Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 26 januari 2021

IN KAART. Doorbraak in dossier van niet-werkende installaties: overzicht van alle trajectcontroles in Vlaanderen

HLN
IN KAART. Doorbraak in dossier van niet-werkende installaties: overzicht van alle trajectcontroles in Vlaanderen
Er is een doorbraak in het dossier van de niet-werkende trajectcontroles. De lang aanslepende problemen met de overkoepelende nationale databank zijn van de baan. Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) is blij en hoopt zo snel mogelijk alle trajectcontroles die technisch klaar zijn operationeel te krijgen.
Lees verder

Halfzus Samantha gooit privéleven van Meghan Markle op straat in boek: "De Queen zou van haar walgen"
Alle ontwikkelingen in het nieuws rond Meghan Markle (39) en prins Harry (36) worden ook gevolgd door haar halfzus Samantha Grant (56). Al sinds Meghan een relatie begon met de prins, spuwt zij voortdurend haar gal in de media, en ook nu gaat Samantha tot het uiterste om haar halfzus in een slecht daglicht te plaatsen. Ze heeft net een nieuw boek uit: 'The Diary of Princess Pushy's Sister: Part 1', waarin ze de intieme details van Meghan's leven op straat gooit. "Haar hele leven is een leugen."
Lees verder

Pro League hakt knoop door: uitstel matchen door Covid in play-offs niet meer mogelijk, met uitzondering van barrageduel promotie/degradatie
De Algemene Vergadering van de Pro League heeft beslist dat profclubs vanaf de start van de play-offs geen uitstel meer kunnen vragen na zeven positieve coronagevallen binnen de A-kern. Alleen het barrageduel tussen de tweedelaatste van 1A en het nummer twee van 1B geniet een uitzondering op de regel.
Lees verder

RECAP. Bekijk hier de hoogtepunten uit week 3 van de Belgian League
De derde week van de Belgian League zat vol met interessante wedstrijden. Zo moest Sector One zich bewijzen tegen het ongeslagen ION Squad en kon KVM Esports mogelijk z'n vierde match op rij winnen. 4Elements en Team 7AM namen het dan weer tegen elkaar op met hun eerste overwinning op het oog.
Lees verder

KOERS KORT. GP Denain en Ronde van Murcia uitgesteld
De Grand Prix Denain (1.Pro), die 18 maart gereden moest worden in Noord-Frankrijk, is vanwege de coronapandemie uitgesteld, zo maakten de organisatoren dinsdag bekend.
Lees verder

Man dood aangetroffen in eigen garage: autopsie moet duidelijkheid brengen
Maandag, in de vroege vooravond, is er een veertiger dood aangetroffen in de garage van zijn woning aan de Kruisstraat in Hoeselt. De lokale politie van de zone Bilzen-Hoeselt-Riemst en het parket Limburg zijn een onderzoek gestart. Een autopsie moet meer duidelijkheid brengen over de precieze doodsoorzaak.
Lees verder

OPROEP. Ben of ken jij een student die aan een mooi project werkt? Laat het ons weten!
Het zijn barre tijden, niet in het minst voor onze jongeren. Zij missen vandaag een pak momenten en onvergetelijke ervaringen in hun studententijd. Voor een artikel in 'Het Laatste Nieuws' en op HLN.be zoeken we naar jongeren die de moed niet laten zakken en vooruitkijken naar een tijdperk ná corona. Die al plannen op papier hebben voor een eigen onderneming. Of voor een verre reis.
Lees verder

Vluchtelingen op Lesbos mogen door avondklok één keer per week 3 uur naar buiten: "Het is hier net een gevangenis"
Nadat het vluchtelingenkamp Moria op het Griekse eiland Lesbos begin september afbrandde, zei iedereen: zo'n mensonterend kamp mag er nooit meer komen. Maar alle inspanningen van belangenorganisaties ten spijt, de vluchtelingen leven er nog steeds in erbarmelijke omstandigheden: "Zelfs de kinderen zijn hier gedeprimeerd. Iedereen is gefrustreerd en moe van het wachten."
Lees verder

De kogel is door de kerk: het WK veldrijden in Oostende gaat door
Het WK veldrijden in Oostende van komend weekend gaat wel degelijk door. Dat is aan onze redactie bevestigd. Het wereldkampioenschap stond op de helling door de huidige coronatoestand in ons land, maar vindt dus toch plaats.
Lees verder

Football Talk. Willem II zet ex-Club-coach Adrie Koster op straat - Barça met speciaal shirt in Clásico
FC Barcelona speelt tijdens de Clásico tegen Real Madrid in een speciaal shirt. De twee Spaanse grootmachten treffen elkaar op 11 april in de hoofdstad. Barcelona heeft alleen voor dat duel een shirt laten maken waarin de Catalaanse vlag prominent naar voren komt.
Lees verder

Het WK veldrijden in Oostende gaat door, maar mét fel verscherpte maatregelen: "Wie op zondag koerst, zal op zaterdag niet aanwezig zijn"
Organisatoren, de stad Oostende en het kabinet van minister van Sport Ben Weyts hebben er alles aan gedaan om het WK veldrijden toch te laten plaatsvinden. Mét de hulp van de coronacijfers. En mét verstrengde maatregelen. En kijk, vandaag viel de definitieve beslissing uit de bus: het WK gaat door.
Lees verder

Twitter lanceert Birdwatch in strijd tegen misinformatie
De bestorming van het Amerikaanse Capitool op 6 januari is maar één voorbeeld van waartoe misleidende of valse informatie op sociale media kan leiden. Ook in Nederland lijken de gewelddadige relschoppers daardoor opgezweept. Het blijkt al jaren enorm lastig voor sociaalnetwerksites om een gepaste manier te vinden om fake news te bekampen. Twitter lanceert nu Birdwatch, om "de Twittergemeenschap een beter geïnformeerde wereld te laten creëren".
Lees verder

46 profvoetballers uit eerste nationale dagvaarden KBVB, advocaat Van Steenbrugge: "Ze voelen zich gediscrimineerd"
Het annuleren van de amateurcompetities krijgt nog een staartje. 46 profvoetballers die actief zijn in eerste nationale, het derde niveau in ons voetbal, dagvaarden de Belgische voetbalbond (KBVB). Advocaat Walter Van Steenbrugge vertegenwoordigt hen. "Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen profvoetballers uit 1A en 1B en uit eerste nationale."
Lees verder

Slachtoffer seksueel misbruik is 'Australiër van het jaar': "Hij zei dat ik moest zwijgen, hoor mij nu"
De 26-jarige Grace Tame is uitgeroepen tot 'Australiër van het jaar'. Ze wint de award voor haar inzet voor slachtoffers van seksueel misbruik. Tame kon een lange tijd niet praten over de traumatische ervaring die ze op haar vijftiende doormaakte, door een archaïsche Tasmaanse wet, die zogenaamd moest helpen de identiteit van de slachtoffers te beschermen. Grace trok naar het Tasmaanse hooggerechtshof om de wet te veranderen, en won. De Australische premier Scott Morrison reikte haar de award uit in de hoofdstad Canberra.
Lees verder

46 profspelers uit eerste nationale dagvaarden KBVB, advocaat Van Steenbrugge: "Ze voelen zich gediscrimineerd"
Het annuleren van de amateurcompetities krijgt nog een staartje. 46 profvoetballers die actief zijn in eerste nationale, het derde niveau in ons voetbal, dagvaarden de Belgische voetbalbond (KBVB). Advocaat Walter Van Steenbrugge vertegenwoordigt hen. "Er mag geen onderscheid gemaakt worden tussen profvoetballers uit 1A en 1B en uit eerste nationale."
Lees verder

Goed nieuws voor Jill in 'Big Brother': ze kan deze week niet genomineerd worden
Ze was uiteraard liever zonder problemen in het 'Big Brother'-huis gebleven, maar haar tripje naar het ziekenhuis van de voorbije week leverde kandidate Jill een onverwacht voordeel op: zij kan deze week niet genomineerd worden.
Lees verder

Canadese wint 60 miljoen met gedroomde lottocijfers
De ene lottospeler vult steeds dezelfde cijfers in, terwijl de andere telkens voor een verschillende combinatie gaat. De Canadese Deng Pravatoudom koos al twintig jaar voor het eerste. Met succes, want nu is ze met de Lotto Max 60 miljoen Canadese dollar - omgerekend bijna 38,8 miljoen euro - rijker.
Lees verder

OVERZICHT. Deze scholen sluiten de deuren uit vrees voor Britse coronavariant: "Alle leerlingen meteen uit de klassen gehaald"
Spelen de kinderen dan toch een bepalende rol bij de verspreiding van het coronavirus? Het lijkt er steeds meer op nu de ene na de andere school haar deuren moet sluiten nadat leerlingen en leerkrachten positief testten op Covid-19, soms zelfs op de nieuwe en gevreesde Britse variant. "We nemen geen risico's", klinkt het bij veel directeurs en burgemeesters. Een overzicht van waar de poorten voorlopig gesloten blijven.
Lees verder

Niels Albert schat in zijn wekelijkse column de waardeverhoudingen in voor het WK: "Wout is mentaal iets veerkrachtiger dan Mathieu"
Wie pakt zondag zijn vierde wereldtitel? Wout van Aert of Mathieu van der Poel? Onze analist Niels Albert blikt vooruit en schat de waardeverhoudingen in. "Van Aert blijft altijd rijden. In welke positie en met welke achterstand dan ook."
Lees verder

Vrouwelijke ondernemers lijden onder corona, bij ons blijven ze overeind door elkaar te helpen in community 'Alfavrouwen'. "Zonder enige jaloezie of concurrentie"
Vrouwelijke ondernemers lijden harder onder de coronacrisis dan mannelijke, blijkt uit onderzoek. En toch lanceerden vorig jaar meer Vlamingen een eigen zaak dan in 2019. "Een crisis kan een sterk startpunt zijn", geloven Amy Vandeputte en Jessica De Block. De Antwerpse onderneemsters zijn de bezielers van 'Alfavrouwen', een Belgische online community met zo'n 9.000 leden die vrouwelijke ondernemers ondersteunt. Met elkaars hulp en tips bouwden heel wat 'Alfavrouwen' in 2020 toch een succesvolle zaak op. "Het grootste obstakel voor een vrouwelijke onderneemster? Zichzelf."
Lees verder