Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 25 januari 2021

K-pop, iets voor jonge meisjes? Ook Guido (65) uit Roeselare is er wild van: “Van opmerkingen over mijn leeftijd tr...

HLN
K-pop, iets voor jonge meisjes? Ook Guido (65) uit Roeselare is er wild van: "Van opmerkingen over mijn leeftijd trek ik me niks aan"
K-pop, luchtige popmuziek uit Zuid-Korea, verovert Europa en is vooral bij tienermeisjes een hype. Maar één van de medeoprichters van de K-Pop Belgium Society, die het genre in ons land promoot, is de 65-jarige Guido Bouckenooghe. Hij ontdekte het genre ruim tien jaar geleden en is sindsdien helemaal in de ban van de Koreaanse popmuziek. "Bij optredens wordt er soms wel eens lacherig gedaan over m'n leeftijd, maar dat trek ik me helemaal niet aan", zegt hij.
Lees verder

NMBS beantwoordt 7 op 7 klantenvragen via Whatsapp
ie een vraag heeft voor de NMBS, kan die ook via een bericht op WhatsApp stellen. De spoorwegmaatschappij heeft de dienst maandag officieel gelanceerd, maar de mogelijkheid bestond eigenlijk al sinds mei vorig jaar.
Lees verder

San José hoopt op Adriano voor Antwerp: "Een surplus inzake kwaliteit, ervaring en charisma"
AS Eupen krijgt morgen Antwerp op bezoek. Coach Beñat San José kan nog geen beroep doen op Knowledge Musona, Jordi Amat, Benoit Poulain en Emmanuel Sowah, maar hoopt wel op sterkhouder Adriano.
Lees verder

Europa eist dat AstraZeneca contract over levering coronavaccins nakomt
De voorzitster van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen, heeft farmareus AstraZeneca maandag opgeroepen om de afgesproken leveringen van zijn coronavaccin na te leven, conform het contract dat met de EU afgesloten werd. Dat meldt een woordvoerder van de Europese Commissie. AstraZeneca had eerder gemeld dat er vertragingen zijn.
Lees verder

Man wurgt katje van zijn vriendin live voor de webcam om haar duidelijk te maken dat ze 'hem frustreerde'
Een 30-jarige man uit Sint-Truiden heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden nadat hij live voor de webcam het katje van zijn vriendin wurgde. Zij kreeg de gruwelbeelden ook zelf te zien. De man riskeert een half jaar cel.
Lees verder

Ooit als 199ste gedraft, nu als beste quarterback aller tijden klaar voor zevende Super Bowl: het verhaal achter Tom Brady, 'the man you love to hate'
Het perfecte leven, de perfecte vrouw, de perfecte sportman. Een portret van de beste quarterback aller tijden. Thomas Edward Patrick Brady Jr. (43) - the man you love to hate.
Lees verder

Winnen als verslaving van 'the man you love to hate': Tom Brady gaat op zijn 43ste voor zevende Super Bowl
Het perfecte leven, de perfecte vrouw, de perfecte sportman. Een portret van de beste quarterback aller tijden. Thomas Edward Patrick Brady Jr. (43) - the man you love to hate.
Lees verder

KMI maakt nieuwe klimaatnormalen bekend: het blijft maar warmer, droger en zonniger worden
Een nieuw jaar is aangebroken en daarmee ook een gloednieuw decennium. Nu 2021 uit de startblokken schiet wordt tegelijkertijd ook de balans opgemaakt van de afgelopen 10 jaar. Daarbij herberekent men ook de klimatologische gemiddelden. Wat zijn die nieuwe gemiddelden voor Ukkel? Had het afgelopen decennium een grote impact? En zijn er trends zichtbaar in de data van het KMI?
Lees verder

Poetin reageert op film van Navalny over "zijn" paleis: "Niet van mij"
De Russische president Vladimir Poetin ontkent de beschuldigingen uit de video van criticus Alexey Navalny over zijn enorme privépaleis van het staatshoofd aan de Zwarte Zee. Dat deed hij vandaag in een online gesprek met studenten.
Lees verder

Greta Thunberg krijgt slakkensoort naar zich genoemd
Onderzoekers van de universiteit van Greifswald hebben een slakkensoort vernoemd naar de Zweedse klimaatactiviste Greta Thunberg. Dat heeft de universiteit uit Noord-Duitsland bekendgemaakt.
Lees verder

K3'tjes openhartig in nieuwe videoreeks 'Zelfportret': "Vroeger kwam ik wel eens huilend thuis omdat ik iets gedaan had wat ik niet wou"
In de gloednieuwe videoreeks 'Zelfportret' van MNM gaan verschillende jonge BV's en influencers de uitdaging aan om even diep in de spiegel te kijken, onder het goedkeurend oog van MNM-dj Laura Govaerts. Maandag waren de K3'tjes aan de beurt, en het werd een gesprek over mayonaise, filosofische teksten en (letterlijk) een grote mond hebben.
Lees verder

Godiva sluit alle 128 Noord-Amerikaanse pralinewinkels
De van oorsprong Belgische pralineproducent Godiva sluit al zijn 128 winkels in Noord-Amerika. Op elf filialen in Canada na, zijn alle 117 winkels in de Verenigde Staten gevestigd. De coronapandemie ligt aan de basis voor de sluiting, schrijven Amerikaanse media.
Lees verder

Chinese president waarschuwt voor nieuwe Koude Oorlog
De Chinese president Xi Jinping heeft vandaag in een videoboodschap op de digitale editie van het World Economic Forum (WEF) in Davos gewaarschuwd voor een nieuwe Koude Oorlog. Hij pleitte voor meer internationale samenwerking en een vrije wereldhandel.
Lees verder

Nog een maatje groter: zwarte gaten kunnen volgens astronomen 'Stupendously' zwaar worden
Er zijn zwarte gaten, zware zwarte gaten, superzware zwarte gaten, en vanaf heden zijn er ook belachelijk grote, krankzinnige of kolossale zwarte gaten: 'Stupendously Large Black Holes' werden ze gedoopt, kortweg SLAB's. Deze exemplaren kunnen volgens onderzoekers wel 100 miljard keer zwaarder zijn dan de zon.
Lees verder

"Kourtney Kardashian en Travis Barker zouden aan het daten zijn"
Kourtney Kardashian (41) is al een tijdje single, maar ondertussen zou de realityster weer van 't straat zijn. Verschillende Amerikaanse media laten namelijk weten dat ze een koppel vormt met Travis Barker (45) van de rockgroep Blink-182. Zowel Kourtney als Travis hebben nog niet gereageerd op het nieuws.
Lees verder

"Bijna helft van trucks keert zonder vracht terug uit Groot-Brittannië"
Zowat een maand na de brexit is de export vanuit Groot-Brittannië naar de Europese Unie nog steeds erg beperkt. "Er is geen normale vraag bij exporteurs. Zowat 40 procent van de vrachtwagens keert leeg terug naar het continent", zegt Richard Burnett van transporteursvereniging RHA in de krant 'The Times'.
Lees verder

Ook Champ en Major, de honden van de Bidens, hebben hun intrek in het Witte Huis genomen
Champ en Major, de twee Duitse herders van de Bidens, hebben zondag hun intrek genomen in het Witte Huis. Dat heeft het team van First Lady Jill Biden maandag bekendgemaakt. Daarmee zet president Biden een traditie voort die, voor Donald Trump zijn intrek nam in het Witte Huis, meer dan honderd jaar standhield.
Lees verder

Facebook tikt Israëlische premier Netanyahu op de vingers
Facebook heeft de Israëlische premier Benjamin Netanyahu op de vingers getikt omdat hij de privacyregels heeft geschonden. Het bedrijf verwijderde een bericht van de regeringsleider, waarin hij zijn volgers vroeg hem telefoonnummers te geven van 60-plussers die niet zijn gevaccineerd tegen het coronavirus. Hij zou ze dan kunnen bellen en overhalen zich te laten inenten.
Lees verder

Golf, woedeaanvallen voor tv en afrekenen met wie hem dwarsboomde: zo spendeert Trump zijn tijd sinds zijn vertrek uit het Witte Huis
Het is intussen vijf dagen geleden dat Donald Trump vertrok uit het Witte Huis. Sindsdien verblijft hij in zijn club Mar-a-Lago in Palm Beach, Florida. Daar brengt hij zijn dagen door met golfen en het bedenken van plannen om af te rekenen met wie hem ooit afviel.
Lees verder

YouTuber onder vuur voor ontwerpen van marteltuig
YouTuber en machinist Geng Shuai (33) ligt onder vuur na het ontwerpen van een marteltuig. De Chinese man met 37,8 miljoen abonnees postte een video waarin hij een soort paard maakt, dat verdacht goed lijkt op een object dat vroeger gebruikt werd om vrouwen te martelen.
Lees verder