Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 29 januari 2021

IN BEELD. Regi en Elke door de jaren heen

HLN
IN BEELD. Regi en Elke door de jaren heen
"21 jaar geleden kruisten onze blikken voor het eerst, nu hebben we besloten om elk onze eigen weg te gaan." Met die woorden kondigden Regi Penxten (44) en Elke Vanelderen (42) het einde van hun huwelijk aan. Het koppel was 9 jaar samen en kende heel wat mijlpalen, waaronder een groots huwelijk, een tijdelijke breuk en twee kinderen. Tijd voor een terugblik op hun mooiste momenten.
Lees verder

Zo reageert bekend Vlaanderen op de breuk tussen Regi en Elke Vanelderen
Regi Penxten (44) en Elke Vanelderen (42) kondigden zonet aan dat ze na een huwelijk van negen jaar uit elkaar gaan. "Eenentwintig jaar geleden kruisten onze blikken voor het eerst. Nu, na negen jaar huwelijk, hebben Elke en ik beslist elk onze eigen weg te gaan", klinkt het op Instagram. Een beslissing die voor iedereen als een verrassing komt: onder de Instagramposts van zowel Regi als Elke stromen de reacties nu massaal binnen.
Lees verder

Onderzoek naar politiegeweld op minderjarigen na antiracismebetoging: "Zelfs andere agenten klaagden: zo behandel je kinderen niet"
De dienst Intern Toezicht van de Brusselse politie onderzoekt of er buitensporig geweld is gebruikt in het cellencomplex van de politiekazerne in Etterbeek. De politie sloot er afgelopen zondag 232 mensen op, waaronder 86 minderjarigen. "Zelfs agenten hebben bij hun baas geklaagd over collega's. Hoe ze die kinderen behandelden, dat ging te ver."
Lees verder

Volgende week in 'Lisa': onmogelijke keuzes voor Lisa en overleeft Jonas een val in het diepe water?
Na een bewogen eerste week voor Lisa (Tinne Oltmans) en Jonas (Oscar Willems), om maar twee hoofdrolspelers in de nieuwe VTM-telenovelle 'Lisa' te noemen, dreigt het voor sommigen al meteen over en uit te zijn. Zo gaat Jonas letterlijk kopje onder bij een ongelukkige val in het water.
Lees verder

Waarom is het AstraZeneca-vaccin zo belangrijk voor ons land? En wat als België beslist 65-plussers er niet mee in te enten? Een antwoord op de belangrijkste vragen
Het Europees Geneesmiddelenagentschap geeft groen licht voor het AstraZeneca-vaccin. Vlaanderen rekent heel hard op dit middel om iedereen te kunnen inenten zoals gepland. Het is dit vaccin dat vanaf eind februari zou gebruikt worden, eerst voor de 65-plussers en de chronisch zieken en later voor iedereen die in de vaccinatiecentra langskomt. Maar wat als de farmareus niet genoeg levert? En als 65-plussers er niet mee ingeënt mogen worden, moet dan onze hele vaccinatieplanning omgegooid worden? Een antwoord op de belangrijkste vragen.
Lees verder

Zijn de coronavaccins vegan? Wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt uw vaccinatievragen
Almaar meer millenials kiezen resoluut voor een vegan levensstijl. Dat betekent dat ze zoveel mogelijk wreedheid en uitbuiting tegenover dieren uit hun leven bannen, of dat nu in functie van voeding, kledij of andere doeleinden is. Maar hoe zit dat met de coronavaccins, zijn die vegan? En werden die zoals andere geneesmiddelen eerst getest op dieren? We vroegen het aan wetenschapsjournalist Martijn Peters en veganisten Laurence Uvin en Bo.
Lees verder

Lag driehoeksverhouding aan de basis van Olivia Rodrigo's monsterhit 'Drivers License'?
Voor de derde week op rij staat 'Drivers License', de wereldhit van Olivia Rodrigo (17), stevig bovenaan de hitlijst van Ultratop verankerd. Fans smullen van de muziek, maar ook van het verhaal áchter de wereldhit, die het relaas zou zijn van een driehoeksverhouding.
Lees verder

Chris Dusauchoit moet naar rechtbank voor belaging van veearts in burenkwestie
TV-figuur en dierenvriend Chris Dusauchoit moet zich binnenkort verantwoorden voor de strafrechter in Leuven voor feiten van belaging. Dusauchoit viseert al jarenlang een naburig gelegen mestkalverenbedrijf, dat voor flink wat overlast zorgt in de omgeving. Omdat Dusauchoit de eigenaar ook in zijn privé niet met rust laat, diende die klacht in.
Lees verder

Chris Dusauchoit moet zich verantwoorden in rechtbank voor belagen van veearts in burenkwestie
TV-figuur en dierenvriend Chris Dusauchoit moet zich binnenkort verantwoorden voor de strafrechter in Leuven voor feiten van belaging. Dusauchoit viseert al jarenlang een naburig gelegen mestkalverenbedrijf, dat flink wat overlast veroorzaakt in de omgeving. Omdat Dusauchoit de eigenaar ook in zijn privé niet met rust laat, diende die klacht in.
Lees verder

Ex-spion KGB: "Trump is al 40 jaar lang Russische aanwinst"
Al in de jaren 80 werd Donald Trump benaderd door leden van de Russische KGB, die hem met gevlei overtuigden om in de politiek te stappen. Dat vertelt Yuri Shvets, een voormalige KGB-spion die nu in de VS woont, aan The Guardian. Dat Trump uiteindelijk ook echt president werd, was voor de KGB een toevalstreffer, zegt journalist Craig Unger, die samen met Shvets aan een boek werkte.
Lees verder

LIVE MASTERS DARTS. 'Dancing Dimi' begint eraan rond 21u, stoot hij meteen door naar de tweede ronde? Volg het hier of kijk live op VTM 2
Dimitri Van den Bergh (26) begint rond 21u aan zijn eerste ronde van de Masters. Hij neemt het op tegen de nummer 23 van de wereld, Chris Dobey (30). De wedstrijd is live te volgen op VTM 2, maar ook hier hoeft u niets van de wedstrijd te missen! Alle info over de Masters Darts vindt u in DIT DOSSIER.
Lees verder

LIVE MASTERS DARTS. 'Dancing Dimi' begint er straks aan, stoot hij meteen door naar de tweede ronde? Volg het hier of kijk live op VTM 2
Dimitri Van den Bergh (26) begint rond 21u aan zijn eerste ronde van de Masters. Hij neemt het op tegen de nummer 23 van de wereld, Chris Dobey (30). De wedstrijd is live te volgen op VTM 2, maar ook hier hoeft u niets van de wedstrijd te missen! Alle info over de Masters Darts vindt u in DIT DOSSIER.
Lees verder

Deze jonge Vlamingen hebben tot 625 procent winst geboekt met de 'GameStop'-chaos: "Middelvinger naar rijken op Wall Street"
Chaos op de beurs. De afgelopen dagen explodeerde de koers van quasi waardeloze aandelen als GameStop nadat amateurbeleggers massaal aandelen kochten. Hun doel: rijke beleggingsfondsen een hak zetten. Enkele (jonge) Vlamingen sprongen mee op de kar: Vincent (27) uit Grimbergen en Marie (25) uit Mechelen zagen in december al wat er aan het gebeuren was op het Reddit-forum 'Wall Street Bets' en plukten daar deze week de vruchten van met winsten tot wel 625 procent. En bij GameStop lijkt het niet te stoppen, want de beleggers van Wall Street Bets richten hun vizier intussen op andere 'waardeloze' aandelen: "En deze keer zit ik de rit helemaal tot het einde uit".
Lees verder

LIVE. Lamkel Zé andermaal in de basis bij Antwerp, dat hekkensluiter Waasland-Beveren ontvangt
• Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • 25ste speeldag Jupiler Pro League • Antwerp is 3de met 40 punten, Waasland-Beveren is laatste met 21 punten
Lees verder

OVERZICHT. Deze projecten wil regering-De Croo financieren met geld uit Europese relancefonds
De federale regering heeft een akkoord over de lijst met projecten die ze wil financieren met geld uit het Europese relancefonds. De regering lichtte de plannen vrijdagavond toe op een persconferentie.
Lees verder

Jongen (15) neergestoken in centrum Halle, dader nog op de vlucht
Een vijftienjarige jongen is vrijdagavond neergestoken in het centrum. De messteek werd uitgedeeld tijdens een vechtpartij tussen verschillende minderjarigen. Het slachtoffer verkeert niet in levensgevaar. De dader sloeg op de vlucht.
Lees verder

Nu Regi en Elke gaan scheiden: ook deze bekende koppels overleefden de lockdown niet
Na negen jaar huwelijk hebben Regi Penxten (44) en Elke Vanelderen (42) besloten om uit elkaar te gaan. Dat liet de Limburgse dj zelf weten via Instagram. De twee zijn helaas niet het enige bekende koppel dat er een punt achter zette tijdens de lockdown.
Lees verder

'Familie' neemt afscheid van Robyn: dit was de laatste scène van Jits Van Belle
De 'Familie'-kijker heeft vrijdagavond afscheid genomen van Robyn. Het personage, dat vertolkt wordt door Jits Van Belle (44), vertrok op bedevaart naar Santiago de Compostella.
Lees verder

Rapper T.I. en vrouw beschuldigd van seksueel misbruik
Rapper T.I. (40) - onder andere bekend van de hit 'My Love', een duet met Justin Timberlake (39) - en zijn echtgenote Tiny Harris (45) liggen onder vuur in de Verenigde Staten. Meerdere vrouwen hebben het koppel namelijk beschuldigd van seksueel misbruik.
Lees verder

LIVE. Wat een knal! Lamkel Zé brengt Antwerp op voorsprong met fantastische pegel
• Aftrap: 20u45 • Bosuilstadion • 25ste speeldag Jupiler Pro League • Antwerp is 3de met 40 punten, Waasland-Beveren is laatste met 21 punten
Lees verder