Doorgaan naar hoofdcontent

Kleuters kregen maandenlang cocaïne, ouders veroordeeld tot 28 maanden cel

HLN
Kleuters kregen maandenlang cocaïne, ouders veroordeeld tot 28 maanden cel
Een voormalig koppel uit Waregem is veroordeeld tot 28 maanden gevangenisstraf, waarvan de helft effectief nadat bleek dat hun kindjes maandenlang drugs hadden binnen gekregen. Vooral de vrouw kampte met een zware cocaïneverslaving, haar partner gebruikte occasioneel. De twee werden ook vervolgd voor het toedienen van cocaïne aan hun zoon en dochtertje, maar dat achtte de rechter niet bewezen.
Lees verder

Hernan Losada officieel aangekondigd bij D.C. United: "Ben erg opgetogen met de kans die ik hier krijg"
Wat al even in de lucht hing, is nu ook officieel: Hernan Losada (38) verlaat Beerschot om coach te worden bij D.C. United. Dat heeft de club uit de Amerikaanse MLS zopas zelf aangekondigd.
Lees verder

10 jaar na het schandaal: zo verdwenen de beruchte belspelletjes bij ons van het scherm
Tien jaar geleden vond één van de meest memorabele momenten uit de tv-geschiedenis plaats. Een spraakmakende aflevering van het Eén-programma 'Basta' onthulde dat de belspelletjes op de commerciële tv-zenders pure oplichting waren. Met dank aan de Neveneffecten en acteur Maxime De Winne (43).
Lees verder

Transfer Talk. Cercle verhuurt Ueda aan Ligue 1-club - Nieuwe doelman voor Waasland-Beveren
Naomichi Ueda doet de rest van het seizoen uit bij het Franse Olympique Nîmes. Cercle Brugge verhuurt de Japanse verdediger aan de huidige nummer achttien in de Ligue 1, met aankoopoptie.
Lees verder

Pooier begluurt vriendin met verborgen camera in teddybeer
Een 27-jarige Roemeen is maandag voor de rechtbank moeten verschijnen, omdat hij zijn vriendin geslagen had. Hij zou ook als haar pooier hebben opgetreden en zou haar via een verborgen camera in een teddybeer gecontroleerd hebben, maar dat ontkent hij allemaal. Het openbaar ministerie vorderde drie jaar cel en 8.000 euro boete.
Lees verder

"Jongste terrorist van het Verenigd Koninkrijk" onder voorwaarden vrijgelaten
Na vijf jaar in de gevangenis komt een jonge man, die bekendstaat als "de jongste terrorist van het Verenigd Koninkrijk", onder voorwaarden vrij. Dat meldt het Britse gevangeniswezen maandag. De man, ook gekend als 'RXG', had op veertienjarige leeftijd een islamist in Australië aangemoedigd om tijdens een militaire parade soldaten te doden.
Lees verder

Paniek om brand in omgeving Capitool: gebouw tijdelijk in lockdown
Het Capitool in de VS, dat op woensdag 6 januari nog bestormd werd door een meute Trump-aanhangers, ging vandaag opnieuw even in lockdown. De politie van het Capitool stuurde een veiligheidswaarschuwing naar iedereen in het gebouw. Uiteindelijk bleek het om vals alarm te gaan.
Lees verder

INTERVIEW. Gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh: "Iedereen moet voor zichzelf zinvolle bezigheid vinden om deze periode door te komen"
Na enkele weken van hoopvol vaccinnieuws is het weer al doffe ellende wat de coronaklok slaat. Hoe houden u en ik vol? Wat kunnen we zelf doen? En wat kan de overheid doen? Gezondheidspsycholoog Omer Van den Bergh geeft raad. "Niet iedereen hoeft een bananencake te bakken of met de hele buurt op straat te staan zingen."
Lees verder

Adil & Bilall krijgen Ensor voor Internationale Doorbraak
Geen Filmfestival van Oostende door de coronacrisis, maar de Ensors worden wel uitgereikt. In aanloop naar de virtuele gala-uitreiking zaterdag worden er in de loop van de week al enkele prijzen uitgereikt. Zo krijgt regisseursduo Adil El Arbi (32) en Bilall Fallah (35) de Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak.
Lees verder

Schotland, Wales en Noord-Ierland willen in Erasmus-programma blijven
De regeringen van Schotland, Wales en Noord-Ierland onderzoeken of het mogelijk is om te blijven deelnemen aan het Europese uitwisselingsprogramma Erasmus+. Dat heeft de Welshe minister van Onderwijs Kirsty Williams maandag gezegd. Naar aanleiding van de brexit trok de regering van Boris Johnson het Verenigd Koninkrijk terug uit Erasmus+, maar dat is dus niet naar de zin van drie van de vier landen.
Lees verder

Brand in Bozar: brandweer ter plaatse na vlammen op dak
De Brusselse brandweer is massaal ter plaatse aan de gebouwen van de Bozar aan het Paleizenplein en het Warandepark in de hoofdstad.
Lees verder

KOERS KORT. Duitse dopingarts gaat in beroep tegen vonnis
De Duitse dokter Mark Schmidt gaat in beroep tegen de gevangenisstraf van vier jaar en tien maanden die een rechtbank in München hem afgelopen vrijdag oplegde vanwege dopingpraktijken. Dat maakte zijn advocaat Juri Goldstein bekend. De zaak gaat nu ook naar het Hof van Beroep, dat moet oordelen of de rechtbank van München procedurefouten maakte tijdens de zaak. Ook de openbare aanklager, die een gevangenisstraf van 5,5 jaar had geëist, denkt nog na over een beroepsprocedure.
Lees verder

Football Talk. Charleroi zonder Teodorczyk op Anderlecht - Boca Juniors wint eerste Diego Maradona Cup
Het is dag op dag één maand geleden dat Sporting Charleroi voor het laatst won. Uitgerekend in de heenmatch tegen Anderlecht. 1-0 dankzij een doelpunt in de blessuretijd van Gholizadeh. Voor de return van morgenavond in het Lotto Park kan Karim Belhocine wegens blessures of revalidatie niet rekenen op de diensten van Steeven Willems, Ivan Goranov, Ken Nkuba, Gojko Zajkov en Christophe Diandy. Ook Lukasz Teodorczyk zal niet van de partij zijn. De ex-topschutter van Anderlecht is ziek.
Lees verder

Vader van Meghan Markle plant documentaire met ongezien beeldmateriaal van zijn dochter
Sinds zondag ligt 'The Diary Of Princess Pushy's Sister', de biografie van Meghan Markles (39) halfzus Samantha (56), in de winkel, maar daar stopt het niet voor de vrouw van prins Harry (36). Maandag raakte namelijk bekend dat ook haar vader Thomas Markle (76) een documentaire wil uitbrengen met ongeziene beelden en foto's van zijn dochter.
Lees verder

Nederlandse zwartepietenprotest breidt uit naar carnaval: "Stereotyperende kostuums zijn schadelijk, kwetsend en racistisch"
Nederlandse splintergroeperingen van 'Kick Out Zwarte Piet' (KOZP) nemen in Nederlands-Limburg en Noord-Brabant nu ook carnaval in het vizier. Via een actie op sociale media roepen ze op om tijdens carnaval geen stereotyperingen te gebruiken, zo schrijven meerdere Nederlandse media waaronder De Telegraaf.
Lees verder

Een gedragen truitje van Messi, Neymar of De Bruyne kopen? Nederlandse broers maken het mogelijk
Het gesigneerde wedstrijdshirt van Kevin De Bruyne of Eden Hazard? Dat van Neymar? Of toch liever Lionel Messi? Zelfs voor de Belgische voetballiefhebber is zo'n relikwie voortaan slechts enkele muisklikken verwijderd. Via de website matchwornshirt.com verkopen twee Nederlandse broers wekelijks tientallen 'wedstrijdgedragen' truitjes uit topcompetities aan de hoogstbiedende: "Ons record? Wel 10.000 euro voor een shirt van Tottenham-spits Harry Kane. Al werd ook al 6.000 euro neergeteld voor het truitje van Vincent Kompany."
Lees verder

Je stem zegt meer over je dan je denkt. "Waarom denk je dat je partner soms niks lijkt te horen van wat je naar hem schreeuwt tijdens een ruzie?"
'The Masked Singer' bewees het: een stem is zoveel meer dan wat klanken. Je emoties zitten erin, net als je hele ziel en persoonlijkheid. Dat bevestigt ook stemexpert Katrien Van Geystelen. "Je stem heeft een gigantisch potentieel. Ze vertaalt wat er binnenin je leeft. En hoe je in het leven staat, wat je denkt en hoe je je voelt: dat bepaalt allemaal hoe je stem klinkt." De experte legt uit hoe je zelf je stem kan horen zoals hij voor anderen klinkt én wat je kan doen om het volledige potentieel van je stem te benutten.
Lees verder

Openbaar aanklager: "Trump kan aangeklaagd worden wegens aanzetten tot geweld"
De aftredende Amerikaanse president Donald Trump kan aangeklaagd worden voor een misdrijf waarvoor hij zes maanden in de cel kan belanden. Dat heeft de openbaar aanklager van District of Columbia, Karl Racine, gezegd in een interview aan MSNBC, zo meldt CNN.
Lees verder

'Big Brother'-bewoners maken ruzie over... plekje in de zetel
Er vloeien maandagavond opnieuw traantjes bij Nathalie in 'Big Brother'. Al lijkt de oorzaak daarvan dit keer wel erg banaal. De Nederlandse krijgt het namelijk aan de stok met medebewoonster Daniëlle over... een plekje in de zetel.
Lees verder

Street Art Antwerp organiseert wedstrijd om Belgische street artists in de verf zetten: "Winnaar mag zich gratis uitleven op muur in Antwerpen"
2020 was een jaar waarin wandelen en je buurt herontdekken zowat de enige outdoor ontspanning was. We genoten van de natuur rond de deur én de muurschilderingen waar we ons oog nog niet eerder op lieten vallen. Daarom selecteerde Street Art Antwerp net dit jaar honderd straatkunstwerken van Belgische makelij. Instagramvolgers kozen er de beste dertig uit en eind deze maand wordt de winnaar bekend.
Lees verder