Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 5 januari 2021

Iconische groene kruis aan apotheken was bijna dood en begraven, maar producent Q-Lite uit Baarle en Kortrijk laat he...

HLN
Iconische groene kruis aan apotheken was bijna dood en begraven, maar producent Q-Lite uit Baarle en Kortrijk laat het verrijzen: "Die van ons branden ook na 10 jaar nog"
Ze leken ten dode opgeschreven, de groene ledkruisen aan de gevels van apotheken om te kijken hoe warm het is of hoe laat het is. Vier jaar geleden stokte de verkoop en leek het bedrijf Q-Lite uit Baarle de productie van haar symbolisch product te willen stopzetten. Plots kent de verkoop weer een absoluut record van 210 exemplaren in 2020. "Apothekers hebben ingezien dat onze ledkruisen na tien jaar nog altijd fel schijnen én eventueel te herstellen zijn. Dat was bij de Chinese goedkope variant niet het geval."
Lees verder

Jeugdvriendinnen verrassen Peter Van den Begin in 'Groeten Uit': "Wij waren allebei dolverliefd op jou!"
Peter Van den Begin mag samen met zijn echtgenote Tine Reymer en zijn dochters Thelma en Charlie de kop eraf bijten in een nieuw seizoen 'Groeten Uit'. An Lemmens stuurt het gezin Van den Begin naar 1976 in een Peugeot 304.
Lees verder

Ophef in Polen om vaccinvoorrang voor beroemdheden zoals acteurs, zangers en politici
Het vaccineren van sterren en politici tegen het coronavirus heeft in Polen geleid tot ophef. De autoriteiten hadden besloten om medisch personeel eerst te vaccineren, maar bij een ziekenhuis in Warschau kregen ook allerlei prominente figuren, waaronder acteurs en zangers, alvast een prik.
Lees verder

Lamkel Zé maakt opnieuw opwachting op Bosuil, maar mag niet binnen via hoofdingang
Didier Lamkel Zé heeft opnieuw zijn opwachting gemaakt op de Bosuil. Onder de begeleiding van een rapdeuntje wil hij met grote sier zijn intrede maken, alleen maar om zich de toegang via de hoofdingang geweigerd te zien. Wat later mocht het enfant terrible toch het stadion via een zij-ingang binnen.
Lees verder

Pijnlijk: Lamkel Zé (aanvankelijk) toegang tot Bosuil ontzegd door teammanager Antwerp
Pijnlijk moment opnieuw voor Lamkel Zé deze ochtend. Onder de begeleiding van een rapdeuntje wil hij met grote sier zijn intrede maken op de Bosuil, alleen maar om zich de toegang geweigerd te zien. Wat later mocht het enfant terrible toch het stadion in.
Lees verder

Frank Vercauteren arriveert op de Bosuil voor eerste werkdag bij Antwerp
De Prins van het Astridpark kan ook die van de Bosuil worden. Frank Vercauteren (64) is de opvolger van Ivan Leko als trainer van Antwerp. De privé­jet van Antwerp-baas Paul Gheysens pikte hem gisterenmiddag op in Rusland, 's avonds tekende Vercauteren op Melsbroek een contract tot eind dit seizoen. Deze ochtend arriveerde hij op de Bosuil voor zijn eerste werkdag.
Lees verder

IN KAART. Daling coronabesmettingen vertraagt in alle Vlaamse provincies. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het gemiddeld aantal nieuwe coronabesmettingen blijft dalen, en dat in elke provincie. Keerzijde is dat er door de vakantieperiode veel minder werd getest de afgelopen weken, wat een vertekend beeld kan geven. Stilaan is ook een vertraging in de daling te zien. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

Achtervolging op Tesla is ingezet: grote maar ook nieuwe autobouwers komen met elektrische modellen
Ondanks de coronapandemie haalde Tesla bijna zijn doel van een half miljoen auto's. De grootste producent van elektrische wagens bewijst eindelijk dat het massaproductie onder de knie heeft. Intussen komt er zware concurrentie opzetten.
Lees verder

De verrassende comeback van Ini Massez in 'Familie' is een lichtpuntje: "M'n man en ik vroegen ons soms in paniek af hoe we het zouden redden"
Een verrassende start van 2021 voor de 'Familie'-fans: precies drie jaar na haar emotionele exit duikt de goedlachse Viv weer op in de soap. Voor Ini Massez (45) zelf komt haar terugkeer ook onverwacht, maar het stemt haar tegelijk erg hoopvol over de toekomst. Ook al staat het grootste gedeelte van haar agenda enkel in potlood ingevuld.
Lees verder

Slaap je slechter met een pyjama en geeft goedkope drank een kater? 7 gezondheidsmythes onder de loep
Als je niest en je neus dichtknijpt, kunnen je ogen uit hun kassen schieten. Als je verkouden bent, kan je beter een ui naast je bed leggen. Bleekwater kan COVID-19 genezen. Er circuleren duizenden gezondheidsmythes die je erft van je grootouders of oppikt van een Amerikaanse president. Maar kloppen die wel? Gezondheidsjournalist Tijn Elferink en coach Rutger Verhoeff zoeken het uit.
Lees verder

Acht jaar cel wegens poging moord op toevallige voorbijganger
Michel D.B. (69) uit Erembodegem is dinsdag door de Dendermondse rechtbank veroordeeld tot acht jaar effectieve celstraf wegens poging moord. In april vorig jaar, volle lockdown, stak hij tot vier keer toe een 28-jarige man met een mes, nadat hij die bij hem thuis had binnen gevraagd. Het gerecht gaat uit van een seksueel motief, maar de verklaringen van betrokkenen lopen uiteen. Dat D.B. zichzelf eerder als slachtoffer zag, zint de rechter niet.
Lees verder

Cipier zwaargewond na aanval in Gentse gevangenis
In de gevangenis van Gent in de Nieuwewandeling is dinsdagochtend een cipier aangevallen door een gedetineerde. Hij raakte daarbij ernstig gewond. De man is overgebracht naar het ziekenhuis.
Lees verder

Oostenrijkse corona-ontkenners strekken arm voor geboortehuis Hitler
De politie in Oostenrijk heeft een onderzoek geopend naar deelnemers aan een anti-coronabetoging in de geboorteplaats van Adolf Hitler. Ze zouden de Hitlergroet hebben gebracht tijdens het maken van een foto voor de woning waar de latere leider van nazi-Duitsland werd geboren.
Lees verder

Zuid-Korea roept Iraanse ambassadeur op het matje na incident met tanker
Zuid-Korea roept de Iraanse ambassadeur op het matje nadat de Iraanse Revolutionaire Garde gisteren een olietanker die onder Zuid-Koreaanse vlag vaart, aan de ketting legde.
Lees verder

Na het teleurstellende einde: Michael C. Hall wil het goedmaken met 'Dexter'-fans
Kijkers van de serie 'Dexter' die het einde van de serie in 2013 niet konden waarderen, staan daar niet alleen in. Ook hoofdrolspeler Michael C. Hall kijkt ontevreden terug op de finale van de show. Hij hoopt dat in de nieuwe miniserie die eraan komt te kunnen rechttrekken.
Lees verder

MVP Antetokounmpo leidt Milwaukee voorbij Detroit, Durant (Brooklyn) moet in quarantaine
Giannis Antetokounmpo heeft opnieuw zijn klasse getoond in het duel tegen Detroit. De tweevoudige en regerende MVP scoorde 43 punten voor Milwaukee en had zo een groot aandeel in de 125-115 overwinning tegen de Pistons.
Lees verder

Zakenbank JP Morgan: "Bitcoin kan op termijn stijgen tot boven 146.000 dollar"
Volgens de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase kan de waarde van bitcoin in 2021 stijgen tot 100.000 dollar (81.500 euro). Tegelijk waarschuwt de bank dat zo'n hoge waarde "niet duurzaam" is, wegens de grote schommelingen. Op lange termijn acht de bank een koers boven 146.000 dollar (119.000 euro) mogelijk als beleggers bitcoin zien als 'het nieuwe goud'.
Lees verder

Zelfde verbruik, hogere energiefactuur: hoe is dat mogelijk?
Hoe kan het dat mensen die een quasi identiek energieverbruik hebben toch een navenant verschillend bedrag op de energiefactuur zien verschijnen? Mijnenergie.be bekijkt de redenen én manieren om de kosten zo veel mogelijk te drukken.
Lees verder

Lieven Maesschalck deelt de beste oefeningen voor een strak en fit lichaam: je billen trainen
Het goede voornemen om meer te bewegen in 2021? Sportkinesist Lieven Maesschalck en zijn team geven geven huis-, tuin- en keukenoefeningen voor een strak lichaam. Want om in conditie te raken en blijven, heb je geen dure attributen of prijzig fitnessabonnement nodig. De volgende work-out bezorgt je een stel billen waar zelfs Kim Kardashian jaloers op is.
Lees verder

Football Talk. Hummels heeft gedwongen exit uit Duitse nationale ploeg nog niet verteerd
Meer dan twee jaar nadat hij met nog twee andere wereldkampioenen plots uit de kern van de nationale ploeg werd gezet, heeft Mats Hummels het nog steeds moeilijk met die gedwongen exit. Dat geeft de Duitse verdediger vandaag toe in een gesprek met Sport Bild magazine. Hummels, 32, speelde zijn laatste interland in november 2018 waarna hij door bondscoach Joachim Löw aan de kant werd geschoven, net als Thomas Müller en Jérôme Boateng, twee andere leden van de wereldkampioenenploeg van 2014. "Het was surreëel om er geen deel meer van uit te maken. Het was een soort shock", zegt Hummels, die het shirt van de nationale ploeg 70 keer droeg (vijf goals). Vandaag kijkt hij nog amper naar wedstrijden van Duitsland. "Het heeft me emotioneel zwaar geraakt om aan de kant te worden geschoven", legt hij uit.
Lees verder