Doorgaan naar hoofdcontent

Joe Biden heeft tweede dosis coronavaccin gekregen

HLN
Joe Biden heeft tweede dosis coronavaccin gekregen
Joe Biden heeft maandag zijn tweede inenting van het vaccin van het Amerikaanse-Duitse Pfizer/BioNTech toegediend gekregen. De aanstaande president (78) van Amerika kreeg de eerste dosis op 21 december, ook in een ziekenhuis in Newark in de staat Delaware waar hij woont.
Lees verder

Regeringen bereiken akkoord over verdeling Europees relancegeld
De federale regering en de regeringen van de deelstaten zijn het maandag eens geraakt over een eerste versie van het "plan voor herstel en veerkracht" en de verdeling van de Europese relancefondsen. Dat hebben premier Alexander De Croo en staatssecretaris voor Relance en Strategische Investeringen meegedeeld.
Lees verder

LIVE. Rusten op Sclessin! Standard leidt na knappe vrijschopgoal van Amallah
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Vuurdoop voor Mbaye Leye • Sclessin
Lees verder

IN KAART. Flanders Expo, Nekkerhal en Heizel, maar ook de lokale sporthal: de eerste bekende locaties voor de vaccinatiecentra
Verschillende steden en gemeenten beginnen de knoop door te hakken over waar op hun grondgebied vaccinatiecentra zullen komen. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen en sporthallen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een eerste voorlopig overzicht van de eerste bekende locaties.
Lees verder

IN KAART. Flanders Expo, Nekkerhal en Heizelpaleis, maar ook de lokale sporthal: de eerste bekende locaties voor de vaccinatiecentra
Verschillende steden en gemeenten beginnen de knoop door te hakken over waar op hun grondgebied vaccinatiecentra zullen komen. Zo wordt er binnenkort onder meer in grote locaties als Flanders Expo in Gent, de Mechelse Nekkerhal en het Heizelpaleis in Brussel gevaccineerd. Maar ook in lokale feestzalen en sporthallen zullen mensen terecht kunnen voor hun coronavaccin. Hier een eerste voorlopig overzicht van de eerste bekende locaties.
Lees verder

Kevin Hart sluit exclusieve deal met Netflix
Kevin Hart (41) gaat samenwerken met Netflix. Volgens The Hollywood Reporter heeft de acteur en komiek een exclusieve deal gesloten met de streamingdienst, die doet denken aan de monsterdeal van Adam Sandler (54), enkele jaren geleden.
Lees verder

Hartverscheurend. 11-jarige Seppe loopt blauwtje in 'Da's Liefde!': "Pijnlijk, maar ook dat is liefde"
Het was een hartverscheurend moment in de eerste aflevering van 'Da's liefde!'. De 11-jarige Seppe schreef een liefdesbrief naar zijn grote crush Luca, maar liep een blauwtje. "Van Seppe en zijn ouders mochten we het toch uitzenden", zegt Sofie Peeters van productiehuis Shelter. "Pijnlijk, maar ook dat is liefde." De inspanningen van Seppe bleken later niet voor niets, want hij haalde zijn crush tóch nog binnen.
Lees verder

ASSISEN. Little John heeft zich bedacht: "Natuurlijk treft Sofie geen schuld"
John Vandoolaeghe (31), beschuldigd van moord op de Vietnamese studente Thi Xuan Nguyen (28), heeft alvast één van zijn vergissingen ingezien. Toen voorzitter Antoon Boyen hem vanochtend tussen twee getuigenissen door het woord gaf, greep beschuldigde die gelegenheid te baat. "Ik wil benadrukken dat ik de dader ben. Dat ik schuldig ben aan de moord op Xuan."
Lees verder

Danny Boyle regisseert serie over Sex Pistols
Er is een nieuwe televisieserie over de beroemde Britse punkband The Sex Pistols in de maak. Oscar-winnaar Danny Boyle (64) gaat de serie regisseren, zo meldt Variety maandag.
Lees verder

Zuid-Afrika sluit landsgrenzen om verspreiding Covid-19 halt toe te roepen
In een poging om de zware tweede coronagolf binnen de perken te houden, zal Zuid-Afrika alle twintig grensposten sluiten. Dat deelde president Cyril Ramaphosa maandag mee tijdens een televisietoespraak. De grensovergangen blijven tot 15 februari gesloten. Wel zullen er uitzonderingen worden toegestaan voor brandstof-, vracht- en goederentransporten, medische noodsituaties, diplomaten, terugkerende reizigers en bepaalde dagelijkse pendelaars, lichtte de Zuid-Afrikaanse president toe.
Lees verder

LIVE. GOAL! Siquet bedient Amallah, die z'n tweede van de avond in de verste hoek duwt
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Vuurdoop voor Mbaye Leye • Sclessin
Lees verder

Wout van Aert daags na Belgische titel op stap met zoontje Georges
Gisteren kroonde hij zich voor de vierde keer tot Belgisch kampioen veldrijden, vandaag maakte Wout van Aert een wandeltocht met vrouw Sarah én zoontje Georges. Een trotse Van Aert poseerde maar al te graag bij de buggy. "How was your Monday?", schreef Sarah bij het kiekje.
Lees verder

Perfect begin voor Leye bij Standard: nieuwe T1 ziet z'n Rouches makkelijk winnen van W.-Beveren na tweeklapper Amallah
Mbaye Leye is met een zege begonnen aan zijn periode als T1 van Standard. De Senegalees haalde het met de Rouches verdiend en makkelijk met 3-1 van Waasland-Beveren. Selim Amallah was de grote man met twee goals.
Lees verder

President Trump verschijnt dinsdag in het openbaar
Zowat een week nadat hij zijn aanhangers voor het Witte Huis heeft toegesproken en waarna supporters van Donald Trump het Capitool hebben bestormd, verschijnt het Amerikaanse staatshoofd dinsdag weer in het openbaar. Dat heeft NBC News maandag gemeld.
Lees verder

Dit was Big Brother aflevering zes: snurkdrama's, nieuwe bewoners en een tekort aan kastruimte
Juicht ende jubelt, want vandaag werd de tweede week van het vernieuwde 'Big Brother' ingezet op VIER. Meteen goed voor drie nieuwe bewoners, waarbij de Brussels-Congolese DJ Zoey Hasselbank nu al voor vuurwerk zorgt.
Lees verder

Onze Standard-watcher na eerste match én zege van Leye: "Dit was wat ze nodig hadden in Luik. Een overwinning zonder franjes en zonder veel gedoe"
Voilà, de trainerscarrière van Mbaye Leye is goed gestart. Met een logische overwinning tegen Waasland-Beveren. Zonder veel gedoe, zonder veel heisa. Dat is welgekomen in Luik. Lees hieronder de eerste analyse van onze Standard-watcher.
Lees verder

Football Talk. Liverpool versus Man United in FA Cup - 36 positieve coronatests in Premier League afgelopen week
Liverpool en Divock Origi gaan op bezoek bij Manchester United in de vierde ronde van de FA Cup. Dat blijkt uit de vandaag uitgevoerde loting. Kampioen Liverpool en Manchester United delen momenteel de leiding in de Premier League.
Lees verder

Facebook zegt alle inhoud met vermelding 'Stop the Steal' te zullen verwijderen
Facebook heeft gemeld dat alle content met de slogan 'Stop te Steal' zal verwijderd worden. De uitdrukking is populair onder aanhangers van Trump die de verkiezingsuitslag niet erkennen. De techgigant zegt dat dit een onderdeel is van een reeks noodmaatregelen om desinformatie en het aanzetten tot geweld op het platform te stoppen in aanloop naar de inauguratie van Joe Biden.
Lees verder

Leider (33) cocaïnebende uit Antwerpen opgepakt bij luxevilla aan Costa del Sol
In het zuiden van Spanje heeft de Guardia Civil de leider opgepakt van een bende die cocaïne en oorlogswapens smokkelt via de haven van Antwerpen. De 33-jarige Y.M.W. zou "een van de grootste drugsbazen van ons land zijn", aldus de Spaanse politie. De man woonde met zijn gezin in een luxueuze villa aan de Costa del Sol. Het duurde maandenlang voor de politie hem kon vatten.
Lees verder

Nieuwe variant van het coronavirus duikt op in Japan
In Japan is een nieuwe variant van het coronavirus opgedoken bij vier mensen die uit Brazilië terugkeerden. Dat meldt het Japanse ministerie van Volksgezondheid. Het gaat om een derde mutatie van het virus na de zeer besmettelijke eerder vastgestelde Britse en Zuid-Afrikaanse varianten.
Lees verder