Doorgaan naar hoofdcontent

IN KAART. Besmettingen stijgen in alle Vlaamse provincies, in Limburg zelfs met meer dan een kwart. Bekijk hier de si...

HLN
IN KAART. Besmettingen stijgen in alle Vlaamse provincies, in Limburg zelfs met meer dan een kwart. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal coronabesmettingen in ons land neemt weer toe. Vooral in Vlaanderen zien we nu stijgingen: Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, terwijl in Wallonië nog een aantal dalingen worden opgetekend. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

LIVE. Aantal ziekenhuisopnames stijgt met 14 procent - Na maanden weer coronabesmetting in Nieuw-Zeeland
De eerste grote uitbraak van de Zuid-Afrikaanse coronavariant is een feit in ons land. In Oostende hebben minstens 15 mensen positief getest op de variant. Intussen stijgen de ziekenhuisopnames en het aantal besmettingen met het coronavirus weer in België. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Geen geslaagde rentree: McGregor (technisch) knock-out geslagen door Poirier
Conor McGregor heeft weinig plezier beleefd aan zijn rentree bij de UFC. De 32-jarige vechter in de mixed martial arts (MMA) verloor tegen de Amerikaan Dustin Poirier met een technische knock-out (TKO) in de tweede ronde.
Lees verder

André van Duin blikt emotioneel terug op overlijden van z'n echtgenoot: "Ik overleg nog steeds met hem"
De Nederlandse komiek André van Duin (73) werd zaterdagavond emotioneel toen hij over z'n overleden man Martin Elferink sprak in de talkshow 'Matthijs Gaat Door'. Die overleed vorig jaar aan de gevolgen van kanker, de ziekte die Van Duin nu zelf ook heeft getroffen.
Lees verder

Zeker 19 verkoolde lichamen aangetroffen in Mexicaanse grensstad
Minstens 19 verkoolde lichamen zijn ontdekt in Miguel Aleman, een Mexicaans stadje vlakbij de grens met de Verenigde Staten. Dat maakte het parket van de staat Tamaulipas bekend.
Lees verder

Bizarre soap Phil Collins ten einde: ex-vrouw heeft miljoenenvilla eindelijk verlaten "na gewapende overname"
Phil Collins (69) heeft zijn 23 jaar jongere ex-vrouw Orianne Cevey na een maandenlange ruzie definitief uit zijn landhuis in Miami gezet. Collins zette de riante villa van 10.769 vierkante meter meteen te koop en heeft naar verluidt een koper gevonden die er bijna 33 miljoen euro voor wil betalen. Daarmee lijkt er een einde te komen aan de soap tussen de ex-geliefden die de Britse tabloids de voorbije maanden domineerde.
Lees verder

Gerdi Esch (78), moeder van de Belgische mode, over haar leven en carrière: "Ik zie de Antwerpse Zes nog af en toe. Die ontmoetingen zijn hartelijk, maar de afstand is groter"
Het gros van de Antwerpse Zes gaf zij hun eerste job, bij het toen baanbrekende vrouwenblad Flair. De klappen van de zweep, die deelde zij uit. Tot aan haar pensioen, zes jaar geleden, inspireerde ze jonge ontwerpers als docente. Gerdi Esch heeft veel betekend voor de Belgische mode. Maar dat relativeert de éminence grise. "Ik was de stille kracht."
Lees verder

9 Belgen op WK veldrijden? Lot Merlier ligt in handen van... maatje Van Aert
Start ons land volgende week zondag op het prof-WK veldrijden in Oostende met één renner meer? Daar zal Belgisch kampioen Wout van Aert vandaag in de laatste Wereldbekermanche in Overijse over beslissen. Leuk detail: de kandidaat voor plek negen in de selectie is Tim Merlier. Van Aert heeft dus het lot in handen van één van zijn allerbeste maatjes. Eindwinst in de Wereldbeker (waar ook Michael Vanthourenhout theoretisch nog voor in aanmerking komt) levert België dat extra ticket op. Van Aert moet dus de Druivenkoers winnen. Óf, als Mathieu van der Poel wint, op z'n minst tweede finishen. Zoniet blijven we steken op acht: de zeven renners waarop we recht hebben als leider in het UCI-landenklassement aangevuld met Europees kampioen Eli Iserbyt.
Lees verder

Interimcoach Bettoni zag een sterke Hazard: "Hij was een betere versie van zichzelf"
David Bettoni, interimcoach zaterdag bij Real Madrid bij de 1-4-zege bij Alaves, toonde zich na afloop tevreden over de prestatie van Eden Hazard. Die scoorde het derde doelpunt en liet eindelijk een goede prestatie noteren.
Lees verder

Clinton Mata, de 'beste verdediger van België': attractie op én naast het veld
Racing Genk liet hem gaan, Club Brugge wil 'm niet meer kwijt. Clinton Mata Pedro Lourenço (28): het bewijs dat ook verdedigers een attractie kunnen zijn.
Lees verder

Britse kmo's die brexit-perikelen en extra kosten willen vermijden, krijgen advies firma op te richten in EU
Britse kleine en middelgrote ondernemingen die naar de EU exporteren en sinds begin dit jaar in moeilijkheden zitten door de extra kosten en bureaucratie van de brexit, krijgen van adviseurs van het departement voor internationale handel de raad om best een bedrijf op te richten in de EU zelf. Dat schrijft de krant The Observer vandaag op gezag van verschillende bedrijfsleiders.
Lees verder

Brooklyn knoopt aan met zege, Curry springt naar 2de plek op driepuntranglijst
Brooklyn heeft in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zijn eerste zege in drie wedstrijden geboekt. De Nets versloegen Miami met 128-124.
Lees verder

Brooklyn knoopt aan met zege in NBA
Brooklyn heeft in de Noord-Amerikaanse professionele basketcompetitie (NBA) zijn eerste zege in drie wedstrijden geboekt. De Nets versloegen Miami met 128-124.
Lees verder

Oekraïense tennisster Yastremska vangt bot in beroep na positieve dopingtest
Het beroep dat de Oekraïense tennisster Dayana Yastremska (WTA 29) tegen haar voorlopige schorsing na een positieve dopingtest had aangespannen, is verworpen. Dat heeft de Internationale Tennisfederatie (ITF) gemeld.
Lees verder

SHOWBITS. An Lemmens deelt een foto van de man van haar leven en Ella Leyers poseert casual naast de Spice Girls
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Bekende eigenaar, bewogen geschiedenis: deze wandelroutes brengen je langs kastelen en landhuizen van BV's
Wanneer er tijdens een wandeling plots een kasteel opduikt, prikkelt zo'n imposant gebouw meteen de zinnen en verbeelding. Misschien vonden er lugubere moorden plaats in donkere kelders, huisden er geesten of waren feestjes schering en inslag… Of woont er een bekende medemens. Deze wandelroutes brengen je langs de pronkstukken van zes BV's.
Lees verder

Portugal kiest nieuwe president
In Portugal, dat bijzonder hard is getroffen door de coronapandemie, zijn zondagochtend de stembureaus opengegaan voor de presidentsverkiezingen. Er zijn zeven presidentskandidaten, maar de zittende conservatieve president Marcelo Rebelo de Sousa is favoriet. Volgens opiniepeilingen kan de 72-jarige zo'n 70 procent van de stemmen behalen.
Lees verder

Massaman curry, Snickers of granola? Foodie Morgane geeft 5 plantaardige recepten met pindakaas om van te ge-noten
In geval van noot smeer je pindakaas op je boterham, right? Maar wat als we je vertellen dat pindakaas véél meer is dan een smakelijk goedje voor op je pistolet alleen? Van gezonde snickers tot smaakmaker in smoothies, je maakt er recepten mee om je vingers bij af te likken. Foodie en gezondheidsenthousiaste Morgane Van Marcke (25) geeft vijf vegan recepten. Geen betere dag om die uit te testen dan Nationale Dag van de Pindakaas.
Lees verder

Voormalige Nethys-bestuurders Stéphane Moreau en Pol Heyse aangehouden
Stéphane Moreau en Pol Heyse, de voormalige bestuurders van Nethys, zijn officieel aangehouden. Dat bevestigt de procureur-generaal van het parket van Luik, Christian De Valkeneer. Bénédicte Bayer, die werd beschuldigd van misbruik van vennootschapsgoederen en verduistering door een persoon die een openbare functie bekleedde, werd na verhoor onder voorwaarden vrijgelaten.
Lees verder

Tristan uit 'Boer Zkt Vrouw' debuteert als reporter op PlattelandsTV
Tristan Swennen (25) heeft de smaak van televisie serieus te pakken. Vorig jaar zocht hij nog tevergeefs naar een lief in het VTM-programma 'Boer Zkt Vrouw' en nu duikt hij op als reporter voor de digitale televisiezender PlattelandsTV waarin hij zelf op bezoek gaat bij boeren. Tristan hoopt in de toekomst op nog meer televisiewerk.
Lees verder