Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

KOERS KORT. Ronde van San Juan gaat niet door in 2021 - Nibali rijdt Giro en Tour

HLN
KOERS KORT. Ronde van San Juan gaat niet door in 2021 - Nibali rijdt Giro en Tour
De Ronde van San Juan, die van 24 tot 31 januari was voorzien, gaat vanwege de coronacrisis niet door in 2021. Dat heeft de organisatie van de Argentijnse rittenkoers bekendgemaakt.
Lees verder

Mindy Kaling licht tipje van de sluier op over 'Legally Blonde 3': "Ik kan niet wachten om te zien hoe de fans reageren"
Dat Mindy Kaling (41) het scenario van de derde 'Legally Blonde'-film schrijft, is al langer bekend. Nu licht de actrice zelf een tipje van de sluier op in een nieuw interview met Access.
Lees verder

Europees commissaris zoekt samenwerking met Biden over regulering techbedrijven
De Europese Unie en de regering van de aantredende Amerikaanse president Joe Biden moeten een constructieve dialoog aangaan over coherente regels voor technologiebedrijven, die wereldwijd navolging moeten krijgen. Die oproep heeft Europees commissaris voor de Interne Markt Thierry Breton gelanceerd in de nasleep van de verbanning van de Amerikaanse president Donald Trump door Twitter.
Lees verder

LIVE. Geen grote verrassingen in eerste basisploeg van Leye. Pakt hij meteen drie punten tegen Waasland-Beveren?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Vuurdoop voor Mbaye Leye • Sclessin
Lees verder

Referee Department verwachtte rode kaart voor Steve De Ridder: "Hij raakt De Ketelaere op de enkel, met de studs en met een gestrekt been"
Een gelijkaardige fout van STVV-middenvelder Steve De Ridder op Club Brugge-speler Charles De Ketelaere als diegene waarvoor Hans Vanaken een rode kaart kreeg, werd gisteren slechts met geel bestraft. Ten onrechte kwam de VAR niet tussen, zo oordeelt het Referee Department van de Belgisch voetbalbond.
Lees verder

Kinepolis sluit extra lening af wegens mogelijk langere sluiting
Bioscoopuitbater Kinepolis, die zijn zalen in veel landen gesloten moet houden door de coronapandemie, heeft bij zijn huisbankiers een extra krediet aangegaan van 80 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. Zo wil Kinepolis "zich voorbereiden op een langer uitblijven van een volwaardige herneming van zijn activiteiten, door de recente evolutie van de coronapandemie."
Lees verder

FBI waarschuwt voor gewapende protesten in Amerikaanse steden in aanloop naar beëdiging van Biden
De FBI waarschuwt dat in aanloop naar de beëdiging van Joe Biden tot president verspreid over het land gewapende protesten worden gepland, meldt zender ABC op basis van de Amerikaanse politiedienst. Niet alleen in Washington, maar ook in de hoofdsteden van de staten zouden acties op het programma staan.
Lees verder

FBI waarschuwt voor gewapende protesten in Amerikaanse steden in aanloop naar beëdiging van Biden
De FBI waarschuwt dat in aanloop naar de beëdiging van Joe Biden tot president verspreid over het land gewapende protesten worden gepland, meldt zender ABC op basis van de Amerikaanse politiedienst. Niet alleen in Washington, maar ook in de hoofdsteden van de staten zouden acties op het programma staan.
Lees verder

Football Talk. Nazon (STVV) riskeert twee speeldagen schorsing na duw tegen Club - 36 positieve coronatests in Premier League afgelopen week
In de afgelopen week hebben 36 spelers uit de Premier League positief getest op het coronavirus. Dat heeft de overkoepelende organisatie van de hoogste Engelse voetbalklasse gemeld. Het is een lichte daling ten opzichte van een week eerder, toen 40 spelers het virus hadden opgelopen. Dat betekende een record.
Lees verder

Amerikaanse bedrijven beperken politieke donaties na rellen
Veel Amerikaanse bedrijven gaan hun politieke donaties beperken naar aanleiding van de recente onlusten in Washington. Facebook en Microsoft willen komende maanden even helemaal stoppen met het financieel steunen van politici. En wenskaartenbedrijf Hallmark wil zelfs duizenden dollars terug hebben van twee door het bedrijf gesteunde senatoren, omdat zij onlangs tegen de bevestiging van de verkiezingsoverwinning van Joe Biden hebben gestemd.
Lees verder

Na 14 jaar dan toch die derde Michelinster, hoe heeft chef Viki Geunes dat klaargespeeld? "Hij is nooit tevreden. Dat is zijn grote kracht"
Voor het eerst in tien jaar verwelkomt ons land een nieuw drie­sterrenrestaurant. Niet één van de favorieten, maar wel outsider Viki Geunes (48) van 't Zilte in Antwerpen mag zich voortaan de gastronomische evenknie van Peter Goossens noemen. "Onwaarschijnlijk! Ik sta nog altijd te 'shaken' op mijn benen", vertelde hij ons een uurtje na de bekendmaking. Wat maakt van 't Zilte na al die jaren nu toch een driesterrenzaak?
Lees verder

De kortste comeback van het soapjaar is nu al bekend: Ini Massez (Viv) is alweer verdwenen uit 'Familie'
Het nieuwe jaar is amper enkele dagen ver, maar de kijkers van 'Familie' hebben nu al de wellicht kortste comeback van het jaar achter de rug: die van Viv. Het personage van Ini Massez (45) stond na een afwezigheid van drie jaar vorige week dinsdag plots voor het keukenraam van Benny (Roel Vanderstukken). Drie afleveringen later was ze alweer verdwenen uit beeld. "Veel te snel", vinden de fans.
Lees verder

Flipkens heeft scheur in ATFL-ligament, maar hoopt wel nog op Australian Open
Kirsten Flipkens, die haar enkel verzwikte op het WTA-toernooi in Abu Dhabi, heeft een gedeeltelijke scheur (tweede graad) opgelopen in het anterieur talofibulair ligament. Dat meldt de Kempense op Instagram. Ze hoopt hersteld te zijn tegen de Australian Open, die op 8 februari van start gaat.
Lees verder

KOERS KORT. Van der Poel traint in Spanje - Ronde van San Juan gaat niet door in 2021 - Nibali rijdt Giro en Tour
Mathieu van der Poel is op stage vertrokken naar Spanje. Dat bevestigt zijn team Alpecin-Fenix. De wereldkampioen in het veld stoomt er zich klaar voor het WK in Oostende.
Lees verder

Opnieuw twee NBA-duels uitgesteld
De NBA-wedstrijden New Orleans-Dallas (maandag) en Boston-Chicago (dinsdag) zijn uitgesteld vanwege de coronapandemie. Dat heeft de NBA bekendgemaakt.
Lees verder

LIVE. Amallah kan trappen na geweldige voorzet Carcela, maar Wiegel gooit zich goed voor de bal
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Vuurdoop voor Mbaye Leye • Sclessin
Lees verder

Daarom wees James Marsden een rol in 'Magic Mike' af
James Marsden (47), bekend uit onder meer 'Enchanted' en 'The Notebook', heeft in 'The Late Late Show with James Corden' uitgelegd waarom hij nee zei tegen een rol in 'Magic Mike'.
Lees verder

Elon Musk doet aandeel stijgen met 12.000 procent, maar beleggers vergissen zich
Een tweet van Tesla-baas Elon Musk heeft de aandelenkoers van Signal Advance, een Amerikaans bedrijfje uit de medische sector, met ongeveer 12.000 procent doen stijgen. De beleggers lieten zich echter misleiden door een naamsverwarring. Musk wilde zijn volgers naar de berichtenapp Signal sturen.
Lees verder

Sultan Haitham neemt koninklijk besluit: "Oman krijgt een kroonprins"
Het Sultanaat Oman krijgt een kroonprins. Dat heeft de 65-jarige sultan Haitham maandag bepaald in een nieuwe koninklijk besluit. Haitham, die precies een jaar geleden op de troon kwam na het overlijden van zijn neef sultan Qaboos, wil dat de troonopvolging transparanter en stabieler wordt. Wie de kroonprins wordt, is niet bekendgemaakt.
Lees verder

Na de kledinghetze rond Kaat Bollen: wat als uw werkgever wil bepalen wat u draagt?
Seksuologe Kaat Bollen (35) gaf haar titel van psycholoog terug nadat de Psychologencommissie haar op de vingers tikt omwille van haar te sexy outfits waarin ze op sociale media poseert. De goede naam van de functie in het gedrang bracht, oordeelden de psychologen. Kan een werkgever kledingvoorschriften opleggen? Wat als ik me daar niet aan hou? En heeft de baas ook iets te zeggen over hoe ik me op Facebook, Twitter of Instagram vestimentair profileer?
Lees verder