Doorgaan naar hoofdcontent

In de naam van de vader: waarom Aiyawatt Srivaddhanaprabha, lid van de 500 rijksten ter wereld, zijn schouders onder ...

HLN
In de naam van de vader: waarom Aiyawatt Srivaddhanaprabha, lid van de 500 rijksten ter wereld, zijn schouders onder OHL zet
Forbes rekende hem in 2020 bij de 500 rijkste mensen ter wereld. Hij speelt polo met het Britse koningshuis. Wat heeft Aiyawatt Srivaddhanaprabha (35), de man die alles heeft, dan nog te bewijzen in het Belgisch studentenstadje Leuven? "Hij wil zijn vader eer bewijzen."
Lees verder

Grote techbedrijven schenken voor inauguratie Biden
Grote techbedrijven als Google-moeder Alphabet en Microsoft behoren tot een een reeks van meer dan 960 individuen en organisaties die meer dan 200 dollar hebben geschonken voor de inauguratie van de nieuwe Amerikaanse president Joe Biden op 20 januari, zo meldt de commissie die de inhuldiging organiseert. De commissie maakte geen melding van de omvang van schenkingen. Ook ontbreken verdere details.
Lees verder

Onze chef voetbal ziet hoe de druk wordt opgevoerd: "De Madrileense pers was nooit eerder zó hard voor Eden Hazard"
"Eden Hazard is zijn krediet zo goed als kwijt, zo blijkt." Onze chef voetbal keek gisteren naar de partij tussen Osasuna en Real Madrid. Eden Hazard speelde anderhalf uur mee, maar kon weer niet overtuigen. Waar moet het heen met de Rode Duivel?
Lees verder

Herinner jij je deze 'Friends'-scène nog? De mama van Billie Eilish zit erin verstopt
De laatste jaren trekt ze de wereld rond met haar wereldberoemde dochter, maar in een ver verleden (nou ja, tot 2016) was Maggie Baird actrice. De mama van Billie Eilish duikt zelfs op in 'Friends', meer bepaald in de aflevering 'The One Where Joey Loses His Insurance'.
Lees verder

Spaanse regering wil konvooi met coronavaccin en voedselvoorraad naar getroffen regio's sturen
Vier mensen zijn in Spanje omgekomen door het winterse noodweer dat het land en vooral het gebied rond de hoofdstad Madrid heeft getroffen. Militairen zijn ingezet om automobilisten bij te staan die vast zijn komen te zitten in de sneeuw. Zo'n 1.500 mensen zouden uit hun wagens zijn bevrijd. Vooral rond Madrid zijn veel mensen door het winterse weer gestrand.
Lees verder

LIVE BK VELDRIJDEN. Wie houdt Van Aert van tricolore? En tekent Cant voor ongeziene twaalf op twaalf?
Wie houdt Wout van Aert van een vierde Belgische titel veldrijden? En pakt Sanne Cant een ongeziene twaalf op twaalf bij de vrouwen? De antwoorden komen vandaag uit Meulebeke. U volgt alles live op deze pagina.
Lees verder

Droom je van een duurzamere kleerkast in 2021? Zo simpel kan het zijn
Ook met een lijstje goede voornemens aan 2021 begonnen? Hou je van mode, dan is een duurzamere kleerkast een nobel streefdoel. Je hebt er zelf bakken genot van en draagt je steentje bij voor een beter klimaat. Moeilijk hoeft het niet eens te zijn: met deze drie simpele tactieken bouw je een milieuvriendelijke(re) garderobe op.
Lees verder

Cast van '#LikeMe' verrast grootste fans in nieuw programma
Normaal gezien had het derde seizoen van '#LikeMe' dit jaar moeten uitkomen, maar wegens de coronamaatregelen zijn die opnames voorlopig uitgesteld. Maar niet getreurd: in tussentijd kunnen de fans hun favoriete acteurs aan het werk zien in 'Surprise #LikeMe', een nieuw programma waarin Caro, Vince en co hun grootste fans een leuke verrassing bezorgen.
Lees verder

Silvy De Bie blikt op haar 40ste terug op de kantelmomenten in haar leven: "De trauma's uit mijn verleden zijn verwerkt"
Silvy De Bie is net veertig geworden – op 4 januari – én staat twintig jaar op de planken met Sylver. Hoog tijd dus voor een terugblik op de belangrijkste keerpunten in haar leven - van haar deelname aan 'De Kinderacademie' en de bijhorende pesterijen tot het succes van Sylver, de geboorte van haar dochter Noor en haar scheiding. "Omdat ik lange tijd te weinig zelfvertrouwen had, viel ik telkens op foute mannen. Maar nu ben ik klaar om opnieuw iemand te leren kennen."
Lees verder

Al aan 1 op de 5 Israëli's eerste prik toegediend, medische personeel krijgt nu tweede
Drie weken na de start van de vaccinatiecampagne in Israël is reeds twintig procent van de bevolking tegen Covid-19 ingeënt, zo heeft minister van Volksgezondheid Juli Edelstein getwitterd.
Lees verder

Na Zidane is ook Courtois boos op La Liga: "We zijn geen poppen"
Real Madrid bleef gisteren op een brilscore steken op bezoek bij Osasuna. Net als Real-coach Zinédine Zidane was doelman Thibaut Courtois woedend dat de wedstrijd plaatsvond, gezien de winterse omstandigheden.
Lees verder

China wil Grote Prijs Formule 1 verplaatsen naar tweede deel 2021
Na de Grote Prijs van Australië verschuift mogelijk ook de GP van China op de kalender voor het komende Formule 1-seizoen. De organisatie van de race in Sjanghai heeft bij de Formule 1 het verzoek ingediend om naar de tweede helft van het jaar te verhuizen. De grand prix staat nu voor 11 april op het programma.
Lees verder

Buur belt politie omdat klasgenootjes Vinz verwelkomen na strijd tegen kanker: "Is dit het nieuwe normaal?"
De politie kreeg zaterdag melding van een Hasselaar die een heuse 'samenscholing' in zijn straat had vastgesteld. Het bleek echter om de klasgenoten van Vinz Postelmans te gaan die hun vriendje wilde verwelkomen. Vinz vecht al een jaar tegen kanker. "Is dit het nieuwe normaal?", reageert een andere buur verontwaardigd. De politie laat weten dat niemand een boete kreeg omdat de regels nooit werden verbroken.
Lees verder

Vanhaezebrouck hoopt op versterking en drukt transfergeruchten Yaremchuk de kop in: "Wie we niet willen zien vertrekken, zal niet vertrekken"
Hein Vanhaezebrouck wil AA Gent na een korte break en een intense trainingsweek weer op het spoor van de grote remonte brengen. Gerichte versterking is welkom, maar er mag vooral niemand weg. Ook Yaremchuk niet.
Lees verder

Meisje van 16 neergestoken op straat in Nederlandse provincie Utrecht
In Montfoort (provincie Utrecht) is in de nacht van zaterdag op zondag een 16-jarige meisje uit IJsselstein op straat neergestoken. Dat gebeurde op de Wederiksingel.
Lees verder

Zwarte dozen gevonden van Indonesisch vliegtuig dat verdween boven zee
De Indonesische autoriteiten weten waar de Boeing 737-500 van Sriwijaya Air gisteren is neergestort en kunnen de zwarte dozen snel bergen. Dit hebben de minister van Transport en de legerleider volgens Indonesische media laten weten. Er waren al lichaamsdelen en wrakstukken gevonden.De Boeing 737-500 was opgestegen op de luchthaven van Jakarta, maar verdween van de radar boven zee toen het op weg was naar het eiland Borneo. Het toestel had 62 mensen aan boord. Zoek- en reddingsteams zijn naar de Javazee gestuurd.
Lees verder

Een Tiense drugsbaron, een familieclan en een vermist lijk. Is Georges D. sleutel in 14 jaar oude moord?
Met veel machtsvertoon werden de voormalige Tiense drugsbaron Georges D. (65) en zijn vrouw Marleen M. (44) vorig jaar in februari opgepakt in Roemenië in het kader van een 14 jaar oude moord in Tienen. Ondertussen zit hij in een Belgische cel, zij is op vrije voeten. Over twee weken verschijnt D. opnieuw voor de raadkamer. Wat heeft er zich precies afgespeeld in het Tiense drugsmilieu? En had Georges D. iets te maken met de dood van Marcel Lavalette, wiens lichaam nooit werd teruggevonden? Een reconstructie...
Lees verder

Onze auto-expert test de Renault Twingo Electric: "De eerste elektrische auto onder de 20.000 euro, én hij rijdt nog goed ook"
Vraag onze autojournalist Joost Bolle wat de beste elektrische auto op de markt is en hij aarzelt geen seconde: de Renault Twingo Electric. Maar wat maakt deze wagen nu zo bijzonder? Zonder twijfel het prijskaartje maar de elektrische Twingo heeft nog tal van voordelen. "Ik vind de grens van 20.000 euro heilig, en zelfs dat is stevig voor de meeste Belgische gezinnen. Ook hier scoort de Twingo."
Lees verder

Trump-fan Kirstie Alley niet te spreken over Twitterban (maar deze celebs vinden het wel prima)
Kirstie Alley is niet te spreken over het feit dat Twitter de account van Donald Trump voorgoed geschorst heeft. In een serie tweets gaat de actrice, openlijk fan van de president, flink tekeer tegen het platform. Ze vergelijkt de Twitterban met slavernij en waarschuwt voor de macht die de grote techbedrijven hebben.
Lees verder

Honderden Madrilenen dansen in historisch dik pak sneeuw (maar houden zich daarbij niet aan de coronaregels)
In Madrid valt een historisch dik pak sneeuw, en daar zijn de Madrilenen heel blij mee. Dat blijkt uit dit filmpje op TikTok, waarop honderden dolenthousiaste mensen dansen in de sneeuw. Van gehoorzaamheid aan de coronamaatregelen lijkt helaas weinig sprake.
Lees verder