Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

INTERVIEW. Wouter Beke (CD&V) verzet zich tegen de karikaturen: “We zijn in Vlaanderen niet te traag of te voorzich...

HLN
INTERVIEW. Wouter Beke (CD&V) verzet zich tegen de karikaturen: "We zijn in Vlaanderen niet te traag of te voorzichtig"
Nee, er blijven geen vaccins meer in de diepvries liggen. En Vlaanderen werkt niet traag of inefficiënt. Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) is van plan om dit jaar wat minder defensief te communiceren, maar eerst wil hij nog eens afrekenen met de karikaturen die van hem en zijn diensten gemaakt worden. "Ik hoop dat deze week bewijst dat onze voorzichtigheid terecht was."
Lees verder

Paars-wit gaat met Bruun Larsen al een zesde speler lenen: wordt Anderlecht een huurlingenleger?
Anderlecht gaat met Jacob Bruun Larsen (22) al een zesde speler lenen. Criticasters vinden die huurlingen toekomstgericht onverstandig. Nochtans zit er wel degelijk een idee achter…
Lees verder

INTERVIEW. Vaccinspecialist Luc Debruyne: "Als je geen fouten maakt, ben je te traag"
Na weken vol hoopvol nieuws slaat de jongste dagen de vaccinvertwijfeling toe. Nergens voor nodig, vindt de vermaarde vaccinspecialist Luc Debruyne. "Een vaccin rolt niet van de lopende band zoals een praline: er kunnen veel dingen misgaan. Maar de situatie gaat alleen maar beteren nu er meer vaccins zullen worden goedgekeurd."
Lees verder

COLUMN. "Dit is hét moment om Björn Soenens naar Peking te verbannen. Shanghai mag ook"
Onze ex-editorialist Jan Segers schrijft voortaan geregeld iets ongeregelds over een min of meer bekende kop. Vandaag: Björn Soenens, VRT-correspondent in New York
Lees verder

Opklaringen leiden wisselvallig weekend in
Het is vrijdag meestal droog met eerst veel hoge wolken. Later komen er vanuit het westen opklaringen. Vooral in het uiterste oosten van het land kan nog neerslag vallen, in de vorm van regen of sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 en 5 graden ten zuiden van Samber en Maas en rond 6 of 7 graden elders. Dat meldt het KMI.
Lees verder

"Liefde zonder ironie: dat zien mensen graag": waarom noodoplossing 'Sara' kijkers toch weer in de ban houdt
Het was een noodgedwongen kunstgreep van VTM om 'Sara' terug op te voeren, maar eentje die fantastisch uitpakte voor de zender. Dit weekend zullen (opnieuw) honderdduizenden fans de ontknoping van de razend populaire telenovela volgen. Wij buigen ons over het succesrecept.
Lees verder

Weer jackpot voor blauw-zwart: wingers leveren Club Brugge telkens miljoenen op dankzij beproefd recept
Cijfers zeggen soms alles. De ruim 20 miljoen euro van AS Monaco — plus een percentage op de doorverkoop — voor Krépin Diatta (21) jaagt de opbrengst van de wingers opnieuw de hoogte in. Club Brugge ving de voorbije jaren al miljoenen dankzij een beproefd recept. En dan moet er (volgend jaar?) nog een topclub achter Noa Lang komen.
Lees verder

Weer jackpot voor blauw-zwart: wingers leveren Club Brugge telkens miljoenen op met dank aan beproefd recept
De cijfers zeggen alles. De ruim 20 miljoen euro van AS Monaco — plus een percentage op de doorverkoop — voor Krépin Diatta (21) brengt de balans van de wingers op minstens 54 miljoen euro winst. En dan moet er (volgend jaar?) nog een topclub achter Noa Lang komen.
Lees verder

Club Brugge, waar wingers voor de jackpot zorgen: hoe een beproefd recept blauw-zwart al miljoenen opleverde
Het is nog even wachten op de officiële bevestiging, maar die zal niets aan de cijfers veranderen. De ruim 20 miljoen euro van AS Monaco — plus een percentage op de doorverkoop — voor Krépin Diatta (21) brengt de balans van de wingers op minstens 54 miljoen euro winst. En dan moet er (volgend jaar?) nog een topclub achter Noa Lang komen.
Lees verder

OVERZICHT. Lichte stijging van gemiddeld aantal ziekenhuisopnames, ook positiviteitsratio daalt niet meer
Het gemiddeld aantal ziekenhuisopnames in ons land op weekbasis noteert een lichte stijging. Ook de posititveitsratio gaat niet meer naar beneden. De andere cijfers dalen nog wel, zij het erg traag. Dat blijkt uit uit de voorlopige cijfers op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

"Ik zwoer nochtans om nooit nog te zingen": 15 jaar na wereldhit 'Listen To Your Heart' maakt Edmée Daenen een comeback
Het best bewaarde geheim van België krijgt plots een gezicht. Vijftien jaar geleden bestormde de Vlaamse Edmée Daenen (35) met DHT en hun cover van 'Listen to your heart' de Amerikaanse Billboard Chart, al bleef die prestatie in eigen land onder de radar. Na veel tegenslagen maakt ze nu een comeback met nieuw solowerk. "Mijn verhaal is nog niet uitverteld."
Lees verder

"Ik zwoer nochtans om nooit nog te zingen": 15 jaar na wereldhit maakt Edmée Daenen een comeback
Het best bewaarde geheim van België krijgt plots een gezicht. Vijftien jaar geleden bestormde de Vlaamse Edmée Daenen (35) met DHT en hun cover van 'Listen to your heart' de Amerikaanse Billboard Chart, al bleef die prestatie in eigen land onder de radar. Na veel tegenslagen maakt ze nu een comeback met nieuw solowerk. "Mijn verhaal is nog niet uitverteld."
Lees verder

Kattenvals in de karaokebar en vrijpartij met Simon: dit zijn de 7 meest memorabele 'Sara'-fragmenten
Zondag kent Vlaanderens populairste telenovela 'Sara' (opnieuw) zijn ontknoping. Wij gingen nog eens door de voorbije 197 afleveringen en haalden er de zeven meest memorabele momenten uit. Van een blamage op de catwalk over kattenvals gezang tot de ultieme transformatie van lelijk eendje naar zwaan.
Lees verder

Antwerpen wil 6.500 bewoners testen, Joods Forum heeft ander idee: "Misschien kunnen ze Joodse wijken eerst vaccineren?"
Nu er in twee Antwerpse wijken waar veel Joden wonen een opvallende stijging van het aantal coronabesmettingen is vastgesteld - mogelijk met de Britse variant - wil de stad álle 6.500 bewoners laten testen. Het Forum der Joodse Organisaties heeft een ander idee: "Ze kunnen die wijken misschien eerst vaccineren?"
Lees verder

Anderlecht wil deal Bruun Larsen, Deense aanvaller van 9 miljoen, vandaag afronden
Anderlecht heeft zijn vierde versterking voor deze winter zo goed als beet. Paars-wit hoopt vandaag de deal met Jacob Bruun Larsen (22) af te ronden, een akkoord op alle niveaus is zeer dichtbij.
Lees verder

Cathérine en Dany verdelen weekend van 'VTM Nieuws'
De 'transfer' van Cathérine Moerkerke (43) werd de voorbije weken al in stilte uitgevoerd, maar nu is het ook officieel: het nieuwsanker is voortaan het vaste weekendgezicht van 'VTM Nieuws'. Toch blijft ook de pensioengerechtigde Dany Verstraeten (65) aan boord.
Lees verder

Welk pad leidt naar regenboogtrui? Van der Poel trainde twee weken onder Spaanse zon, Van Aert voelde eerst nog het zand in Mol
Wat is de juiste route richting het WK in Oostende? Mathieu van der Poel (26) koos voor twee pittige trainingsweken onder de Spaanse zon. Wout van Aert (26) wilde per se nog het zand 'voelen' in de cross in Mol. Wie maakte de beste keuze?
Lees verder

Kevin De Bruyne waarschuwde voor blessures en valt nu zelf uit: hoe dit seizoen een 'survival of the fittest' is
Niet voor het eerst, niet voor het laatst. De hamstring van Kevin De Bruyne (29) speelt op. Bij Man City vrezen ze dat hij enkele weken aan de kant staat met een scheurtje, maar als een risicopatiënt beschouwen ze hem niet. Het is immers het seizoen van de hamstrings. Survival of the fittest.
Lees verder

Is Igor de Camargo (37) na dit seizoen nog profvoetballer? "Ik geniet nog veel van het spelletje"
Igor de Camargo (37) is tegenwoordig meer invaller dan hem lief is. Ook tegen Standard begon hij op de bank. "Nochtans ben ik écht klaar om te starten", zegt de ervaren spits van KV Mechelen, die in juni einde contract is.
Lees verder

Geen paleisrevolutie bij Real: Zinédine Zidane krijgt respijt "tot einde van het seizoen"
The day after. Geen paleisrevolutie bij Real Madrid na de schandelijke uitschakeling in de 1/16de finale van de Copa del Rey door een derdeklasser. Zinédine Zidane krijgt volgens de welingelichte Madrileense pers respijt tot het einde van het seizoen.
Lees verder