Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 8 januari 2021

Jarenlang verwondde Lia (24) zichzelf, nu inspireert ze lotgenoten via Instagram: “Ja, er ís licht aan het einde v...

HLN
Jarenlang verwondde Lia (24) zichzelf, nu inspireert ze lotgenoten via Instagram: "Ja, er ís licht aan het einde van de tunnel"
Wat een transformatie. Jarenlang sneed Lia Iacono (24) uit Westende zichzelf en sloot ze zich volledig af van de buitenwereld. Nu stuurt ze via Instagram bemoedigende boodschappen de wereld in. Haar littekens stopt ze evenmin weg. "Ik wil andere jongeren hoop geven. Soms moet je eerst 'kraken' om jezelf weer op te bouwen."
Lees verder

Schot gelost in de Brugse Poort, politie op zoek naar dader
Inwoners van de Drongensesteenweg werden vrijdagavond rond 19 uur opgeschrikt door een luide knal. Meteen kwamen politiediensten ter plaatse om de straat af te sluiten voor verkeer. Volgens Eva Houpels, woordvoerster van de Gentse politie, zou het effectief om een geweerschot gaan. Het onderzoek is aan de gang.
Lees verder

Reissector pleit voor renteloze lening van staat om vouchers uit te betalen
Binnenkort vervallen de vouchers voor vakantiegangers die hun reis door de coronapandemie in het water zagen vallen. Als die allemaal hun geld terugeisen, zitten de touroperators met een gigantisch probleem. De reissector pleit daarom voor een voucherbank, waarbij de staat hen een renteloze lening toestaat om de klanten terug te betalen. En andere optie is om de reischeques te verlengen.
Lees verder

Nicki Minaj schikt voor 365.000 euro met Tracy Chapman om copyright
Nicki Minaj (38) en Tracy Chapman (56) begraven de strijdbijl. De rapper heeft een schikking getroffen met de zangeres voor het zonder toestemming gebruiken van een sample van Tracy's nummer 'Baby Can I Hold You'.
Lees verder

Dodelijk ongeval in Melsbroek: passagier laat het leven
Aan de Haachtsesteenweg in Melsbroek is vrijdagavond een persoon om het leven gekomen bij een ongeval. De chauffeur botste tegen de gevel van een bedrijfsgebouw en een inzittende heeft de klap niet overleefd. De bestuurder bevindt zich in levensgevaar en wordt momenteel ter plekke verzorgd door de medische hulpdiensten.
Lees verder

Viroloog Van Ranst: "Reisverbod lijkt me een goed idee"
Viroloog Marc Van Ranst pleit voor een reisverbod. Dat zegt hij in de studio van VTM NIEUWS. "Met de Zuid-Afrikaanse variant van het coronavirus zou ik er niet gerust in zijn om mensen die vanuit Zuid-Afrika komen nu binnen te laten in ons land."
Lees verder

Biden reageert op tegenvallend banenrapport: directe steun voor huishoudens en minimumloon optrekken naar 15 dollar per uur
Het tegenvallende rapport over de Amerikaanse banenmarkt dat vandaag naar buiten kwam, toont de noodzaak aan voor onmiddellijke steunmaatregelen voor huishouders in de Verenigde Staten. Dat zei aankomend president Joe Biden. Hij pleitte voor een minimumloon van 15 dollar per uur (ruim 12 euro per uur). Biden stelde ook zijn kabinet voor. Dat bestaat voor het eerst uit evenveel vrouwen als mannen.
Lees verder

Biden noemt Trump "een van de meest incompetente presidenten in de Amerikaanse geschiedenis"
Het tegenvallende rapport over de Amerikaanse banenmarkt dat vandaag naar buiten kwam, toont de noodzaak aan voor onmiddellijke steunmaatregelen voor huishouders in de Verenigde Staten. Dat zei aankomend president Joe Biden. Hij pleitte voor een minimumloon van 15 dollar per uur (ruim 12 euro per uur). Biden stelde ook zijn kabinet voor. Dat bestaat voor het eerst uit evenveel vrouwen als mannen. Trump noemde hij de "een van de meest incompetente presidenten in de geschiedenis van de Verenigde Staten".
Lees verder

Biden noemt Trump "meest incompetente president ooit"
Het tegenvallende rapport over de Amerikaanse banenmarkt dat vandaag naar buiten kwam, toont de noodzaak aan voor onmiddellijke steunmaatregelen voor huishouders in de Verenigde Staten. Dat zei aankomend president Joe Biden. Hij pleitte voor een minimumloon van 15 dollar per uur (ruim 12 euro per uur). Biden stelde ook zijn kabinet voor. Dat bestaat voor het eerst uit evenveel vrouwen als mannen. Trump noemde hij de "meest incompetente president ooit".
Lees verder

Deense royal-tweeling viert 10de verjaardag met nieuwe foto's
Prins Vincent en prinses Josephine van Denemarken blazen vandaag tien kaarsjes uit. Ter ere van de feestelijke dag deelt het Deense koninklijk huis nieuwe foto's van de tweeling.
Lees verder

Viv verklaart haar liefde en Amélie stuikt in elkaar: special van 'Familie' doet spanning stijgen
Een mix van grote emoties, intriges en drama stond vanavond centraal in de midseizoensspecial van 'Familie'. Lars (Kürt Rogiers) triomfeerde in de dubbelaflevering en werd uitgeroepen tot CEO van Wolff & Bos. Maar daarnaast bleven er toch heel wat gebroken harten over...
Lees verder

Thijs Aerts moet met vingerblessure afhaken voor BK veldrijden
Veldrijder Thijs Aerts, de broer van Toon, heeft bij een val op training een vingerkootje aan de wijsvinger van zijn linkerhand verbrijzeld. Dat heeft zijn team Baloise Trek Lions bevestigd. De 24-jarige Aerts zal zondag niet in actie kunnen komen op het BK in Meulebeke.
Lees verder

Voor de eerste keer in kaart gebracht: sterftecijfer door COVID-19 vorige week vijf keer hoger in West-Vlaanderen dan in Brussel
Voor het eerst sinds het begin van de coronacrisis heeft Sciensano bekendgemaakt in welke provincie mensen overlijden aan de gevolgen van COVID-19. En die tonen een opvallend beeld: in de week van 28 december tot 3 januari stierven de meeste patiënten relatief gezien vooral in de provincies West- en Oost-Vlaanderen. Per 100.000 inwoners stierven er in West-Vlaanderen bijvoorbeeld 7,33 mensen, terwijl dat er in Brussel 'maar' 1,56 waren.
Lees verder

INTERVIEW. Iedereen tegen september gevaccineerd: hoe maken we dit ambitieuze plan waar? Vaccinoloog Pierre Van Damme legt uit
Het was vandaag een 'hoeradag', vol goed nieuws vanop het vaccinatiefront: voor september moet iedereen die dat wil zijn gevaccineerd, ook minderjarigen krijgen zicht op een spuitje en de bijhorende herwonnen vrijheid, en uit elk flacon met het kostbare goedje kan warempel zelfs plots een dosis extra worden gehaald. Hoe maken we dit ambitieuze voornemen waar? Vaccinoloog Pierre Van Damme, lid van de taskforce Vaccinatiestrategie, beantwoordt 10 essentiële vragen.
Lees verder

Ministerraad keurt benoeming Danny Pieters (N-VA) bij Grondwettelijk Hof goed
De federale ministerraad heeft de benoeming van Danny Pieters als Nederlandstalige rechter bij het Grondwettelijk Hof goedgekeurd.
Lees verder

Football Talk. Vertonghen juicht met Benfica - Hertha nog steeds zonder Boyata - Dan toch eerste coronageval bij KV Oostende
Benfica, met Rode Duivel Jan Vertonghen centraal in de defensie, heeft op de dertiende speeldag van de Portugese Primeira Liga met 2-0 gewonnen van het bescheiden Tondela.
Lees verder

Hazard en co vast in vliegtuig op besneeuwde startbaan
De spelers van Real Madrid staan al ruim twee uur vast met een vliegtuig op een startbaan in Madrid. Het toestel kan niet opstijgen vanwege een sneeuwstorm die de startbaan heeft bedekt met een sneeuw- en ijslaag.
Lees verder

Transfer Talk. Mboyo naar STVV, dat Colombatto uitleent - Ajax maakt van Haller duurste aankoop in Eredivisie
STVV verhuurt zijn Argentijnse middenvelder Santiago Colombatto voor zes maanden aan de Club Leon FC. Dat heeft de Mexicaanse club zelf op haar website bekend gemaakt. Onder Brys was Colombatto nagenoeg een vaste waarde. Maar onder Maes was hij zijn basisplaats intussen wel kwijtgespeeld. STVV in 2019 halen bij het Italiaanse Cagliari en bood heb toen een contract voor drie jaar. (FKS)
Lees verder

Dit was 'Big Brother' aflevering vijf: Liese keert terug en het allereerste complot wordt gesmeed
We hebben er jaren op moeten wachten, maar maandagavond ging het vernieuwde 'Big Brother' van start op VIER. Amper vijf dagen later al meteen goed voor het allereerste complot...
Lees verder

KMI waarschuwt voor rijm- en ijsplekken
Het KMI waarschuwt in de nacht van vrijdag op zaterdag voor rijm- en ijsplekken. Die kunnen op veel plaatsen voorkomen waardoor de wegen glad kunnen zijn.
Lees verder