Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 19 januari 2021

KIJK LIVE. Kamer debatteert over zaak-Kucam: “Francken is morele gezag in deze materie volledig kwijt”

HLN
KIJK LIVE. Kamer debatteert over zaak-Kucam: "Francken is morele gezag in deze materie volledig kwijt"
De commissie Binnenlandse Zaken debatteert deze voormiddag over de zaak-Melikan Kucam. Het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid werd vorige week veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 696.000 euro voor fraude met humanitaire visa. Kucam pleegde de feiten toen hij aan de slag was als tussenpersoon voor het kabinet van toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). U kan het debat hier live volgen.
Lees verder

Scherpe reacties tijdens Kamerdebat over zaak-Kucam: "Francken is morele gezag in deze materie volledig kwijt"
De commissie Binnenlandse Zaken heeft deze voormiddag over de zaak-Melikan Kucam gedebatteerd. Het voormalige Mechelse N-VA-gemeenteraadslid werd vorige week veroordeeld tot acht jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 696.000 euro voor fraude met humanitaire visa. Kucam pleegde de feiten toen hij aan de slag was als tussenpersoon voor het kabinet van toenmalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA). Francken stuurde aanvankelijk zijn kat naar de commissie, maar daagde dan toch op.
Lees verder

OVERZICHT. Meer dan 100.000 vaccins toegediend, maar er liggen er meer dan 180.000 in de diepvries
De strijd tegen het coronavirus is nog niet gewonnen, maar er is perspectief. Tegen september van dit jaar moet de hele Belgische bevolking gevaccineerd zijn, in Vlaanderen mogelijk zelfs tegen de zomer. Ook elders moet massale vaccinatie voor groepsimmuniteit helpen zorgen. Op deze pagina houden we u continu op de hoogte van de vaccinaties in eigen land en in het buitenland. Ook ontdekt u waar u zich binnenkort kan laten vaccineren.
Lees verder

Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
Lees verder

Tijd voor een nieuwe smartphone? Voor deze 4 toppers betaal je nog geen 700 euro én ze krijgen lovende reviews
Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
Lees verder

Oostenrijks bedrijf maakt "meest accurate 3D-beeld van het coronavirus tot nu toe"
Sinds het begin van de coronacrisis, ruim 1 jaar geleden, werden al verschillende computeranimaties van het Sars-Cov-2-virus gemaakt. Een Oostenrijks bedrijf heeft nu een gedetailleerd en nauwkeurig 3D-model van het virus voorgesteld. "Dergelijk model kan onderzoekers helpen om te begrijpen hoe het virus werkt, zodat ze manieren kunnen vinden om het te bestrijden", klinkt het.
Lees verder

Monniken leveren voortaan hun beroemde Trappist Westvleteren aan huis: "Ook tijdens een lockdown willen we bier kunnen verkopen"
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zijn begonnen met de levering aan huis van hun wereldvermaarde trappist. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat, verpakt in een kartonnen doos. "Klanten moeten zo voor hun Westvleteren niet meer van de andere kant van het land naar hier rijden", zegt broeder Godfried.
Lees verder

Monniken van Sint-Sixtusabdij leveren voortaan Trappist Westvleteren aan huis: "Ook tijdens een lockdown willen we bier kunnen verkopen"
De monniken van de Sint-Sixtusabdij in Westvleteren zijn begonnen met het leveren van hun trappistenbier aan huis. Het gaat om een proefproject, waarbij een beperkte hoeveelheid bier de deur uitgaat verpakt in een kartonnen doos. "Er wordt verwacht dat het nieuwe systeem zal bijdragen tot een nog ruimere en billijkere distributie van onze bieren."
Lees verder

Mysterieus geluid blijft bewoners Brugse wijk achtervolgen: "Heel wat tips, maar na maanden zoeken nog steeds geen resultaat"
De bewoners van de Godelievewijk in Sint-Michiels bij Brugge zijn nog steeds vruchteloos op zoek naar het geluid dat hen al maanden in de ban houdt. Het mysterieus toetergeluid is op geregelde tijdstippen te horen, maar wat het is weet niemand. "We blijven zoeken, maar vooralsnog zonder resultaat. Het is niet evident", zegt schepen van Leefmilieu Franky Demon (CD&V), die zelf in de buurt woont.
Lees verder

Mysterieus geluid blijft bewoners Brugse wijk achtervolgen: "Heel wat tips, maar na maanden zoeken nog altijd geen resultaat"
De bewoners van de Godelievewijk in Sint-Michiels bij Brugge zijn nog altijd vruchteloos op zoek naar het geluid dat hen al maanden in de ban houdt. Het mysterieus toetergeluid is op geregelde tijdstippen te horen, maar wat het is, weet niemand. "We blijven zoeken, maar voorlopig zonder resultaat. Het is niet evident", zegt schepen van Leefmilieu Franky Demon (CD&V), die zelf in de buurt woont.
Lees verder

"Een gevangenis met wifi": (gefrustreerde) tennissers gaan creatief om met isolatie, Azarenka roept op tot kalmte
Omdat ze op een chartervlucht met positieve coronagevallen zaten, mogen 72 tennissers gedurende twee weken hun hotelkamer in Melbourne niet verlaten. Maar ook zij moeten zich uiteraard klaarstomen voor de Australian Open, die - vooralsnog - op 8 februari begint. En dus zit er niets anders op dan inventief aan de slag te gaan binnen vier muren. Een eerlijke concurrentiestrijd is het niet, maar ondertussen maant voormalig nummer één en tweevoudig winnares Victoria Azarenka aan tot kalmte. "Soms moeten we een situatie accepteren en ons aanpassen."
Lees verder

Man verborg zich drie maanden lang op luchthaven in Chicago uit angst voor coronapandemie, en niemand die het doorhad
In de Amerikaanse stad Chicago is afgelopen weekend een man gearresteerd die zich drie maanden lang verborgen hield in een beveiligd deel van de internationale O'Hare-luchthaven. De 36-jarige Aditya Singh uit Californië verstopte zich daar omdat hij vanwege het coronavirus "te bang was om terug naar huis te vliegen". Dankzij andere reizigers op de luchthaven kwam hij al die tijd aan eten.
Lees verder

Club Brugge plukt spits Daniel Pérez (19) weg uit Venezuela
Daniel Pérez (19) wordt de nieuwste aanwinst van Club Brugge. Volgens onze informatie tekent de Venezolaanse spits de komende dagen een contract bij blauw-zwart, waar hij in eerste instantie bij Club NXT in 1B aan de slag gaat.
Lees verder

Zo maak je komaf met love handles: de beste oefeningen van kinesist Lieven Maesschalck
Ook last van coronakilo's? Elke week geven sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Deze work-out helpt je af van die 'love handles'. Want hoewel ze schattig klinken, ogen die zwembandjes rond je middel niet zo fraai. Om van dat buikje verlost te raken, is een goede buikspiertraining een must, weet Maesschalck. Hij helpt je op graag op weg om er komaf mee te maken.
Lees verder

"Merkel wil lockdown verlengen tot 15 februari en coronaregels fors aanscherpen"
De Duitse bondskanselier Angela Merkel wil de lockdown in haar land verlengen tot 15 februari. Ook stuurt de regering volgens een uitgelekt conceptvoorstel aan op het verplichte gebruik van extra beschermende mondmaskers in het openbaar vervoer en winkels.
Lees verder

Ibis-hotels nog hele maand januari en februari gesloten: "We verliezen meer door open te blijven"
Alle hotels van de Accor-groep, waartoe ook de bekende Ibis-hotels behoren, blijven sowieso nog deze maand en in februari gesloten, tenzij de coronamaatregelen versoepeld worden. Dat bevestigt Yves Fonck, vice-president van Accor België, aan onze redactie.
Lees verder

Gigi Hadid onthult wanneer ze ontdekte dat ze zwanger was
Gigi Hadid is pas in september bevallen van haar eerste kindje met Zayn Malik, maar het topmodel lijkt nu al in een nostalgische bui te zijn. Op Twitter vertelt ze namelijk hoe ze haar zwangerschap ervaren heeft én wanneer ze voor het eerst wist dat ze in verwachting was.
Lees verder

Romeo Beckham (18) voor het eerst op cover van Vogue
Kleine jongens worden groot. Zo ook Romeo Beckham, de zoon van David en Victoria. Het 18-jarige model heeft een grote stap vooruit gezet in zijn carrière in de modewereld, want hij staat voor het eerst op de cover van het magazine Vogue. En wat valt meteen op? Qua uiterlijk lijkt hij als twee druppels water op z'n mama.
Lees verder

Nieuw VIER-programma 'Dag Dokter' neemt je mee achter de schermen bij de huisarts
Van banale kwaaltjes tot zware ziektes: als huisarts zie je heel wat verschillende patiënten in je praktijk passeren. In de gloednieuwe docureeks 'Dag Dokter' kan de Vier-kijker dit vanaf 1 februari allemaal vanop de eerste rij meemaken.
Lees verder

Ann Van Elsen en haar man Filip: "Bij de eerste lockdown schreven we op een briefje: 'We gaan niet scheiden'"
"Zo'n crisisperiode kan pijnpunten extra blootleggen." Corona was een uitdaging voor heel wat relaties, maar trager gaan leven heeft deugd gedaan voor Ann Van Elsen (41) en haar man Filip De Snoeck (56). De twee praten in een uniek dubbelgesprek over hun verschillende karakters, hun kinderen, hoe ze aan elkaar gekoppeld werden en hun kinderwens. "Toen Filip koudwatervrees kreeg, legde dat wel wat druk op onze relatie."
Lees verder