Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 4 januari 2021

Lamkel Zé slaat weer toe en komt in Anderlecht-shirt naar de Bosuil: “Morgen is het een truitje van Beerschot”

HLN
Lamkel Zé slaat weer toe en komt in Anderlecht-shirt naar de Bosuil: "Morgen is het een truitje van Beerschot"
Didier Lamkel Zé blijft verrassen. Vandaag meldde de winger uit Kameroen, al een tijdje uit de gratie bij Antwerp, zich aan op de Bosuil in een shirt van... Anderlecht. Een truitje van de Congolese ex-RSCA-huurling Yannick Bolasie om precies te zijn.
Lees verder

Daar is Lamkel Zé weer: 'enfant terrible' komt in Anderlecht-shirt naar de Bosuil
Didier Lamkel Zé blijft verrassen. Vandaag meldde de winger uit Kameroen, al een tijdje uit de gratie bij Antwerp, zich aan op de Bosuil in een shirt van... Anderlecht. Een truitje van de Congolese ex-RSCA-huurling Yannick Bolasie om precies te zijn.
Lees verder

De hele dag zin in suiker? Misschien zit je ontbijt daar voor iets tussen. "Als je om tien uur al verlangt naar een koek of chocolade, doe je iets mis", zegt diëtiste
Het ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. En wij, Belgen, hebben ons ontbijt het liefst een tikkel(tje) zoet. Cornflakes, granola of confituur en 's weekends een koffiekoek of pannenkoek, alsjeblieft. Maar is een zoet ontbijt wel zo'n goed idee? "Het kan je smaakpapillen zo triggeren dat je de rest van de dag nog meer zoet verlangt", zegt klinisch diëtiste Sanne Mouha. Wat eten we dan beter niet bij het ontbijt en wanneer is een ontbijt te zoet: een antwoord op je belangrijkste vragen.
Lees verder

Voor ieders budget: deze nieuwe auto's komen er aan in 2021
Er staan dit jaar weer heel wat nieuwe wagens gepland. HLN Drive maakt zijn selectie van 10 auto's die je volgend jaar niet mag missen, twee per categorie. Enkel wagens met een verbrandingsmotor, trouwens. Van de elektrische wagens maakten we al dit overzicht.
Lees verder

LIVE. Minister Frank Vandenbroucke drukt de hoop voor versoepelingen: "Viruscirculatie blijft erg hoog"
Voor Belgen die terugkeren uit het buitenland is quarantaine voortaan verplicht na een verblijf van meer dan 48 uur in een rode zone, en wordt een coronatest verplicht op dag één en dag zeven na terugkeer. Voorts komen er ook extra controles op deze maatregelen. Volg alle nieuws over Covid-19 in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Vandenbroucke tempert hoop op versoepelingen: "Viruscirculatie blijft erg hoog" - Coronacommissaris Pedro Facon afwezig "om gezondheidsredenen"
De kerstvakantie is voorbij en de scholen zijn weer open. Binnen het onderwijs blijven de veiligheidsmaatregelen nog zeker tot de krokusvakantie van kracht. Intussen is het uitkijken naar de start van de echte vaccinatiecampagne in ons land, vanaf morgen. Een nieuwe vergadering van het Overlegcomité, waar ook de regio's mee aanschuiven, vindt vrijdag plaats. Volgens minister Frank Vandenbroucke is het echter nog te vroeg voor versoepelingen. Alle ontwikkelingen over het coronavirus leest u in dit liveblog.
Lees verder

Dj Henri PFR reageert op negatieve commentaar over foto met zwarte kinderen: "En ik die dacht dat we nog konden lachen zonder overal kwaad in te zien"
De Belgische dj Henri PFR kreeg op Instagram veel negatieve commentaar te verwerken vanwege een foto die hij er had gepost. Daarop was hij te zien met een groep zwarte kinderen, als ambassadeur van Unicef.
Lees verder

Trekpaard sleept skiërs naar boven nu lift door corona gesloten is
Een Franse skischool heeft een manier bedacht om kinderen toch wat skiplezier te gunnen, nu door coronamaatregelen de skiliften verplicht gesloten zijn. Het gebied zet nu pony's en trekpaarden in om kindjes op de helling te trekken.
Lees verder

IN KAART. België kleurt stevig groen, maar overal wordt minder getest. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen, en dat in elke provincie. Keerzijde is dat er door de vakantieperiode veel minder werd getest de afgelopen weken, wat een vertekend beeld kan geven. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Politica Meyrem Almaci (44) laat in haar portemonnee kijken: "Hoe moeilijk je het zelf ook hebt, er is áltijd wel iets om te delen"
Meyrem Almaci (44), voorzitster van Groen, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten legt ze uit hoe ze met geld omgaat en waar ze in investeert. "In de islamitische cultuur is het gebruikelijk om tijdens de ramadam en door het jaar giften te schenken aan minderbedeelden. Van delen word je immers rijker."
Lees verder

Kangoeroewonen, een tiny house of cohousen: dit zegt de wet
Tiny houses, cohousingprojecten en zorgunits zijn aan een opmars bezig. Maar zijn deze 'alternatieve' woonvormen wel overal toegelaten? En hoe zit dat op juridisch vlak? Bouwsite Livios zocht het uit.
Lees verder

Politica Meyrem Almaci (44) laat in haar portemonnee kijken: "Geld kun je niet meenemen in je graf, herinneringen wel"
Meyrem Almaci (44), voorzitster van Groen, laat in haar portemonnee én haar ziel kijken. In onze rubriek Centen en percenten legt ze uit hoe ze met geld omgaat en waar ze in investeert. "In de islamitische cultuur is het gebruikelijk om tijdens de ramadam en door het jaar giften te schenken aan minderbedeelden. Van delen word je immers rijker."
Lees verder

Duimpje omhoog naar de camera voor de seks: deze regel moet problemen in 'Big Brother' voorkomen
115 camera's, acht deelnemers, 100 dagen opsluiting, geen greintje privacy en een prijzenpot tot honderdduizend euro. Ruim 20 jaar na de eerste editie van de moeder der realityprogramma's gaat vanavond het vernieuwde 'Big Brother' van start op VIER. Om het avontuur vlot te laten verlopen, werden er - uiteraard - ook regels opgesteld voor de kandidaten, en één daarvan is best opmerkelijk: voor ze seks hebben, moeten de kandidaten hun duim opsteken naar een van de vele camera's.
Lees verder

Op de vuist, domme rode kaarten, vestimentair uit de bocht: de 37 fratsen in twee jaar van Didier Lamkel Zé, hoofdrolspeler in z'n eigen soap
Didier Lamkel Zé. De duurste inkomende transfer ooit van Royal Antwerp FC op dat moment zou ook de meest besproken worden. Ex-coach Denis Renaud waarschuwde de Great Old nochtans: "Hij heeft een atypisch karakter." Wat volgt zijn 37 afleveringen van de soap 'Je maakt wat mee met Didier Lamkel Zé'.
Lees verder

Vandenbroucke doet de deur voor versoepelingen dicht: "De verspreiding van het virus blijft erg hoog"
De besmettingscijfers in ons land gaan de goede kant op, maar versoepelingen moeten we deze week nog niet verwachten. Dat heeft federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (sp.a) maandag laten verstaan in een interview met Bel RTL.
Lees verder

HBO-docu 'Tiger' dreigt oude wonden open te rijten bij Woods, met de bekendste van zijn naar verluidt 121 minnaressen die spreekt
Voer voor niet louter golfliefhebbers: 'Tiger', een tweedelige HBO-documentaire rond de rollercoaster die zowel Tiger Woods (45) leven als carrière is. Hoor je louter dankzij het archief: het icoon zelf. Wel aan het woord: Rachel Uchitel, een van de tientallen minnaressen die Tiger erop nahield. Zij besloot het stilzwijgen te doorbreken. "Hier lag hij in mijn bed... en hij was mijn 'Tiger'." Ook Woods drugsverslaving komt aan bod en er wordt gegraven in zijn jeugdjaren en dan vooral de relatie met zijn vader Earl.
Lees verder

Fans boos over nieuwe liedje Blake Shelton: "Een miljonair die zingt over minimumloon"
Niet iedereen kan het nieuwe liedje van Blake Shelton waarderen. De The Voice-coach bracht een nummer uit waarin hij zingt dat liefde iemand met een minimumloon als een rijke man kan laten voelen.
Lees verder

Met welke oplader is je smartphone het snelst opgeladen?
We verwachten steeds meer van onze smartphones, maar de batterijen kunnen niet altijd volgen. Daarom is het voor intensieve gebruikers aangeraden om een goede oplader te kopen. Onze techredacteur zocht en vond vijf snelle exemplaren én een wel heel bijzondere smartphone.
Lees verder

Hoe gaat het nog met Sabien Tiels? "Meer dan 7 kilo kwijt, ik weeg bijna weer hetzelfde als toen ik 18 was"
Het is sinds vorig jaar een veelgebruikt woord: coronakilo's. Tijdens de pandemie werkten we massaal thuis en werd er vaker gesnoept en geaperitiefd, zodat de kilo's er bij veel mensen aanvlogen. Zo ook bij Sabien Tiels (44), de Limburgse zangeres. "Na zes maanden was ik zes kilogram bijgekomen", vertelt ze, waarna ze besloot om er iets aan te doen. Met succes, want ze is intussen al die kilo's weer kwijt, en vertelt hier haarfijn hoe ze dat gedaan heeft.
Lees verder

Football Talk. Raymond Goethals trofee verschoven naar 22 maart - W.-Beveren stelt Zwitser Roger Stilz aan als sportief directeur
De verkiezing van de Trofee Raymond Goethals 2020, aanvankelijk voorzien op maandag 7 december 2020 maar noodgedwongen uitgesteld als gevolg van de sanitaire omstandigheden, zal op maandag 22 maart 2021 plaatsvinden. De Trofee Raymond Goethals wordt toegekend aan de beste Belgische coach van het jaar. De genomineerden na de eerste stemronde zijn Marc Brys (OHL), Philippe Clement (Club Brugge) en Ivan Leko (inmiddels ex-Antwerp FC).
Lees verder