Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 1 januari 2021

KOERS KORT. Mitchelton-Scott heet voortaan Team BikeExchange

HLN
KOERS KORT. Mitchelton-Scott heet voortaan Team BikeExchange
Zeg voortaan niet meer Mitchelton-Scott, maar wel Team BikeExchange. Dat is namelijk de nieuwe naam van de Australische wielerformatie die onder andere Simon Yates in de rangen heeft. Mitchelton haakte af als sponsor en met Bianchi koos het team voor een ander fietsenmerk. En dus diende een naamsverandering zich aan. BikeExchange is geen nieuwkomer in het peloton: de online marktplaats is al sinds 2015 verbonden aan de ploeg.
Lees verder

Nieuwjaarsnacht in Antwerpen: 36 mensen vieren feest met lachgas in Airbnb, in totaal drie lockdownfeestjes stilgelegd
In Antwerpen zijn tijdens de nacht van oud op nieuw drie lockdownfeestjes stilgelegd waarop respectievelijk 25, 15 en 36 mensen op aanwezig waren. Eén persoon werd gearresteerd omdat hij voor de tweede keer op een feestje werd betrapt én de procureur provoceerde. Veertien personen werden bestuurlijk aangehouden voor bezit en/of afsteken van vuurwerk.
Lees verder

Karima en Steve trouwden op laatste dag van het jaar: "Corona bracht ons nog dichter bij elkaar. We wilden niet langer wachten"
Hun huwelijk stond gepland voor 28 november, maar de nieuwe coronagolf strooide roet in het eten. "Maar we wilden per se trouwen en konden niet meer wachten. Daarom is het oudejaarsdag geworden", vertellen Karima Saadi (41) en Steve Bogemans (49). Zij kozen 31 december om elkaar het ja-woord te geven in Glabbeek. De datum voor hun huwelijksdag zullen ze alvast niet snel vergeten.
Lees verder

David Guetta: "2021 wordt grootste feestjaar ooit"
Voor alle danceliefhebbers die na een vrijwel evenementloos 2020 snakken naar een feestje heeft David Guetta een geruststellende boodschap. "2021 wordt het grootste feestjaar dat we ooit in ons leven hebben gezien", zegt de Franse dj.
Lees verder

Republikeinse senator in quarantaine vlak voor cruciale verkiezing die beslist over macht in Amerikaanse Senaat
Een Republikeinse senator die volgende week herkozen hoopt te worden voor de Amerikaanse staat Georgia, gaat in zelfisolatie omdat hij mogelijk is blootgesteld aan het coronavirus. Dat kan gevolgen hebben voor zijn campagne in de laatste dagen voor de cruciale stembusgang, die bepaalt welke partij het straks voor het zeggen heeft in de Amerikaanse Senaat. Als de Republikeinen daar hun meerderheid behouden, kan het voor verkozen president Joe Biden een stuk lastiger worden om zijn agenda goedgekeurd te krijgen.
Lees verder

Minstens 25 doden bij bloedige aanval door ADF in Congolese Beni
Bij een nieuwe bloedige aanval door de ADF-rebellen zijn in Beni in het noordoosten van Congo minstens 25 burgers omgekomen, zo verluidde uit lokale bronnen.
Lees verder

Filmjaar 2021 is een groot vraagteken: komt 007 pas vlak voor de kerst uit?
Welke films kunnen we volgend jaar in de bioscopen verwachten? Het aanbod is door de vele doorgeschoven films van 2020 overstelpend. De teneur bij de commerciële films is duidelijk: weer veel vervolgfilms en remakes.
Lees verder

Gert Verhulst en Ellen beloven verrassende televisie te brengen met 'De Verhulstjes': "Mensen gaan schrikken: wij zijn echt een heel klef koppel"
"Toen corona Studio 100 in de problemen bracht, heeft hij wel 'n paar nachten wakker gelegen, hoor." Het is een verrassend aspect van de immer onverstoorbare Gert Verhulst (52) dat zijn vrouw Ellen (42) onthult. En zo zitten er in 'De Verhulstjes', vanaf volgende week op VIER, wel meer. "De kijker zal te zien krijgen dat ik het overbodig vel aan m'n oogleden laat wegsnijden", zegt Gert. 'Waarom zou ik dat níet tonen?"
Lees verder

Detailhandelaars niet erg optimistisch over start wintersolden: "Laat shoppen met twee weer toe"
Maandag starten de winterkoopjes. Zelfstandige detailhandelaars zien die echter niet positief tegemoet. De helft verwacht een omzetdaling van meer dan 10 procent in vergelijking met vorig jaar. Zeven van de tien detailhandelaars hebben nog minstens de helft van hun voorraad. Dat blijkt uit een bevraging van ondernemersorganisatie NSZ bij 820 detailhandelaars.
Lees verder

KOERS KORT. Cavendish deelt eerste foto in shirt Deceuninck-Quick.Step - Mitchelton-Scott heet voortaan Team BikeExchange
De eerste dag van het nieuwe jaar is traditiegetrouw de dag waarop renners hun eerste foto in de kleuren van hun nieuwe ploeg delen. Ook Mark Cavendish hoort bij die categorie. De Britse sprinter rijdt vanaf dit jaar weer voor Deceuninck-Quick.Step en postte op Twitter de eerste foto in het blauwe shirt sinds z'n terugkeer. Cavendish reed eerder al van 2013 tot en met 2015 voor de ploeg van Patrick Lefevere, die hem deze winter een reddingsboei toegooide nadat de carrière van de Brit ten einde dreigde te lopen.
Lees verder

Van oud naar nieuw: 4 auto's en hun beroemde voorganger
We ruilen het oude jaar in voor het nieuwe en ook in de autowereld volgen verschillende modelgeneraties elkaar op. Herkennen jullie deze beroemde voorlopers van hedendaagse automodellen die HLN Drive selecteerde nog?
Lees verder

Eerste vrachtwagens probleemloos door Eurotunnel
Bijna tweehonderd vrachtwagens hebben in de nacht van donderdag op vrijdag "probleemloos" de Kanaaltunnel gebruikt nadat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese interne markt is gestapt en douaneformaliteiten weer zijn ingevoerd, zo heeft een woordvoerder van exploitant Getlink aan het Franse persbureau AFP laten weten.
Lees verder

Vlot verkeer door de Kanaaltunnel tijdens brexitnacht
Bijna tweehonderd vrachtwagens hebben in de nacht van donderdag op vrijdag "probleemloos" de Kanaaltunnel gebruikt nadat het Verenigd Koninkrijk uit de Europese interne markt is gestapt en douaneformaliteiten weer zijn ingevoerd, zo heeft een woordvoerder van exploitant Getlink aan het Franse persbureau AFP laten weten.
Lees verder

Hoop je op een beter 2021? Draag rood ondergoed voor meer passie, breek servies op straat voor meer geluk
Afgelopen jaar was op veel vlakken geen 'vette', we kunnen 2021 dus maar beter positief inzetten. Wens elkaar (of jezelf) uitbundig het allerbeste toe en doe dat terwijl je een rode slip draagt, druiven eet, daarna een blokje rondgaat met je reiskoffer en een paar borden uit het raam gooit. Of zo doen ze het toch in de rest van de wereld. Dankzij deze zeven buitenlandse nieuwjaarsgewoontes zal het geluk in 2021 gegarandeerd aan jouw zijde staan.
Lees verder

Zo gingen vedetten (in hun bubbel) 2021 in: Ronaldo viert met gezin, Djokovic bokst in de sneeuw
In normale omstandigheden is oudejaarsavond één groot feest, maar door de coronacrisis werd het nieuwe jaar door de meeste mensen in beperkte kring ingezet. Ook de sportvedetten doken in hun bubbel 2021 in. Ontdek hier hoe Cristiano Ronaldo en co 2020 afsloten.
Lees verder

Brandweer Zele start nieuw jaar in mineur: Sergeant-Majoor plots overleden bij hem thuis
De brandweer van Zele is het nieuwe jaar in diep rouw gestart. Gisterenavond kregen ze het nieuws te horen dat een van hun brandweerlieden, Sergeant-Majoor Chris De Smet plots thuis is overleden. Het hele korps en bij de uitbreiding de brandweerzone Oost is met verstomming geslagen. "Chris was een gouden kerel", klinkt het op de facebookpagina van de brandweer.
Lees verder

Wat met je verlof in 2021: krijg je evenveel vakantie als je tijdloos werkloos was? Mag je baas je verplichten om nu al je vakantie in te plannen? Al je vragen beantwoord
In januari je vakantie inplannen voor heel 2021? Geen evidentie in coronatijden. Zullen we bijvoorbeeld wel op zomervakantie kunnen gaan? Is het mogelijk om ingepland verlof alsnog te annuleren, als we plots opnieuw in lockdown gaan? En wat met mijn 'teller' als ik het voorbije jaar een hele poos tijdelijk werkloos ben geweest? Geert Vermeir van het Kenniscentrum van HR-dienstverlener SD Worx legt uit wat je allemaal moet weten over je verlof in 2021.
Lees verder

Football Talk. Leicester City legt Jonny Evans langer vast
Leicester City heeft het contract van de Noord-Ierse international Jonny Evans verlengd tot 2023, zo meldden de Foxes donderdagavond.
Lees verder

Vluchtende wegpiraat met 2,1 promille gevat, maar politie kan rijbewijs niet afnemen tijdens nieuwjaarsnacht
Een dronken bestuurder heeft in de nacht van oud op nieuw geweigerd om te stoppen voor een wodca-controle van de politie Mechelen-Willebroek en racete ervandoor. Bij interceptie enkele straten verder kon zijn rijbewijs niet worden ingetrokken; het lag al bij de politierechtbank.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder