Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 15 januari 2021

Laat je vaccineren | natuurvriendelijke oevers | Schakelkampen

Facebook icon Twitter icon Forward icon


Stad zoekt nieuwe medewerkers


Ta(a)lent zoekt vrijwilligers: begeleider anderstalige kinderen

Als een ta(a)lentvolle vrijwilliger begeleid je kinderen van het lager onderwijs op een spontane, fantasierijke en creatieve wijze. Zo leren kinderen de Nederlandse taal op een leuke en speelse manier kennen. Heb jij zin om anderstalige kinderen een extra 'ruggensteun' te geven in hun Nederlandse taal? Fijn, jouw engagement is meer dan welkom!

Lees verder...


Aannemers en architecten gezocht

Leiedal spreekt opnieuw energiebewuste en vakbekwame aannemers en architecten aan via een open oproep. Na een grondige screening selecteert de intercommunale een pool van aannemers en architecten die hun deskundigheid en ervaring kunnen aantonen bij een of meerdere types van energetische renovatiewerken: van de isolatie van dak en buitengevel over schrijnwerk tot gascondensatieketels.

Lees verder...


Uitbater gezocht voor cafetaria - sporthal Desselgem

De stad is op zoek naar uitbater(s) voor cafetaria-sporthal Desselgem. Je kan je kandidatuur stellen tot 9 februari 2021.

Lees verder...


Vragenuurtje over aanleg natuurvriendelijke oevers

Op woensdag 20 januari organiseert de Vlaamse Waterweg een digitaal vragenuurtje over de aanleg van natuurvriendelijke oevers op de Leie tussen de sluis in Sint-Baafs-Vijve en Harelbeke, o.a. dus ook in Waregem. Van 18.00u. tot 19.00u. kan je je vragen stellen over dit project van Seine Schelde Vlaanderen.

Het belang van de Leie voor de binnenvaart valt nauwelijks te onderschatten. Straks vormt deze rivier een belangrijke schakel bij de Seine Schelde verbinding tussen onze havens en Parijs!

Lees verder...


Op kamp in CC De Schakel

Deze zomer organiseert cc De Schakel superleuke activiteiten: de Schakelkampen. Een week lang gaan je kleuters met een professionele begeleider aan de slag. De Vrolijke Vikingen gaan op reis naar de wereld van knutselen, muziek maken en bewegen.
Terwijl een ongewone dierentuin wat kook- en knutselhulp nodig in het kampje Beestenboel.Tot dan?

Kamp Vrolijke Vikingen: lees verder...
Kamp Beestenboel: lees verder...


Gratis interactieve expo Tapijtsgeest in de bib

Kamerbreed, hoogpolig of vliegend. Heel wat tapijten worden sinds de jaren '50 in Zuid-West-Vlaanderen geproduceerd. Het rekkeketjek van weefgetouwen klonk streekgenoten als muziek in de oren. Weverijen in het straatbeeld waren er schering en inslag. De expo Tapijtsgeest neemt je mee naar de wereld van schietspoelen, (thuis)wevers, kartonkappers en bobijnopzetters!

Je kan Tapijtsgeest gratis bezoeken in de bibliotheek van 19 januari tot en met 27 februari.

Lees verder...