Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 11 januari 2021

Imanuelle Grives: “Mocht ik Tomorrowland zijn binnengeraakt, had ik wellicht een overdosis geslikt”

HLN
Imanuelle Grives: "Mocht ik Tomorrowland zijn binnengeraakt, had ik wellicht een overdosis geslikt"
In de zomer van 2019 werd de Nederlandse actrice Imanuelle Grives (35) op Tomorrowland gearresteerd met een stevige voorraad drugs op zak. In een heftig boek slaat ze nu mea culpa. "In de gevangenis zitten was één grote dikke resetknop."
Lees verder

Dr. Dre nog altijd op intensive care na hersenbloeding: oorzaak nog onduidelijk
Dr. Dre ligt nog steeds op de intensive care, meldt entertainmentwebsite TMZ. De 55-jarige producer kreeg een week geleden een hersenbloeding, waarna hij met spoed naar het ziekenhuis werd gebracht.
Lees verder

Kinderen van Tiense drugsbaron: "Vader is geen moordenaar, hij redde ooit een baby uit een brandend huis"
Met veel machtsvertoon werd Georges Dufrasnes (65) een jaar geleden samen met zijn vrouw opgepakt in Roemenië. Zij is sinds augustus weer op vrije voeten, Dufrasnes verschijnt over twee weken opnieuw voor de raadkamer, die beslist over zijn verdere aanhouding. De zestiger wordt genoemd in de 14 jaar oude moordzaak op Marcel Lavalette, wiens lichaam nooit werd teruggevonden. De familie en vrienden van Georges Dufrasnes moeten alle ontwikkelingen via de pers vernemen, en treden nu voor het eerst naar buiten met hun verhaal. "Mijn vader zou zoiets nooit doen. Integendeel, hij stond altijd klaar om anderen te helpen", reageert zijn zoon Jordan Dufrasnes (23).
Lees verder

Eupen voor het eerst zonder Peeters én Musona: "Hun afwezigheid kan enkel collectief worden opgevangen"
Eupen speelt morgenavond op KVO zijn laatste van drie inhaalmatchen. Coach Beñat San José kan voor de verste verplaatsing van zijn team geen beroep doen op Peeters (geschorst) en Musona (geblesseerd). Twee belangrijke schakels die voor het eerst dit seizoen allebei tegelijk niet inzetbaar zijn.
Lees verder

Charline Van Snick grijpt naast brons op Masters in Doha, Jorre Verstraeten uitgeschakeld in derde ronde
Een sterke judoka Charline Van Snick greep daarnet naast het brons op de Masters in Doha. Ze finishte zo als vijfde, een prestatie die haar ongetwijfeld winst zal opleveren op de wereldranking. Voor Jorre Verstraeten zat z'n toernooi er in de derde ronde op.
Lees verder

Primeur in Nederland: alle inwoners van gemeente worden getest op Britse variant
Alle inwoners van een Nederlandse gemeente krijgen een oproep om zich te laten testen op het coronavirus. Aanleiding is de uitbraak van de Britse variant van het virus bij een school in Lansingerland (Zuid-Holland). Het is de eerste keer dat er bij onze noorderburen gericht extra getest wordt. De gemeente telt iets meer dan 60.000 inwoners.
Lees verder

Energiewaakhond VREG breidt tool om prijzen te vergelijken uit
De Vlaamse energieregulator VREG breidt zijn prijsvergelijkingstool uit. Voortaan bevat de V-Test ook nieuwe contracttypes die mogelijk zijn door de digitale meter, zoals terugleveringscontracten voor prosumenten - verbruikers die ook zelf energie produceren - en dynamische elektricteitscontracten.
Lees verder

Laagste aantal nieuwe coronagevallen in ruim een maand in Nederland
In Nederland zijn tussen zondag- en maandagochtend 5.499 positieve coronatests geregistreerd bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Dat is het laagste aantal in een etmaal sinds 2 december.
Lees verder

Brad Pitt hoopt opnieuw in topvorm te raken voor nieuwe actiefilm: "Best riskant voor z'n leeftijd"
Hij mag dan al langzaam de zestig naderen, maar Brad Pitt (57) ziet er nog steeds érg goed uit. Het resultaat van lange uren in de fitness om zich voor te bereiden op een nieuwe actiefilm waarin hij mogelijk uit de kleren moet, klinkt het in The Mirror. Het is in ieder geval niet de eerste keer dat Pitt afgetraind op de set verschijnt.
Lees verder

Meer besmettingen, maar mogelijks niet meer ziekenhuisopnames. Biostatisticus Geert Molenberghs legt uit waarom
De voorbije drie dagen steeg het aantal besmettingen met het coronavirus in ons land. Vooral in Brussel schiet de curve omhoog met maar liefst 76 procent ten opzichte van het vorige weekgemiddelde. Biostatisticus Geert Molenberghs (UHasselt/KU Leuven) panikeert niet. "Als reizigers zich aan de regels houden, zal de curve snel weer dalen."
Lees verder

Eigenaar The Villa krijgt 1 jaar cel voor slaan en schoppen van bezoeker: "Uitbater nachtclub moet zich beter kunnen beheersen"
Eigenaar Vincent Van Trier (38) van club The Villa is veroordeeld tot één jaar cel met uitstel voor het slaan en schoppen van een klant. Een portier die ook klappen uitdeelde, krijgt een werkstraf.
Lees verder

Turkije begint antitrustzaak tegen Facebook vanwege privacy-update Whatsapp
Turkije begint een antitrustzaak tegen Facebook. Reden voor het onderzoek zijn de wijzigingen die berichtendienst WhatsApp, onderdeel van Facebook, doorvoert. Daarbij zijn vragen over schending van privacyregels gerezen.
Lees verder

Hoe moet het verder met Hazard? En wat met de Duivels als Witsel het EK niet haalt? "Ik denk wel dat Fellaini nog in het achterhoofd van Martínez zit"
Twee Rode Duivels domineren dezer dagen de actualiteit: Axel Witsel en Eden Hazard. Sportanker Jan Dewijngaert had het met onze chef voetbal Stephan Keygnaert en onze huisanalist Marc Degryse over het duo.
Lees verder

Zal De Ketelaere een grotere carrière maken dan Marc Degryse? "Charles moet niet met zich laten sollen"
Jan Mulder (in de rol van presentator), chef voetbal Stephan Keygnaert en huisanalist Marc Degryse namen in een speciale Gouden Schoen-aflevering van 'Top of the League' 10 stellingen onder de loep. Stelling 6: zal Charles De Ketelaere, een van de kandidaten voor de prijs van 'Belofte van het Jaar', een grotere carrière maken dan Marc Degryse?
Lees verder

Dertig migranten gered op Kanaal en naar Frankrijk gebracht
Dertig migranten, onder wie drie kinderen, zijn maandagochtend gered op zee en aan de Franse kust afgezet. Ze probeerden Engeland te bereiken aan boord van reddingsboten. Dat meldt de maritieme prefectuur maandag.
Lees verder

"Privéauto's kunnen tegen 2030 grotendeels autonoom rijden"
Klanten kunnen waarschijnlijk tegen 2030 een privéauto kopen die grotendeels autonoom rijdt. Dat blijkt uit schattingen van autotoeleverancier Aptiv. "De eerste robottaxi's zouden al in 2023 verwacht worden", zegt Glen De Vos als chief technology officer in de marge van de online editie van de technologiebeurs CES.
Lees verder

Zwarte leden van Capitol Police doen hun verhaal over bestorming: "Vijftien keer 'nigger' genoemd"
Twee zwarte leden van de speciale politieafdeling die instaat voor de bewaking van het Capitool, hebben anoniem hun verhaal gedaan over de dodelijke rellen van woensdag. "Ze noemden mij zeker vijftien keer 'nigger'", liet een ancien van de Capitol Police optekenen aan BuzzFeed News.
Lees verder

Valerie De Booser blikt terug op afgelopen jaar: "Ik heb mijn les geleerd"
In de laatste aflevering van de realityreeks 'Latem Leven', morgen op VTM 2, blikt Valerie De Booser (41) terug op het afgelopen jaar. "Het was heavy, he."
Lees verder

INTERVIEW. "Honderdtwintig Vlaamse vaccinatiecentra? Veel te veel. Veertig is veel efficiënter"
De miljoenen nodige coronaprikken zetten doe je best via zo'n 40 en geen 120 Vlaamse vaccinatiecentra. Dat concluderen logistiek experts Roel Gevaers en Wouter Dewulf (UAntwerpen). "Kleinschaligheid en versnippering verhoogt het risico op fouten", zo zeggen ze in De Morgen.
Lees verder

Grootste cruisebedrijf ter wereld ziet vraag stijgen voor 2022
Carnival, het grootste cruisebedrijf ter wereld, ziet de vraag naar cruises weer stijgen voor 2022. Dat meldt het Amerikaanse bedrijf in een nieuwsupdate. Het aantal boekingen voor de eerste helft van 2022 ligt zelfs al boven het niveau van 2019.
Lees verder