Doorgaan naar hoofdcontent

Is er nog meer op til? Nieuwe details onthullen huiveringwekkende plannen van bestormers Capitool: “Ik jaag Pelosi ...

HLN
Is er nog meer op til? Nieuwe details onthullen huiveringwekkende plannen van bestormers Capitool: "Ik jaag Pelosi een kogel door de kop"
De bestorming van het Amerikaanse parlement, die woensdag vijf doden eiste, had veel erger kunnen aflopen. Huiveringwekkende details in de eerste aanklachten leren dat er plannen waren om politici te gijzelen en te executeren. Lang niet iedereen is gevat en de ontsnapten zweren nu om alsnog toe te slaan tijdens de eedaflegging van Joe Biden.
Lees verder

Van Aert staat dicht bij nieuw contract en is blij dat hij voor één keer niet naar supportersfeest moet: "Ook al ontsnap ik niet aan pampers"
Met de duim in de mond over de streep. Het droomscenario dat werkelijkheid werd. "De hele week had ik gehoopt dat ik dit zegegebaar kon maken. De opluchting is bijzonder groot", aldus een erg emotionele Wout van Aert bij VTM Nieuws. "En voor één keertje ben ik blij dat ik rechtstreeks naar huis kan en er geen supportersfeest is. (lacht) Ook al zal ik niet aan de vuile pampers ontsnappen."
Lees verder

Transfer Talk. Overbodige spelers verlaten Anderlecht: Zulj op weg naar Göztepe, Milic naar Lech Poznan
Anderlecht is zijn kern aan het afslanken. Niet alleen Derrick Luckassen (einde huurovereenkomst) en Antonio Milic (Lech Poznan) vertrekken, ook Peter Zulj is op weg naar de uitgang. RSCA zal de 27-jarige Oostenrijker verhuren zonder aankoopoptie aan het Turkse Göztepe. Zulj was op een zijspoor beland bij Anderlecht, hij speelde dit seizoen maar een handvol wedstrijden mee. (PJC)
Lees verder

Deze week in 'Familie': de toekomst ziet er weer donker uit voor Hanne en Amélie biecht op dat ze ongeneeslijk ziek is
Hanne (Margot Hallemans) en Amélie (Erika Van Tielen) krijgen het de komende week zwaar te verduren in 'Familie'. Onder andere een brief van psychopaat Tony (Jeroen Van Dyck) zorgt voor problemen.
Lees verder

Bondscoach Martínez panikeert niet na blessure Witsel: "Geen overhaaste beslissingen nemen"
Moet Roberto Martínez beginnen nadenken over een vervanger voor Axel Witsel? De draaischijf op het middenveld van de Rode Duivels liep tegen Leipzig een scheur in de achillespees op en is lange tijd out. De bondscoach panikeert niet: "In juni bekijken we de situatie."
Lees verder

Ontgoocheling groot bij stuurloos Antwerp: "Club gaat beslissen wat er met spelers in quarantaine gebeurt"
Baaldag voor Antwerp in Mechelen. Een 3-0 om de oren na een dramatische tweede helft. Hét beeld van keeperstrainer Vedran Runje, die een alles behalve sterke Beiranvand tussen de palen in het AFAS-Stadion zag, sprak boekdelen.
Lees verder

Denise (92), oudste cafébazin van Vlaanderen, is niet meer: "De lockdown heeft haar gekraakt"
Denise D'Haeseleer is niet meer. De klanten van café Bij Pros zijn in rouw, nu hun cafébazin op 92-jarige leeftijd is overleden. 57 jaar tapte ze er de pinten en twee jaar geleden was er een groot verrassingsfeest op haar 90ste verjaardag. Denise was de oudste cafébazin van Aalst en wellicht van heel Vlaanderen. Pas bij de eerste lockdown in maart vorig jaar sloot ze (gedwongen) de deuren van haar café. Het was een mentale dreun die ze niet meer zou te boven komen.
Lees verder

Politie legt familiefeest met liefst 42 volwassenen in woning stil
De politie regio Turnhout heeft zondagmiddag een groot familiefeest stilgelegd in een woning in Lille. Binnen trof de politie liefst 42 volwassenen, en nog een aantal kinderen, aan die verspreid waren over zowat alle kamers van het huis en in de tuin.
Lees verder

LIVE. Anderlecht duwt OHL achteruit, Romo voorkomt met topsave doelpunt van Mukairu!
• Den Dreef (18u15) • Ref: Nathan Verboomen • Anderlecht doet het met Ait El Hadj in het middenveld • Brys rekent eens te meer op drietand Mercier-Sowah-Henry
Lees verder

LIVE (20u45). Bas Dost meteen in de basis bij Club Brugge tegen STVV
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Staaien • Legt STVV blauw-zwart iets in de weg?
Lees verder

Populist Sadyr Japarov wordt nieuwe president Kirgizië
De populist Sadyr Japarov heeft vandaag de vervroegde presidentsverkiezingen van Kirgizië gewonnen. Japarov, de grote favoriet, behaalde volgens de Kirgizische media 79 procent van stemmen. Volgens de kiescommissie daagde 38 procent van de kiesgerechtigden op. Japarov werd in oktober nog uit de gevangenis bevrijd tijdens protesten na de intussen geannuleerde parlementsverkiezingen.
Lees verder

Football Talk. Krmencik treft meteen raak bij debuut voor PAOK - Hazard en Courtois zitten vast in Pamplona door sneeuwstorm
Real Madrid kampt met organisatorische problemen. Het team van Eden Hazard en Thibaut Courtois kan na een troosteloos gelijkspel (0-0) tegen Osasuna van zaterdag in Pamplona immers niet terugkeren naar de hoofdstad vanwege een sneeuwstorm. Daarom reizen de Madrilenen maandag meteen door naar Malaga, waar ze donderdag hun volgende wedstrijd spelen.
Lees verder

"Jullie mogen niet binnenkomen": politie vat jongeren tijdens lockdownfeest
De politie heeft zaterdagnacht een lockdownfeestje stilgelegd in de Generaal Lemansstraat in Berchem. In totaal werden zeven mensen geïdentificeerd in het proces-verbaal, allen tussen de 24 en 26 jaar.
Lees verder

Milaan-Sanremo grote doel van Sagan in klassiek voorjaar, twijfel over zomer: "Ben nog altijd even gemotiveerd"
Van de Omloop tot Parijs-Roubaix, over de Strade Bianche en Milaan-Sanremo: Peter Sagan (30) staat opnieuw voor een rijk gevuld voorjaar. Maar daarna komen de vraagtekens. Giro of niet? Wel of geen Tour de France? En wat met de Spelen? Bij een persconferentie zondag verschafte Sagan geen duidelijkheid. "Na de klassiekers kijken we verder."
Lees verder

LIVE. Henry zet OHL tegen de gang van het spel in op voorsprong tegen Anderlecht!
• Den Dreef (18u15) • Ref: Nathan Verboomen • Anderlecht doet het met Ait El Hadj in het middenveld • Brys rekent eens te meer op drietand Mercier-Sowah-Henry
Lees verder

Wouter Vrancken is fier na zege tegen Antwerp: "Sterke match over de hele lijn"
Brede glimlach op het gezicht van coach Wouter Vrancken. KV Mechelen boekte een verdiende 3-0-zege tegen Antwerp en pakt zo negen op negen. "Ik ben een fiere trainer."
Lees verder

Wouter Vrancken is fier na zege tegen Antwerp: "Sterke match over de hele lijn"
Brede glimlach op het gezicht van coach Wouter Vrancken. KV Mechelen boekte een verdiende 3-0-zege tegen Antwerp en pakt zo 9 op 9. "Ik ben een fiere trainer."
Lees verder

Natuurhulpcentrum vangt maar liefst zeven lynxen op
Het Natuurhulpcentrum ving zondag een héél aantal opvallende dieren op, afkomstig uit Litouwen. Het gaat om maar liefst zeven lynxen, twee brilkaaimannen en vijf slangen.
Lees verder

Anderlecht krijgt extremis het deksel op de neus bij OH Leuven na domme strafschopfout Sardella
Een zeer zure nederlaag. Anderlecht verloor met 1-0 van OHL na een match die de recordkampioen eigenlijk altijd had moeten winnen. OHL-topschutter Henry bezorgde RSCA vlak voor affluiten een uppercut.
Lees verder

Alleenstaande mama (34) sterft in zware crash, bestuurder had glas te veel op: "Hij is er kapot van"
Cindy Truyen (34), die zaterdagavond het leven liet in een verkeersongeval, laat een tienerdochter achter. De Bochtoltse reed op de Opitterkiezel toen een ander voertuig tegen haar auto botste na een inhaalmanoeuvre. De man werd vrijgelaten na uitvoerig verhoor. "Cindy was zo'n lieve, dit heeft ze niet verdiend", zeggen vrienden. Ook de familie van de andere bestuurder is er kapot van.
Lees verder