Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zaterdag 30 januari 2021

IN KAART. Besmettingen stijgen in alle provincies, enkel Brussel noteert kleine daling. Bekijk hier de situatie in uw...

HLN
IN KAART. Besmettingen stijgen in alle provincies, enkel Brussel noteert kleine daling. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land blijft stijgen. In alle provincies zijn er nu stijgingen, met forse uitschieters in Limburg, Luxemburg en Waals-Brabant. In het Brussels Gewest zien we dan weer een kleine daling. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Belgische vissers mogen opnieuw vissen voor de Britse kust
Het Verenigd Koninkrijk heeft 17 licenties verleend voor onze vissers die in de 12 mijlszone vissen. Dat meldt Vlaams minister van Landbouw en Visserij Hilde Crevits.
Lees verder

Wie maakt de naaktfoto's van Liz Hurley? Haar 80-jarige moeder, zo blijkt
Halfnaakt voor de lens poseren, dat doe je meestal niet in bijzijn van je moeder. Tenzij je Elizabeth Hurley heet natuurlijk. De 55-jarige actrice tweette onlangs dat haar pikante naaktfoto's door niemand minder dan haar 80-jarige moeder genomen zijn. "De foto's zijn niet genomen door mijn 18-jarige zoon. Wel door mijn 80-jarige moeder. Ik weet niet of mensen dat geruststellender vinden of niet", lacht Hurley.
Lees verder

Prins Laurent ontmoet koning van de Vogelmarkt Marc: "Ik heb zijn filmpje op YouTube al zeker 100 keer bekeken"
Een filmpje op Youtube, waarin 'koning van de markt' Marc De Meier in sappig Antwerps dialect zijn mesjes aanprijst, gaat al een tijd viraal. Het filmpje, gemaakt in de zomer van 2019 door een toevallige voorbijganger, werd bijna 11.000 keer bekeken. Ook prins Laurent is megafan en hij wilde de marktkramer dan ook graag ontmoeten. En zo geschiedde: de koning van de markt en de prins van België zagen elkaar gisteren.
Lees verder

Vervalsers zetten Sylvester Stallone op nagemaakte Bulgaarse pas
De Bulgaarse politie heeft een bende vervalsers opgerold die zich specialiseerde in het namaken van bankbiljetten en identiteitskaarten. De valsmunters zijn klaarblijkelijk grote filmfans. Een van de in beslag genomen passen heeft de naam en beeltenis van Sylvester Stallone.
Lees verder

Football Talk. Carrasco besmet met Covid - Sammy Bossut doet er na 15 jaar bij Zulte Waregem nog twee extra seizoenen bij
Yannick Carrasco vertoeft in quarantaine. De flankaanvaller van Atlético heeft bij de laatste coronatest net als ploegmaat Mario Hermoso, een Spaanse verdediger, positief getest op het virus. De club laat weten dat het duo in thuisisolement verkeert, zoals de regels van het protocol van La Liga dat voorschrijven. Atlético, de autoritaire leider in de Spaanse competitie, speelt morgen op het veld van middenmoter Cadiz. 'Los Colchoneros' staan zeven en tien punten voor op respectievelijk Real en Barça en hebben ook nog een match minder gespeeld.
Lees verder

De grote emoties van Evi Hanssen: "Ik hoef geen drama meer in een relatie"
Zowel professioneel als privé heeft Evi Hanssen (42) al heel wat watertjes doorzwommen, maar nu beleeft de presentatrice, die te zien is in het VIER-programma 'Over De Oceaan', een topperiode. Dat heeft ze in niet geringe mate te danken aan haar kinderen Scout (12) en Mac (10) én haar verloofde Kurt (52). In een openhartig gesprek vertelt ze over de grote emoties die haar leven domineren, van angst en verdriet tot geluk en liefde. "Mijn relatie is simpel en stabiel, maar dat hoort Kurt niet graag."
Lees verder

Nu alles vierkant loopt, brengt rond rust in huis: deze organische vormen verzachten je interieur
De wereld is in de ban van een pandemie. Het klimaat warmt op. Net nu zowat alles vierkant loopt, veroveren de ronde vormen onze interieurs. Toeval is dat niet. Cirkels staan voor rust en zachtheid – net wat we nodig hebben in deze woelige tijden. Met deze organische items maak je van je thuis een rustgevende oase.
Lees verder

Transfer Talk. Club ziet twee pistes in het water vallen - AA Gent richt vizier op Griekse spits en verhuurt Kleindienst - Vukotic naar Antwerp?
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder

Agenten gewond en zes arrestaties bij massaal abortusprotest in Polen
De politie in de Poolse hoofdstad Warschau heeft vrijdagavond zes demonstranten aangehouden tijdens het protest tegen de aangescherpte abortuswetgeving. Twee agenten raakten gewond bij de schermutselingen en moesten naar het ziekenhuis voor behandeling, aldus de politie zaterdag.
Lees verder

Operatie spookt door het hoofd van Dimitri Van den Bergh: "Ik moet opnieuw leren wandelen. Dus ja, ik ben bang"
De teleurstelling is daags na de uitschakeling op de Masters nog niet weggeëbd bij Dimitri Van den Bergh. Maar wat nog meer door zijn hoofd spookt, is de knieoperatie die hem op 9 februari te wachten staat.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Regenval veranderde parcours niet spectaculair, kapen Belgische beloften medaille weg?
Het WK hing aan een zijden draadje, maar dit weekend vindt dan toch de strijd om de regenboogtrui plaats. Morgen nemen Wout van Aert en Mathieu van der Poel het tegen elkaar op, vandaag zijn de mannen beloften (13u30) en vrouwen elite (15u10) aan zet. Vandaag al Belgisch eremetaal in eigen land? Mis niets van de ontwikkelingen óp en naast het parcours in onderstaande liveblog.
Lees verder

ROYALTY. Noorse koning in de lappenmand en Kate Middelton vindt haar kinderen thuis "vermoeiend"
Leden van koninklijke families laten wereldwijd niemand onberoerd. Huwelijken en scheidingen, verdachte of verbluffende geldzaakjes, kritiek en lof: in royalty-land passeert alles de revue. Dit waren deze week de meest opmerkelijke koninklijke verhalen.
Lees verder

96 jonge buitenlanders krijgen fikse coronaboetes in skioord Sankt Anton
De Oostenrijkse politie heeft in het populaire skioord St. Anton am Arlberg 96 mensen uit heel Europa beboet voor overtreding van de corona- en immigratieregels. De controles werden vrijdagavond uitgevoerd door vijftien agenten. De bezoekers, onder wie Denen, Duitsers, Britten, Roemenen, Zweden, Australiërs, Ieren en Polen, moeten boetes oplopend tot 2.180 euro betalen, meldt de politie zaterdag.
Lees verder

Vlaams Belang: "Vlaanderen betaalt weldra meer dan 7 miljard aan Wallonië"
De transfers van Vlaanderen naar Wallonië gaan steeds verder de hoogte in en overschrijden weldra de kaap van 7 miljard euro per jaar. Dat blijkt uit het antwoord van minister-president Jan Jambon (N-VA) op een parlementaire vraag van Vlaams Belang-fractievoorzitter Chris Janssens. "Wallonië slaagt er maar niet in om orde op zaken te stellen en dat moet veranderen", reageert Vlaams Belang in een persbericht.
Lees verder

Twaalf doden bij verkeersongeval met mini-bus en vrachtwagen in Rusland
In de Russische stad Syzran lieten twaalf mensen het leven in een verkeersongeval tussen een vrachtwagen en een mini-bus. Elf passagiers raakten zwaargewond.
Lees verder

LIVE WK VELDRIJDEN. Beloften begonnen aan hun WK, meteen een Belgische medaille?
Het WK hing aan een zijden draadje, maar dit weekend vindt dan toch de strijd om de regenboogtrui plaats. Morgen nemen Wout van Aert en Mathieu van der Poel het tegen elkaar op, vandaag zijn de mannen beloften (13u40) en vrouwen elite (15u10) aan zet. Vandaag al Belgisch eremetaal in eigen land? Mis niets van de ontwikkelingen óp en naast het parcours in onderstaande liveblog.
Lees verder

Daar is de eerste nummerplaat die begint met een 2: primeur is voor bouwbedrijf uit Veurne
'2-AAA-001', dat is de allereerste nummerplaat die begint met een 2. Garage Automotive Group West uit Veurne heeft die mogen monteren op een bedrijfswagen van het Veurnse bouwbedrijf Furnibo.
Lees verder

Nooddijk moet water tegenhouden in Wichelen, verschillende huizen dreigen onder water te lopen
Door de aanhoudende regen van de afgelopen dagen, trad vrijdagavond de Bosbeek in Wichelen opnieuw buiten haar oevers en zette onder meer de gewestweg Bohemen onder water. Verschillende huizen werden bedreigd en de brandweer voerde zandzakken aan. De gemeentelijke crisiscel kondigde de noodfase aan en laat vandaag een nooddijk bouwen.
Lees verder

Transfer Talk. Duitse eersteklasser wil Vlap huren - Geeft Club, dat twee pistes in water ziet vallen, Dirar een kans? - Vukotic naar Antwerp?
Tot en met 1 februari loopt in België de wintertransferperiode. Het slot nadert dus. Halen onze clubs nog die broodnodige versterking? Of geraken ze alsnog van die overbodige speler verlost? En ook in het buitenland zullen er nog deals worden gemaakt. De belangrijkste transfergeruchten en de officiële deals ontdekt u dagelijks in onze Transfer Talk!
Lees verder