Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 31 januari 2021

Jef Vermassen, advocaat nabestaanden vermoorde Ilse Uyttersprot : “Assisenproces start binnen jaar”

HLN
Jef Vermassen, advocaat nabestaanden vermoorde Ilse Uyttersprot : "Assisenproces start binnen jaar"
Advocaat Jef Vermassen denkt dat het proces rond de moord op oud-burgemeester Ilse Uyttersprot binnen een jaar à anderhalf jaar zou kunnen starten. "Tegen de zomer zal het onderzoek afgerond zijn en dan kan het doorverwezen worden naar het Hof van Assisen in Gent", zegt Vermassen, advocaat van de moeder van Ilse Uyttersprot.
Lees verder

Jef Vermassen, advocaat moed vermoorde Ilse Uyttersprot : "Assisenproces start binnen jaar"
Advocaat Jef Vermassen denkt dat het proces rond de moord op oud-burgemeester Ilse Uyttersprot binnen een jaar à anderhalf jaar zou kunnen starten. "Tegen de zomer zal het onderzoek afgerond zijn en dan kan het doorverwezen worden naar het Hof van Assisen in Gent", zegt Vermassen, advocaat van de moeder van Ilse Uyttersprot.
Lees verder

REPORTAGE. Treurnis op de Zwarteberg, toeristische heuvel op de grens: "85 procent van mijn klanten komt uit Frankrijk. Dan weet je het wel zeker?"
Het miezerige weer had er de voorbije dagen zeker iets mee te maken, maar de Zwarteberg in Heuvelland ademt dezer dagen tristesse uit. De verscherpte maatregelen rond corona houden er de klanten weg. "Ook al mogen mensen nog komen, toch haken er heel veel van hen af", zegt Hélène Tancre van Tabalux. Op reportage in het land van de Picon.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Van der Poel valt! Van Aert heeft 12 seconden
Wie pakt zijn vierde regenboogtrui? Wout van Aert en Mathieu van der Poel staan voor een koninklijk duel in Oostende om de wereldtitel veldrijden. U volgt het van start tot aankomst allemaal live op deze pagina.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. De veer breekt bij Van Aert: Van der Poel heeft 25 tellen voorsprong
Wie pakt zijn vierde regenboogtrui? Wout van Aert en Mathieu van der Poel staan voor een koninklijk duel in Oostende om de wereldtitel veldrijden. U volgt het van start tot aankomst allemaal live op deze pagina.
Lees verder

Club kent ondanks achterstand geen moeite met Standard en heeft nu voorsprong van 14 punten
Mbaye Leye is zijn ongeslagen statuut als coach van Standard kwijt. De Rouches verloren vanmiddag met 3-1 bij Club Brugge, dat zijn voorsprong op eerste achtervolgers Antwerp en Genk zo vergroot tot 14 punten. Nog maar eens met dank aan de Brugse Nederlanders.
Lees verder

LIVE. Geen nieuwe voorsprong voor Leicester: doelpunt Ayoze Pérez afgekeurd
• Premier League • Aftrap: 15u • King Power Stadium • Leicester springt bij winst over Man United naar tweede plaats
Lees verder

Samen leuke dingen doen met de kinderen na de scheiding? Slecht idee, vindt expert: "Telkens hopen ze dat het nog goed komt, en telkens wordt die hoop onderuit gehaald"
"Beloof kinderen niet dat jullie nog leuke dingen gaan doen. Dat is hartverscheurend voor hen: telkens de hoop dat het nog goed komt, en telkens wordt die hoop onderuit gehaald." Dat zegt kinderpsychologe Marijke Bisschop. Nochtans is het dàt wat BV-koppel Regi Penxten en Elke Vanelderen nu doen: "Je zal ons nog altijd samen op restaurant of in een pretpark terug zien." Maar wat willen kinderen dan wel? Bisschop: "Duidelijkheid. En het signaal dat mama en papa elkaar niet haten. Gewoon vriendelijk tegen elkaar zijn, is al genoeg."
Lees verder

Overheid wil "voucherfonds" voor reissector oprichten
De overheid wil een fonds oprichten om de reissector te helpen de coronacrisis te overleven. Dat kondigde staatssecretaris voor Consumentenbescherming Eva De Bleeker (Open Vld) zondag aan op de VRT. Heel wat mensen hebben nog een coronavoucher in hun bezit, waarvoor ze na een jaar (dus vanaf 20 maart, red.) een terugbetaling kunnen eisen. Dit hangt als een zwaard van Damocles boven de sector.
Lees verder

"Tom Cruise is een 'nachtmerrie' op de set van nieuwe 'Mission: Impossible'"
Het lijkt erop dat het filmen van 'Mission: Impossible 7' echt een onmogelijke missie geworden is. Medewerkers van de film klagen in The Sun steen en been over hoofdrolspeler Tom Cruise (58).
Lees verder

8 leerkrachten debatteren in virtuele leraarskamer over hoe corona momenteel hun leven bepaalt: "Ik ben stiekem jaloers op die telewerkers"
Ben je bang om ziek te worden? Is coronaproof lesgeven mogelijk? Moeten de scholen dicht? Heeft afstandsonderwijs zin? Is er genoeg waardering voor leerkrachten? Nemen ouders genoeg verantwoordelijkheid? We verzamelden acht leerkrachten in een virtuele leraarskamer voor een ultiem coronadebat. Zonder uitzondering bezingen ze de liefde voor hun vak, maar het is tegelijk loodzwaar geworden en velen zitten op hun tandvlees.
Lees verder

"Ik doe de voordeur open en daar staat mijn zoon (4) met een jong hertje"
Haar zoontje Dominic was buiten gaan spelen nabij hun huurhuis in de Amerikaanse staat Virginia. Groot was de verbazing toen mama Stephanie Brown de voordeur opentrok en haar oogappel zag glunderen met zijn nieuwe vriendje: een jong hert.
Lees verder

Inbreker vraagt de weg aan politie
Een verdachte van een inbraak in een supermarkt op de Noorderlaan heeft zaterdagnacht de weg gevraagd aan de politie. De verdachte was kort voordien vrijgelaten uit het cellencomplex van de politie... op de Noorderlaan.
Lees verder

ONS RAPPORT. Twee uitblinkers bij Club, wissels Clement kunnen allerminst overtuigen - Twee gebuisden bij Standard
Club Brugge won vanmiddag al bij al makkelijk van Standard (3-1) waardoor het de voorsprong op eerste achtervolgers Antwerp en Genk vergrootte tot 14 punten. Bij blauw-zwart blonken er twee spelers uit, terwijl er twee anderen die nog eens hun kans kregen van Philippe Clement ver onder de verwachtingen bleven. Bij Standard veel vijven en zesjes - al geraakte zelfs niet iedereen aan die cijfers.
Lees verder

Adele zal geen nummers over ex-echtgenoot schrijven: "Uit respect"
Als Adele (32) ergens haar handelsmerk heeft gemaakt, dan zijn het wel nummers over liefdesverdriet. Maar volgens insiders zullen er op haar nieuwe album geen liedjes over haar ex-man Simon Konecki te horen zijn. Dat schrijft The Sun.
Lees verder

LIVE. Zulte Waregem ontvangt KV Oostende voor West-Vlaams duel
• Jupiler Pro League • Aftrap: 16u • Regenboogstadion • Zulte Waregem zit in dip na goede reeks
Lees verder

Italië versoepelt vanaf maandag coronamaatregelen
Italië gaat vanaf maandag de coronavirusbeperkingen in zestien regio's versoepelen. Dat meldde het Italiaanse ministerie van Volksgezondheid.
Lees verder

Koningshuizen doorgelicht, deel 2: vorst van Cambodja in diepe rouw, maar 'gevangen' in eigen paleis met zijn verdriet
Royals wereldwijd hebben alles waar velen van dromen: prachtige paleizen, veel glitter en glamour, en meer dan genoeg geld om te spenderen. Maar waarom blijven ze zo fascineren en intrigeren? Deze week in onze nieuwe reeks 'Koningshuizen doorgelicht': koning Norodom Sihamoni (67) van Cambodja, die "diep bedroefd" is door het overlijden van zijn halfbroer en persoonlijk adviseur. Dat liet de koning zelf met een emotioneel bericht weten, al is het zeer uitzonderlijk dat de Cambodjaanse vorst zijn hart laat spreken. Sinds Sihamoni in 2004 met veel tegenzin gekroond werd tot koning, lijkt hij vooral op de achtergond te leven. En daar hebben zijn "controlerende omgeving", zijn grote passie voor kunst én de twijfels over zijn geaardheid alles mee te maken.
Lees verder

Duizenden ultraorthodoxe joden wonen begrafenis van rabbijn bij in Jeruzalem, ondanks lockdown
Duizenden ultraorthodoxe joden hebben, ondanks de lockdown, in Jeruzalem de begrafenis bijgewoond van een invloedrijke rabbijn. Minister van Defensie Benny Gantz heeft de feiten scherp veroordeeld.
Lees verder

LIVE DARTS. Wereldkampioen Gerwyn Price bij laatste vier op Masters, wie volgt zijn voorbeeld?
Een dagje vol darts. De Masters zijn aanbeland aan de kwartfinales. Zonder Belg, wél met acht andere overblijvers. Vandaag worden ook meteen de halve finales en finale gespeeld. Op VTM 2 en in onderstaande liveblog hoeft u uiteraard niets te missen van de ontknoping.
Lees verder