Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 9 januari 2021

Kim Jong-un heeft weinig vertrouwen in Biden en meldt dat Noord-Korea werkt aan kernonderzeeër

HLN
Kim Jong-un heeft weinig vertrouwen in Biden en meldt dat Noord-Korea werkt aan kernonderzeeër
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un noemde de Verenigde Staten de "grootste vijand". Hij verwacht niet dat de vijandige politiek tegenover Noord-Korea verandert met Joe Biden als president in het Witte Huis. Verder deelde hij ook mee dat Noord-Korea klaar met een ontwerp voor een kernonderzeeër.
Lees verder

Persoonlijke Twitteraccount van Trump permanent geschorst
De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.
Lees verder

Twitter schorst persoonlijke account van Trump voorgoed - Hij gaat in tegenaanval met presidentiële account, maar krijgt ook daar deksel op de neus
De Twitteraccount van ontslagnemend Amerikaans president Donald Trump wordt permanent verwijderd. Dat deelt het sociale netwerk vandaag mee. Volgens Twitter is het gevaar immers te groot dat Trump met zijn opruiende tweets opnieuw aanzet tot geweld. De beslissing komt er na een analyse van de reacties op zijn twee laatste tweets van vrijdag. De president maakte vervolgens gebruik van de twitteraccount @POTUS, die werd opgestart door zijn voorganger Barack Obama, om nog meer rel te stoken, maar ook daar stak Twitter al snel een stokje voor.
Lees verder

Twitter verwijdert accounts die QAnon-berichten delen
Twitter zal accounts die enkel en alleen bestaan om berichten met betrekking tot de samenzweringstheorie QAnon te delen, voortaan permanent verwijderen. Dat deelt het sociale netwerk vrijdag mee.
Lees verder

Google verwijdert bij extreemrechts geliefde netwerkapp Parler uit Play Store - Apple geeft waarschuwing
Google verwijdert de socialenetwerkapp Parler uit de Play Store tot de app "robuuste" contentmoderatie invoert. Parler is immers een variant van Twitter waarop alles mag en is momenteel onder andere populair bij aanhangers van de Amerikaanse president Donald Trump. Apple Inc. geeft de dienst 24 uur de tijd om een gedetailleerd moderatieplan voor te leggen.
Lees verder

Ex-advocaat en Trump-vertrouweling Michael Cohen wil tegen hem en zijn familie getuigen
Michael Cohen (53), de voormalig advocaat van de Amerikaanse president Donald Trump, heeft gezegd dat hij gaat "getuigen tegen de misdragingen van Trump en enkele van zijn familieleden".
Lees verder

INTERVIEW. Bart De Wever (N-VA): "Van Grieken leek bereid mensen uit zijn partij te zetten, om mee te besturen"
2020 was het jaar waarin Bart De Wever (N-VA) een historische veldslag verloor, maar niet de oorlog. Want kijk: hij verschijnt gewapend op het veld en schiet met scherp. Op Open Vld. "De brokken vallen niet meer te lijmen." Op de plannen van Paul Magnette. "Hij denkt aan een annexatie van Brussel bij Wallonië." En op Tom Van Grieken. "Hij leek bereid om, in ruil voor bestuur, mensen uit de partij te zetten."
Lees verder

Simon Mignolet tweede keer op rij Doelman van het Jaar
Simon Mignolet is in het referendum van de Gouden Schoen voor het jaar 2020 opnieuw verkozen tot 'Doelman van het Jaar' in België. De stemgerechtigden lieten er op basis van één stemronde - die het hele jaar bestrijkt - geen twijfel over bestaan: de 32-jarige keeper van Club Brugge haalde met 419 punten meer dan dubbel zoveel punten als het nummer twee Arnaud Bodart (Standard/201 punten). Anderlecht-doelman Hendrik Van Crombrugge sluit de topdrie af met 176 punten.
Lees verder

Simon Mignolet tweede keer op rij Doelman van het Jaar: "Bevestigen is in mijn geval moeilijker dan het lijkt"
Een verrassing kan je het moeilijk noemen. Voor het tweede jaar op rij is Simon Mignolet (32) verkozen tot 'Doelman van het Jaar' - een trofee die hij uit handen van z'n zoontje Lex en vrouwlief Jasmien kreeg. "Zij zijn mijn steun en toeverlaat", glundert Mignolet. De sterkhouder van Club bedankte voorts nog familie en vrienden, ploegmaats en staf. "Want het is mede dankzij hen dat ik deze prijs gewonnen heb."
Lees verder

De zomer lacht ons toe: hier is de 'weg naar de vrijheid'
Begin juni begint ons land al met het inenten van de hele bevolking, óók jongeren. Dat doet experten - zelfs onze nuchtere minister van Volksgezondheid - dromen van een ietwat normale zomer. "Het rijk van de vrijheid is weer in zicht." Tegen het einde van de zomer kan elke meerderjarige Belg gevaccineerd worden.
Lees verder

22 Dilemma's (en 1 joker) voor 'Doelman van het Jaar' Simon Mignolet: "Pfaff of Preud'homme? Ik kan niet kiezen!"
Hoe daag je nog een doelman uit die voor het tweede jaar op rij de beste in België is? Die met sprekend gemak clean sheets verzamelt en de concurrentie wederom ver achter zich laat? Vandaar: 22 dilemma's – naar analogie met zijn koffiemerk – voor Simon Mignolet (32). "Had ik nu nog maar mijn joker..."
Lees verder

Wie bezet plaatsen 15 tot en met 11 in uitslag van Gouden Schoen?
Dat 2020 een hoogst ongewoon voetbaljaar was, is duidelijk. Maar corona of niet, op woensdag 13 januari wordt de 67ste Gouden Schoen uitgereikt tijdens een rechtstreekse uitzending op VTM en HLN.be. Voor het eerst in de geschiedenis van dé voetbaltrofee van het land maken we de uitslag gaandeweg bekend. Vandaag kennen we de plaatsen 15 tot en met 11.
Lees verder

Na de spuit, het feest: wordt 2021 het jaar van de roes?
Nu de vaccinatiecampagne een versnelling hoger schakelt en ook jonge mensen nog voor de zomer aan de beurt zullen komen, mogen we stilaan uitkijken naar een normaal leven. Zal de groepsimmuniteit over enkele maanden leiden tot een wild feest, vergelijkbaar met de bevrijding na de oorlog? Gaan we nooit nog handen schudden, zoals Marc Van Ranst denkt? En blijven we allemaal telewerken? Reporter DIETERT BERNAERS componeert samen met enkele experts een streepje toekomstmuziek. In twee coupletten. COUPLET 1: SPUITEN EN KICKEN? "Mijn grootste wens voor het nieuwe jaar? Op een festival muilen met een wildvreemde." Dat zei Flo Windey onlangs in deze krant. Na het vaccin, het feest: 2021 als 'het jaar van de roes'. Seks, drugs en pompende beats om de corona-ellende, al was het maar voor even, te vergeten. Of wordt het toch minder losbandig dan Flo en vele anderen hopen?
Lees verder

De bocht van Trump: hij las de autocue af, maar snapt nog altijd niet wat het probleem is
"Too little, too late." Zo klinkt het in de VS over de knieval van Donald Trump. Die zou alleen dienen om zijn vroegtijdige afzetting tegen te gaan. Volgens ingewijden ziet hij nog altijd niet in wat er mis was met de bestorming van het parlement. "Hij stoorde zich alleen aan het sjofele voorkomen van zijn aanhangers."
Lees verder

Onze opinie. Hoop doet leven
Goede Vrijdag viel vroeg dit jaar. Halleluja! 300 miljoen extra vaccins van Pfizer, kondigde de EU aan. En het middel werkt dan ook nog tegen de zeer besmettelijke varianten. En om dat Europese vreugdevuur te laten branden, liet ze ook nog weten dat tegen eind januari een derde vaccin, het middel van AstraZeneca, goedgekeurd zou worden. Ode an die Freude! En uit die flacons van Pfizer kunnen we zes in plaats van vijf vaccins vissen. Hoera! Broodnodig was het, al dat goede nieuws, nadat Europa een hele week onder vuur lag voor haar 'trage maar zorgvuldige' aanpak. Alsof landen zoals de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk of Israël zich een onzorgvuldige aanpak kunnen veroorloven. Een duw in de rug van België, dat binnen Europa de wapenspreuk 'haast u langzaam' leek te hanteren.
Lees verder

BV's die ook na hun 40ste mama werden steunen Cath Luyten: "Geen moment schrik gehad, ik ben zelfs nog onder water bevallen"
Zwanger zijn op je 43ste zoals Cath Luyten is niet alledaags en gaat gepaard met risico's. "Maar als de liefde er is, mogen die je niet tegenhouden om ervoor te gaan", zegt Wendy Van Wanten, die zelf op haar 48ste beviel. Ook andere collega-moeders (in spe), zoals Belle Perez (44), Joke Van de Velde (41) en Lesley-Ann Poppe (41) steunen haar volledig. "Je bent veel relaxter."
Lees verder

"Trump tweet weer. Mijn hoop op wat kalmte is al weg"
Het puin is geruimd. De wolk traangas weggewaaid uit de gangen van het Capitool. Maar president Donald Trump tweet weer. "Mijn hoop op wat kalmte is al weg." VTM-correspondente Greet De Keyser overschouwt het politieke slagveld in Washington.
Lees verder

Carl Devos. Het is niet omdat PS niet in de Zestien zit, dat ze niet aan de knoppen zit. Liberaal kleurt De Croo I tot vandaag zeker niet
Professor politicologie aan de UGent Carl Devos analyseert elke week voor HLN de stand van zaken in de Wetstraat. Je kan hem ook volgen op Twitter via @devoscarl
Lees verder

Hazard en Courtois ruim drie uur vast in vliegtuig: "We zitten hier als hamsters op elkaar gepakt"
Real Madrid is na een helse tocht midden in de nacht aangekomen in Pamplona, waar het vanavond (21u) Osasuna partij geeft. Spelers en staff hadden vrijdagavond meer dan drie uur vastgezeten in het vliegtuig op de startbaan van de luchthaven Barajas in de hoofdstad. Boosdoener waren de winterste omstandigheden: een sneeuwstorm had de startbaan had bedekt met een sneeuw- en ijslaag. Een horroravond en nacht voor Eden Hazard en Thibaut Courtois.
Lees verder

OVERZICHT. Trend nieuwe coronabesmettingen stijgt met 4 procent
Na een periode van dalingen is het gemiddelde aantal bevestigde coronabesmettingen per dag in België in de periode van 30 december tot en met 5 januari gestegen met 4 procent tegenover de zeven voorgaande dagen. Dat blijkt uit de nieuwe cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Dat is geen verassing, want er wordt opnieuw meer getest.
Lees verder