Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 27 januari 2021

Is Jan Breydel nog veilig en wie beslist dat? Tien vragen over waterlekken en betonrot en wat de toekomst brengt voor...

HLN
Is Jan Breydel nog veilig en wie beslist dat? Tien vragen over waterlekken en betonrot en wat de toekomst brengt voor voetbaltempel van groenzwart en blauwzwart
De barak van Brugge. Zo wordt het Jan Breydelstadion wel eens genoemd, door aanhoudende problemen met betonrot, elektriciteit of onstabiliteit. Vanaf 2023 is het stadion niet langer bruikbaar, horen we waaien nu de discussie over twee nieuwe stadions hevig woedt. Maar klopt dat ook? Hoe lang kan het stadion echt nog mee? Eén dag voor de Brugse derby proberen we klare wijn te schenken over de thuishaven van de Brugse eersteklassers.
Lees verder

Brooklyn Beckham kocht peperdure verlovingsring voor Nicola Peltz. Prijskaartje: 400.000 euro
Brooklyn Beckham (21) deelde vandaag op zijn Instastories voor het eerst een foto van de verlovingsring die hij aan zijn Nicola Peltz (25) gaf toen hij haar vorig jaar ten huwelijk vroeg. De ring wordt geschat op bijna 400.000 euro.
Lees verder

Trotse Lily Allen laat op Instagram weten dat ze al 18 maanden clean is: "Ik zou het iedereen aanbevelen"
De Britse zangeres Lily Allen is in het verleden altijd open geweest over haar drank- en drugsverslaving. Zo vertelde ze vorige week nog dat ze in 2014 serieuze financiële problemen had. "We kwamen amper rond, en ik zag mezelf verplicht om weer op tour te gaan. Uiteindelijk werd ik het voorprogramma van Miley Cyrus, in de hoop snel wat centen te verdienen", aldus de 'Smile'-zangeres. Tijdens de tour, die een volledig jaar duurde, begon ze weer te drinken en opnieuw drugs te gebruiken. Na een tijdje huurde ze zelfs vrouwelijke escortes in om de tijd te verdrijven.
Lees verder

VTM-pionier Mike Verdrengh viert in alle rust 75ste verjaardag: "Als ze m'n pillen afpakken, zak ik als een pudding in elkaar"
Hij was een van de eerste populaire dj's, presenteerde succesvolle spelprogramma's en talkshows, en stond mee aan de wieg van de commerciële televisie in Vlaanderen. Mike Verdrengh wordt vandaag 75 jaar en blikt tevreden terug op z'n carrière. Hij geniet intussen in alle rust van z'n oude dag, ook al heeft hij last van enkele gezondheidsproblemen. En hij kijkt nog altijd even kritisch naar tv. "Ik ben een tijdje minder content geweest over VTM, maar 't gaat weer de goede kant op."
Lees verder

Mesut Özil sluit terugkeer naar Duitsland uit: "Zal ook nooit meer voor de nationale ploeg spelen"
Voormalig wereldkampioen Mesut Özil is voorgesteld bij zijn nieuwe club Fenerbahçe. De spelmaker gaf tijdens de persconferentie mee als voetballer niet meer te willen terugkeren naar de Bundesliga of de Duitse nationale ploeg.
Lees verder

Somers wil erkenning moskee in Houthalen-Helchteren intrekken na homofobe uitspraken
Vlaams minister Bart Somers (Open Vld) start de procedure om de erkenning van de Yesil Camii-moskee in Houthalen-Helchteren op te heffen. Er zou sprake zijn van homofobe uitspraken.
Lees verder

Hoe kies je de geschikte thee, zet je de perfecte kop en pimp je de drank tot een icetea? Theesommelier Veerle legt het uit
Met een 'bakje troost' bedoelen we koffie. Maar eigenlijk associëren we vooral thee met warmte, steun en gezelligheid. Het is dus geen verrassing dat de verkoop van zakjes en builtjes enorm is gestegen sinds corona. Theesommelier Veerle Stoffels legt uit hoe je de geschikte thee kiest, de ultieme kop bereidt én het drankje kunt pimpen tot een icetea of lekkere latté. "Please, gebruik geen kraantjeswater. Dan komt de smaak echt niet tot z'n recht."
Lees verder

Apple haalt Amazon in als 's werelds meest waardevolle merk
Apple is 's werelds meest waardevolle merk, voor Amazon en Google. De merkwaarde van Apple steeg met 87 procent tot 263,4 miljard dollar, zo blijkt woensdag uit de rangschikking Brand Finance Global 500 voor 2021.
Lees verder

Verenigd Koninkrijk bestelde in mei bij AstraZeneca, Europa pas drie maanden later: "Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar"
Het zit er bovenarms op tussen het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de Europese Commissie, nu blijkt dat de productie van vaccins twee maanden achterstand opgelopen heeft. CEO Pascal Soriot kijkt deels in eigen boezem, maar wijst er ook fijntjes op dat het Verenigd Koninkrijk drie maanden sneller een contract ondertekend heeft. Zo komt ook EU-voorzitster Ursula von der Leyen in de vuurlinie te staan. "Een betere reclame voor de brexit is niet denkbaar", klinkt het in een opiniestuk van de Duitse krant 'Die Zeit'.
Lees verder

Sagan valt op zijn verjaardag: "Weet niet of ik die schrammen als cadeau moet beschouwen"
Hij lijkt eeuwig jong, maar gisteren werd Peter Sagan intussen ook al 31. De Slovaak hield aan zijn verjaardag een paar fikse schaafwonden over na een valpartij.
Lees verder

Wat weten we over het bijna goedgekeurde vaccin van AstraZeneca? "Op korte termijn volstaat één dosis in plaats van twee"
Zonder ongelukken keurt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) vrijdag het Covidvaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca goed. Een overzicht van wat we al over dat vaccin weten.
Lees verder

Laporta, kandidaat-voorzitter Barcelona, haalt uit naar PSG voor opvrijen van Messi: "Een gebrek aan respect"
Joan Laporta, de voormalige voorzitter van FC Barcelona en vandaag opnieuw kandidaat voor de functie, heeft scherp uitgehaald naar PSG. Hij verwijt de Franse topclub "een gebrek aan respect" omdat die openlijk naar de diensten van Lionel Messi zou hengelen.
Lees verder

"AstraZeneca wel degelijk verplicht dosissen te leveren"
Volgens de Europese Commissie is AstraZeneca wel degelijk verplicht om de dosissen van zijn coronavaccin waarover afspraken gemaakt werden te leveren. "Het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt' werkt misschien bij de buurtslager, maar niet hier", zegt commissaris voor Gezondheid Stella Kyriakides. Bij AstraZeneca is te horen dat de productieproblemen zich situeren bij zijn site in Seneffe (Henegouwen), maar daar lijkt de Commissie weinig geloof aan te hechten.
Lees verder

Minister Crevits hard voor banken: "Schandalig dat ze ondernemers vragen om spaarrekening van kinderen leeg te halen"
Volgens heel wat ondernemers die zwaar getroffen zijn door de coronacrisis zouden sommige banken hen met de rug tegen de muur zetten als ze komen vragen voor steun. Schrijnende getuigenissen daarover zorgen voor ophef in het parlement. Minister van Financiën Crevits (CD&V) belde al met de banken. "Die praktijken zijn onaanvaardbaar. Ze moeten hun verantwoordelijkheid opnemen."
Lees verder

De openstaande rekeningen van Romelu Lukaku: "Als ik achter je aan kom, dan wordt het hard tegen hard"
God heeft hem geleerd te vergeven, maar vergeten doet Romelu Lukaku (27) niet snel. Tegenslagen en negatieve ervaringen uit het verleden vormen zijn brandstof om te presteren, maar van zijn ma blijf je af. De openstaande rekeningen van Lukaku: "Mij krijg je niet snel klein."
Lees verder

Tweede coronagolf duwt Vlaams begrotingstekort nog dieper in het rood
Bij ongewijzigd beleid zal het Vlaamse begrotingstekort in 2021 verder oplopen naar 4,1 miljard euro. Dat blijkt uit berekeningen van de Sociaal-Economische Raad van Vlaanderen (SERV). Dat is 1,6 miljard euro meer dan de Vlaamse regering heeft geraamd bij opmaak van deze begroting. De slechtere cijfers zijn deels het gevolg van de maatregelen voor de tweede coronagolf. De SERV pleit ervoor om snel in te zetten op relancebeleid.
Lees verder

Braziliaans 8-jarig (!) 'rastalent' jongste atleet ooit die profcontract tekent bij Nike
Onthoud de naam Kauan Basile ergens in uw achterhoofd. De 8-jarige Braziliaanse voetballer heeft als jongste atleet ooit een profcontract ondertekend bij Nike. Volgens z'n management is Basile "een rastalent, met voetbal in de ziel, in het hart en in het DNA".
Lees verder

Miljarden cicaden komen na winterslaap van 17 jaar allemaal samen uit de grond aan Amerikaanse oostkust
Het is weer bijna tijd voor een bijzonder fenomeen aan de Amerikaanse oostkust. Miljarden cicaden komen dan allemaal samen uit de grond gekropen na een winterslaap van 17 jaar. Het is van 2004 geleden dat dit nog eens gebeurde in vijftien Amerikaanse staten tegelijkertijd. De insecten zijn onschadelijk, maar door hun paringsdrang maken de mannetjes wel een hels lawaai.
Lees verder

Football Talk. KVO kan morgen weer rekenen op Theate, Capon en Hubert
KV Oostende kan opnieuw een beroep doen op doelman Guillaume Hubert en verdedigers Brecht Capon en Arthur Theate. Het trio was twee weken buiten strijd na een positieve coronatest, maar is weer beschikbaar. Dat laat de kustploeg weten in aanloop naar het competitieduel van morgen tegen Standard.
Lees verder

Scholen in Engeland nog zeker tot 8 maart gesloten
De scholen in Engeland blijven nog zeker tot 8 maart gesloten. Dat heeft de Britse premier Boris Johnson verklaard voor de parlementsleden in het Lagerhuis.
Lees verder