Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 18 januari 2021

Kleuter vindt vijf zakjes cannabis onder speeltuig in school: zeven Genkenaars veroordeeld tot 1 jaar cel voor drugsh...

HLN
Kleuter vindt vijf zakjes cannabis onder speeltuig in school: zeven Genkenaars veroordeeld tot 1 jaar cel voor drugshandel vanuit naburig café
Een kleuter vond op 13 december 2016 vijf zakjes van vijf gram cannabis onder een houten speeltuig op het schoolplein van een Genkse school. Na heel wat observaties en huiszoekingen werd vastgesteld dat een groep jonge twintigers cannabis en cocaïne verkochten en daarvoor opereerden vanuit een naburig café. Zeven Genkenaars werden voor de drugsfeiten veroordeeld tot werkstraffen en celstraffen van een jaar. "Gelet op hun jonge leeftijd is dit zeer onrustwekkend."
Lees verder

Verpleegster steelt duizenden euro's van bejaarden die ze verzorgt: "Ze misbruikte haar functie voor 200 procent"
Samen op de foto met de mensen die ze verzorgde, terwijl ze hen achter de rug bestal. Een verpleegster beging diefstallen terwijl haar bejaarde slachtoffers een dutje deden of alleen in het bad zaten. Ondertussen bezorgde de dievegge zowel het Wit-Gele Kruis als Familiehulp een slechte naam. De rechter in Ieper legt haar nu een jaar cel met uitstel op. "Het belangrijkste is dat die vrouw werd gestopt."
Lees verder

Jaar cel met uitstel voor verpleegster die duizenden euro's steelt van bejaarden die ze verzorgt: "Ze misbruikte haar functie voor 200 procent"
Samen op de foto met de mensen die ze verzorgde, terwijl ze hen achter de rug bestal. Een verpleegster beging diefstallen terwijl haar bejaarde slachtoffers een dutje deden of alleen in het bad zaten. Ondertussen bezorgde de dievegge zowel het Wit-Gele Kruis als Familiehulp een slechte naam. De rechter in Ieper legt haar nu een jaar cel met uitstel op. "Het belangrijkste is dat die vrouw werd gestopt."
Lees verder

'Jonagoldman' die Aldi-personeel uitschold dient klacht in wegens schending privacy
De man die in het Aldi-filiaal in Veurne voor heel wat oproer zorgde en het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft klacht ingediend bij de politie wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De uitzinnige klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem filmde en de beelden zonder zijn medeweten op het internet gooide.
Lees verder

'Jonagoldman' die Aldi-personeel uitschold dient klacht in voor schending van privacy
De man die in het Aldi-filiaal van Veurne het personeel uitschold omdat er geen jonagoldappelen meer beschikbaar waren, heeft bij de politie klacht ingediend wegens schending van de privacy. Dat bevestigt de lokale politie Spoorkin (Veurne, Alveringem, Lo-Reninge). De klant vindt het niet kunnen dat iemand hem stiekem heeft gefilmd en de beelden zonder zijn medeweten op het internet heeft gegooid.
Lees verder

Jongeren bekogelen politie en stichten brand in Breughelpark
In Zellik hebben zich zondagnamiddag en -avond problemen met jongeren voorgedaan. Dat was vooral het geval in de omgeving van het Breughelpark. De politie zou bekogeld geweest zijn en er werd ook brand gesticht. Eén persoon werd opgepakt voor het plegen van gerechtelijke feiten.
Lees verder

Meer dan zeshonderd leerlingen en personeelsleden getest in Edegemse school uit vrees voor uitbraak Britse variant: "Hopelijk zijn we er op tijd bij"
Vijfhonderdvijftig leerlingen en nog eens meer dan vijftig personeelsleden van basisschool OLFA Elsdonk in Edegem kregen maandagnamiddag een wisser in de neus. Gevreesd wordt dat de meer besmettelijke Britse variant van het virus woedt in de school. Dinsdag komt het Sint-Jozefinstituut in Kontich aan de beurt. Ondertussen blijven alle scholieren, personeelsleden én hun gezinnen - duizenden mensen in Edegem en Kontich - in quarantaine.
Lees verder

Politie ontdekt illegale kapperszaak tijdens lockdownfeestje
In een dagwinkel op de Hasseltse Koningin Astridlaan legde de politie Limbrug Regio Hoofdstad zondagavond omstreeks 20 uur een lockdownfeestje stil. De politieploeg ontdekte in datzelfde pand ook een illegale kapperszaak. Burgemeester Steven Vandeput gaf daarop de opdracht om de zaak onmiddellijk te sluiten.
Lees verder

Misnoegd persoon stuurt brief met hoge dosis rattenvergif naar OVAM: "Personeel krijgt psychologische bijstand"
Het gebouw van OVAM in de Stationsstraat in Mechelen werd maandag volledig ontruimd. Een brief met wit poeder erin lag aan de basis. Terwijl de hulpdiensten een perimeter instelden en de politie een onderzoek opstartte naar de afzender, onderzocht de Civiele Bescherming het goedje. Het bleek te gaan om een hoge concentratie strychnine, of beter: rattenvergif.
Lees verder

Zo beleeft Kimmer Coppejans, die "geen uitstel verwacht voor Australian Open", de quarantaine
Kimmer Coppejans (26), die in Melbourne dus vastzit in quarantaine, geeft een inkijk in hoe het hem vergaat, daar in zijn hotelkamer 'Down Under'. "Vanochtend ben ik begonnen met conditietraining, onder leiding van mijn broer. Hij is ook mijn conditietrainer. We hadden afgesproken via WhatsApp dat hij mijn conditietraining zou leiden, met beelden. Ik heb me dus al vroeg in het zweet gewerkt. Vanavond volgde er nog een sessie. Morgenmiddag volgt er een cardiosessie, dus we houden ons wel bezig. Tussenin kijken we een beetje Netflix en lees ik een beetje, dus op zich valt het allemaal goed mee."
Lees verder

Lil' Kleine reageert op kritiek na peperduur horloge voor zoontje: "Natuurlijk heeft een jochie van 1 jaar dat niet nodig"
Lío, het 1-jarige zoontje van rapper Lil' Kleine (26), heeft een peperduur merkhorloge cadeau gekregen. Het gaat om een kleine versie van een zogenoemd Royal Oak-model van het Zwitserse merk Audemars Piguet, dat op normale grootte al snel tienduizenden euro's kost. Maar zoveel uiterlijk vertoon lokt ook haatreacties uit: via Instagram reageert Lil' Kleine nu op de ontstane opschudding.
Lees verder

Kirsten Flipkens: "Week uitstel van Australian Open zou juiste keuze zijn"
Wordt de Australian Open met een week uitgesteld, nu er 72 spelers niet uit hun hotelkamer mogen? Er lopen in elk geval gesprekken. "Uitstel zou niet meer dan correct zijn", vindt Kirsten Flipkens (35), die niét in een volledige quarantaine zit.
Lees verder

Ines uit 'Boerenjaar' combineert het familiebedrijf met job als adviseur: "Een etentje missen omdat een koe gaat kalven... Dat hoort erbij"
"Ik kan hard vloeken als 's morgens de wekker gaat, terwijl de nacht voordien een koe heeft gekalfd." 24 uren in een dag zijn soms echt te weinig, zo ook voor Ines Theunis (25) uit het VIER-programma 'Boerenjaar'. Samen met haar mama en zus runt ze een vleesveebedrijf met 200 koeien, en als landbouwadviseur helpt ze ook andere boeren met vergunningen en papieren. "Ik wilde vooral het levenswerk van mijn papa voortzetten na zijn overlijden."
Lees verder

Welke bijkomende maatregelen staan deze week op de agenda?
De uitbraak in Houthulst bewijst dat de Britse coronavariant aan een opmars bezig is in België. Wat kan ons land nog doen om stijgende cijfers te vermijden? De regeringen zullen deze week een aantal knopen doorhakken.
Lees verder

Vlaamse vaccinatieteller staat op ruim 53.000
In Vlaanderen kregen maandag al ruim 53.000 bewoners en personeelsleden in woonzorgcentra een eerste dosis van het coronavaccin. Dat meldt het Agentschap Zorg en Gezondheid. De cijfers zijn vanaf nu te volgen via de Vlaamse vaccinatieteller.
Lees verder

"Kijk, dit zijn onze facturen van het laatste kwartaal": uitbater bekend ijssalon aan de kust gooit zijn rekeningen op tafel
Straf beeld op sociale media: een horecabaas uit Blankenberge deelt er al zijn inkomende facturen van het laatste kwartaal van 2020. En dat zijn er nogal wat: van verzekeringen tot auto-onderhoud, internet of Sabam. "Ik schrik er zelf van hoeveel het er zijn", zegt Francis De Buck van Au Pingouin.
Lees verder

NMBS lanceert nieuwe app, voor het eerst met digitale rittenkaarten
De NMBS heeft haar app voor smartphones vernieuwd. Voortaan kunnen ook de digitale meerrittenkaarten Standard Multi (vroeger Rail Pass), Youth Multi (vroeger Go Pass) en Local Multi erin worden gekocht. Vanaf volgende maand maakt de spoorwegmaatschappij die digitale kaarten iets goedkoper dan die op papier.
Lees verder

Twee luxehotels in Zwitsers skioord Sankt Moritz in quarantaine na uitbraak met Zuid-Afrikaanse coronavariant
Gasten betalen gemiddeld tussen de 600 en 1.000 euro voor een overnachting in één van de vijfsterrenhotels in Sankt Moritz, in het oosten van Zwitserland. De bezoekers zijn op zoek naar luxe en skiplezier in een idyllisch decor. Maar de rust is er nu ver te zoeken aangezien een variant van het coronavirus zich daar op grote schaal heeft verspreid. De gezondheidsautoriteiten van het kanton Graubünden hebben twee hotels in het mondaine skioord in quarantaine geplaatst.
Lees verder

Burgemeester van Edegem geïrriteerd: "Duizenden in quarantaine door de nalatigheid van enkelen"
Twee scholen, in Edegem en Kontich, sluiten een week de deuren omwille van de nieuwe Britse coronavariant. Ondertussen moeten alle leerkrachten, leerlingen én hun gezinnen - duizenden mensen - in quarantaine. Koen Metsu (N-VA), de burgemeester van Edegem die door het hele gebeuren nu ook zelf in quarantaine zit, wil niet met de vinger wijzen maar spreekt toch van een "verpletterende verantwoordelijkheid". Eén gezin zou zich blijkbaar niet aan de maatregelen hebben gehouden na een skireis.
Lees verder

Julie Van den Steen in 'Game of Talents' en Axel Daeseleire pluist erfenissen uit: dit is het voorjaar van VTM en VTM2
Het voorjaar zal er nog steeds iets anders uitzien dan we gewoon zijn, maar gelukkig staat het nieuwe televisieseizoen voor de deur. VTM en VTM2 zijn er alvast volledig klaar voor en stelden vandaag 17 - waarvan 12 nieuwe - programma's voor die we de komende maanden op het kleine scherm mogen verwachten.
Lees verder