Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

IN KAART. België kleurt weer groen, behalve Limburg, West-Vlaanderen en Antwerpen. Bekijk hier de situatie in uw regio

HLN
IN KAART. België kleurt weer groen, behalve Limburg, West-Vlaanderen en Antwerpen. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal coronabesmettingen in ons land blijft relatief stabiel, zonder grote dalingen of stijgingen. Limburg registreert het grootste aantal nieuwe infecties met Covid-19 ten opzichte van de week ervoor, terwijl Brussel nu de grootste daling noteert. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Politie gaat duizenden bodycams aankopen om interventies te filmen
De federale politie lanceert een openbare aanbesteding om 2.900 bodycams aan te kopen. Dat schrijft De Tijd. Die aanbesteding zal ook toeegankelijk zijn voor lokale politiezones. De camera's worden de komende jaren in gebruik worden genomen om interventies te filmen.
Lees verder

Transfer Talk. Milik verlaat Napoli voor Marseille
Het Italiaanse Napoli van onze landgenoot Dries Mertens leent zijn Poolse aanvaller Arek Milik voor achttien maanden, met optie tot aankoop, uit aan het Franse Olympique Marseille. Volgens verscheidene media zou de aankoopoptie acht miljoen euro bedragen, met daarbovenop nog een bonus van vier miljoen euro.
Lees verder

LeBron James leidt Lakers naar achtste uitzege op rij
De Los Angeles Lakers hebben op bezoek bij de Milwaukee Bucks een achtste opeenvolgende overwinning buitenshuis behaald. De kampioen won onder aanvoering van LeBron James met 106-113.
Lees verder

'Callboys'-acteur Bart Hollanders over corona: "Als het zo verdergaat, zal ik een andere richting moeten inslaan"
"We wilden ons geen van beiden snel weer binden, na een relatiebreuk. Maar er was geen ontsnappen aan." En dus vormen Bart Hollanders (37) en zijn vriendin Hiske (42) nu een samengesteld gezin met vier kinderen, waarvan een dochter van hen beiden, Edie (1,5). Heel wat mensen om te onderhouden, net nu zijn sector het zo moeilijk heeft. De acteur overweegt zelfs om een andere richting in te slaan. "Een pijnlijke vaststelling, maar van die uitkering zou ik zelfs als alleenstaande zonder kinderen amper rond­komen."
Lees verder

Maandag start telenovelle 'Lisa', bekijk hier al de begingeneriek: "Ik heb hiervoor mijn sociaal leven een jaar op pauze gezet"
Maandag start op VTM de langverwachte nieuwe telenovelle 'Lisa', een spannend en romantisch verhaal over de creatieve, verlegen Lisa die het wil maken in de marketingwereld, maar gedwarsboomd wordt door haar zus. "Ik hoop dat de serie een even groot succes wordt als 'Sara'', zegt hoofdrolspeelster Tinne Oltmans (28). "We brengen in elk geval héél veel warmte en liefde."
Lees verder

Op huizenjacht? Zo spoor je vochtproblemen op
Maar liefst 70% van de gevallen van bouwschade is volgens het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf te wijten aan vochtproblemen. Ga je op huizenjacht, dan moet je hier zeker aandachtig voor zijn. En dat is niet altijd evident, omdat mankementen soms verstopt worden. Maar laat je niet afschrikken: dit stappenplan van bouwsite Livios helpt je op weg!
Lees verder

Corona doet 'Callboys'-acteur Bart Hollanders nadenken over toekomst: "Als het zo verdergaat, zal ik een andere richting moeten inslaan"
"We wilden ons geen van beiden snel weer binden, na een relatiebreuk. Maar er was geen ontsnappen aan." En dus vormen Bart Hollanders (37) en zijn vriendin Hiske (42) nu een samengesteld gezin met vier kinderen, waarvan een dochter van hen beiden, Edie (1,5). Corona treft zijn sector hard, maar gelukkig kon Bart zich uitleven in een film en in enkele minireeksen op Eén. "Hierdoor kon ik toch de boel draaiende houden. Maar als corona iets wordt waar we mee moeten leren leven, zal ik een andere richting moeten inslaan."
Lees verder

Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29): "Als een man me leuk vindt, denk ik: ik ben het niet waard"
Op de bühne is ze één en al humor en jokes. In het echt draagt succesvol stand-upcomedian Serine Ayari (29) een rugzakje vol sérieux. NINA duikt er dit weekend samen met haar in. "Ik had vroeger een laag zelfbeeld. Mensen zouden alleen maar denken: 'Wat doet die dikke op dat podium?'"
Lees verder

Is het onderhoud van een elektrische auto goedkoper dan dat van een verbrandingsmotor?
"Een elektrische auto, dat heeft toch (bijna) geen onderhoud nodig", het is een uitspraak die we al vaak gehoord hebben als argument om zo snel mogelijk over te stappen op een EV. Maar klopt dit ook? HLN Drive ging op onderzoek.
Lees verder

Vrouwen en laaggeschoolde werknemers zwaarst getroffen door coronacrisis
Alle sectoren van de Belgische arbeidsmarkt hebben in 2020 de gevolgen van de coronapandemie ondervonden. Toch werden vooral de horeca en de niet-medische contactberoepen getroffen, met 26 procent minder werknemers in cafés en restaurants en 17 procent minder kappers. Vrouwen en laaggeschoolde werknemers of werknemers met onzekere arbeidscontracten zijn het zwaarst getroffen, leert de barometer van hr-dienstenbedrijf Partena.
Lees verder

Vier Antwerp-iconen zijn messcherp voor Lamkel Zé: "Tennis à la Djokovic past hem beter"
Zijn plotse basisplek met een goal gaf een nieuwe twist aan de Lamkel Zé-soap, maar de gratie lijkt de verdeeldheid alleen nog te vergroten. Was het een wijze beslissing van Franky Vercauteren om Lamkel Zé te laten terugkeren? Vier Antwerpiconen laten hun licht schijnen. Van "Tennis à la Djokovic past hem beter" tot "Vercauteren zou dit als speler niet pikken".
Lees verder

Vier Antwerp-iconen spreken zich uit over terugkeer Lamkel Zé: "Vercauteren zou dit als speler niet pikken"
Zijn plotse basisplek met een goal gaf een nieuwe twist aan de Lamkel Zé-soap, maar de gratie lijkt de verdeeldheid alleen nog te vergroten. Was het een wijze beslissing van Franky Vercauteren om Lamkel Zé te laten terugkeren? Vier Antwerpiconen laten hun licht schijnen. Van "Tennis à la Djokovic past hem beter" tot "Vercauteren zou dit als speler niet pikken".
Lees verder

Verhuis gepland? Dit doet u best met uw energiecontract
Bij een verhuis nemen veel mensen hun energiecontract automatisch mee. Maar is dat wel het meest voordelige? De prijzen op de markt evolueren voortdurend, energieleveranciers beconcurreren elkaar sterk. Mijnenergie.be belicht waarom een verhuis net een ideaal moment is om over te stappen naar een andere speler.
Lees verder

Football Talk. Blatter lag na hartoperatie een week lang in kunstmatige coma
Joseph Blatter heeft na een hartoperatie een week in een kunstmatig coma gelegen. Inmiddels stelt de voormalige voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA het beter en heeft hij de afdeling intensieve zorgen mogen verlaten. Dat zegt zijn dochter in enkele Zwitserse kranten. "Hij maakt elke dag progressie - kleine stappen maar continu", legt Corinne Blatter uit.
Lees verder

Reddingswerkers hebben nog zeker twee weken nodig om vermiste mijnwerkers te vinden
In de Chinese stad Qixia zitten nog steeds 22 mijnwerkers ondergronds vast na een explosie. Die vond plaats op 10 januari in een deel van de goudmijn waarin de mannen op dat moment aan het werk waren. Reddingswerkers vrezen nu dat ze nog zeker twee weken nodig hebben om de slachtoffers te bereiken.
Lees verder

Mensen met buikvet blijken kwetsbaarder voor coronavirus, sportdiëtiste geeft tips voor hoe je daar afvalt
Recent onderzoek toont aan dat niet elke persoon met overgewicht zich extra zorgen moet maken om corona, maar vooral mensen met visceraal vet. "De plaats waar het vet zit, is bepalend voor het risico dat je loopt", aldus arts-onderzoeker Cathelijne van Zelst. Tegelijkertijd geeft bijna een kwart van de Belgen aan te zijn bijgekomen sinds de crisis. Wij vroegen aan sportdiëtiste Julie Turelinckx hoe je vet aan de buik het best aanpakt: "Buikspieroefeningen zijn niet de meest effectieve manier om visceraal vet weg te trainen, in tegenstelling tot wat velen denken."
Lees verder

Transfer Talk. Milik verlaat Napoli voor Marseille - Bostyn blijft Essevee trouw
Louis Bostyn blijft langer aan boord bij Zulte Waregem. De 27-jarige doelman verlengde zijn contract met vier seizoenen. Bostyn verliet in 2014 KSV Roeselare voor Essevee. Dit seizoen stond hij veertien keer tussen de latten, vier keer hield hij de nul. "De sterke prestaties van Bostyn worden nu ook beloond met een contractverlenging", schrijft Zulte Waregem.
Lees verder

Na Mithra-topman Fornieri nu ook Stéphane Moreau opgepakt
In het dossier Nethys is deze ochtend voormalig topman Stéphane Moreau opgepakt. Hij wordt momenteel verhoord, meldt de procureur-generaal van Luik. Voormalig financieel directeur Pol Heyse en topvrouw Bénédicte Bayer ondergaan hetzelfde lot. Gisteravond werd François Fornieri, de topman van het beursgenoteerde biotechbedrijf Mithra, al aangehouden. Enkele maanden geleden stond de Luikse zakenman nog op het punt om zwaar te investeren in voetbalclub Standard.
Lees verder

Netflixreeks 'Lupin' gebruikt Axelle Reds hit 'Sensualité': streaming met 20% omhoog
'Sensualité' van Axelle Red is intussen al 28 jaar oud, maar nog even populair als toen de hit geboren werd. En daar heeft de nieuwe Netflixreeks 'Lupin' veel mee te maken. 'Sensualité' zit immers in de eerste aflevering van de Franse reeks, die twee weken na release al 70 miljoen mensen bereikte. Het record van 'The Queen's Gambit', met 10 miljoen minder kijkers, is daarmee verbroken.
Lees verder