Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 22 januari 2021

Impeachmentverklaring tegen Trump gaat maandag naar Senaat

HLN
Impeachmentverklaring tegen Trump gaat maandag naar Senaat
De Amerikaanse Senaat zal zich volgens de leider van de grootste fractie, de Democraat Chuck Schumer, over de procedure tot afzetting van de voormalige president Donald Trump buigen.
Lees verder

Groen licht voor Brugs stadiondossier na goedkeuring Raad van State, Cercle niet enthousiast: "Pleiten voor eerlijke behandeling"
Het stadiondossier van Club en Cercle Brugge heeft weer wat extra wind in de zeilen na een gunstig advies van de Raad van State. Goed nieuws voor blauw-zwart, maar Cercle is niet enthousiast. "We vragen om als gelijken te worden behandeld en niet uit ons huis te worden geschopt voordat er een haalbare, eerlijke en duurzame oplossing is voor beide voetbalclubs."
Lees verder

HET DEBAT. Is een verbod op toeristische reizen noodzakelijk? Dit is jullie mening
Enkele uren na onze debatvraag zijn we wat ingehaald door de actualitet. Zoals verwacht heeft het Overlegcomité beslist om niet-essentiële reizen naar het buitenland te verbieden. Het reisverbod geldt van 27 januari tot 1 maart. Grensarbeiders en zakenreizen krijgen een uitzondering. In onze bijhorende poll - met zo'n 11.350 deelnemers - staat 74% van de deelnemers achter een reisverbod, 26% is tegen. In de reacties valt een zelfde teneur op.
Lees verder

Rapper Soulja Boy aangeklaagd voor seksueel misbruik, geweld en gijzeling
Een voormalig assistent van Soulja Boy, onder andere bekend van de hit 'Crank That', heeft een aanklacht tegen de rapper ingediend. Dat melden Amerikaanse media. De vrouw beschuldigt hem onder meer van seksueel misbruik. Ook zou de 30-jarige Amerikaan haar gegijzeld hebben. Tot slot weigerde hij haar loon te betalen en gedroeg hij zich gewelddadig. Het is niet de eerste keer dat de rapper in aanraking komt met het gerecht.
Lees verder

Mogen hetero's nog homoseksuele personages spelen? De meningen in Hollywood zijn verdeeld
Mogen hetero's nog homoseksuele personages spelen? Daar heerst tegenwoordig heel wat onduidelijkheid over. Er is in Hollywood namelijk een heus debat ontstaan rond de vertolking van personages die minderheidsgroepen vertegenwoordigen.
Lees verder

Gouverneur Cathy Berx: "Cijfers zijn veel slechter dan we te horen krijgen"
Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) maakt zich zorgen over de evolutie van de coronacijfers. "De cijfers op het terrein zien er veel slechter uit dan de cijfers die we te horen krijgen", zei Berx in de coronacommissie van de Kamer. "Er broeit wat. We houden ons hart vast".
Lees verder

Cathy Berx: "De cijfers zijn veel slechter dan we te horen krijgen"
Antwerps provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) maakt zich zorgen over de evolutie van de coronacijfers. "De cijfers op het terrein zien er veel slechter uit dan de cijfers die we te horen krijgen", zei Berx in de coronacommissie van de Kamer. "Er broeit wat. We houden ons hart vast".
Lees verder

INTERVIEW. Sia reageert op heisa rond nieuwe film: "Ik heb daar echt een gebroken hart aan overgehouden, al had ik het wel een beetje verdiend"
Er blijft maar kritiek komen op 'Music', de nieuwe film van zangeres Sia (45). Die reageert tijdens een exclusief gesprek met onze Hollywood-reporter voor het eerst op de hele hetze, en zegt dat ze spijt heeft dat ze op social media in de clinch ging met haar criticasters: "Ik heb alle shit die ik over mij heen kreeg ook wel een beetje verdiend."
Lees verder

Klanten wachten buiten, stoffen mondmasker mag niet meer: de 10 strenge regels die zouden gelden bij heropening kappers
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan "goed genoeg" zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Dit zijn de regels die binnenkort zullen gelden bij de kapper.
Lees verder

Verplichte registratie, buiten wachten en ramen en deuren open: de 9 strenge regels die zouden gelden bij heropening kappers
Het Overlegcomité heeft beslist dat de kappers opnieuw mogen openen op 13 februari, als de coronacijfers dan "goed genoeg" zijn. De heropening gebeurt onder uiterst strikte voorwaarden. Kappersfederatie Febelhair noemt die voorwaarden alvast praktisch en financieel moeilijk haalbaar. De Belgische Beauty Federatie (BBF) is nog scherper, die noemt de voorwaarden "absurd".
Lees verder

Alexander (34) woont in laatste coronavrije paradijs op aarde: "Alles is hier volkomen normaal"
Geen afstandsregels, vrolijk handen schudden, feestjes overal: geloof het of niet, maar voor Alexander de Groot (34) is het de dagelijkse realiteit. De Nederlander woont met z'n gezin op Vanuatu, een van de laatste plekken ter wereld waar corona nog niet is uitgebroken. "Dit is het einde én het begin van de wereld."
Lees verder

Poetin laat leeftijdsgrens voor ambtenaren afschaffen, zodat hij trouwste helpers aan zijn zijde kan houden
Russisch president Vladimir Poetin laat de maximumleeftijd van 70 jaar voor ambtenaren afschaffen. Veel door Poetin benoemde medewerkers die nu hoge ambten bekleden, naderen binnenkort die kritieke leeftijdsgrens.
Lees verder

Senne (7) mag na harttransplantatie en beenamputatie eindelijk weer naar huis: "We vreesden voor een slechte afloop, dit is een wonder"
Na een verblijf van vier maanden in het ziekenhuis mocht Senne Van Schoeland (7) uit Rumst vrijdagmiddag eindelijk weer naar huis. "Mijn zoon kreeg een nieuw hart en verloor zijn rechterbeen, we hebben lang gevreesd voor zijn leven. Maar Senne is weer stabiel, we zijn zo blij dat deze emotionele rollercoaster achter de rug is", zegt mama Ann Van Schoeland.
Lees verder

VIDEO. Achter de schermen bij NINA's covershoot met Serine Ayari: "Ik ben nooit model geweest. Ik heb wel alles van 'America's Next Topmodel' gezien. Telt dat ook?"
Stand-upcomedian en actrice Serine Ayari (29) siert de cover van NINA dit weekend. In het nummer vertelt ze openhartig over haar rugzakje vol sérieux, van de pesterijen tijdens haar jeugd tot haar ervaringen als vrouwelijke comédienne. Maar tijdens de bijbehorende fotoshoot is Serine de vrolijkheid zelve – eindelijk nog eens in een theaterzaal vertoeven! – én blijkt ze een echte natural te zijn.
Lees verder

Eupen-trainer San José binnenkort bondscoach van Chili? "Kan me niet voorstellen dat ik de club nu zou verlaten"
Eupen neemt het morgen Achter de Kazerne op tegen Mechelen. De Panda's zijn in goede doen: Eupen verloor al vier wedstrijden niet en pakte 10 op 12. Toch blijft coach Beñat San José op z'n hoede: "We krijgen het moeilijk." De Spanjaard schudde ook de geruchten over een mogelijke toekomst als Chileens bondscoach van zich af.
Lees verder

Thierry Witsel praat uitgebreid over de blessure van zijn zoon: "Axel bewoog niet, dan denk je meteen het ergste"
"'Patsch', hoorde hij." En plots was de achillespees van Axel Witsel gesprongen. Met papa Thierry praten we uitgebreid over die eerste angst toen hij zijn zoon vanuit de zetel zag liggen, in welke 'state of mind' Axel zich nu bevindt en wie hem op het EK - "Momenteel is de kans nul procent dat hij dat haalt " - moet vervangen. "Laat Marouane Fellaini terugkeren."
Lees verder

Boris Johnson: "Britse coronavariant lijkt meer sterfte te veroorzaken"
De Britse variant van het coronavirus, die besmettelijker is, lijkt ook verband te houden met een hogere sterfte. Dat heeft premier Boris Johnson gezegd op een persbriefing in Downing Street.
Lees verder

Foutje van operator leidt tot stilvallen kernreactor Tihange 2
Een onoplettendheid bij een medewerker van de kerncentrale van Tihange heeft er toe geleid dat een reactor is stilgevallen. Dat bevestigt uitbater Engie Electrabel.
Lees verder

LEZERSBRIEF: "Mevrouw Demir, kijk naar de regeling in Wallonië en puur er een nieuw plan uit"
Zoals beloofd kwam Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) met een compensatie voor de eigenaars van zonnepanelen met een digitale meter. "Maar de situatie is unfair tegenover de rest van het land", vindt lezer Steven De Cleer die haar een open brief schreef. "In Wallonië hebben prosumenten de vrije keuze tussen een terugdraaiende meter en een bidirectionele meter. Wie voor die laatste optie kiest zal nooit meer moeten betalen dan het prosumententarief. Bovendien moet er voor 2020 én 2021 er in Wallonië zelfs geen prosumentenvergoeding te worden betaald. " Lees de lezersbrief hieronder integraal.
Lees verder

LIVE. Eén noodgedwongen wissel bij Anderlecht, maakt paars-wit komaf met Waasland-Beveren?
• Jupiler Pro League • Aftrap: 20u45 • Lotto Park • Breit RSCA vervolg aan goede flow?
Lees verder