,4 procent. Ze trekken dan ook niet naar het geplande loonoverleg woensdag.
Lees verder

Transfer Talk. Essevee denkt aan Colassin - AC Milan strikt Mandzukic - Huntelaar keert terug naar Schalke 04
In de zoektocht naar een spits vindt Zulte Waregem Antoine Colassin een interessante optie. De 19-jarige aanvaller speelde al weinig en dat zal met de komst van Abdoulay Diaby wellicht niet beteren. Een uitleenbeurt naar Essevee, waar Colassin minuten zou kunnen maken, is realistisch. Vorig jaar was Colassin nog een revelatie bij Anderlecht, dit seizoen heeft hij het moeilijker om zich door te zetten. (PJC)
Lees verder

Vrouwelijke jury kiest de beste auto's van het jaar
Veel vrouwelijke autojournalisten zijn er niet. En dat is best jammer, want het vrouwelijke oog voor detail is in vele gevallen een aanwinst. Om de vrouwelijke stem in de autojournalistiek kracht bij te zetten, wordt er nu een vrouwelijke auto van het jaarverkiezing georganiseerd. De resultaten kan je lezen op HLN Drive.
Lees verder

Steven Van Gucht: "Toename besmettingen meest uitgesproken bij kinderen onder 10 jaar"
Het aantal vastgestelde nieuwe besmettingen met het coronavirus zit in het algemeen in dalende lijn, maar neemt wel nog toe in bepaalde leeftijdsgroepen. "De toename is momenteel het meest uitgesproken bij kinderen onder de 10 jaar. In die groep is er een stijging van 27 procent", zei viroloog Steven Van Gucht tijdens de persconferentie van het Nationaal Crisiscentrum.
Lees verder

Witte regenboog verrast fotograaf: hoe spot je hem ook? En waar komt het zeldzaam weerfenomeen vandaan?
Vorige week werd er in Brakel een bijzondere witte regenboog gespot, ook wel bekend als mistboog. Maar hoe ontstaat dit bijzondere weerfenomeen? En waar en wanneer kan je hem jij hem ook zien? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe.
Lees verder

Witte regenboog verrast fotograaf: hoe spot je hem ook? En waar komt het zeldzame weerfenomeen vandaan?
Vorige week werd er in Brakel een bijzondere witte regenboog gespot, ook wel bekend als mistboog. Maar hoe ontstaat dit bijzondere weerfenomeen? En waar en wanneer kan jij hem ook zien? Onze wetenschapsexpert Martijn Peters licht toe.
Lees verder

INTERVIEW. Regé-Jean Page, de nieuwe ster van 'Bridgerton': "We waren héél goed voorbereid op de stomende scènes"
Bent u ook in de ban van 'Bridgerton'? Dan bent u zeker niet de enige, want de Netflix-reeks werd wereldwijd al in meer dan 63 miljoen huiskamers bekeken. Hoofdrolspeler Regé-Jean Page (31) werd van de ene op de andere dag een superster, en hij wordt zelfs al getipt als de nieuwe James Bond. De Zimbabwaanse Brit doet er alles aan om het hoofd koel te houden, al is dat volgens hem niet altijd even gemakkelijk: "Al die aandacht is pure waanzin."
Lees verder

Verenigd Koninkrijk bouwt megafabriek voor productie van vaccins om bevolking snel te beschermen tegen coronavarianten en andere virussen
Het Verenigd Koninkrijk zal in staat zijn om op amper vier maanden tijd de hele bevolking te vaccineren tegen gevaarlijke, nieuwe coronavarianten. Daarvoor bouwt het land een megafabriek waardoor vaccins volledig op Britse bodem kunnen worden geproduceerd en er heel snel geschakeld kan worden. The Telegraph pakt uit met het nieuws nu gevreesd wordt dat een nieuwe coronavariant uit Brazilië mogelijk resistent zou kunnen zijn tegen de bestaande vaccins.
Lees verder

Club van Courtois is eerste voetbalploeg ooit die transfersom betaalt in bitcoins, voor 37-jarige ex-aanvaller van Real Madrid B
Vergeet de miljoenen euro's of ponden die clubs voor spelers veil hebben. Voortaan is het ook met bitcoins te doen. De 37-jarige David Barral is de eerste speler vanwie de transfersom betaald werd met cryptomunten.
Lees verder

Recordstraf van 43 jaar voor beledigen van Thaise koninklijke familie: "Waarschuwing voor protesterende burgers"
In Thailand is dinsdag een vrouw veroordeeld tot 43 jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de Thaise koninklijke familie. Het gaat om de zwaarste straf die in het koninkrijk ooit is opgetekend voor majesteitsschennis.
Lees verder

Recordstraf van 43 jaar cel voor majesteitsschennis in Thailand
In Thailand is dinsdag een vrouw veroordeeld tot 43 jaar gevangenisstraf voor het beledigen van de Thaise koninklijke familie. Het gaat om de zwaarste straf die in het koninkrijk ooit is opgetekend voor majesteitsschennis.
Lees verder

In deze woonzorgcentra worden deze week bijna 70.000 coronavaccins toegediend
Deze week worden bijna 70.000 dosissen, verdeeld over bijna 500 woonzorgcentra in Vlaanderen, toegediend. U kan in de tabel hieronder zelf kijken over welke woonzorgcentra het gaat, en hoeveel vaccins er zullen worden verdeeld en toegediend.
Lees verder

7 tekenen dat het hoog tijd is om de inhoud van je toiletzak schoon te maken
We hebben allemaal een mentale lijst van vervelende taakjes die we nog moeten uitvoeren, zoals de lang uitgestelde strijk doen of naar de glasbak gaan. Onze niet-meer-zo-propere toilettas eens een grondige poetsbeurt geven, staat waarschijnlijk niet hoog bovenaan die lijst, maar geloof ons, het is echt wel tijd om die eens onder handen te nemen. Wij leggen je uit waarom.
Lees verder

KOERS KORT. Pinot mikt op de Giro, Démare rijdt de Tour - Renners Israel Start-Up Nation achteraan in vaccinatierij
Thibaut Pinot richt zich na een nieuwe teleurstelling in de Tour in 2021 opnieuw op de Giro. Dat maakte Groupama-FDJ vandaag bekend op de ploegvoorstelling. Pinot reed de Ronde van Italië voor het laatst in 2018, toen hij in het slotweekend volledig door het ijs zakte.
Lees verder